Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

Άντε τώρα αυτός να καταλάβει τι του γίνεται!

"Πράξεις τρομοκρατίας δεν πτοούν την κυβέρνηση. Αντίθετα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο." (δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σ. Κεδίκογλου, για την επίθεση στα γραφεία βουλευτών Θεσσαλονίκης)
-Ο άνθρωπος δεν κατάλαβε ότι αυτές οι τρομοκρατικές επιθέσεις γίνονται ακριβώς για τον αντίθετο λόγο: γιατί βρίσκονται σε λάθος δρόμο και υποφέρουν οι Πολίτες

Νέος Πάπας ο Αργεντινός Μάριο Μπεργκόλιο

Ο νέος Πάπας είναι ο 76χρονος Αργεντινός Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, ο οποίος επέλεξε το όνομα Φραγκίσκος Α', που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά από Πάπα.

Οι προστάτες του νεοναζί !

Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιάννης Ιωαννίδης και Γιάννης Καράμπελας ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας του νεοναζί Κασιδιάρη για την υπόθεση ξυλοδαρμού της Λιάνας Κανέλλη.
-Και προστάτες νεοναζί τώρα! Θαυμάστε τους!

Πολύγυρος: 9ο Αντάμωμα Χορευτικών Ομάδων Μακεδονίας


"Καρναβάλι Σημάντρων 2013" ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εκδήλωση


Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης με θέμα τα μεταλλεία χρυσού

Κακός οιωνός για το μέλλον του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας οι εξελίξεις στις Σκουριές της Χαλκιδικής

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία παρακολουθεί με αγωνία και εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στη μεθόδευση με την οποία η κυβέρνηση προωθεί το περιβαλλοντικά και κοινωνικά αδιέξοδο έργο της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής. 
Τονίζει δε ότι τα επιχειρήματα του επενδυτή περί «ήπιων περιβαλλοντικών επιπτώσεων» έχουν γίνει αποδεκτά εκ των προτέρων από την κυβέρνηση, παρότι υπάρχει ήδη σοβαρός επιστημονικός αντίλογος (με τελευταίο παράδειγμα το πόρισμα της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ), ενώ παράλληλα εκκρεμεί να κριθεί η περιβαλλοντική διάσταση του έργου από το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας, το Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΛΑΒΑΡΑ

Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του ανθυπολοχαγού που βρήκε τραγικό θάνατο στο Πεδίο Ασκήσεων στα Λάβαρα Διδυμοτείχου.
Εκφράζει τη συμπαράστασή του και τις ευχές για ταχεία ανάρρωση των δύο τραυματιών.
ΑΘΗΝΑ 13/3/2013 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αλίμονο σε λύκους, βίδρες και τσακάλια


Της ΑΡΓΥΡΩΣ Κ. ΜΩΡΟΥ
«Δεν πρέπει να προχωρήσει η επέκταση των Μεταλλευτικών-Μεταλλουργικών Εγκαταστάσεων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», στη Χαλκιδική», δηλώνει κατηγορηματικά η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ», που βλέπει τρία προστατευόμενα είδη -τη βίδρα, το τσακάλι και το λύκο- να βρίσκονται αντιμέτωπα με ακόμη έναν κίνδυνο.
Μετά τις δύο Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της «Καλλιστώς», για τα τρία αυτά είδη και τις μετακινήσεις τους στην περιοχή, ο διευθυντής της περιβαλλοντικής οργάνωσης, Σπύρος Ψαρούδας, μιλά για μια «εξόφθαλμη καταστροφή, χωρίς προηγούμενο». 

ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ...