Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ενάντια στην κατασκευή Εργοστασίου Επεξεργασίας Χρυσού

ΨΗΦΙΣΜΑ
Εμείς οι εργαζόμενοι που παρευρισκόμαστε στη Γενική Συνέλευση του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής, που είναι ενάντια στην κατασκευή Εργοστασίου Επεξεργασίας Χρυσού.
Καταδικάζουμε τις τραμπούκικες ενέργειες της εταιρίας ELDORADO και τους ντόπιους συνεργάτες – τσιράκια Μπόμπολα – Κούτρα, την Τρικοματική Κυβέρνηση, καθώς και την Γενική Ασφάλεια που με προσαγωγές – βία – και ξύλο προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους της περιοχής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η βίαιη προσαγωγή (αρπαγή) μαθητών από τα σχολεία τους.

Λάρισα: "Μία φλόγα πένθους και διαμαρτυρίας"


ΠΟΥ ΝΑ ΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΙΡΣΙΜ... ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΥΠΕΦΕΡΕ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΛΟΜΠΙ;

Με ή χωρίς... Μπιρσίμ
αυτή είναι η γνήσια κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Πριν από από ωρα ανέβηκε μια σπουδαία ανάρτηση στο σελέο, το ιστολόγιο που μετέδωσε ζωντανά το συγκλονιστικό συλλαλητήριο της πραγματικής κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής, με τίτλο: «ΜΟΝΟ Ο ΜΠΙΡΣΙΜ ΕΛΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ».
Για όσους δεν γνωρίζουν ο Μπιρσίμ είναι τηλεσκηνοθέτης, ο οποίος είναι γνωστός από την τηλεοπτική κάλυψη κομματικών συγκεντρώσεων.
Χαρακτηρίζουμε σπουδαία αυτή την ανάρτηση, γιατί δείχνει ξεκάθαρα, ότι η σημερινή  μεγαλειώδης κινητοποίηση έγινε χωρίς κομματικές... οδηγίες και κυρίως χωρίς επαγγελματίες διαδηλωσάκηδες, που έχουν σαν δεύτερη φύση τους ... το σπορ του «διαδηλώνειν».

Η ...υπερθέρμανση είναι γεγονός...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Διαδήλωση ΥΠΕΡ με φωτο ΚΑΤΑ των μεταλλείων!!!

Η φωτογραφία του skai.gr για τη σημερινή συγκέντρωση υπέρ των μεταλλείων στην Μ.Παναγία! Φαίνονται καθαρά τα μπλουζάκια "ΟΧΙ στην εξόρυξη χρυσού".
Το ίδιο έγινε και με το in.gr αλλά μετά το σχετικό ...κράξιμο  άλλαξαν την φωτογραφία! (δείτε στη συνέχεια την αρχική φωτογραφία του in.gr)

Τσίπρας προς Τόσκα: "Πολύ στην ανομία σε βλέπω..."

SOS!!! ΟΛΟΙ οι ΝΕΟΙ πρέπει να ΜΑΘΟΥΝ τι σημαίνει ΝΑΖΙΣΜΟΣ

ΔΗΛΩΣΗ Δριβελέγκα, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής, για την χαιρετιστήρια επιστολή της Χριστοφιλοπούλου στην συγκέντρωση υπέρ της εξόρυξης χρυσού.

Έχω επανειλημμένα τονίσει ότι το θέμα που απασχολεί το νομό και ιδιαίτερα την Β.Α. Χαλκιδική, η Μεταλλουργία Χρυσού, απαιτεί νηφαλιότητα, ψυχραιμία και υπευθυνότητα. Αυτά που συμβαίνουν αυτήν την περίοδο στην περιοχή δεν μπορεί να έχουν συνέχεια γιατί δεν οδηγούν πουθενά. Ευρισκόμενος στην Αθήνα, όπου πραγματοποιείται το 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, πληροφορούμε ότι η κ. Χριστοφιλοπούλου Ε. απέστειλε μήνυμα εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, το περιεχόμενο του οποίου ούτε εγώ, ως βουλευτής του Νομού γνωρίζω, αλλά ούτε και τα αρμόδια όργανα του ΠΑΣΟΚ τα οποία είναι εξουσιοδοτημένα να εκφράζουν τις θέσεις του..
Προφανώς, η κ.Χριστοφιλοπούλου Ε., εξέφρασε προσωπικές θέσεις.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αυτή είναι η πραγματική τοπική κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Όταν μια κοινωνία έχει αποφασίσει δημοκρατικά για το τι θέλει για το παρόν και το μέλλον της.
 Όταν μια κοινωνία γνωρίζει ότι η σχέση της με τη μεταλλευτική δραστηριότητα είναι σχεδόν γενετική και την κουβαλάει μέσα από τις ιστορικές τις μνήμες, ως στοιχείο της πολιτιστικής της παράδοσης και κληρονομιάς.
 Όταν μια κοινωνία βλέπει τη θλιβερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην υπόλοιπη Ελλάδα και αντιλαμβάνεται ότι αυτή έχει όχι μόνο την δυνατότητα  να σταθεί οικονομικά και αναπτυξιακά στα πόδια της, αλλά να δώσει την αφορμή και το παράδειγμα και σ' άλλες κοινωνίες να διεκδικήσουν όραμα και ελπίδα μέσα στο γενικευμένο κλίμα ζόφου και μιζέριας, που υπάρχει, τότε αυτή η κοινωνία δεν έχει καμία ανάγκη:

ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ !

Μεγαλειώδης Πανθρακική Συγκέντρωση
Μεγαλειώδης πανθρακική συγκέντρωση, κατά της εξόρυξης του χρυσού στην Θράκη, σύμφωνα με τα στοιχεία, αναμένεται στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, την Δευτέρα 04/03, μιας και όλοι οι δήμαρχοι οργανώνουν μαζικές μετακινήσεις με λεωφορεία των δημοτών τους, υπάρχουν ανακοινώσεις για στάσεις εργασίας και συμμετοχής στην συγκέντρωση από όλους του μεγάλους φορείς των πόλεων, χιλιάδες θα είναι οι μαθητές που θα κατακλύσουν το κέντρο της πόλης, δεκάδες σύλλογοι καλούν τα μέλη τους να συμμετέχουν,τα μεγάφωνα των δήμων ανακοινώνουν συνεχώς για τη συγκέντρωση, οι υπηρεσίες δηλώνουν την παρουσία των εργαζομένων τους καθώς και μεγάλες θα είναι οι μετακινήσεις από τα χωριά των δήμων ! Μεγάλη συμμέτοχη αναμένεται από κατοίκους της Χαλκιδικής και του Κιλκίς !

Ένας συμπολίτης μας στο βάθρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων Taek Wo Do

Ένας συμπολίτης μας, ο 17χρονος Βαλιάνος Χαράλαμπος του Δημητρίου κατέκτησε για άλλη μία φορά, θέση στο βάθρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων Taek Wo Do, που έγινε το Σαββατοκύριακο (22-24 Φεβρουαρίου), στο αθλητικό κέντρο στις Συκιές Θεσσαλονίκης. Αυτή τη φορά κατέκτησε την τρίτη θέση και το Χάλκινο Μετάλλιο και έφερε μία ακόμη διάκριση στην αθλητική του πορεία.
Συγχαρητήρια από το Δ.Σ. της Πολιτιστικής Εταιρείας Αρναίας

ΤΖΑ...!


ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, (βλέπε πρωτοσέλιδο εφημερίδος «ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» Κυριακή 24-02-13), μέγα σκάνδαλο πρώτης γραμμής διεπράχθη από τους αρμοδίους πολιτικούς, που υπέγραψαν με αποικιοκρατικές συμβάσεις, την εκχώρηση των ορυχείων και μεταλλείων χρυσού της Χαλκιδικής προς εκμετάλλευση στους ξένους πειρατές χρυσού.
Πίσω από τους «ξένους» κρύβονται οι μεγάλοι χρυσοθήρες και χρυσοδάκτυλοι, «πειρατές» ορυκτού πλούτου του πλανήτη, τα μεγάλα αφεντικά των δοσίλογων πολιτικών, γιαυτό το Σαμαρά τον έπιασε πρεμούρα, να ξανανοίξουν γρήγορα τα ορυχεία, μεταλλεία χρυσού της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική. Έστω και «τζάμπα», φτάνει να ικανοποιηθούν τα διεθνή αρπακτικά, αφεντικά των πολιτικών, για να μη χάσει τις «επενδύσεις».

Ποια η αξιοπιστία της Eldorado Gold; (Μήπως τα ίδια θα συμβούν και στον τόπο μας, παρά τις διαβεβαιώσεις τους;)


Η ακόλουθη είδηση υπέπεσε στην αντίληψή μας από αναγνώστη της εφημερίδας “Πολίτης της Θράκης” και της ιστοσελίδας μας.
Η εταιρεία Eldorado Gold Corp., μητρική της Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε., θα βρεθεί στα δικαστήριαμετά από αγωγή που δέχθηκε ότι δεν εξόφλησε την κατασκευή ενός εργοστασίου επεξεργασίας νερούκόστους 3,8 εκατ. δολαρίων σε ένα από τα ορυχεία της στην Τουρκία.
Η μήνυση κατατέθηκε από μία βρετανική εταιρεία, την Naston Ltd. η οποία κατασκεύασε μία πλήρως λειτουργική μονάδα επεξεργασίας νερού αλλά δεν έχει λάβει 856.909 δολάρια από το σύνολο του ποσού.

Εικόνες από την συγκέντρωση των εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας (Μ.Παναγία 2/3/13)

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Το μαγκάλι της φτώχειας πρέπει να σβήσει. Να σταματήσουμε τις καθημερινές δολοφονίες


Πριν λίγες ώρες 2 νέα παιδιά άφησαν την τελευταία τους πνοή και άλλα 3 δίνουν μάχη να ζήσουν, πνιγμένα από τον καπνό, προσπαθώντας να ζεστάνουν το χώρο τους με πρωτόγονα μέσα, με ένα μαγκάλι, αφού δεν είχαν χρήματα για πετρέλαιο. Έχασαν τη ζωή τους όπως την έχανε η φτωχολογιά τη δεκαετία του 1950, σε μια εποχή που νομίζαμε ότι αφήσαμε πίσω...
Και όμως στην εποχή της ανάπτυξης του Σαμαρά και του νοικοκυρέματος των Μνημονίων οι μαθητές λιποθυμάνε στα σχολεία από την πείνα, οι άνθρωποι αυτοκτονούνε από τα αδιέξοδα, στις πλατείες συνωστίζονται όταν τύχει και μοιραστεί μια σακούλα δωρεάν τρόφιμα...

Η συγκέντρωση των μεταλλωρύχων στην Μ.Παναγία (LIVE)


Τους "φάγανε" οι Σκουριές ;

Μετά από την αποστράτευση του Αστυνομικού Διευθυντή Παπουτσή Κων/νου, σήμερα ανακοινώθηκε και η αποστράτευση του υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σαρακατσιάνου Κων/νου.
Παρατηρημένο φαινόμενο είναι η αποστράτευση ανώτερων αξιωματικών σε περιοχές όπου δημιουργούνται προβλήματα τα οποία απασχολούν το πανελλήνιο!
Νέος Αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής τοποθετείται ο ΤΑΣΙΟΣ Κωνσταντίνος, μέχρι τώρα Υποδιευθυντής Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Κατερίνα Βλάχου, η Πολυγυρινή που διαπρέπει στο Παρίσι (video)

ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τίτλο «ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ», του συνθέτη Δημήτρη Δασκαλοθανάση, Παρίσι,15 Φεβρουαρίου 2013
Ένα συναρπαστικό μουσικό και ποιητικό ταξίδι πέρα από σύνορα, ήταν η συναυλία «GEOGRAFIA Project», στο Centre d’animation Place des Fêtes στην 19η παρισινή συνοικία. Στην κατάμεστη από Γάλλους και Έλληνες θεατές αίθουσα υπήρχε το αδιαχώρητο και μεγάλος ενθουσιασμός. Το κοινό υποδέχτηκε θερμά τους καλλιτέχνες και σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας πλαισίωσε την μουσική περφορμάνς με παρατεταμένα χειροκροτήματα και επευφημίες. Ήταν μια μοναδική βραδιά, μια συγκινητική περιπλάνηση σε μουσικά και ποιητικά τοπία, που γεννήθηκαν από τη συνάντηση καλλιτεχνών της διασποράς.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Σοβαρές καταγγελίες για το όργιο καταστολής

Από το πρόσφατο συλλαλητήριο κατοίκων
ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η επιχείρηση τρομοκρατίας που έχει στήσει η κυβέρνηση στη Χαλκιδική με τη συνδρομή της Αστυνομίας, προκειμένου να σταματήσει τον αγώνα των κατοίκων που εναντιώνονται στη μεταλλουργία χρυσού της «Ελληνικός Χρυσός». Το πρωί της Πέμπτης, η Αστυνομία έπιασε 4 νεαρά παιδιά στη Θεσσαλονίκη και τα οδήγησε στα κρατητήρια της Ασφάλειας, όπου τους υπέβαλε σε ανάκριση. Τα 4 παιδιά είναι κάτοικοι της Ιερισσού που είχαν έρθει επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη και το βράδυ διέμειναν σε σπίτι ιδιοκτησίας του ενός. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τις καταγγελίες των κατοίκων για διαρκείς και μαζικές παρακολουθήσεις.