Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

Δεσμευμένος με το ψέμα!

-Δεν σε φοβάμαι! Έχεις και τα ...ισοδύναμα κάβα!

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα άγρια επίθεση των ΜΑΤ κατά των αγωνιζόμενων αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας, κατά τη διάρκεια συμβολικής καθιστικής διαμαρτυρίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων. Ο αυταρχικός παροξυσμός της κυβέρνησης δεν προκαλεί την οργή μόνο της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς αλλά όλων των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που πρέπει να απαντήσουν δυναμώνοντας τον αγώνα τους και την λαϊκή συμμαχία κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ που τους εξοντώνει.

Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ

Οριακό προβάδισμα 0,9% εμφανίζει στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ., σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.
Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 20,45%, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 19,5%, και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 8,5%, ΠΑΣΟΚ με 5,6%, ΚΚΕ με 4,8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,6% και ΔΗΜΑΡ με 4,1%. Η Δράση είναι στο 1,1% και οι Οικολόγοι Πράσινοι στο 1,2%, ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι ψηφίζει το 4,2%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου φθάνει στο 36,1%.

...Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΓΕΛΑΕΙ


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΘΗΝΑ ΨΑΡΙΑ.

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Εδώ και πολύ καιρό στις συζητήσεις περί κρίσεως και ακρίβειας στη ζωή μας, κάποια από τα αντικείμενα μας ήταν και η γενικότερη ακρίβεια στα τρόφιμα και κυρίως στα ψάρια.
Κατά γενική ομολογία, το ψάρι έγινε «απλησίαστο» για το Ελληνικό τραπέζι, και δεν μιλάμε βέβαια μόνο για τα ψάρια «πολυτελείας» (συναγρίδες, και άλλα «καθαρά»), αλλά ακόμα και για τα ψάρια της «φτωχολογιάς» (γάβρο, σαφρίδια, σαρδέλες, κλπ).

Σεισµοτεκτονική µελέτη - Ελληνικός Χρυσός

Χθες, Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, ψάχνοντας στο διαδίκτυο να βρω πληροφορίες για τους αλλεπάλληλους σεισμούς που γινότανε στην Ιερισσό και την γύρω περιοχή, ακόμα και την ώρα που στέκομαι μπροστά στον υπολογιστή, έπεσα πάνω στη Σεισµοτεκτονική µελέτη - Παράρτηµα Χ της «μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων μεταλλευτικών – μεταλλουργικών εγκαταστάσεων της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική» 
Θυμήθηκα ότι παλαιότερα την είχα μελετήσει αλλά θεώρησα ότι η ώρα και οι σεισμοί που γινόταν εκείνη την ίδια στιγμή δημιουργούσαν ένα σκηνικό κατάλληλο για να την ξαναδώ.
Επειδή πολλά έχουν ειπωθεί μέχρι τώρα είτε από ανθρώπους που νοιάζονται πραγματικά για την Χαλκιδική και το μέλλον της είτε από αυτούς που θέλουν να εκμεταλλευτούν τις προσπάθειες των αγωνιστών, δεν θα κάνω σχόλια αλλά θα αφήσω τον καθένα σας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα ανάλογα με τα βαρίδια που ο καθένας μας κουβαλά.
Σελίδα 22 και 23 της παραπάνω μελέτης η οποία συντάχθηκε

Ατενίζοντας

Ομολογία διαπλοκής η αγωγή των «Παραπολιτικών» κατά της «Αυγής» με δικηγόρο τον κ. Βορίδη

Η αγωγή της εφημερίδας «Παραπολιτικά», με τον αφανή ιδιοκτήτη, κατά της εφημερίδας «η Αυγή», με δικηγόρο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ κ. Βορίδη, δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ως μια ευθεία πολιτική παρέμβαση της ΝΔ και του κ. Σαμαρά εις βάρος της ελευθεροτυπίας και της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας.
Μετά την υπόθεση του κ. Μελισσανίδη που φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ως υποψήφιος αγοραστής του ΟΠΑΠ και ο οποίος κατά περίεργη σύμπτωση έχει ως δικηγόρο τον

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ

Προβάδισμα 1,5% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα «6μερες», ενώ Σαμαράς παραμένει καταλληλότερος πρωθυπουργός συγκεντρώνοντας ποσοστό 30%.
Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 21,5% έναντι 20% της Ν.Δ και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 12%, το ΠΑΣΟΚ με 7%, το ΚΚΕ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5% και η Δημοκρατική Αριστερά με 4%.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς καθώς συγκεντρώνει το 30% των προτιμήσεων, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,