Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

"Προσωπικότητα που ρέπει προς το έγκλημα ο Τσοχατζόπουλος"

 η ιστορία... ΕΔΩ

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χαλκιδικής με τους σπουδαστές- απεργούς πείνας - του ΤΕΙ στα Ν. Μουδανιά

Αντιπροσωπεία της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα (11/3) τους σπουδαστές του τμήματος Τεχνολογίας - Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας στα Ν. Μουδανιά, που βρίσκονται σε απεργία πείνας εδώ και τρείς ημέρες. Στην συνάντηση οι σπουδαστές, εξέθεσαν την διαφωνία τους με το σχέδιο "Αθηνά" που επιβάλλει η κυβέρνηση, με συνέπεια την κατάργηση του τμήματός τους και την μεταφορά του στο Μεσολόγγι. Άμεσο αποτέλεσμα αυτής της μεταφοράς θα είναι το δυσβάσταχτο κόστος για αυτούς και τις οικογένειές τους η ακόμα και την εγκατάλειψη για πολλούς από αυτούς, των σπουδών τους.

ΒΟΥΛΗ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

Παρασκευή βράδυ, στο Παρίσι ... με μια Πολυγυρινή


Σε μια ελληνική βραδιά, που επαναφέρει την ελληνική πραγματικότητα στο μυαλό μας έστω και από σπόντα 

Παρίσι, παίρνω το μετρό, γραμμή 11, και κατεβαίνω στην Place des Fêtes, παναπεί στην Πλατεία των Γιορτών, βράδυ Φεβρουαρίου. Όλα αυτά για να δω μια παρέα Έλληνες, που ζουν, γράφουν, παίζουν μουσική, ζωγραφίζουν, εδώ, στην γαλλική πρωτεύουσα. Ο Δημήτρης Δασκαλοθανάσης, που έπαιξε πολλά χρόνια στις Μουσικές Ταξιαρχίες, παρουσιάζει το «Project Γεωγραφία/Geografía»», με βάση τον ομώνυμο δίσκο του που ηχογραφήθηκε στην Ελλάδα και στην Γαλλία. Στο λόμπυ του θεάτρου ήδη πολύς κόσμος, φίλοι ή άγνωστοι που μοιράζονται τη ίδια περιέργεια, Γάλλοι κι Έλληνες, ανυπομονούμε.

Πέντε αφετηρίες για ένα άλμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Εν μέσω βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και με την Ελλάδα Ειδική Οικονομική Ζώνη υπερεκμετάλλευσης, ακόμα κι αν δεν υπήρχε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα έπρεπε να την ιδρύσουμε
Εκκωφαντικό είναι το έλλειμμα αριστερής ανατρεπτικής πολιτικής, ενώ ο λαός στενάζει κάτω από την μπότα της Ιεράς Συμμαχίας κεφαλαίου (ντόπιου και ξένου), ΕΕ, ΔΝΤ, με εκτελεστές την κυβερνητική τρόικα εσωτερικού και την τρόικα εξωτερικού. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί τον καλό Καραμανλή της δεκαετίας του ΄70, αφού πρώτα είχε ανακαλύψει το καλό ΠΑΣΟΚ. Με τοξικά υλικά από την γέννηση του δικομματισμού, φορά το κουστούμι της κυβερνητικής διαχείρισης και της (αυτ)απάτης ότι μπορεί να σωθεί ο λαός εντός του ευρώ και της ΕΕ, χωρίς σύγκρουση με τον καπιταλισμό. Από την άλλη το ΚΚΕ είναι παγιδευμένο από την έλλειψη επαναστατικής στρατηγικής και τακτικής και αδυνατεί να συμβάλλει στο υπεραναγκαίο ενωτικό κίνημα ανατροπής.

Διαμαρτυρία κατοίκων Ν.Καλλικράτειας

Με οργή και αγανάκτηση, διαπιστώνουμε, ότι ο Δήμος Νέας Προποντίδας, με την σύμφωνη γνώμη του τοπικού συμβουλίου Καλλικράτειας, προχωρεί αιφνιδιαστικά σε αλλαγή του σχεδίου αναδιαμόρφωσης του πεζόδρομου της οδού Οσίας Παρασκευής, το οποίο ο ίδιος αποφάσισε με την σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων, πριν ένα χρόνο.
Η στοιχειώδης ευαισθησία για ενημέρωση, έγινε θυσία στο βωμό μικροσυμφερόντων. Ένα αισθητικό και περιβαλλοντικό έγκλημα, με την καταστροφή ανθισμένων παρτεριών και ξερίζωμα πανύψηλων δένδρων, παντρεύεται με την εξυπηρέτηση επαγγελματιών που αριθμούνται στα δάχτυλα δύο χεριών, τόσων όσα είναι αρκετά για τις μούντζες που τους οφείλονται. 

Δεν είναι το χρυσάφι που μας λείπει!

Ομιλία του Χρήστου Μάτη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, για την επένδυση στις Σκουριές (Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης - Επικεφαλής της παράταξης ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ- Οικολογία στην Πράξη) 
Δεν είναι το χρυσάφι που μας λείπει!
Το γεγονός και μόνο, ότι συζητάμε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης αυτό το θέμα, το οποίο αφορά μία περιοχή που απέχει 100 χιλιόμετρα από το Δήμο της Θεσσαλονίκης, αποτελεί μία εξαιρετική απόδειξη της σπουδαιότητάς του και του γεγονότος, ότι υπερβαίνει κατά πολύ τα τοπικά όρια του Δήμου Αριστοτέλη.

Σπείρα "ξάφριζε" αποθήκες στη Χαλκιδική τα τελευταία 3 χρόνια!

3 άτομα συνελήφθησαν στην Χαλκιδική, τα οποία συστηματικά τα τελευταία 3 χρόνια "άδειαζαν" αποθήκες.
Αναλυτικά, οι 3 συλληφθέντες, ηλικίας 16, 37 και 46 ετών, Αλβανοί, ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία ως δράστες 6 κλοπών αποθηκών στις περιοχές της Γερακινής και της Ολύνθου Χαλκιδικής, την τελευταία τριετία. Από τις αποθήκες έκλεβαν εργαλεία, μηχανήματα, συσκευές και διάφορα άλλα είδη η αξία των οποίων ανέρχεται στα 10.500 Ευρώ περίπου.

ΟΧΙ 48, ΟΥΤΕ 548!

Του Βασίλη Τσούγκαρη

Μάρτης 2013 στη χώρα του ποτέ, στη χώρα της τρόικας που την κυβερνά, όχι της ελληνικής, αλλά της ξένης, (γιατί όσο και αν δεν θέλουν κάποιοι να το δεχτούν, οι ΞΕΝΟΙ μας κυβερνούν, αυτοί διατάζουν και τα δικά μας τα πιόνια εκτελούν) και καθημερινά έχουμε ανακοινώσεις από την υποτιθέμενη κυβέρνηση για το πώς θα εισπράξουν χρήματα με μέτρα που ΔΕΝ θα βάλουν, με «ευκαιρίες» (και καλά) που θα δώσουν σε όλους όσους χρωστούν για να πληρώσουν τα χρέη τους προς το κράτος.
Μια από τις «ευκαιρίες», είναι το να πληρώσουμε με «δόσεις», με διακανονισμό που θα κάνουμε υπό προϋποθέσεις…

Θεατρική παράσταση στην Αρναία, με Ιστορικά στοιχεία από την απελευθέρωση της περιοχής

ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ - ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΘΗΜΑ.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΝΑΙΑΣ
Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 ώρα 20:00
Είσοδος ελεύθερη
Θεατρικό έργο βασισμένο σε Ιστορικά στοιχεία της Απελευθέρωσης της Χαλκιδικής και της Αρναίας από τους Τούρκους. 
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Μίλτος Μαρέτας. Σύμβουλος Σεναρίου: Δημήτριος Κύρου.
Διοργάνωση: Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία Αρναίας

Ο Χρυσός της Ελλάδος και η μύτη του Πινόκιο.


Της Μαρίνας Βήχου
«Ο ΧΡΥΣΟΣ ΕΊΝΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ»: δήλωση Μάκη Βορίδη, υπουργού της ΝΔ, πρώην βουλευτού του ΛΑΟΣ, πρώην Προέδρου της ΕΠΕΝ, μεγάλου «πατριώτη»  και «εθνικιστή». 
Αλήθεια κύριε Βορίδη βάσει ποιων νομικών γνώσεων, αυτών που αποκτήσατε στην Ελλάδα ή στην Αγγλία,  μπορείτε να στηρίξετε τον ισχυρισμό σας αυτό; Γιατί, η πραγματικότητα σας διαψεύδει πλήρως.
Τα μεταλλεία στις Σκουριές Χαλκιδικής αυτή τη στιγμή από άποψη εκμετάλλευσης ανήκουν στην πολυεθνική Eldorado Gold, που τα αγόρασε από την European Goldfields, που κι αυτή με την σειρά της τα αγόρασε από την «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» .

Ο Πάνος Καμμένος στην Ιερισσό

Η Συντονιστική Επιτροπή Χαλκιδικής σας καλεί να δώσουμε όλοι δυναμικό παρών στην εξόρμηση που θα πραγματοποιήσει ο Πάνος Καμμένος στην Ιερισσό μας.
Τετάρτη 13/3 στις 17:00 μπροστά από το πολιτιστικό κέντρο Ιερισσού.Θα είμαστε όλοι εκεί
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Μεταλλεία χρυσού στο Δήμο Αριστοτέλη - Πρόκληση ανάπτυξης ή περιβαλλοντική και οικονομική απειλή - Διαβούλευση για την κοινωνική συνοχή


Αίτημα για σύγκληση Ειδικής Δημόσιας Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα «Μεταλλεία χρυσού στο Δήμο Αριστοτέλη – Πρόκληση ανάπτυξης ή περιβαλλοντική και οικονομική απειλή – Διαβούλευση για την κοινωνική συνοχή», κατέθεσε σήμερα η Περιφερειακή Παράταξη «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : Μέτωπο ανάπτυξης» με επικεφαλής τον Μάρκο Μπόλαρη στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Α. Μπάμιατζη.
Το πλήρες κείμενο του αιτήματος έχει ως εξής:

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει οποιονδήποτε επενδυτή θα φέρει εδώ τεχνογνωσία, δεν θέλουμε πλιατσικολόγους και πειρατές (ηχητικό)

Τις επενδύσεις στις Σκουριές Χαλκιδικής και στην Οξιά, θα ακυρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν γίνει κυβέρνηση, ξεκαθάρισε μέσα από τον Αlpha 989, ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει οποιονδήποτε επενδυτή θα φέρει εδώ τεχνογνωσία, δεν θέλουμε πλιατσικολόγους και πειρατές…Η εξαγορά νησιών δεν αποτελεί επένδυση. Αυτές οι ''επενδύσεις'' δεν θα πρέπει να προχωρήσουν», είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, έκανε λόγο για «μια πολύ ρυπογόνα δραστηριότητα, θα είναι μια πρωτοφανής περιβαλλοντική καταστροφή» και πρόσθεσε ότι «συζητάμε για την απώλεια 1.200 θέσεων απασχόλησης στο εργοστάσιο και δεν μιλάμε για την απώλεια πολλών χιλιάδων θέσεων στη βιομηχανία του τουρισμού».

Κάτοικοι της Τσαριτσάνης εμπόδισαν τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής να καταθέσει στεφάνι - Βίντεο


Την Κυριακή 10 Μάρτη 2013 πραγματοποιήθηκαν στην Τσαριτσάνη, οι εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα του χωριού και για το έγκλημα των ιταλών κατακτητών, που εκτέλεσαν 45 πατριώτες στην πλατεία του χωριού, το οποίο προηγουμένως κατέστρεψαν ολοσχερώς, ως τιμωρία για τη συμμετοχή των Τσαριτσανιωτών στο κίνημα της Αντίστασης.
Τη μέρα αυτή, ο λαός της Τσαριτσάνης όρθωσε το μπόι του απέναντι στη σιχαμερή και αποκρουστική ιδεολογία του Φασισμού. Έτσι, όπως αξίζει στο αίμα που χύθηκε τίμησε τη μνήμη των νεκρών και όλων των ηρώων που πάλεψαν για τη λευτεριά.

Κτηνωδία ΜΑΤατζή σε διαδηλωτή στο Σύνταγμα (βίντεο)

Ο άνδρας των ΜΑΤ με βία πίεζε πεσμένο διαδηλωτή. Τη στιγμή που ο διαδηλωτής φώναξε το όνομά του προσπάθησε να του κλείσει το στόμα. Το γεγονός έγινε στην πλατεία Συντάγματος Κυριακή 10/3/2013 όταν τα ΜΑΤ προσπαθούσαν με το "καλημέρα" σας να μην επιτρέψουν καμία παρουσία αγανακτισμένων πολιτών στην πλατεία.
"Θαυμάστε", στη συνέχεια, κτηνώδη συμπεριφορά του ΜΑΤατζή σε έναν πεσμένο στο έδαφος διαδηλωτή.

Στο νοσοκομείο ο Μ. Γλέζος

Στο νοσοκομείο, με λοίμωξη αναπνευστικού, έχει εισαχθεί από την περασμένη Παρασκευή ο Μανώλης Γλέζος.
Ο Μ. Γλέζος υποβάλλεται σε εξετάσεις προκειμένου να διευκρινιστούν οι ακριβείς αιτίες της ασθένειας.

Ένα ξεφτιλισμένο κράτος...

...που προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους Πολίτες του και να καταρρακώσει την αξιοπρέπειά τους αποστέλλοντάς τους "επιστολές" με την ένδειξη "ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΧΡΕΩΝ" γραμμένη φαρδιά πλατιά μπροστά στο φάκελο!
-Τι θα άλλαζε αν η ειδοποίηση ήταν πιο διακριτική; 
-Τίποτα! Απλά ήθελαν να δείξουν το πόσο ξεφτιλισμένο είναι το κράτος που ζούμε!

Κάποτε στην Ιερισσό...

Δίωξη τεσσάρων δικηγόρων για διατάραξη συνεδριάσεως δικαστηρίου

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013, τέσσερις δικηγόροι Θεσσαλονίκης, οι Γιώργος Τζαμαδάνης, Αρετή Σκουνάκη, (μέλη του ΔΣ του ΔΣΘ), Ζήσης Κλεισιάρης και Γιώργος Πάσογλου (οι τρεις πρώτοι μέλη της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας, ο τέταρτος πρώην μέλος), δικαζόμαστε για διατάραξη συνεδριάσεως δικαστηρίου.
Ο λόγος είναι ότι στις 20 Μαρτίου 2008 διαμαρτυρηθήκαμε, όπως οφείλαμε, προς την έδρα του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου (διαδικασία αυτοφώρου) επειδή ο Πρόεδρος του δικαστηρίου απέρριψε αίτημα αναβολής μίας συναδέλφου μας, ενώ υπήρχε πενθήμερη αποχή των δικηγόρων με απόφαση της.

ΠΑΙΔΙΚΟΣ χρυσός ΣΤΑΘΜΟΣ...


Αποκριά στην Ορμύλια


Οι Σύλλογοι και οι Φορείς της Δ.Ε. Ορμύλιας Χαλκιδικής σας καλούν να γιορτάσουμε το Καρναβάλι στο χωριό μας.
Την Κυριακή 17 Μαρτίου
Με ψητά, πίτες και κρασί,
με μουσική, χορό και πολύ κέφι!!!
Η παρέλαση θα ξεκινήσει  από τα Πεύκα στις 12:00 και θα καταλήξει  στην Πλατεία του χωριού όπου θα στηθεί το ΓΛΕΝΤΙ!!!

Δηλώσεις Παπαρήγα για τον χρυσό.

ΝΟΑΜ ΤΣΟΜΣΚΙ: «ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ


Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Με την εντός έδρας νίκη επί του Ανατόλια με 88-69 συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το Πρωτάθλημα της Β' εθνικής και έφτασε τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης στη 2η θέση. Οι αθλητές του Δημήτρη Μύθου έκαναν ένα μέτριο ξεκίνημα και οι φιλοξενούμενοι με πολλά εύστοχα τρίποντα είχαν ένα ελαφρύ προβάδισμα μέχρι το 11'(18-21). Στη συνέχεια οι αθλητές μας έπαιξαν πολύ καλή άμυνα και με μεγάλη ευστοχία στην επίθεση πήραν το προβάδισμα(70-53 στο 32') και παρά την πρόσκαιρη μείωση(70-61 στο 36') , φτάσαμε στην πολύ μεγάλη νίκη. Επόμενος αγώνας το Σάββατο (16/3,17.00) στο Βόλο με τη Μεταμόρφωση όπου με νίκη η ομάδα μας θα παραμείνει σε απόσταση ''βολής'' από τη κορυφή. Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα: