Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Και "γαμώ" τις οικολογικές ευαισθησίες των "οικολόγων" μας!!!

Καλημέρα, από την περιοχή του Αγίου Παύλου - Κέδρινου Λόφου, Θεσσαλονίκης.

Διαβάσαμε πρόσφατα, και μάλιστα τυχαία, μια ανάρτηση στο respentza.blogspot.gr αναφερόμενη στον Α.Ι. κάτοικο τώρα Πολυγύρου και παλαιότερα γείτονα μας, ότι πήρε μέρος σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για κεραία κινητής τηλεφωνίας που υπήρχε στην περιοχή σας.

Περιληπτικά αυτό ήταν το περιεχόμενο της ανάρτησης, την οποία δεν μπορέσαμε δυστυχώς να ξαναβρούμε.
Ωστόσο, επειδή ο εν λόγω κύριος, εγκατέλειψε την περιοχή μας, αφού πρώτα τοποθέτησε κεραία στην ταράτσα της οικοδομής όπου διέμενε και επί της οποίας διατηρεί διαμέρισμα, (οδός Αγαμέμνονος ...), φροντίζοντας πρώτα να την καλύψει ώστε να φαίνεται σαν καπνοδόχος!!!, λαμβάνοντας το σχετικό και καθόλου ευκαταφρόνητο μηνιαίο μίσθωμα.
Επειδή τυχαία έγινε αντιληπτό το γεγονός της ύπαρξης της κεραίας απ' εμάς και όπως φαντάζεσθε έχουμε αναστατωθεί, όμως ο ίδιος, με το πρόσχημα της νομιμότητας, έχει δηλώσει ότι θα ανανεώσει το συμβόλαιο του με την εταιρεία VODAFON. Σημειωτέον ότι εδώ ούτε πλησιάζει.

Περήφανο "ΟΧΙ" των Κυπρίων


Ανακοίνωση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πολυγύρου


ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Η κλιμάκωση της επίθεσης αφορά το σύνολο των δικαιωμάτων της Κυπριακής εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και δεν περιορίζεται στο κούρεμα των λαϊκών καταθέσεων. Είναι αποτέλεσμα αφενός της φιλομονοπωλιακής πολιτικής που εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφετέρου της όξυνσης των ανταγωνισμών ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα για τον έλεγχο των αγορών και των δρόμων της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακροδεξιά φίδια στον κόρφο της Ν.Δ.


Με τα κρούσματα να πληθαίνουν στο κόμμα του κ. Σαμαρά, οι ιθύνοντες της Συγγρού φαίνεται να έχουν επιλέξει το σκληρό ακροδεξιό χαρτί με έναν διπλό στόχο: αφενός να αντιπαρατεθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά σε θέματα μετανάστευσης και ανθρώπινων δικαιωμάτων, και αφετέρου να κλείσουν το μάτι στους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής
Του Δημήτρη Ψαρρά
O πρωθυπουργός τίμησε προχθές τις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα στη Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση όμως δεν φαίνεται διατεθειμένη να αντιδράσει μετά την αποκάλυψη της «Αυγής» για τα ανοιχτά αντισημιτικά πονήματα του Ιωάννη Κωτούλα, ο οποίος έχει τοποθετηθεί σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου για θέματα μετανάστευσης.

Κατερίνα Ιγγλέζη και Πέτη Πέρκα για τα μεταλλεία χρυσού

Στον εισαγγελέα τα πορίσματα για τον «Αθήνα 2004»

Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα Σωτήρη Μπουγιούκου έχουν μπει όλα τα πορίσματα της Ελεγκτικής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, μετά την αποκάλυψη της Realnews της περασμένης Κυριακής για τις απίστευτες σπατάλες της Οργανωτικής Επιτροπής, που όμως χαρακτηρίστηκαν «χρηστή διαχείριση».
Ο Σ. Μπουγιούκος έχει ήδη ζητήσει από τη Βουλή τις εκθέσεις ελέγχου έως και το 2007, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, στην Εισαγγελία υπάρχει έντονος προβληματισμός για το πως τα μέλη της Επιτροπής κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όλα έγιναν σύννομα, αν και διαπιστώνουν σωρεία παρατυπιών.

Οι επενδύσεις των εταιρειών Ελληνικός Χρυσός και Χρυσωρυχεία Θράκης στην Ελλάδα


Δελτίο τύπου από τη σημερινή συνέντευξη τύπου των εταιρειών Ελληνικός Χρυσός και Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.
Συνάντηση με τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής  ενημέρωσης πραγματοποίησαν σήμερα οι εταιρείες Ελληνικός Χρυσός και Χρυσωρυχεία Θράκης, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, για να ενημερώσουν τα ελληνικά μέσα για τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα. Τα διοικητικά στελέχη της εταιρείας παρέθεσαν αναλυτικά όλα τα στοιχεία που αφορούν στα οφέλη που απορρέουν από τις επενδύσεις της εταιρείας για την ελληνική οικονομία, καθώς τα αυστηρά μέτρα που ακολουθούν οι δύο εταιρείες για την προστασία του περιβάλλοντος στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται.

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΣΤΗΜΕΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ" ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

"Φως στο τούνελ" για τους λόγους... άμεσης παύσης
 της μεταλλευτικής δραστηριότητας σ' όλη την επικράτεια,
αναμένεται να δώσει η... ενημερωτική ημερίδα της ΔΗΜΑΡ
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Αύριο στη Θεσσαλονίκη θα γίνει μια ακόμη "ενημερωτική ημερίδα" για τις μεταλλευτικές εξορύξεις και επενδύσεις. Η ημερίδα γίνεται με πρωτοβουλία της ΔΗΜΑΡ και θα πραγματοποιηθεί  στις 6 το απόγευμα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. 
Στο... επίκεντρο της ημερίδας θα βρεθεί η μεταλλευτική επένδυση στη ΒΑ Χαλκιδική. Μέχρι εδώ όλα καλά...
Διαβάζουμε στη σχετική ανακοίνωση που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ότι οι εισηγητές της εκδήλωσης είναι οι καθηγητές κ. Ελευθεριάδης, Αβδημιώτης, Κατσιφαράκης και Στυλιανού. 
Πρώτο κοινό γνώρισμα όλων αυτών των εισηγητών;

Οι "αλήθειες" δυο εργαζόμενων της ELDORADO

Δύο εργαζόμενοι της ELDORADO δίνουν την δική τους αντικειμενική!!! μαρτυρία για τα τεκταινόμενα στην περιοχή μας.
Θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε πολλά για τα εξόφθαλμα ψέμματα και τις διαστρεβλώσεις του κειμένου, αλλά επειδή το άρθρο είναι ενυπόγραφο, αφήνουμε σε εσάς τα συμπεράσματά σας!
Λαδιαβίτης
Σκουριές: μια διαφορετική προσέγγιση
*Γράφει μια κάτοικος της περιοχής
Είναι η πρώτη φορά που γράφω δημόσια και γι'αυτό θα ήθελα να συγχωρήσετε πιθανή ακαταστασία στο γράψιμό μου, είναι από το τρακ. Θα ήθελα επίσης να συγχωρήσετε την ανωνυμία μου: ζω στην περιοχή και αυτά που θα γράψω για όσα συμβαίνουν σε σχέση με τα μεταλλεία της Χαλκιδικής ίσως ενοχλήσουν κάποιους. Ας μην στοχοποιηθούν πρόσωπα, η αλήθεια έχει σημασία.

Απάντηση στους “Μηχανικούς της Ελληνικός Χρυσός” για τη μεταλλουργία flash smelting: ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ


Στις 25 Φεβρουαρίου 2013 απευθύναμε “Ανοικτή επιστολή/πρόκληση προς τους Μηχανικούς της Ελληνικός Χρυσός” (εδώ) με την οποία ζητούσαμε απαντήσεις στα νέα στοιχεία που καταθέσαμε και στο αρμόδιο Υπουργείο (εδώ), σύμφωνα με τα οποία η πολυδιαφημισμένη μέθοδος της ακαριαίας τήξης (flash smelting) είναι μια πειραματική μέθοδος που ΑΝ εφαρμοστεί όπως εγκρίθηκε, θα είναι μια μεταλλουργία-φονιάς για τη Χαλκιδική. Το σχετικό Υπόμνημά μας βρίσκεται εδώ.

"Βρωμιά και δυσωδία" στα Ν.Μουδανιά

Η κατάσταση έχει ξεφύγει στο Δήμο Προποντίδας αλλά πολύ περισσότερο στα Μουδανιά. Δήμαρχος και αντιδήμαρχοι όλη μέρα την βγάζουν στο δημαρχείο "αραχτοί" στα γραφεία τους με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί καμιά υπηρεσία του δήμου... Δείτε τριτοκοσμικές εικόνες από την πλαζ Μουδανιών....

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


Αξιότιμε Πρόεδρε,
Με βαθύτατο προβληματισμό, παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες  όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας και όσα συμβαίνουν για την περιοχή μας, στην δική μας πλάτη….
Μετά την επίθεση της 17ης Φεβρουαρίου στις Σκουριές και τα επεισόδια της Τσικνοπέμπτης στην Ιερισσό, ακούσαμε και είδαμε πολλά. Είδαμε άλλους να μιλούν για μας. Να «εκπροσωπούν» τον τόπο μας. Τις οικογένειες και τα παιδιά μας….
Είδαμε και εσάς, να τάσσεστε ανοιχτά, στο πλευρό των κατοίκων της Ιερισσού.
Δεν σας ακούσαμε να μιλάτε για δουλειά. Δεν σας είδαμε να μιλάτε για ανάπτυξη. Δεν σας παρακολουθήσαμε  να μιλάτε για την προστασία του  περιβάλλοντος. Δεν σας είδαμε να ενδιαφέρεστε για την περιοχή  μας και πολύ περισσότερο για μας.

Tο 42ο Καρναβάλι Σημάντρων πέρασε στην ιστορία


Η μεγαλύτερη καρναβαλική εκδήλωση του Δήμου Προποντίδας το 42ο Καρναβάλι Σημάντρων και με διάρκεια 10 ημερών με πληθώρα εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους έριξε αυλαία χθες αργά το απόγευμα.
Από νωρίς το μεσημέρι πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στην κεντρική πλατεία, παρ' όλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν ελιές,χαλβάς,λαγάνα καθώς και πολλές διαφορετικές πίτες αφού οι κυρίες του χωριού έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να ευχαριστήσουν τον κόσμο.Η παρέλαση των αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων με 12 διαφορετικά θέματα  ξεκίνησε στις 2:30 χαρίζοντας γέλιο και χαρά στον κόσμο που καρτερούσε υπομονετικά ενώ οι ουρανοί έριχναν απίστευτο νερό.

ΤΟ «ΠΑΝΗΓΥΡΙ» ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ.

Του Βασίλη Τσούγκαρη

Το «πατατράκ» της Κύπρου, είναι κατά πολλούς γνωρίζοντες η αρχή για μια κανονική ΚΛΟΠΗ και σε άλλες χώρες, γιατί όχι (εγγυάται κανείς ότι δεν θα γίνει;) και στην Ελλάδα.
Έγραψα σε παλαιότερο άρθρο μου ότι «τα δύσκολα δεν ήρθαν ακόμα» και να που έπεσα μέσα.
Δεν είμαι πολιτικός αναλυτής η οικονομολόγος, είμαι ένας απλός πολίτης σαν και εσάς, που έμαθα να ακούω κάποιους ανθρώπους, αρκετές γνώμες, και να βγάζω όσο γίνεται πιο ασφαλή συμπεράσματα, μα πάνω απ’ όλα, είμαι και εγώ ένας εκ των Ελλήνων που ζει στο πετσί του όλο αυτό το αίσχος που μας εξασφάλισαν οι «εθνοσωτήρες» μας.

ΝΙΚΗ Πολυγύρου - Π.Ο.Μουδανιών


Mε αφορμή την πρωτοφανή απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο

Πρωτοβουλία κατά του Ευρώ και της ΕΕ
Η πρωτοφανής απόφαση του Eurogroup για κατάσχεση μέρους των καταθέσεων των πολιτών στην Κύπρο, από το πρώτο ευρώ και χωρίς την εξαίρεση ούτε καν των λαϊκών μικροκαταθέσεων, έρχεται να καταδείξει ακόμα πιο έντονα τον χαρακτήρα της ΕΕ ως ληστρικής συμμαχίας του κεφαλαίου. Ταυτόχρονα, φανερώνει και την ύπαρξη σχέσεων ιμπεριαλιστικής εκμετάλλευσης και επιβολής στο εσωτερικό της ίδιας της ΕΕ από τις χώρες ανώτερων βαθμίδων σε βάρος των υπολοίπων, που θεωρούνται ‘’υποδεέστερες’’, όπως συμβαίνει και στην προκειμένη περίπτωση με την Κύπρο.

«ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ»…


Toυ Βασίλη Τσούγκαρη
ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ.
Από τον περασμένο μήνα που ειπώθηκε ότι ΘΑ δοθεί «Παράταση καταβολής αναπηρικών συντάξεων με υπαιτιότητα των επιτροπών», είναι αυτό που λέει η παροιμία, «ήμουν νιός και γέρασα».
Πέρασε ο Φλεβάρης, οδεύει προς το τέλος του ο Μάρτης, και κανένα νεότερο δεν έχουν οι χιλιάδες ενδιαφερόμενοι που περιμένουν τις επιτροπές αναπηριών, για να περάσουν και να πάρουν και πάλι τα επιδόματα τους που λόγο των επιτροπών έχουν σταματήσει να χορηγούνται.

ΑΥΛΑΙΑ ΑΠΟΚΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ 2013

Η αυθόρμητη συμμετοχή και το αμείωτο γλέντι εκατοντάδων καρναβαλιστών αποτέλεσαν για μια ακόμη χρονιά τα βασικά χαρακτηριστικά του καρναβαλιού στο Δήμο Πολυγύρου, που έριξε την Καθαρά Δευτέρα την αυλαία του στην παραλία Καλυβών.
Σύλλογοι, φορείς, εθελοντές, καρναβαλιστές, μικροί και μεγάλοι έγιναν ένα και γιόρτασαν με τον καλύτερο τρόπο την Αποκριά κρατώντας ζωντανή την παράδοση, ξεφεύγοντας για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Σε μια περίοδο κρίσης και δυσκολιών χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες, που εκφράστηκαν με χιούμορ, γλέντησαν και χόρεψαν στον Πολύγυρο.

Ο κόσμος μας... Ιερισσός


ΜΙΑ «ΡΥΘΜΙΣΗ» ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ


Του Βασίλη Τσούγκαρη
Ο Μάρτης προχωρά και σε μερικές μέρες θα μας αποχαιρετήσει.
Μαζί με τον Μάρτη, θα αποχαιρετίσουν τις ελπίδες τους για τη λήψη συντάξεων και επιδομάτων όλοι εκείνοι που εδώ και μήνες βρίσκονται σε αναμονή για επανεξέταση από τα ΚΕΠΑ και τις επιτροπές τους.
Οι ανάπηροι.
Είναι γνωστό ότι με την κατάθεση των δικαιολογητικών για να περάσουν επιτροπή, κόβονται οι όποιες παροχές και οι άνθρωποι που ΖΟΥΝ από τις συντάξεις και τα επιδόματα αναπηρίας μπαίνουν σε έναν Γολγοθά οικονομικό, και γενικότερο ασφαλιστικό.

Δήμος Ν.Προποντίδας: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 2013


  • Γενικός σημαιοστολισμός από την ανατολή της 24ης μέχρι τη δύση της 25ης  Μαρτίου, φωταγώγηση δημοσίων καταστημάτων, Τραπεζών και Οργανισμών.                     
  • Την 22α Μαρτίου , ημέρα Παρασκευή και ώρα 12.00 π.μ. θα γίνει κατάθεση στεφανιών και προαιρετική απαγγελία ποιημάτων από έναν μαθητή κάθεσχολείου, από τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης, την ΕΠΑΣ Ν. Μουδανιών, το ΙΕΚ Ν. Μουδανιών, τον ΠολιτιστικόΣύλλογο Ν. Μουδανιών «Φάρος», την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Ν. Μουδανιών «Βιθυνία», το Σύλλογο Ποντίων «Αλέξανδρος Υψηλάντης» καιτην Προοδευτική Ένωση Ελληνοποντιακών Συλλόγων Ν. Χαλκιδικής «Ενωτική Κίνηση» και το Κέντρο Ελληνορώσικης φιλίας Ν. Χαλκιδικής, στο Ηρώο,με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου.

Αφιέρωμα στον Α. Σ. "Αστήρ" Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής

Ζήτησαν μισθό 250-300 €


ΟΛΑ ΚΑΛΠΑΖΟΥΝ...


ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Η φωνή των αγώνων φτάνει παντού! Κατέλαβαν και τη βάση της Τρόικας!


Η φωνή των αγώνων φτάνει παντού! Κατέλαβαν και τη βάση της Τρόικας!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη σύλληψη του Τάσου Αναστασιάδη, στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στη διάρκεια της κατάληψης διαμαρτυρίας διαδήλωσης στις Βρυξέλλες στο κτίριο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων, τη «βάση» της τρόικα στην ΕΕ, που έγινε την Πέμπτη 14 Μάρτη στα πλαίσια της κινητοποίησης των βέλγικων συνδικάτων ενάντια στις απολύσεις, το κλείσιμο εργοστασίων και την πολιτική της λιτότητας του κεφαλαίου και της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Ο Τ. Αναστασιάδης αφέθηκε ελεύθερος μετά από κινητοποίηση.

Bild: "Έλληνας Χίτλερ" ο Κατίδης


«ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΟΙΚΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ»

Από τον Σκεπτόμενο Πολίτη
«Ιδρυτής της μάρκας καλλυντικών Lush, ο Μαρκ Κονσταντάιν αφιερώνει εκατομμύρια για να χρηματοδοτεί τη δράση οικολόγων που πολλοί χαρακτηρίζουν οικο-τρομοκράτες.
«Τους δίνουμε χρήματα επειδή δεν τους δίνει κανείς άλλος», λέει ο επιχειρηματίας στον βρετανικό «Ιντιπέντεντ». «Απεχθάνομαι την ποινικοποίηση του περιβαλλοντικού κινήματος. Οι άνθρωποι αυτοί κατακρίνονται ως οικο-τρομοκράτες όταν αυτό που κάνουν είναι εντελώς ανιδιοτελές. Προσπαθούν να φροντίσουν για μας. Κάποιος πρέπει να φροντίσει και γι΄ αυτούς», τονίζει.

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ- SOS ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


Η Κερατέα ανεβαίνει στη Χαλκιδική στις 23-24-25 Μαρτίου

Εκδρομή στη Χαλκιδική θα πραγματοποιηθεί στις 23,24,25 Μαρτίου για την προβολή στην Ιερισσό του Ντοκιμαντέρ "128 ΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ"
Η εκδρομή θα γίνει με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Κερατέας

ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΤΙΔΗ. Η ΑΓΝΟΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΟΔΥΝΗΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ο Νεοναζισμός που προσπαθεί να περάσει αυτή η μόδα, το νέο trend, που λέγεται Χρυσή Αυγή, μπορεί να είναι παροδικός, καθώς κάθε τι που έρχεται στη μόδα φεύγει, αλλά κάποιοι νέοι σήμερα πληρώνουν ακριβά αυτές τους τις προτιμήσεις. Απόλυτα κατακριτέα η συμπεριφορά του 20χρονου Γιώργου Κατίδη της ΑΕΚ, αλλά ας μην ξεχνάμε από πού προήλθε και που μπορεί να οδηγήσουν επιπόλαιες επιλογές που δεν γίνονται κατόπιν ώριμης σκέψης, αλλά λόγω ημιμάθειας ή και πλήρους άγνοιας.

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ…


Του Βασίλη Τσούγκαρη
Η τουλάχιστον, δεν χρωστούσε πριν την σημερινή μας κατάντια εξαιτίας των επικίνδυνων που μας κυβερνούν, η που νομίζουν ότι μας κυβερνούν.
Στην πραγματικότητα, άλλοι κυβερνούν αυτή τη χώρα, και η υποτιθέμενη κυβέρνηση υπηρετεί αυτούς τους άλλους, είναι η μαριονέτα αυτών των άλλων, το «παιδί της σφαλιάρας».
Ένας χαμός βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κύπρο, ο κόσμος βγήκε στους δρόμους και θα πάρει κεφάλια.
«Ο λαός δεν χρωστά, δεν πληρώνει, δεν πουλά» είναι το σύνθημα που φωνάζαν οι αγανακτισμένοι διαδηλωτές οι οποίοι ουσιαστικά ζητούν εξηγήσεις για την αποδοχή της πρωτοφανούς απόφασης για «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων.»

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη διατήρηση του χαρατσιού της ΔΕΗ και τα νέα μέτρα

Παρά την προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, τα σχέδια για διατήρηση του χαρατσιού της ΔΕΗ δείχνουν για μια ακόμη φορά την πλήρη πολιτική αναξιοπιστία μιας κυβέρνησης έρμαιο στους δανειστές. Τελικά η κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων, που παρουσιαζόταν ως κόκκινη γραμμή μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης, είναι η εισήγηση του ίδιου του Υπουργού Οικονομικών!

To Δ΄ Ράιχ...


8o ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Συνάντηση Απόστολου Πάνα με τη Διοίκηση του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Ν. Καλλικράτειας

Στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ν. Καλλικράτειας βρέθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χαλκιδικής - Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάνας Απόστολος όπου είχε συνάντηση με τη Διοίκηση. Στη συνάντηση αξιολογήθηκε η μέχρι τώρα πορεία του Κέντρου και συζητήθηκε η μετέπειτα λειτουργία του.
Η Διοίκηση τόνισε το πόσο ωφέλησε την τοπική κοινωνία η λειτουργία του Κέντρου.
Από τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν ξεχώρισε η επίλυση του θέματος της μεταφοράς των οργανικών θέσεων του προσωπικού στο Κέντρο για την μετέπειτα εύρυθμη λειτουργία του.
Επίσης υπήρξε ενημέρωση για τη συμμετοχή του Κέντρου ως συντονιστής στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ» όπου θα δώσει την δυνατότητα για ένα χρόνο να απασχοληθούν 20 άτομα από διάφορες ειδικότητες.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΑΣΠΡΟ ΚΑΠΝΟ...


ΛΙΓΝΙΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ: «ΘΗΣΑΥΡΟΣ... Ο ΑΝΘΡΑΚΑΣ», ΧΡΥΣΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: «ΑΝΘΡΑΚΑΣ... Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ»!!! ΓΙΑΤΙ???


ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Η αντίφαση που περιγράφει ο τίτλος, νόμιζουμε ότι αντικατοπτρίζει απόλυτα την επικοινωνιακή... πραγματικότητα, που ζούμε τις τελευταίες εβδομάδες στην Ελλάδα.

Από τη μια πλευρά και σ’ ότι αφορά την υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης της μελέτης κατασκευής της Μονάδας 5 του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Πτολεμαΐδας σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, ο συνδικαλιστικός κόσμος, η τοπική κοινωνία και άλλοι υποδέχθηκαν με συναισθήματα ευφορίας αυτή την επένδυση συμβατικής αξίας 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.


Μια επένδυση πολύ σημαντική ομολογουμένως, καθώς αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές επενδύσεις που έχουν γίνει στη χώρα και η μεγαλύτερη από όλες τις ενεργειακές επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα, η οποία θα δώσει 3.000 θέσεις εργασίας και θα γίνει με τη σύμπραξη σύμπραξη δημόσιου (ΔΕΗ Α.Ε)  και ιδιωτικού τομέα (ΤΕΡΝΑ Α.Ε).

Το "ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5" στη Χαλκιδική

ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Με την εκτός έδρας ήττα από την Μεταμόρφωση Βόλου με 88-79 συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το Πρωτάθλημα της Β' εθνικής και έχασε την επαφή με την 1η θέση. Οι αθλητές του Δημήτρη Μύθου έκαναν καλή εμφάνιση στην επίθεση για 38' με πολλά εύστοχα τρίποντα και είχαν συνέχεια ένα ελαφρύ προβάδισμα μέχρι και 7 πόντους 42-49(25'). Οι συνεχείς διακοπές του αγώνας από τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων(φίλαθλοι και πάγκος) σε κάθε απόφαση των διαιτητών δεν μας άφησε να βρούμε το ρυθμό μας και μαζί με την πολύ κακή αμυντική απόδοση έφεραν την ήττα στα τελευταία 2' όπου οι γηπεδούχοι με ένα σερί 8-0 μετέτρεψαν το 76-77 σε 84-77.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΟΥΣΒΙΤΣ 70 χρόνια μετά…η μνήμη ανάχωμα στους νεο-Ναζί


«Κορίτσια, Ελληνίδες, εάν βγείτε μια μέρα ζωντανές απ’ εδώ…, διηγηθείτε στον κόσμο κι εσείς με τη σειρά σας… Να, εδώ, ήταν τα αποδυτήριά τους. Να…αυτοί…είναι οι φούρνοι…»,(ΆουσβιτςΝο 76859, Μπέρι Ναχμία)
 Στις 15-3-1943 στον παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό σφύριζε το πρώτο τρένο του θανάτου για το Άουσβιτς με 2.800 Εβραίους συμπολίτες μας στοιβαγμένους σε σφραγισμένα εμπορικά βαγόνια. «Οι πύλες της κολάσεως» έχουν ανοίξει για να καταπιούν τον εβραϊκό πληθυσμό της Θεσσαλονίκης.

9o ANTAMΩΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ