Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Κείμενο-Παρέμβαση 74 στελεχών του ΠΑΣΟΚ

"Το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ αντιστέκεται στην αλλοίωση της φυσιογνωμίας του και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συνέδριο για υιοθέτηση προοδευτικών πολιτικών λύσεων", αναφέρει κείμενο που υπογράφουν 74 στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων η πρώην Βουλευτής Χαλκιδικής Κατσαρού Άννα. 

"Tο επικείμενο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιείται αναμφισβήτητα στην πιο κρίσιμη καμπή της σχεδόν 40χρονης πορείας του. Στην πιο κρίσιμη συγκυρία για την πορεία της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί και οφείλει να αποτελέσει τον καταλύτη των εξελίξεων για την διέξοδο από την κρίση και να προωθήσει στρατηγική για την σωτηρία της χώρας.

Ανοικτή πρόσκληση για συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων, αγροτών, ανέργων, κατοίκων


Ενόψει της  απεργιακής κινητοποίησης της 20ης Φεβρουαρίου των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ προβάλλει αναγκαίος ο εκ νέου συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων. Σε αυτόν τον κύκλο συζητήσεων οφείλουμε να συμπεριλάβουμε εξαρχής κομμάτια της κοινωνίας της Χαλκιδικής που πλήττονται σήμερα με ακόμα μεγαλύτερη ένταση: απολυμένους του Πόρτο Καρράς, αγρότες και κατοίκους της ΒΑ Χαλκιδικής (μεταλλεία). Αυτές οι ομάδες, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι αλλά και οι άνεργοι και οι επισφαλώς εργαζόμενοι (ενοικιαζόμενοι, μερικώς απασχολούμενοι), κατανοούν ότι 1ον δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν συντεχνιακά και μεμονωμένα την ακραία νεοφιλελεύθερη και αντιδημοκρατική πολιτική της τρόικας (εσωτερικού και εξωτερικού) και 2ον ο κατεστημένος γραφειοκρατικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δε θα τους δώσει ποτέ φωνή.

ΚΚΕ για τις δηλώσεις Μέργου

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τις προκλητικά κυνικές δηλώσεις του ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών που θεωρεί ψηλό τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ μεικτά και των 511 ευρώ μεικτά για νέους έως 25 ετών. Αυτές οι δηλώσεις αποκαλύπτουν τους αποκρουστικούς στόχους συγκυβέρνησης, μεγαλοεπιχειρηματιών, EE για ακόμα μεγαλύτερη σφαγή των μισθών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Φανερώνει γιατί η κυβέρνηση μεθοδεύει την απαγόρευση της απεργίας και την καταστολή των εργατικών λαϊκών αγώνων. Αποδεικνύει ότι η σφαγή των δικαιωμάτων και η βύθιση των εργαζομένων στη φτώχεια είναι άμεση επιδίωξη της πλουτοκρατίας, της ΕΕ.

ΚΚΕ για την άρνηση του πρωθυπουργού να συναντηθεί με τους αγρότες

Η άρνηση του πρωθυπουργού να συναντήσει αντιπροσωπεία της αγωνιζόμενης αγροτιάς φανερώνει την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με επιχειρήματα τα αιτήματα της μικρομεσαίων αγροτών και εκφράζει την απροκάλυπτη εχθρότητα στο δίκαιο αγώνα που δίνουν για την επιβίωση, ενώ σηματοδοτεί την κλιμάκωση του αυταρχισμού. Με όπλο τα ΜΑΤ και τη συκοφαντική προπαγάνδα επιχειρεί να κάμψει και να διασπάσει την συντονισμένη πανελλαδικά αγροτική κινητοποίηση. Η αγροτιά πρέπει να της δώσει υπερήφανη απάντηση με συσπείρωση και δυνάμωμα της πάλης της. Δίπλα της να σταθούν όλοι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα των πόλεων.

Τρομοκρατικό χτύπημα...


«Λέτε ότι υποφέρετε και μένετε σε πολυτελή ξενοδοχεία», ξέσπασε εναντίον του Παπανδρέου νεαρή σοσιαλίστρια

Τα άκουσαν για τα καλά οι ηγέτες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και ειδικά ο επικεφαλής τους, Γιώργος Παπανδρέου, από μια νεαρή Ισπανίδα, μέλος της Νεολαίας της Διεθνούς.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας άκουσε την νεαρή Μπεατρίθ Ταλεγόν, να καταγγέλλει την πολυτέλεια στην οποία κινούνται οι ηγέτες, κάνοντας λόγο για ξενοδοχεία πέντε αστέρων, λιμουζίνες και πανάκριβα δείπνα…
«Πώς θέλουμε να κάνουμε την επανάσταση από ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο Κασκάις, φτάνοντας εδώ με πολυτελή αυτοκίνητα. Αναρωτιέμαι αν μπορούμε να δώσουμε στους πολίτες μια απάντηση όταν εσείς λέτε ότι τους καταλαβαίνετε, ότι υποφέρετε ως σοσιαλιστές», είπε η Ταλεγόν.

Κόψε...κόψε...κόψε...


Χρυσές αυτ-απάτες
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ "ΙΘΑΓΕΝΩΝ" ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Προς
κ. ΠΑΧΤΑ Χρήστο δήμαρχο Αριστοτέλη
κ. υπουργό - υφυπουργό και λοιπούς μανδαρίνους του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ.
κ. "υπεύθυνοι" Ελληνικός (Καναδικός) χρυσός
ΠΟΣΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΔΑΣΟΥΣ ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ;
100 - 1000 - 10000

ΞΕΡΕΙ (ΘΕΛΕΙ) ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ;

Πρέπει να "παρακαλάμε" τον δασάρχη και τον κάθε δασάρχη να μας πληροφορεί για το αυτονόητο;

Αϊ σιχτίρ παλιομαλάκα!

"Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα" (Γ. Μέργος,Γ.Γ. του υπ. Οικονομικών) 
-Μα πόσο μαλάκας μπορεί να είναι αυτός ο ανθρωπάκος με μισθό μερικών χιλιάδων ευρώ;

5.000.000 € οι οφειλές σε νερό !!!

Κοντά στα 5.000.000 € φτάνουν οι οφειλές των Δημοτών στο Δήμο Πολυγύρου για το νερό ύδρευσης, πάνω από 6.000.000 € στο Δήμο Προποντίδας (!!!) όπως μαθαίνουμε!
-Πολύ μεγάλα τα ποσά, απαράδεκτα μεγάλα! 
Η οικονομική κρίση φταίει, θα μπορούσε να πει κάποιος και σίγουρα μέχρι ενός σημείου θα είχε δίκαιο! Δυστυχώς όμως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα!
Δεν είναι έτσι γιατί στην περίοδο της κρίσης δεν ξοδεύεις νερό αξίας 20.000€ (ναι, είκοσι χιλιάδες!), ούτε 15, ούτε 10, ούτε 5, ούτε 2 και 3 χιλιάδες ευρώ!

ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΤΩΝ... ΑΧΑΜΝΩΝ Νο. 2

Πω, πω!!! Η "μολυσματική διαταραχή"αυτών των μελισσών
από τα μεταλλεία είναι δεδομένη...Δεν ερευνώ άλλο!!!
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Οι φίλοι από τις «χρυσές αυταπάτες» συνεχίζουν δίχως ντροπή και ευθιξία να συγχέουν σκοπίμως τη... λήγουσα με την παραλήγουσα και να δίνουν τόνο και έμφαση σε ζητήματα, που προφανώς δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.
Για να νιώσεις όμως ντροπή και να κουβαλάς ευθιξία, σημαντική προϋπόθεση είναι να διαθέτεις ήθος. 
Δείγματα του ήθους τους, έχουμε ήδη γνωρίσει, όταν την υλοτομική δραστηριότητα ιδιοκτητών της δασικής γης στο Λοτσάνικο τη «φόρτωσαν» δίχως καμία έρευνα και στοιχεία εκεί που τους είπαν και τους βόλευε για να προσδώσουν αληθοφάνεια στο ψέμα τους.
Και αντί να σκύψουν το κεφάλι και να ζητήσουν συγνώμη για τα όσα αναληθή παρουσίασαν και σε βίντεο ,άφησαν στη συνέχεια την υψηλή... νομική επιστασία του «παρατηρητηρίου...» να το πάρει επάνω της και να τους καλύψει.

Έγκριση χρηματοδότησης ενεργειακής αναβάθμισης Δημοτικού Σχολείου Παλαιοχωρίου

==Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ το έργο: “Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοχωρίου”.
==Χρηματοδοτείται με προϋπολογισμό 168.126,60€ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Η πρόταση που υποβλήθηκε από το Δήμο Αριστοτέλη για την υλοποίηση του έργου: “Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοχωρίου”, αξιολογήθηκε θετικά.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

«Πάμε βιβλιοθήκη»
3ο Δεκαπενθήμερο Δράσεων για παιδιά
Το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων έχουν κερδίσει οι δημιουργικές δράσεις για παιδιά με κεντρικό τίτλο «Πάμε Βιβλιοθήκη» που πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου (οικία Τραγανού).
Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 μαθητές της Δ, Ε και ΣΤ τάξης του Δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τη μητρική μας γλώσσα στο πλαίσιο αφιερώματος στην Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας.
Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 ο τίτλος της Δράσης που θα αναπτυχθεί είναι «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο. Η πόλη που πρέπει όλοι ν χτίσουμε μες… το κεφάλι μας» και απευθύνεται σε παιδιά της Γ και Δ τάξης του Δημοτικού.

ΤΑ CRETA SENSE ΚΟΚΤΕΙΛ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΤΑ BAR

Μια θέση στα μπαρ της Θεσσαλονίκης κατακτούν τα Creta Sense κοκτέιλ τσικουδιάς μέρα με την ημέρα Το tsikou-dito το kaipi-raki το marga-raki αλλά και όλα τα υπόλοιπα διάσημα πια ελληνικά κοκτέιλ κατάφεραν να κερδίσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς σε μια βραδιά με άρωμα και γεύση Κρήτης. 

Πολύγυρος: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ανοιχτή συνάντηση για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Πολύγυρο θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013, στις 7.00 μ.μ. στο Δημαρχείο Πολυγύρου
Στη συνάντηση καλούνται σύλλογοι, φορείς και οργανωμένες ομάδες και όλοι όσοι έχουν να καταθέσουν κάποια πρόταση ή ιδέα.

Φόρος παθητικότητας

Μιλώντας στα παιδιά μας για την κρίση

Γράφει η Εύχαρις Παπαϊάννου, Ψυχολόγος*
Αν ψάξει κανείς στο internet, αν παρακολουθήσει κανείς τις τηλεοπτικές εκπομπές θα συναντήσει πολλές οδηγίες, συνταγές για το πώς να διαχειριστείς την κρίση μιλώντας γι' αυτήν στα παιδιά σου, τρόπους για να αποφορτιστεί το τεταμένο κλίμα στην οικογένεια κτλ. Φυσικά και οδηγίες χρειάζονται και πρακτικές προτάσεις απαιτούνται. Ωστόσο το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των προτάσεων είναι ότι απευθύνονται στους γονείς σαν να είναι αυτοί παιδιά, δηλαδή με ψέματα και απλουστεύσεις και όχι με βάση την αλήθεια. Παρουσιάζουν την κρίση σαν να ήταν μια φυσική καταστροφή, σαν κάτι αναπόφευκτο που απλώς απαιτεί προσαρμογή και όχι ως αποτέλεσμα του καπιταλισμού, μιας κοινωνίας που ζει από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και έχει ως κίνητρο το κέρδος.

Ειδοποιήσεις σε 2,5 εκατ. φορολογούμενους για ληξιπρόθεσμα χρέη

Με ειδοποιητήρια για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών υπό την απειλή ενεργοποίησης μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, όπως κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων πλην πρώτης κατοικίας η οποία «προστατεύεται» έως τις 31-12-2013, επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών να αναστηλώσει τα έσοδα του προϋπολογισμού.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ σε σύσκεψη του γενικού γραμματέα Χάρη Θεοχάρη με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων εφοριών της χώρας,

ΚΚΕ: Τι θα κερδίσει ο λαός από τα ΕΣΠΑ;

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα ΕΣΠΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι η Ελλάδα πήρε λίγα χρήματα. Τι έχει να κερδίσει ο λαός από τα ευρωπαϊκά κονδύλια;
Περίσσεψαν τα πανηγύρια από την πλευρά της κυβέρνησης για τα 18,5 δισ. που απέσπασε από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2014 - 2020. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η κυβέρνηση προσπάθησε να παρουσιάσει το μερτικό της από το ΕΣΠΑ σαν κοσμογονία που θα οδηγήσει την ελληνική καπιταλιστική οικονομία έξω από την κρίση, ενώ δεν έλειψαν και φιλοκυβερνητικές επιχειρήσεις που έφτασαν να χαρακτηρίσουν τα χρήματα από το ΕΣΠΑ σαν ένα «νέο σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ ΚΑΜΠΑΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΡΟΥΚΗ
Φιλε και αγωνιστη Γιαννη Γερουκη , αυτη σου η δημοσιευση εμενα με στεναχωρει , οπως πιστευω και καθε αγωνιστη των ΑΝΕΛ Χαλκιδικης , γιατι πιστευω οτι ειναι το αποτελεσμα ενος βρωμικου και ανιερου συκοφαντικου πολεμου προς το προσωπο σου , απο ατομα που στοχευουν σε μια ψηφοθηρικη τακτικη δραση , καταπατωντας καθε οσιο και ιερο , προσβαλλοντας προσωπικοτητες , σπιλωνοντας συνειδησεις , σκοτωνοντας ψυχες αγωνιστων στον βωμο ποταπων προσωπικων τους φιλοδοξιων . Ατομα μικρα στην ψυχη που εσυ ο ιδιος τα πηρες απο το χερι και τα εβαλες στο κινημα των ΑΝΕΛ , οταν ησουν ο πρωτος και μοναδικος επωνυμος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ στον νομο Χαλκιδικης , και τα προωθησες στο ψηφοδελτιο των υποψηφιων βουλευτων.

Αγώνας για τη Ζωή ή το Θάνατο. Τα ψέμματα τελείωσαν...

antigoldgreece
Σήμερα, Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013, ο Ασπρόλακκας κατεβάζει από τον Κάκαβο τα νερά του Καρατζά, του Λοτσάνικου, του Καρόλακκα, όπου καταλήγουν εκατοντάδες ρεματιές, βαθιές και απάτητες οι περισσότερες. Που στραγγίζουν τις άνυδρες εποχές του χρόνου τις ρίζες τους τα αιωνόβια άρια, οι οξυές, οι δρυς, οι καστανιές, οι φλαμουριές του αρχέγονου δάσους του Κακάβου.
Σήμερα, Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013, τα πλούσια, πεντακάθαρα, βουνίσια νερά του Ασπρόλακκα τρυπώνουν κάτω από την φαρδιά κοίτη του στο “φυτώριο” και γεμίζουν τον υδροφορέα του “κάμπου της Ιερισσού”.

Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση: «Δημοκρατία, αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη. Η Αριστερά απαντά στη στρατηγική της έντασης»


Συντρόφισσες και σύντροφοι, Φίλες και φίλοι,
Αγωνιστές της Δημοκρατίας και της Αριστεράς,
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να μεταδώσουμε σε όλη τη χώρα την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, την κοινωνική αλληλεγγύη, τα κοινωνικά δικαιώματα. 
Βρισκόμαστε εδώ για να διαμηνύσουμε ότι η Αριστερά στο σύνολό της είναι όχι μόνο ο υπερασπιστής των πολλών και των αδύναμων, αλλά, ταυτόχρονα, η συμπαγής πολιτική δύναμη που εγγυάται ότι η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν θα ακρωτηριαστεί από το νεοφιλελεύθερο ακροδεξιό φονταμενταλισμό της συγκυβέρνησης του Μνημονίου.

ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ


Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Holydays and Spa” στη Σόφια της Βουλγαρίας θα συμμετέχει ο Δήμος Σιθωνίας, Χαλκιδικής, με στόχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.
       Η αποστολή  που θα εκπροσωπήσει το Δήμο Σιθωνίας στην Έκθεση θα συνεργαστεί τόσο με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής , όσο και με τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Marketing Χαλκιδικής, προκειμένου να πετύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ανακοίνωση του Δήμου Αριστοτέλη, σχετικά με την πρόσληψη προσωπικού από την ΑΡΩΓΗ ΑΜΚΕ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, συνολικά πενήντα (50) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα στον τομέα του πολιτισμού στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.
Η ΑΡΩΓΗ ΑΜΚΕ (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, Πενήντα (50) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα στον τομέα του Πολιτισμού στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Ερώτηση ΚΚΕ για το Πανεπιστημιακό δάσος Ταξιάρχη

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
Θέμα: Για τα πανεπιστημιακά δάση Περτουλίου Τρικάλων και Ταξιάρχη – Βραστών Χαλκιδικής.
Η κυβέρνηση στα πλαίσια των καταργήσεων και συγχωνεύσεων φορέων του δημοσίου προωθεί την ένταξη του Ταμείου Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών (Τ.Δ.Δ.Π.) σε εταιρία διαχείρισης Οικονομικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης .

Τσίπρας προς Σαμαρά: Λάθος πολλαπλασιαστής της ύφεσης, υστέρηση εσόδων και νέα μέτρα


Επίκαιρη Ερώτηση
προς τον κ. Πρωθυπουργό
Θέμα:  «Λάθος πολλαπλασιαστής της ύφεσης, υστέρηση εσόδων και νέα μέτρα»
Η άρνηση της κυβέρνησης Σαμαρά να αξιοποιήσει τη δημόσια ομολογία στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου  περί «λάθους» στο δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή, αποδεικνύει πως σκοπεύει να πορευτεί μέχρι τέλους πιστή στο μνημόνιο και στις ολέθριες συνέπειές του.