Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Μπάσκετ Γυναικών: Α.Ο.Πολυγύρου - Ιερισσός


«Δεν είναι τραγωδία -Είναι δολοφονία»

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν είναι τραγωδία -Είναι δολοφονία» πραγματοποιήθηκε νωρίτερα πορεία στο κέντρο της Λάρισας, στη μνήμη των δύο σπουδαστών του ΤΕΙ, που έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις αυτοσχέδιας σόμπας στη συνοικία Φιλιππούπολη.
Στην πορεία, συμμετείχαν συμφοιτητές των σπουδαστών και απλοί πολίτες ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο διέκοψε την προγραμματισμένη συνεδρίασή του και ακολούθησε την πομπή.
Η πορεία κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία όπου οι συμμετέχοντες άφησαν αναμμένα κεριά στη μνήμη των δύο θυμάτων.

Αποστρατεύεται ο Αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής

Το Ανώτατο Συμβούλιο της Ελληνικής Αστυνομίας έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντα τη σταδιοδρομία (προάγεται στο βαθμό του υποστρατήγου) τον Αστυνομικό Διευθυντή Χαλκιδικής, Ταξίαρχο Παπουτσή Κωνσταντίνο, ο οποίος και θα αποστρατευθεί ύστερα από τριάντα (30) ημέρες.

Πόσο μαλάκας είσαι;

Φυσικά την άποψη αυτή υιοθέτησε... ποιος άλλος: Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο αρχηγός της ράτσας "Τζήμερος"!

Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί, να τους αποδοθούν ευθύνες!


«... αυτές οι ύαινες που γρυλίζουν για πολιτισμό και για θρησκεία... »

«Χρυσή Αυγή», Ιούλης 1991:
ο σαλπιστής του Χίτλερ δείχνει
 το δρόμο στον οποίο θέλουν να σπρώξουν
 οι χρυσαυγίτες τα παιδιά.
Περί αυτής της (ναζιστικής)
«Διάπλασης των Παίδων», πρόκειται...
"Μαθήματα" ναζισμού και φασιστικής προπαγάνδας περί πολιτισμού, ιστορίας και θρησκείας, σε 6χρονα και 10χρονα παιδιά από την Χρυσή Αυγή.
Αλλά η σχέση του ναζισμού με τα παιδιά και τη νεολαία είναι καταγεγραμμένη στις λίστες των εκατομμυρίων νεκρών παιδιών και νεολαίων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Η σχέση του ναζισμού με τα παιδιά της Ελλάδας είναι καταγεγραμμένη στο Δίστομο. Ηταν σε εκείνο το ελληνικό ολοκαύτωμα που προκάλεσαν οι χιτλερικές ορδές για το οποίο ο ιστορικός Τάκης Λάππας, στο βιβλίο του «Η σφαγή του Διστόμου», περιγράφει:
«Σαν και τούτο το κακό άλλο δεν ξαναγίνηκε... Τα βρέφη μέσα στις κούνιες τους και στο βυζί της μάνας τους, οι γκαστρωμένες, οι γέροντες, οι γερόντισσες, οι μάνες με τα παιδιά στην αγκαλιά τους...».

ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΠΑΧΤΑΣ


Αποστολή από Ομάδα Ενεργών Πολιτών του Αριστοτέλη
Η φράση σας «Σε κάθε περίπτωση μιλώντας για μένα με αυτοκριτική καταλήγω.» δείχνει ότι είστε ο πλέον φανατικός θαυμαστής του εαυτού σας. Σας απαντούμε λοιπόν βήμα-βήμα:
ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Εγώ πηγαίνω στο γραφείο μου στο Δημαρχείο κάθε μέρα και ότι ώρα θέλω. ΕΣΕΙΣ;
ΠΑΧΤΑΣ: Εμείς δεν πηγαίνουμε στα γραφείο σας στο Δημαρχείο κάθε μέρα και ότι ώρα θέλουμε. Είμαστε η Δημοτική αρχή του Δήμου Αριστοτέλη και πηγαίνουμε στα δικά μας γραφεία. Σεβόμαστε τα ξένα γραφεία.

Βιβλιοπαρουσίαση: "Ιστορίες ενός παιδήλικα"


Αγροτικός Συνεταιρισμός Σημάντρων-Επίσκεψη στην διεθνή έκθεση αγροτικών προϊόντων και μηχανημάτων «AGRA 2013»


Η 19η Διεθνής Έκθεση AGRA 2013 διοργανώνεται ετησίως στον Εκθεσιακό χώρο στο PLOVDIV της ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ. Σκοπός της έκθεσης είναι να καλύψει τις ανάγκες της ανερχόμενης αγοράς της Βουλγαρίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. Σύμφωνα με στοιχεία των οργανωτών τα εμπορικά αποτελέσματα των εκθετών του 2012 ήταν περισσότερο από ικανοποιητικά καθώς το 93% ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι από την συμμετοχή τους, ενώ το 89% θα επαναλάβουν τη συμμετοχή τους .
Προϊόντα που προβάλλονται:
Ø Αγροτικός τομέας (αγροτικά μηχανήματα χωματουργικά, θεριστικά, σποράς τρακτέρ, ξηραντές, σιλό, εξοπλισμός διακίνησης αγροτικών προϊόντων, σπόροι και επεξεργασία, λιπάσματα, τεχνολογίες και εξοπλισμός, λιπάσματα, αρδευτικός εξοπλισμός και τεχνολογίες Συσκευασίας)

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ ΠΕΡΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε" ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


Με την αριθ. 45/2013 ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόλβης, εκδίδει το παρακάτω ψήφισμα:
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ
Περί επένδυσης της "Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. " στη Χαλκιδική
Ο Δήμος Βόλβης, είναι υπέρ των επενδύσεων που παράγουν πλούτο και δημιουργούν θέσεις εργασίας
Η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας, αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας.
Αυτή όμως η αξιοποίηση πρέπει να διέπεται από βασικές αρχές.
*     Ο ορυκτός πλούτος  της χώρας είναι λαϊκή περιουσία. Τα όποια οικονομικά οφέλη από την εκμετάλλευση του πρέπει να έχουν αποδέκτη τον Ελληνικό λαό.

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το τραγικό περιστατικό στη Λάρισα, με δυο νέους ανθρώπους νεκρούς και άλλους τρεις να χαροπαλεύουν, αναδεικνύει με δραματικό τρόπο τον εγκληματικό χαρακτήρα της πολιτικής κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει καταστήσει τη θέρμανση είδος πολυτελείας και εξαναγκάζει τις λαϊκές οικογένειας να καταφεύγουν σε επικίνδυνες μορφές θέρμανσης προηγούμενων δεκαετιών.

Τι δεν καταλαβαίνεις;


230.000 βασικός μισθός Επιτρόπου...
50.000 Ευρώ έξοδα κίνησης...
3.390 Ευρώ Βουλευτική Σύνταξη...
Γιατί να μην μειωθεί ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα; ...και κάτι ακόμη....
Τι δεν καταλαβαίνεις;

Το ασύγκριτο πλεονέκτημα της ΑΟΖ

Ν. Λυγερός
Για να κατανοήσουμε πιο άμεσα την αξία της ΑΟΖ σε σχέση με άλλες απολαβές, αρκεί να κάνουμε μερικές στοχευμένες συγκρίσεις. Ένα χειροπιαστό παράδειγμα είναι το εξής: Με τα τωρινά δεδομένα, δηλαδή χωρίς να έχουμε καν περάσει στο στάδιο της εξόρυξης των υδρογονανθράκων, η Κύπρος έχει ήδη πάρει 200 εκατομμύρια Ευρώ από τις σεισμικές έρευνες και τα bonus των υπογραφών για μερικά θαλάσσια οικόπεδα που δεν της ανήκαν πριν το 2004, δηλαδή την ημερομηνία που θέσπισε την κυπριακή ΑΟΖ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος. Από την άλλη πλευρά, αν εξετάσουμε ποιες είναι οι ετήσιες απολαβές του ελληνικού δημοσίου για όλα τα μεταλλεύματα που βρίσκονται στην Ελλάδα, το ποσό ανέρχεται στα δύο εκατομμύρια Ευρώ.

Μεταβολές στα νερά;

Ερώτηση 
Κύριε Χουλιάρα, ήθελα να σας ρωτήσω εάν όπως η άνοδος της στάθμης του νερού στις πηγές π.χ. μπορεί να είναι προμήνυμα κάποιου σεισμού, μπορεί ομοίως να θεωρηθεί προμήνυμα και η πτώση της.
Απάντηση 
Οι μεταβολές στα επιφανειακά και υπόγεια ύδατα είναι ένα συνηθισμένο μακροσεισμικό φαινόμενο στη χώρα μας.
Έχουν κατ' επανάληψη παρατηρηθεί αυξήσεις και ελαττώσεις στην παροχή των πηγών καθώς και στέρεμα πηγών. Ιστορικές αναφορές, επίσης, υπάρχουν και για αλλαγές σε κοίτες ποταμών, όπως του Σπερχειού, με την εκδήλωση ισχυρού σεισμού το 426 π.Χ στον Μαλιακό Κόλπο και του Στρυμόνα στην περιοχή της Αμφίπολης με τον ισχυρό σεισμό το 597 μ.Χ..

Σκουριές Χαλκιδικής (Alpha, Αυτοψία, 28/2/2013)

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΑΓΕΙ Η ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

ΑΦΙΕΡΩΜΈΝΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΠΟΥ ΠΡΟΣΆΓΕΙ Η ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΉ ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ!
Σήμερα παρουσιάστηκαν 8 Ιερισσιώτες
Χθες άλλοι 2 υπέστησαν βασανιστήρια από την αστυνομία στη Θεσσαλονίκη!
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΉΚΕΙ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ!
ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ.


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Υλοποιώντας τις αποφάσεις των συγκεντρώσεων-συζητήσεων των κατοίκων του Ωραιοκάστρου για το θέμα των χαρατσιών οργανώνουμε τα Σάββατα 2/3/2013 και 9/3/2013 κινητοποιήσεις  στις οποίες καλούμε τους κατοίκους του Ωραιοκάστρου. Επίσης καλούμε σε κοινή δράση κάθε πρωτοβουλία γειτονιάς της Θεσσαλονίκης,κάθε συλλογικότητα και τον καθένα που καταλαβαίνει την ανάγκη του αγώνα. Γιατί πρέπει να απαιτήσουμε την κατάργηση όλων των χαρατσιών που τσακίζουν το λα'ι'κό εισόδημα (ΕΕΤΗΔΕ, εισφοράς «αλληλεγγύης», Τέλους Επιτηδεύματος, ειδικού φόρου στα ακίνητα,…) 

ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ...


ΠΟΣΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΚΟΜΑ;


Του Βασίλη Τσούγκαρη
ΠΟΣΑ σπίτια θα κλείσετε;
ΠΟΣΕΣ οικογένειες θα ξεκληριστούν;
Λέγανε παλιά, ότι «ήταν η κακιά η ώρα» η αιτία για τον χαμό κάποιου.
Μόνο που δεν πήγαινε το μυαλό κανενός ότι η κακιά ώρα στα χρόνια μας θα έχει πρόσωπο, θα έχει ΟΝΟΜΑ και ΙΔΙΟΤΗΤΑ.
Η κακιά ώρα λοιπόν στα χρόνια μας, στην Ελλάδα του 1940 (γιατί σε αυτά τα χρόνια ζούμε) λέγεται ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Η πολιτική, και οι πολιτικοί.
Η «πολύχρωμη παρέα» που έφερε τη χώρα στον γκρεμό, η «πολύχρωμη παρέα» που έκανε τους έλληνες να περάσουν κάθε όριο εξαθλίωσης.

Αποκριάτικος χορός από τη Θύελλα Στανού