Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

ΣΚΟΥΡΙΕΣ Μαρτυρίες προσαχθέντων πολιτών!

Το Harlem Shake της κυβέρνησης Σαμαρά

ΟΙΚΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: Συναίνεση, ανοχή ή καταδίκη και απομόνωση;

Σκεπτόμενος Πολίτης 
"Κάθε πρωί που ξυπνάω, ρωτάω τον εαυτό μου αν θα έπρεπε να γράψω κάτι ή να ανατινάξω ένα φράγμα. Λέω στον εαυτό μου ότι πρέπει να συνεχίσω να γράφω, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι το σωστό» (Derrick Jensen, οικοφασίστας: “Οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια»)
-------------------------------
Ποιό είναι τελικά αυτό «το σωστό» που λέει «ο ποιητής» και που ταλανίζει τη Χαλκιδική με τα μεταλλεία της; Δυστυχώς η απόσταση μεταξύ του να το λες και να το κάνεις, εύκολα γεφυρώνεται, όταν μάλιστα αφθονούν οι προφάσεις.

Συγκέντρωση 24.02. Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής

Εχθές 24.02.2013 πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης συγκέντρωση χιλιάδων ανθρώπων στη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής, όπου δηλώθηκε γι΄άλλη μια φορά η έντονη αντίδραση στις εξορύξεις χρυσού και τη λεηλασία του τόπου μας. 
Οι τοπικές κοινωνίες στην πλειοψηφία τους αντιτίθενται στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, και παρά τις απόπειρες φίμωσης και τρομοκράτησης των πολιτών το κίνημα μεγαλώνει και δυναμώνει. Παρόλη την έντονη παρουσία της αστυνομίας και τους προκλητικούς ελέγχους στους προσερχόμενους διαδηλωτές η συγκέντρωση ήταν μαζικότατη και ειρηνική.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα συζητηθεί το θέμα της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας θα συζητηθεί το ζήτημα της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές, στη Μ.Παναγία.
Το θέμα φέρνει, στο περιφερειακό Συμβούλιο, η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Πολλή σκουριά για το χρυσάφι της Χαλκιδικής

* Του Δημήτρη Παπαδημούλη
Το τοπωνύμιο παραπέμπει στην ύπαρξη μεταλλευμάτων. Πράγματι, το μεταλλευτικό πεδίο στη Χαλκιδική είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Έχει χαλκό, άργυρο, χρυσό, μόλυβδο, ψευδάργυρο. Όλα είναι εκεί.
Σκουριά: κοινή ονομασία για χημικές ενώσεις του σιδήρου και του οξυγόνου. Η σκουριά φθείρει. Η σκουριά αφαιρείται δύσκολα.
Ο συνειρμός με εκείνη την άλλη, τη μυθιστορηματική «αρχαία σκουριά» της Μάρως Δούκα, είναι ίσως κοινότοπος αλλά δύσκολα τον αποφεύγεις.

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ

Ο εκπρόσωπος του τραπεζικού κεφαλαίου απαίτησε τη συνέχιση και κλιμάκωση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων. Από την αναιμική ανάκαμψη που προέβλεψε για το 2014, και αν αυτή γίνει, δεν θα υπάρξει καμιά βελτίωση για τους εργαζόμενους, αντίθετα θα συνεχίσουν να ζουν στην ανεργία, με μισθούς πείνας και άλλα χειρότερα μέτρα, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό και κερδοφόρο το κεφάλαιο που δρα στη χώρα. Γι’ αυτό ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας χαρακτήρισε ως ακραίες και ενοχοποίησε ως υπονόμευση την πάλη των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων για τα δικαιώματά τους.

Το ΠΑΜΕ στην κινητοποίηση της Μ.Παναγίας

Λαϊκή Συσπείρωση Αν. Μακεδονίας - Θράκης: Να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της παράδοσης του χρυσού στους ιδιώτες


Εγκληματική και αντιλαϊκή χαρακτηρίζουν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Τρέλλης και Χρήστος Ποτόλιας την απόφαση της συγκυβέρνησης να επιταχύνει τις διαδικασίες αδειοδότησης για την εξόρυξη χρυσού από την εταιρεία «Eldorado» στην περιοχή του Περάματος στον Έβρο και ζητούν να συζητηθεί το θέμα αυτό στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Συγκεκριμένα αναφέρουν:

Ανοικτή επιστολή / Πρόκληση προς τους “Μηχανικούς της Ελληνικός Χρυσός”: ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ!

antigoldgreece
Στις 28-1-2013 σας κοινοποιήσαμε μια επιστολή (εδώ) και ένα ΥΠΟΜΝΗΜΑ με θέμα “Μεταλλουργία flash smelting στη Χαλκιδική” (εδώ), τα οποία απευθύναμε στην ΕΥΠΕ/ΥΠΕΚΑ, αρμόδια υπηρεσία για την έγκριση της ΜΠΕ του Επενδυτικού Σχεδίου της εταιρείας της οποίας είστε επιστημονικά στελέχη. Το ίδιο Υπόμνημα κατατέθηκε και στο Συμβούλιο Επικρατείας στις 23-1-2013. Με την επιστολή μας ζητούσαμε από την ΕΥΠΕ/ΥΠΕΚΑ άμεσες απαντήσεις σε τρία συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με το Επενδυτικό Σχέδιο της εταιρείας σας, ώστε το ΣτΕ που σύντομα θα κρίνει το μέλλον της Χαλκιδικής να έχει στη διάθεσή του όλα τα στοιχεία.
Για την περίπτωση που έχετε αδύναμη μνήμη, στην επιστολή μας και το ΥΠΟΜΝΗΜΑ προς την ΕΥΠΕ/ΥΠΕΚΑ κατηγορούμε ευθέως εσάς, τους “μηχανικούς της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ” και ειδικά τους μεταλλουργούς, ότι:

Αναμνήσεις από το μέλλον...(Καμιά σχέση με τον Έριχ Φον Ντένιγκεν...).

Γράφει ο Λάζαρος Λαζάρου.
Ιούλιος 2015...Η δεύτερη Κυβέρνηση Παπαδήμου, μετά την εκχώρηση των αντίστοιχων δικαιωμάτων, προχωρεί στην οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, στο Αιγαίο. Η ένταση με την Τουρκία φτάνει στο κατακόρυφο. Τα χαράματα έρχεται ένα κατεπείγον σήμα, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ότι 20 Τουρκικά F-16, πλήρως εξοπλισμένα, παραβίασαν τον Ελληνικό εναέριο χώρο και κατευθύνονται προς την Αθήνα. Αμέσως, ο Αξιωματικός Υπηρεσίας, ζητά από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, άδεια για αναχαίτιση και εμπλοκή σε πολεμική επιχείρηση.

Συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός για κλοπή υλικού της ΔΕΗ στην Χαλκιδική


Ο 22χρονος μετέφερε το υλικό της ΔΕΗ με το Ι.Χ. Επιβατικό  αυτοκίνητό του, για το οποίο δήλωσε την κλοπή του λίγες ώρες αργότερα στη Θεσσαλονίκη 
 Συνελήφθη χθες (24.02.2013) από  αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας  Πολυγύρου Χαλκιδικής, ένας 22χρονος ημεδαπός για κλοπή υλικού της Δ.Ε.Η., φθορά ξένης ιδιοκτησίας και ψευδορκία.
 Αρχικά, αστυνομικοί του Αστυνομικού  Τμήματος Πολυγύρου, πρώτες πρωινές ώρες της (24.02.2013), στη διασταύρωση Παλαιοκάστρου Χαλκιδικής, πραγματοποίησαν αστυνομικό σήμα στάσης σε διερχόμενο Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, πλην όμως ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε, τράπηκε σε φυγή αναπτύσσοντας ταχύτητα και εγκατέλειψε το όχημα σε κοντινή απόσταση διαφεύγοντας πεζός.

850 στη Χαλκιδική

112.016 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν χθες στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων. 
Στη Χαλκιδική ψήφισαν 850. 
- ...είναι πολλοί!

ΛΑΘΟΣ ΔΝΤ...


Η φωνή των ελεύθερων πολιτών...


Μαζευτήκαμε την Κυριακή 24/2/2013 στην Μεγάλη Παναγία, πολίτες από κάθε γωνιά της Χαλκιδικής, χωρίς κομματικές και άλλες ταμπέλες, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, με συμπαραστάτες πολίτες από άλλα μέρη, να δηλώσουμε για μια ακόμη φορά πάλι προς πάσα κατεύθυνση ότι:
Το περιβαλλοντολογικό και οικονομικό έγκλημα που ξεκίνησαν στην Χαλκιδική πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες χωρίς να λογαριάσουν τις τοπικές κοινωνίες πρέπει κάποτε να σταματήσει.

ΤΟ FINAL FOUR ΠΑΙΔΩΝ


Οι παίδες του Π.Ο.Μουδανιών του τμήματoς βόλεϊ στα τελικά του Final Four που θα γίνουν σήμερα Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου και αύριο Τρίτη 26 Φεβρουαρίου Στο Δημοτικό Γυμναστήριο Αγ. Παύλου (Νέας Καλλικράτειας) . Οι παίδες διεκδίκησαν με αποφασιστικότητα την συμμετοχή τους στα τελικά του πρωταθλήματος απέναντι σε ομάδες με μεγάλη ιστορία στο άθλημα όπως ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης , ο Επίκουρος Πολίχνης , η Ελπίδα Αμπελοκήπων , Ο Άρης , ο Αίας και άλλες ομάδες της περιφέρειας Θεσσαλονίκης , όπου με την καθοδήγηση του προπονητού Μανώλη Ροδοβίτη για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια (την περίοδο 2006-2007 είχαμε έρθει τέταρτοι με προπονητή τον αείμνηστο Γιάννη Σπανό ) ξανά στην καλύτερη τετράδα του πρωταθλήματος . Συγχαρητήρια στους παίδες του Π.Ο.Μ για την επιτυχία τους αυτή , η συμμετοχή και η συμπαράσταση του κόσμου κρίνεται απαραίτητη κατακλύζοντας το κλειστό του Αγίου Παύλου στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής στον ενιαίο Δόμο της Νέας Προποντίδας .

Θα μας πάρουν αλήθεια τα σπίτια οι τράπεζες;


Η πρόσφατη ρύθμιση σχετικά με τα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, φέρνει στην επιφάνεια μεταξύ των άλλων και τη συζήτηση για την ατομική ιδιοκτησία και περιουσία.
Είναι γνωστό ότι εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά είναι εκτεθειμένα σε μικρά ή μεγάλα στεγαστικά δάνεια, έχοντας θέσει ως υποθήκη σπίτια ή άλλα ακίνητα.
Το 25% από αυτά τα δάνεια είναι ήδη στο κόκκινο, δηλαδή υπάρχει αδυναμία ομαλής αποπληρωμής των δόσεων. Τόσο ο νόμος Κατσέλη, όσο και οι πρόσφατες ρυθμίσεις, προσφέρουν, υπό όρους, κάποιες ελαφρύνσεις, που κυρίως αφορούν επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής με μείωση του ποσού των δόσεων, ενώ δεν επιτρέπονται (ακόμη) οι πλειστηριασμοί σε δάνεια σε ακίνητο αντικειμενικής αξίας κάτω των 180.000 ευρώ.
Όλοι φυσικά γνωρίζουν πως οι ρυθμίσεις αυτές είναι σταγόνα στον ωκεανό, καθώς η σκληρή πραγματικότητα της ξεσαλωμένης ανεργίας και των γλίσχρων μισθών, βοά πως τα δάνεια δεν πρόκειται τελικά να πληρωθούν.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Με την εντός έδρας νίκη επί της Μ.Ε.Ν.Τ. με 84-58 συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το Πρωτάθλημα της Β' εθνικής και η ομάδα επανήλθε στην 3η θέση της βαθμολογίας. Οι αθλητές του Δημήτρη Μύθου έκαναν μια καλή εμφάνιση(με μεγάλη αστοχία) απέναντι σε μια ομάδα με πολλά προβλήματα και απουσίες. Από την αρχή οι αθλητές μας πήραν το προβάδισμα παρά το 8-9(7') και το μεγάλωναν συνεχώς(19-9 στο 12',55-26 στο 27',67-34 στο 32') για να φτάσουν στο τελικό 84-58. Μοναδικό ''μελανό'' σημείο ο τραυματισμός του Δημάκου λίγο πριν το τέλος. 
Επόμενος αγώνας τη Κυριακή (3/3,13.00) στην Αθήνα με το Μαρούσι σε ένα κομβικό παιχνίδι εάν η ομάδα θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω. 
Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα: