Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Αλεξανδρούπολη: Ενάντια στην παράδοση του χρυσού στους ιδιώτες

Το σημερινό συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης της Αλεξανδρούπολης ήταν πολύ μεγάλο, χιλιάδες κόσμου βγήκαν στους δρόμους για να βροντοφωνάξουν το «όχι στο χρυσό»

Ήταν μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη πόλη της Αλεξανδρούπολης εδώ και πολλά χρόνια.

Πολύγυρος: Παιδικός αποκριάτικος χορός


"ΤΟ ΒΡΑΚΙ"


του Καρλ Στέρνχαϊμ,
Σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου.
 Από την Παρασκευή 1η  Μαρτίου, στο Θέατρο Έξω από τα Τείχη
 Το Βρακί (1910) είναι μια διασκεδαστική κωμωδία του Γερμανού δραματουργού Καρλ Στέρνχαϊμ (1878-1942), μεγάλου σατιρικού και οραματιστή του εξπρεσιονισμού, που με κοφτερή γλώσσα και αστραφτερό χιούμορ, χτυπάει την πλαστή ευπρέπεια και σεμνοτυφία των αστών, της εποχής του, που κάτω από το μανδύα της κοσμιότητας και του ιδεαλισμού, έκρυβαν ανομολόγητες ορέξεις και ιδιοτελή συμφέροντα. Οι αντιδράσεις, από τη λογοκρισία, το κοινό και τον αστικό τύπο, η απαγόρευση της πρεμιέρας, απέδειξαν πως είχε πετύχει το στόχο του.
Το έργο του Στέρνχαϊμ  είναι μια κλασική σατιρική κωμωδία, με στοιχεία φάρσας, που αγγίζει  την παρωδία.

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Οι συζητήσεις μεταξύ Σαμαρά και Ερντογάν και η υπογραφή οικονομικών συμφωνιών, για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων Ελλάδας και Τουρκίας, προετοιμάζουν το έδαφος για τις πιο ουσιαστικές συμφωνίες συνεκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, και με διαπραγμάτευση επί των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ.

Ο Χαλκιδικιώτης Απόστολος Πάνας στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έως τις πρώτες πρωινές ώρες τα 130 στελέχη που εξασφάλιζαν την εκλογή τους στη νέα Κεντρική Επιτροπή ήταν κατά σειρά οι:
Ανδρουλάκης Ν., Σπυρόπουλος Α., Ρέππας Δ., Βουράκης Μ., Σαουλίδης Α., Μπελτεγρής Κ., Φελώνης Γ., Πανταζής Κ., Τζελέπης Μ., Αλαμάνος Π., Σπάθης Σ., Πιερρακάκης Κ., Μηλής Ν., Κουσαλίδης Π., Κουκουλεκίδης Π., Παναγιωτακόπουλος Γ., Λυμπερόπουλος Γ., Πετρέλλης Γ.,
Λύτρας Ι., Βαρδαβάς Κ., Μάλτζαρης Ι., Βογιατζής Σ., Βασιλόπουλος Γ., Πεταλωτής Γ., Ζαφειρόπουλος Ι., Τσιμπανάκος Δ., Τζεδάκης Σ., Παπαλιάγκας Θ., Αργύρης Ε., Χόρτης Φ., Λούτας Α., Βογανάτσης Δ., Αντωνίου Τ., Γερουλάνος Π., Κουτρουμάνης Γ., Σαλαγιάννης Ν., Χειβιδόπουλος Α., Ζαρπαλάς Σ., Δρούζιας Χ., Φραγγίδης Γ.,

Νέες κακουργηματικές διώξεις κατά του Παναγιώτη Ψωμιάδη

Αντιμέτωπος με νέες κακουργηματικές διώξεις βρίσκεται ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, αυτή τη φορά για την υπόθεση με τα λεγόμενα «45άρια», έργα προϋπολογισμού 45.000 ευρώ, τα οποία η πρώην διοίκηση της Νομαρχίας φέρεται να ανέθετε απευθείας σε εργολάβους στήνοντας πρόχειρους διαγωνισμούς.
Μαζί με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση που εκτιμάται ότι ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο κατά 4,1 εκατ. ευρώ, είναι ο αδελφός του, Διονύσης Ψωμιάδης, καθώς επίσης τουλάχιστον 30 νομαρχιακοί σύμβουλοι και υπάλληλοι της Νομαρχίας της περιόδου 2006-2011, αλλά και τοπικοί εργολάβοι.

Ο παρ' ολίγο πρωθυπουργός...

Οκτώ χρόνια κάθειρξη, πρόστιμο 520.000 ευρώ και δήμευση του ακινήτου του στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, είναι η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο, για την υπόθεση ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες».

Το μήνυμα της Ε. Χριστοφιλοπούλου στη συγκέντρωση των μεταλλωρύχων στη Μεγάλη Παναγία

Αγαπητές κυρίες, Αγαπητοί κύριοι,
Είναι διαπιστωμένη ανάγκη η χώρα να αξιοποιήσει τους πλουτοπαραγωγικούς της πόρους. Η αξιοποίηση αυτή είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες αναστροφής και ανάκαμψης της υφεσιακής πορείας της οικονομίας μαζί με τη γεωργία και τον τουρισμό, τόσο για τη Χαλκιδική, όσο και για άλλες περιοχές της χώρας.
Καθήκον όλων μας είναι να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του πρωτογενούς τομέα με σεβασμό στο περιβάλλον και ταυτόχρονα του ορυκτού πλούτου της χώρας, χωρίς να βλάψουμε την υγεία των πολιτών.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΩΝ & ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ - ΑΚΑΝΘΟΥ


ΠΡΟΣ την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών
την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών
την ειδησεογραφική διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού ΜEGA
και σύσσωμο τον δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας
Ιερισσός, 4/3/2013
Εδώ και λίγες μέρες, μετά από τα συμβάντα στις Σκουριές, οι κάτοικοι των χωριών μας έχουν στοχοποιηθεί από μερίδα των Μέσων, τα οποία τους παρουσιάζουν συστηματικά ως «τρομοκράτες». Η παρουσίαση των γεγονότων και των όσων επακολούθησαν πόρρω απέχει από το να είναι αμερόληπτη και αντικειμενική. Όχι μόνο ο τηλεοπτικός χρόνος μοιράζεται άνισα, αλλά πολλές φορές παρακολουθούμε μια τηλεοπτική «πραγματικότητα» - κατασκευασμένη για τις ανάγκες του σόου των δελτίων των 8μμ. Στον άμβωνα της τηλε-δημοκρατίας και στον καθεστωτικό Τύπο, δεν βρίσκεται ούτε ο ελάχιστος χρόνος για να αναφερθούν οι συνεχείς καταπατήσεις των ανθρώπινων και συνταγματικών μας δικαιωμάτων, η διαρκής παρακολούθηση από τις αστυνομικές δυνάμεις, η παραβίαση των δικαιωμάτων των δικηγόρων μας, οι προσαγωγές -  εξαφανίσεις συμπολιτών μας επί ώρες, οι αφόρητες πιέσεις για την παράνομη λήψη γενετικού υλικού.

Ημερίδα με θέμα τις εξορύξεις χρυσού στη Βόρεια Ελλάδα, Α΄μέρος

Η ημερίδα που διοργάνωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, στην Θεσσαλονίκη την 01 Μαρτίου 2013 (δημαρχείο Θεσσαλονίκης) με θέμα : "Τα υπέρ και τα κατά των εξορύξεων χρυσού στη Β.Ελλάδα".
Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται χαιρετισμοί καθώς και τοποθετήσεις βουλευτών και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης. 
Δείτε το βίντεο:

ΤΑ …. «ΠΟΛΥΕΞΟΔΑ» ΕΣΟΔΑ

Του Βασίλη Τσούγκαρη

Άλλη μια μέρα μας ξημέρωσε στη χώρα του «ποτέ», στη χώρα του μνημονίου, της τρόικας (της ντόπιας και της εισαγόμενης , αυτές οι δυο πάνε σετ), στη χώρα της εξαθλίωσης, της φτώχειας της πείνας της ανεργίας……
Θα μπορούσα να αραδιάσω ένα σωρό «προσόντα» που μας φόρεσαν τα Ελληνικά και ξένα αρπακτικά, και δεν θα τελείωναν.
Η «κυβέρνηση» (εδώ γελάμε) θέλει να γεμίσει και καλά τα άδεια ταμεία του κράτους, θέλει «έσοδα».
Από πού θα τα βρει;
Από τη φορολογία, το τσεκούρωμα σε μισθούς και συντάξεις, το τσεκούρωμα σε προμήθειες για την υγεία, την παιδεία, κλπ, αλλά και από το ξεπούλημα της χώρας.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Με την εκτός έδρας νίκη επί του Αμαρουσίου με 73-68 συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το Πρωτάθλημα της Β' εθνικής. Οι αθλητές του Δημήτρη Μύθου έκαναν μια συγκλονιστική εμφάνιση στην άμυνα στο 2ο ημίχρονο απέναντι σε μια ομάδα με πολλούς έμπειρους παίκτες και πήραν μια από τις πιο ιστορικές νίκες της ομάδας. Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα που στο τέλος του έφτασε τους 13 πόντους(40-27). Από την αρχή του 2ου ημιχρόνου οι αθλητές μας μείωναν συνεχώς (42-36,58-52) για να πάρουν το προβάδισμα με 61-62 στο 37' και να κρατήσουν τη νίκη στο τέλος(68-73). 
Απόντες από την αναμέτρηση οι Δημάκος(τραυματίας) και Καμήλαλης (άρρωστος). 

Τα κορίτσια της ουτοπίας στέκουν στην πρώτη γραμμή


AΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ
 Είναι αυτές που σε κάθε πορεία βγαίνουν στην πρώτη γραμμή. Αυτές που κάνουν καθιστικές διαμαρτυρίες. Αυτές που χτυπιούνται άγρια από τα ΜΑΤ. Αυτές που τα ΜΜΕ χαρακτηρίζουν «τρομοκράτισσες». Στη Χαλκιδική, το κίνημα της αντίστασης των πολιτών γυναικοκρατείται - κι οι άντρες τους είναι πολύ περήφανοι γι" αυτό.
   Αυτές τις γυναίκες, τα κορίτσια της ουτοπίας, συναντήσαμε στην Ιερισσό. Ηρθαν εδώ έφηβες και ηλικιωμένες, νοικοκυρές κι επαγγελματίες απ" όλα τα χωριά της βορειοανατολικής Χαλκιδικής. «Κατ" αρχήν, ποιες είναι οι τρομοκράτισσες;» τις ρωτάω. «Ολες, είμαστε όλες τρομοκράτισσες» απαντούν εν χορώ και ξεσπάμε σε δυνατά γέλια. «Αυτό που με έχει εντυπωσιάσει περισσότερο είναι πως σε κάθε διαμαρτυρία κατεβαίνετε με τα παιδιά σας.

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση


ΠΑΜΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ !


ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΟΣΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Η "ΑΥΤΟΨΙΑ" ΤΟΥ ΑΛΦΑ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Χρειάζεται και μια ουσιαστική"αυτοψία"
στα βαθύτερα αίτια αυτής της ιστορίας..
.
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Η δίωρη «Αυτοψία» του Άλφα στην περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής, αν και δεν μπόρεσε κατά τη γνώμη μας να ανασύρει στην επιφάνεια τα βαθύτερα αίτια της κατασκευασμένης διάστασης απόψεων που υπάρχει στην περιοχή για την επένδυση, έδωσε το ερέθισμα για την εξαγωγή κάποιων χρήσιμων συμπερασμάτων και προβληματισμών επάνω στα ζητήματα που παρουσίασε.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΦΩΝΑΣΚΟΥΝΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΩΝ

Αυτό το ζήτημα τουλάχιστον φάνηκε μέσα από την «αυτοψία», πριν αναλάβει δράση το συγκλονιστικό συλλαλητήριο της πραγματικής κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής.

Πολύγυρος: Χορός των Γυναικών

Ο Σύλλογος Ψυχαγωγίας Εκδηλώσεων και Συσπείρωσης Γυναικών Πολυγύρου οργανώνει για μια ακόμη χρονιά συνεχίζοντας την παράδοση δεκάδων χρόνων το «Χορό των Γυναικών».
Γυναίκες κάθε ηλικίας, μέλη του συλλόγου και όχι μόνο, θα διασκεδάσουν με ζωντανή μουσική, δρώμενα και πολλές εκπλήξεις την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013, στις 9.00 μ.μ., στο κέντρο Έξι Βρύσες.
Τιμή εισόδου: 5 ευρώ.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟ

Από την υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι αύριο Τρίτη 5 Μαρτίου 2013 από τις 7.00 π.μ. έως το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί διακοπή νερού στο βόρειο τμήμα του Πολυγύρου (βόρεια της Ασκληπιού -Πυροσβεστική - Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής - 2ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου - ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ). Η διακοπή οφείλεται σε εργασίες για τη βελτίωση των υποδομών ύδρευσης.

MASKE PARTY