Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ "ΕΠΙΠΕΔΟΥ"... ΑΛΑ "ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ NEWS"

"Ηθοποιός" σημαίνει "φως"??? 
Στην περίπτωση του σίγουρα όχι
...
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Τα διαπιστευτήρια της υποκειμενικής κρίσης του, όπως δήλωσε και ο ίδιος, δίνει αυτή την ώρα ο κ. Λαζόπουλος στην εκπομπή του "Αλ τσαντίρι news".  
Ενώ έχει προσκαλεσμένους στο στούντιο της εκπομπής του, τη μερίδα κατοίκων που είναι αντίθετη στα μεταλλεία, που δεν εκφράζει και δεν αντιπροσωπεύει την πραγματική κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής, λέει και αισχρά ψεύδη στον αέρα, επιχειρώντας να τη φιμώσει.
Ενώ ήταν συμφωνημένο να βγουν στην αποψινή εκπομπή του live μέσω skype κάτοικοι των Μαδεμοχωρίων για να ακουστεί ζωντανά η φωνή της κοινωνίας, που εν μέσω κρίσης πασχίζει να διατηρήσει θέσεις εργασίας αλλά και να ανοίξει το δρόμο και για χιλιάδες ακόμη, με ένα αισχρό τέχνασμα την έθεσε εκτός.

Ρωσία: Η έκρηξη του ηφαιστείου Πλόσκι Τόλμπατσικ

Βεργούλες και με δείρανε...

Θανάσης Καρτερός - ΑΥΓΗ

Υπάρχουν χέρια που απλώνονται για ένα κιλό ντομάτες ή μισό κιλό πατάτες και χέρια που απλώνονται για να αγγίξουν τον Παπανδρέου. Μάλιστα, τον Παπανδρέου, και όποιος δεν το πιστεύει, ας ρίξει μια ματιά στις φωτογραφίες της λατρείας από την επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Όπου έγινε δεκτός με χέρια κι άλλα χέρια που αναζητούσαν να τον αγγίξουν -για να πάρουν κάτι από τη διαβόητη διαύγειά του μάλλον- και με έξοχα πολιτικά συνθήματα όπως "Παπανδρέου-Παπανδρέου" και "Να 'τος, να 'τος ο πρωθυπουργός"!

Το Νορβηγικό μοντέλο...

"Υπάρχουν πολλά μοντέλα επενδύσεων. Υπάρχει το Νορβηγικό, για παράδειγμα, μοντέλο όπου, με πυρήνα το δημόσιο συμφέρον, υπάρχουν επενδύσεις και αξιοποίηση των φυσικών πόρων με κοινωνική ανταποδοτικότητα
Υπάρχει και το μοντέλο της Νιγηρίας, όπου μεγάλες πολυεθνικές απομυζούν τους εθνικούς πόρους, αφήνοντας σκουπίδια και λεηλασία στην τοπική οικονομία και κοινωνία."
(Τσίπρας στη συνάντησή του με φορείς της Θράκης)

ΠΑΜΕ για την κατάργηση του επιδόματος τοκετού

Μονάχα ως ξεδιάντροπη και προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για κατάργηση του επιδόματος τοκετού σε όσες γυναίκες γεννούν σε δημόσια και ιδιωτικά μαιευτήρια.
Η κυβέρνηση στην ουσία προωθεί το άκρως επικίνδυνο για τις γυναίκες και τα νεογνά μοντέλο του «τοκετού στο σπίτι», προκειμένου να απαλλαγεί από αυτό που θεωρεί «κόστος», την προστασία δηλαδή του δικαιώματος της μητρότητας.

4ωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στην επιχείρηση "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε."


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το Δ.Σ. με ανακοίνωση του σας έχει ενημερώσει ήδη για  τα αποτελέσματα της συνάντησης του Προεδρείου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της επιχείρησης Γ. Αρβανιτίδη. Για την καθυστέρηση των δεδουλευμένων μας δεν είχαμε καμία δέσμευση για πληρωμή σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, και όπως φαίνεται από μήνα σε μήνα η πληρωμή θα γίνεται με μεγαλύτερη καθυστέρηση. Από την συζήτηση επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση και η θέση του Σωματείου ότι η επιχείρηση υλοποιεί το εκτεταμένο σχέδιο για την διατήρηση κερδών αναδιαρθρώνοντας το δίκτυό της, κλείνοντας καταστήματα ή μετατρέποντας τα σε BEST PRICE, δίνοντας τμήματα (κρεοπωλεία), αλλάζοντας τις ατομικές συμβάσεις, πιέζοντας για παραπέρα μειώσεις μισθών και κάνοντας απολύσεις.

Με κάθε μέσο η καταστολή των τοπικών αντιδράσεων για τον Χρυσό στη Χαλκιδική

Προσαγωγή μαθητών από το Λύκειο της Ιερισσού
Σχεδόν ένα μήνα μετά τα βίαια συμβάντα στις Σκουριές Χαλκιδικής, τα οποία από την αρχή καταδίκασαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι Αστυνομικές Αρχές -αφού στοχοποίησαν ως ηθικούς αυτουργούς συμπολίτες μας από τη γύρω περιοχή- προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, με την προσαγωγή μαθητών από το Λύκειο της Ιερισσού.
Σε άλλες περιπτώσεις θα μπορούσαμε να μιλάμε για τον "υπερβάλοντα ζήλο" κάποιων αστυνομικών οργάνων. Στη συγκεκριμένη δεν χωράει πλέον αμφιβολία, αφού το φαινόμενο έχει επαναληφθεί, ότι πρόκειται για οργανωμένη πρακτική με στόχο την ακαριαία καταστολή των τοπικών αντιδράσεων εναντίον των εξορύξεων χρυσού, δραστηριότητα που πλήττει καίρια την υγεία, το περιβάλλον και τις λοιπές παραγωγικές δραστηριότητες των κατοίκων της περιοχής.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των κατοίκων Χαλκιδικής που εναντιώνονται στη θανάσιμη εξόρυξη χρυσού, ενημερώνουμε ότι η κοινωνικά απαράδεκτη και νομικά μετέωρη κλήση για κατάθεση (;;) ανήλικων 15χρονων μαθητών δυστυχώς συνεχίζεται, παρά τις αντιδράσεις του συνόλου σχεδόν του νομικού κόσμου, της τοπικής κοινωνίας και των ευαισθητοποιημένων πολιτών.
Η μέθοδος γνωστή πιά: πολύωρη ανάκριση κα λήψη DNA, ενδεδυμένη με το μανδύα "προσαγωγής" ή "κατάθεσης μάρτυρα" για να απαγορευθεί η συμπαράσταση δικηγόρου, ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ και κυρίως ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ούτε με το νομικό πολιτισμό της χώρας και κατά την άποψή μας ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ουσιαστικά τίποτα.

O Βασιλιάς Καρνάβαλος...

Δικαιούται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Πολυγυρινό Καρναβάλι! Ποιος;
-Ο εμπνευστής των προσαγωγών μαθητών και ανήλικων παιδιών για τα γεγονότα στο εργοτάξιο των Σκουριών μπορεί να διεκδικήσει το ρόλο του "Βασιλιά Καρνάβαλου"!  Θα τον κερδίσει!
-Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην αστυνομική διεύθυνση, στον Πολύγυρο, 15χρονη μαθήτρια, η οποία έχει προσαχθεί ως ύποπτη (!!!) για τα γεγονότα στις Σκουριές!
Περίπου 100 Ιερισσιώτες, μεταξύ των οποίων πολλοί συμμαθητές της μικρής μαθήτριας, βρίσκονται έξω από την Α.Δ. για συμπαράσταση στην μικρή μαθήτρια!
-Τελικά, η χούντα δεν τελείωσε το '73!

Κακοποιοί χτύπησαν και λήστεψαν ζευγάρι στην Γερακινή

"Αλωνίζουν" οι συμμορίες ληστών που εισβάλλουν στα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής. Ένα ακόμη κρούσμα προστέθηκε σε μια ανεξιχνίαστων ληστειών, αυτή τη φορά στην Γερακινή με θύματα ένα ζευγάρι που ξυλοκοπήθηκε από τους δράστες.
Οι τέσσερις άγνωστοι που φορούσαν κουκούλες ανάγκασαν το αντρόγυνο ηλικίας 58 και 44 χρόνων να πεταχτεί έντρομο από το κρεβάτι του, όταν έσπασαν βίαια την πόρτα τους σπιτιού τους και όρμησαν εναντίον τους χτυπώντας τους με γροθιές για να τους ακινητοποιήσουν!

Πρόσκληση του Δήμου Αριστοτέλη για την συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.


Παρακαλούνται οι Φορείς, Σύλλογοι και οργανώσεις του Δήμου Αριστοτέλη να εκφράσουν εγγράφως τη βούληση τους για συμμετοχή στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, η οποία θα συγκροτηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν. 3852/2010, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013
         Οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα πρέπει να αποστείλουν σχετικά έγγραφά τους, με τα οποία θα ορίζεται το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας (υποχρεωτικά και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail) του προτεινόμενου εκπροσώπου τους και του αναπληρωτή του στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης. Οι φορείς μπορούν να υποβάλλουν τα σχετικά έγγραφά τους στην έδρα του Δήμου, στην Ιερισσό ή στα Δημοτικά Καταστήματα Αρναίας και Μ. Παναγίας, εντός της αναφερόμενης προθεσμίας.

Ιερισσός: Ενημερωτική ημερίδα


Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την τρομοκράτηση και καταστολή των κατοίκων της Χαλκιδικής που είναι αντίθετοι στην εκμετάλλευση των μεταλλείων χρυσού από την «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ»


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: Για το «όργιο» τρομοκράτησης και καταστολής των κατοίκων της Χαλκιδικής που είναι αντίθετοι στην εκμετάλλευση των μεταλλείων χρυσού από την «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ»
Συνεχίζεται και κλιμακώνεται, με πρόσχημα την προβοκατόρικη επίθεση στις Σκουριές Χαλκιδικής, η κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής των κατοίκων που εναντιώνονται στην εκμετάλλευση των μεταλλείων χρυσού από την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» και η επίδειξη πυγμής υπέρ των πολυεθνικών που εκμεταλλεύονται ή σκοπεύουν να εκμεταλλευθούν τον ορυκτό πλούτο της χώρας.

Καλλικράτεια: Εκδήλωση για την ημέρα της Γυναίκας


Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ Α.Ο.Πολυγύρου

Ο χορός του ΑΟΠ θα γίνει φέτος στις 9 Μαρτίου στο τουριστικό περίπτερο ”’Εξι Βρύσεων”.
Θα τιμηθούν έξι πρόσωπα από τον Αθλητικό χώρο, την τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Μ.Μ.Ε και τον επιχειρηματικό κύκλο, θα υπάρχει Dj που θα μας διασκεδάζει μουσικά αρχικά μέχρι να πάρουν τα μικρόφωνα οι Λαικοί Διαβάτες και μας ανεβάσουν στην πίστα με τα τραγούδια τους. Εκτός των άλλων θα υπάρχει και πλούσια λαχειοφόρος αγορά με δώρα έκπληξη…Σας περιμένουμε στη παρέα μας.

Ημερίδα με θέμα τις εξορύξεις χρυσού στη Βόρεια Ελλάδα, Α΄μέρος

Προσαγωγή 15χρονης μαθήτριας στην Ιερισσό


Σήμερα, δεκαπεντάχρονη μαθήτρια της Α΄ Τάξης του Λυκείου Ιερισσού, κλήθηκε στην Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο. Η τελευταία αυτή προσαγωγή, ξεπερνά κάθε όριο λογικής, ακόμη και στα πλαίσια της έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών του εμπρησμού στις Σκουριές.
Αυτή τη στιγμή μαθητές και κάτοικοι της περιοχής πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Α.Τ. Ιερισσού. Είναι απαράδεκτο, αναξιοπρεπές, ύπουλο και επικίνδυνο να σύρονται τα παιδιά μας στα αστυνομικά τμήματα, να ανακρίνονται, να τρομοκρατούνται, να εκβιάζονται, να υποχρεώνονται σε παράνομη κατάθεση γενετικού υλικού.

Πολύγυρος: Παιδικός αποκριάτικος χορός


ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σάββατο 9 Μαρτίου, στις 11.30 π.μ, οι Επιτροπές Αγώνα Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής – Κιλκίς και Θράκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, διοργανώνουν συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη, στην πλατεία του Δημαρχείου. Θα ακολουθήσει πορεία στην οδό Τσιμισκή, Βενιζέλου και Λεωφόρο Νίκης με κατάληξη στην πλατεία του Δημαρχείου.
 ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ- ΚΙΛΚΙΣ - ΘΡΑΚΗΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ / ΠΡΟΚΛΗΣΗ προς τους αυτόκλητους θεματοφύλακες της νομιμότητας και της επιστημονικής επάρκειας


Αφού φτάσαμε και δω:
  • Οι μόνιμοι παραπλανητές να κατηγορούν για παραπλάνηση
  • Οι επαγγελματίες ψεύτες να εγκαλούν για ψέμματα
  • Οι «χρήστες» της κοινωνικής ανασφάλειας να θλίβονται για κοινωνική ευαισθησία
  • Οι τιμητές της υποκοσμικής «αγωνιστικότητας» να ονοματίζουν εγκληματίες
  • Οι χθεσινοί κουκουλοφόροι του χαφιεδισμού να βαφτίζουν τους σημερινούς κοινωνικούς αγωνιστές
  • Οι μνήμονες της μιας μέρας να υψώνουν σημαίες ιστορικής θύμησης
  • Τα εκβιαστικά υποκατάστατα της νομιμότητας να εκφοβίζουν για να «διατηρήσουν» υπόσταση
  • Οι «μισθοφόροι» να αυτοβαπτίζονται αγωνιστές πιτσιλίζοντας τη διάφανη πραγματικότητα
  •  δε μένει άλλος δρόμος από την κατάθεση-καταγραφή της γόνιμης πραγματικότητας στο πεδίο της αξιοπρέπειας που ξέρουμε να ζούμε και να υπερασπιζόμαστε κάθε μέρα εδώ και πολλά χρόνια.

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ


ΑΠΟΚΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ 2013


Τη φετινή Αποκριά η επιδίωξη του Δήμου Πολυγύρου δεν είναι  να προσφέρει μόνο ένα ζωντανό, χαρούμενο  γλέντι στην πόλη διατηρώντας την  παράδοση δεκάδων χρόνων αλλά ένα  μήνυμα αισιοδοξίας και χαράς. Σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο είναι επιτακτική η ανάγκη για μια πνοή ελπίδας, για περισσότερο χαμόγελο στην ζωή μας.
Οι εκδηλώσεις του Πολυγυρινού  καρναβαλιού στηρίζονται κατά βάση στο πολιτιστικό δυναμικό του Δήμου και στις συνεργασίες με τοπικούς φορείς, μειώνοντας το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων στο ελάχιστο. Η μαζική συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών του Δήμου μας καθώς και η εθελοντική συμμετοχή φορέων και δημοτών είναι το κλειδί της επιτυχίας.

Aριστοτέλης - "Είσαι κομμάτι μου και εσύ"

ΤΙ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΗΤΣΟ...;


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Από τον Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013, το δρομολόγιο της δημοτικής συγκοινωνίας για Σανά και Δουμπιά δεν θα πραγματοποιηθεί όπως επίσης και τα εσωτερικά δρομολόγια της αστικής συγκοινωνίας, λόγω συντήρησης του λεωφορείου.
Τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία θα γίνουν κανονικά.

Μα τι νομίζουν ότι κάνουν! Ντροπή!

Στο Λύκειο Ιερισσού, σήμερα πρωί, πήγαν και επέδωσαν κλήση σε 15χρονη μαθήτρια για να παρουσιαστεί άμεσα στην Αστυνομική Διεύθυνση (για τα γεγονότα στο εργοτάξιο των Σκουριών)!!!
-Είναι δυνατόν; Λογική δεν υπάρχει στα αρμόδια αστυνομικά όργανα που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις; Βρε, τα μικρά παιδιά; Την ώρα των μαθημάτων; ΝΤΡΟΠΗ!!!