Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

«ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ»


Αρχιμ. π. Χριστοδούλου Αγγελόγλου, Πνευματικού και εφημερίου του Ι. Γ. Ησυχαστηρίου «Παναγία, η Φοβερά Προστασία»
(Η ομιλία του στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Μ.Παναγία, 24/2/13)
Κάτοικοι της Μεγ. Παναγίας και της Ιερισσού με παρακάλεσαν να μιλήσω σήμερα στην αγάπη σας και, αφού προηγουμένως έθεσα το θέμα στην Γεροντική Σύναξη του Ησυχαστηρίου, έκανα υπακοή.
Πριν σας καταθέσω όσα οφείλω, θέλω να σας διαβιβάσω την αμέριστη συμπαράσταση της Αδελφότητας του Ιερού Ησυχαστηρίου μας, το οποίο σταθερά από το 2006 στα πλαίσια της γνωμοδότησης της τοπικής κοινωνίας για το επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης, εγγράφως, ως οι νόμοι ορίζουν, μαζί με τους άλλους φορείς κατέθεσε την αρνητική του θέση γι’αυτό το οικονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα.

Κυρίτσης της ΔΗΜΑΡ: "Θα πάρετε τα τέτοια μου"

Άφωνοι έμειναν όσοι ήταν παρόντες στην συνέλευση της ΔΕΚΑ Τρικάλων για τις Κοινωνικές Δομές την Παρασκευή, όταν άκουσαν τον Γιώργο Κυρίτση να λέει "θα πάρετε τα τέτοια μου".
Ο βουλευτή της ΔΗΜΑΡ ξεστόμισε αυτή την ατάκα όταν εκνευρίστηκε με όσα του έλεγε ένας από τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές κι ενώ ήδη τα πνεύματα στην συνέλευση είχαν οξυνθεί.
"Τριπλασιάζουμε τους μισθούς και θα δεκαπλασιάσουμε τους ανθρώπους . Και τέλειωσε και θα πάρετε τα τέτοια μου", είπε ο κ. Κυρίτσης.
Δείτε στη συνέχεια το βίντεο:

Νέος Πρόεδρος της Κύπρου ο Νίκος Αναστασιάδης


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΕΜΠΤΗ 28/02: Συλλαλητήριο των Πρωτοβάθμιων Σωματείων


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! 
Χιλιάδες λαού βγήκαν στους δρόμους στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, παίρνοντας μέρος στην πανεργατική απεργία στις 20 Φλεβάρη. Η συνεχιζόμενη ανυπακοή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων, νέων, άνεργων, φτωχών στην κυρίαρχη πολιτική έδωσε ηχηρό μήνυμα στο μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης- Ε.Ε.- ΔΝΤ. Η τρικομματική κυβέρνηση έχει μετατρέψει όλη την Ελλάδα, σε ένα οχυρωμένο κάστρο για να αποκλείσει την έκφραση της οργής και της διαμαρτυρίας του δοκιμαζόμενου λαού. Όποιος αντιστέκεται, από τους κατοίκους της Χαλκιδικής που παλεύουν για να σώσουν την γη τους από τους σύγχρονους χρυσοθήρες μέχρι τους απεργούς που επιστρατεύονται, βρίσκει μπροστά του το τείχος της βάρβαρης καταστολής και της χυδαίας συκοφάντησης από τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης.

«Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει...»

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ
«Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει
μηδέ αλυσίδα στου Ρωμιού/και στ' αγεριού το πόδι».
Οχι σύντροφοι, αυτή η εκδοχή δεν έπαιξε πουθενά. Κι όμως, είναι η ποιητική επιτομή της φυσικής και πολιτισμικής συνάμα καλλονής της Χαλκιδικής. Εκεί απάνω και γύρω από τις Σκουριές. Κι όπου χρυσάφι μέταλλο στα σπλάχνα της γης μας, απάνωθέ του άλλο χρυσάφι, από δάση και θάλασσες, από πανάκριβη φύση και τρυφερή όσο και άγρια τρυφηλή πραγματική ζωή. Κανείς δεν μπόρεσε ως τώρα, έξω από τους μεγάλους ποιητές σαν τον Ρίτσο, να κοστολογήσει το φως. .. «...Εδώ το φως, εδώ ο γιαλός, -χρυσές γαλάζιες γλώσσες/ στα βράχια ελάφια πελεκάν, τα σίδερα μασάνε...».

ΝΙΚΗ Πολυγύρου - ΑΕΤΟΣ Βαρβάρας 1-0

Για το πρωτάθλημα της Α΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας Ε.Π.Σ.Χαλκιδικής, στο Δημοτικό Στάδιο Πολυγύρου, η ΝΙΚΗ κέρδισε τον ΑΕΤΟ Βαρβάρας με τέρματα 1-0.
Η ΝΙΚΗ πήρε τους τρεις βαθμούς με μακρινό σουτ του Τότσα στο δεύτερο ημίχρονο.

Η συγκέντρωση στην Μ. Παναγία

"ΠΝΙΓΗΚΕ" Ή "ΔΕΝ ΠΝΙΓΗΚΕ" ΣΗΜΕΡΑ Η Μ. ΠΑΝΑΓΙΑ?

"Τσουνάμι", "λαοθάλασσα" ή "κοσμοπλημμύρα"
έπληξε σήμερα τη Μ.Παναγία;;;

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της ετερόκλητης ομάδαςαντιδρώντων στην επένδυση χρυσού, πάρα πολλές φορές έχει "χρησιμοποιήσει" αρνητικά τη Μ. Παναγία και τους κατοίκους της, με σκοπό να τους τρομάξει και να τους χειραγωγήσει εναντίον της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές.
Ενδεικτικά θυμόμαστε τις επινοήσεις καταστροφικών βροχών "τύπου Μπαγκλαντές", που θα πλήξουν σίγουρα την περιοχή, όπως ισχυρίζονταν σε σχετική ανάρτηση τους, με την οποία προεξοφλούσαν ότι θα προκληθούν θραύσεις των λεκανών απόθεσης των στείρων αποβλήτων, που είναι φτιαχτούν στο μεταλλείο των Σκουριών

Η επιστροφή

Καραμανλής: "Εγώ τον Τσίπρα, τον πάω"

«Εγώ τον Τσίπρα τον πάω. Έχει κάτι το φρέσκο. Πέτυχε να είναι αξιωματική αντιπολίτευση με πολύ υψηλό ποσοστό», φέρεται να έχει πει σε συνομιλητές του ο Κώστας Καραμανλής, αν και διευκρίνισε ότι εάν κέρδιζε τις εκλογές, η Ελλάδα θα ήταν εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο κ. Καραμανλής, ο οποίος, σύμφωνα με το «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», έχει να συνομιλήσει επί της ουσίας με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά πάρα πολύ καιρό, παρακολουθώντας την αντιπολιτευτική πορεία του Αλέξη Τσίπρα μετά τις εκλογές λέγεται ότι εκφράζεται θετικά για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ...


Εικόνες από την Μ. Παναγία

Από το συλλαλητήριο στην Μ.Παναγία, 24/2/13


Δηλώσεις Ιγγλέζη στην Μ.Παναγία

Σκουριές, πριν λίγο

Δηλώσεις του μέλους του Συντονιστικού Φορέων κατοίκων της περιοχής Λάζαρου Τόσκα

Από την επίσκεψη Ολάντ

"ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ"

Μ.Παναγία 24/2

Αυτή την στιγμή δύο προσαγωγές της αστυνομίας για δύο πολίτες από το Ανοιχτό συντονιστικό Θεσσαλονίκης χωρίς καμία αιτιολογία. 
Αυτοκινητοπομπή έχει πάνω από 700 Ι.Χ αυτοκίνητα και κατευθύνεται προς Μ.Παναγία. Απίστευτο νούμερο για την περιοχή .

Προσυγκέντρωση στην Ιερισσό πριν το συλλαλητήριο

Ημερίδα: "Τεχνολογικά Ατυχήματα Μεγάλης Έκτασης"

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΝ κ. ΘΕΟΧΑΡΗ ΣΙΩΖΟ


Μια   αξιέπαινη  πράξη   αναζητά μιμητές.
      Δεν γνωρίζω αν  ήταν επιθυμία και εντολή  του κ. Θεοχάρη  Σιώζου να παραμείνει σιωπηρή η προσφορά της πολύτιμης και πολύτομης προσωπικής του βιβλιοθήκης στην Βιβλιοθήκη του Δήμου μας.
     Ο  κ. Θ. Σιώζος, έγκριτος και πολύπειρος Νομικός, αφού διακόνησε την κοινωνία μας για πολλές δεκαετίες ως άριστος δικηγόρος αλλά και ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μας, με την αποχώρησή του από την ενεργό επιστημονική δράση, δώρισε τα αγαπημένα του νομικά συγγράμματα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη, προκειμένου αυτά να σταθούν  χρήσιμοι οδηγοί και συμπαραστάτες για όσους τα έχουν ανάγκη.

Κυριακάτικα πρωτοσέλιδα και ...Σκουριές

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ της εφημερίδας “6 Μέρες”: Το αρμόδιο υπουργείο δηλώνει αναρμόδιο για τις Σκουριές!

Οι «6μέρες» δημοσιεύουν σήμερα ένα έγγραφο-απάντηση της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με ημερομηνία 7 Φεβρουαρίου 2013, στο οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο συντάκτης του δηλώνει ότι η υπηρεσία είναι αναρμόδια να απαντήσει σε έγγραφο-ερώτηση του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων για την «επένδυση» στις Σκουριές Χαλκιδικής. Μάλιστα το εν λόγω έγγραφο φέρει την υπογραφή του κ. Επαμεινώντα Τολέρη, ο οποίος σημειωτέον προεδρεύει όλων των σχετικών επιτροπών.

Ο "ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ" ΤΟΥ... ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ..."

Κυκλοφορεί και σε φωτοτυπίες
από τις εκδόσεις "Παρατηρητήριο..."!

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Το «Παρατηρητήριο...» συνεπές στο ρόλο του, που δεν είναι άλλος από τον «κατευνασμό» τα οξυμένα πνεύματα των κατοίκων της Ιερισσού, προχώρησε σε μια κίνηση, που κατά την εκτίμηση μας θα συμβάλει εκτός όλων των άλλων και στη δραστική μείωση της ηχορύπανσης που επικρατεί στο χωριό από τις συνεχείς πορείες και κωδωνοκρουσίες.
Προχώρησε στη δημοσίευση του «εγχειριδίου του καλά ενημερωμένου προσαχθέντα».... (Κλασικά..., όπως το συνηθίζει το απέσυρε εκ των υστέρων. Θα το κυκλοφορήσει μάλλον σε φωτοτυπίες...!)

Κείμενο συμπαράστασης στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής κατά των μεταλλείων χρυσού


Παρακολουθούμε τον τιτάνιο αγώνα, χρόνια τώρα, των κατοίκων της Χαλκιδικής να προστατεύσουν το περιβάλλον και να υπερασπίσουν τον τόπο τους απέναντι στις ληστρικές διαθέσεις των μεταλλευτικών εταιρειών. Σε αυτές τις οριακές στιγμές για τον αγώνα τους, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας ανεπιφύλακτα. Ο αγώνας τους δεν αφορά μόνον τα αρχέγονα δάση τους, τα νερά και τη βιοποικιλότητα. Είναι μια μετατόπιση του σημείου ισορροπίας προς αξίες συμβατές με τη συνύπαρξη, την αρμονία, την αειφορία. Γνωρίζουν καλά ότι χωρίς περιβάλλον δεν μπορούμε να επιδιώξουμε καμιά ευημερία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ


Θα αναλάβουν  πλήρως την ευθύνη για ότι ακολουθήσει
 Πιστεύαμε ότι μια διαδικασία σαν  και αυτή του Συνεδρίου θα μπορούσε να είναι μια γιορτή της Δημοκρατικής Διαδικασίας. Δυστυχώς εξελίχθηκε σε γιορτή της παραποίησης και του πολιτικού master chef, όπου μαγειρεύονται τα πάντα…
Κάποιοι φόρεσαν την αποκριάτικη  στολή των «μάγων», και εμφανίζουν ονόματα σε λίστες υποψηφίων, αλλά και  την στολή των «θαυματοποιών» και ανακαλύπτουν υποψηφίους εκεί όπου δεν υπάρχουν καν… οργανώσεις!
Είναι ντροπή , είναι κρίμα για το ΠΑΣΟΚ!