Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Aνεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή και στη Δανία

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Κοπεγχάγη η τακτική γενική συνέλευση της Κοινότητας Ελλήνων Δανίας (ΚΕΔ). Το σώμα της συνέλευσης ενέκρινε μια σειρά ψηφίσματα, μεταξύ των οποίων καιψήφισμα ενάντια στην ύπαρξη και δράση της Χρυσής Αυγής, το οποίο μάλιστα εγκρίθηκε ομόφωνα.

Το ψήφισμα έχει ως εξής: 
«Η Κοινότητα Ελλήνων Δανίας, ενημερωμένη για τη δραστηριότητα της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα και την

Ο κονφερανσιέ

Σε δίκη 49 άτομα για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου

Εκείνο το καλοκαίρι του 1999, ενάμισι εκατομμύριο και πλέον επενδυτές αγόραζαν εκστασιασμένοι από την φρενήρη άνοδο των μετοχών. Μυημένοι και μη, δοκίμαζαν να πλουτίσουν μέσα σε μια ημέρα - καθώς, όλοι ήθελαν να είναι μέσα στο παιχνίδι του γρήγορου πλουτισμού. Ήθελαν να κερδίσουν, έστω και σε μικρογραφία, ότι, και οι μεγαλόσχημοι στις παραλίες και πισίνες των ελληνικών νησιών. 
Για κακή τους τύχη, οι παραισθήσεις κράτησαν λίγους μήνες αφού η παγίδα εξαπάτησης είχε

Τάγματα φρίκης...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (πρωτοσέλιδο)

ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ...


Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη κρίση: Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι η παπαδιά;


Κάθε λογικός άνθρωπος, γνωρίζει ότι δεν μπορεί να θεραπευτεί κάποιος αν δεν υπάρχει πρώτα μια σωστή διάγνωση για την ασθένεια του.
Το ερώτημα λοιπόν ‘’τι φταίει για την κρίση και την καταστροφή στην ελληνική κοινωνία;’’, κάθε άλλο παρά είναι ρητορικό, ακαδημαϊκό ή θεωρητικό.
Αντίθετα, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ουσία των απαντήσεων διεξόδου που θα δοθούν. Χωρίς σωστή διάγνωση, καμία θεραπεία, ακόμη και με πολυφαρμακία ή/και υπερ-δοσολογία, δεν οδηγεί σε γιατρειά.
Ποια είναι λοιπόν η άποψη της υποψήφιας κυβερνώσας αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ για τις βασικές αιτίες της κρίσης;

KKE σχετικά με τους συλληφθέντες για τη ληστεία στην Κοζάνη

Η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη πρέπει να διερευνήσουν τις καταγγελίες των οικογενειών των τεσσάρων νεαρών συλληφθέντων για τις συνθήκες κράτησής τους.
Η κακοποίηση κατά τη διάρκεια της κράτησης συλληφθέντων είναι φαινόμενο απαράδεκτο, με το οποίο ο λαός δεν πρέπει να εξοικειωθεί, όποια και αν είναι η βαρύτητα και η καταδίκη των διαπραχθέντων εγκλημάτων.
ΑΘΗΝΑ 4/2/2013 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Aνοιχτή καταγγελία κατά του Δασάρχη Αρναίας, της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και ορισμένων “δηλωμένων πολέμιων της επένδυσης στις Σκουριές” (φωτογραφίες & video)


antigoldgreece
Στις 9-1-2013 αναρτήσαμε το άρθρο “Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ πετσοκόβει το ρέμα του Καρατζά” συνοδευόμενο από σχετικό βίντεο της ομάδας “iosifsk”. Λίγες μέρες αργότερα δεχθήκαμε ένα “οργισμένο” τηλεφώνημα από κάτοικο της Μ. Παναγίας, πρώην δημοτικό σύμβουλο, που μας δήλωσε: “Το χωράφι είναι δικό μου και με άδεια του Δασαρχείου κόβω νόμιμα τα δέντρα για να μην τα πάρει η εταιρεία”.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΠΑΠ ΣΤΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Με ικανοποιητική συμμετοχή  ολοκληρώθηκαν τα ΤΕΣΤ ΠΑΠ στα  χωριά της Δημοτικής Ενότητας Ζερβοχωρίων, ενώ με την αρωγή του προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι ήδη έχουν αρχίσει να αποστέλλονται τα αποτελέσματα στις γυναίκες που εξετάστηκαν.
Για τις επόμενες εβδομάδες, το πρόγραμμα  που υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου, έχει ως εξής:

Τα Βρυξελλάκια: Άλαλα τα χείλη των ασεβών

Η πρόταση που έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκης για τη θέσπιση ειδικού εκκλησιαστικού φόρου, κατά δήλωση του φορολογούμενου ότι αναφέρεται στην Ορθόδοξη Εκκλησία, διατυπώθηκε κακά και απροετοίμαστα - ως εκ τούτου διέγραψε την τροχιά ενός πυροτεχνήματος. Όμως, ανάλογο είδος «εκκλησιαστικού φόρου» απαντάται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Στη Γερμανία, την Αυστρία, τη Σουηδία, τη Δανία και τη Φινλανδία, έχει καθιερωθεί η αυτοχρηματοδότηση της εκκλησίας, μέσω της είσπραξης (από τις κρατικές υπηρεσίες) εκκλησιαστικού φόρου. Στη Σουηδία λ.χ. ο φόρος

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διεξάγει έρευνα για την προστασία του υγροτόπου του Αγ. Μάμα στη Χαλκιδική


Απάντηση του Επιτρόπου Potočnik στο Ν. Χρυσόγελο
Πληροφορίες θα ζητήσει η Επιτροπή από τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσο παραβιάζονται βασικές διατάξεις της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής νομοθεσίας σε ό,τι αφορά την προστασία του υγρότοπου του Αγ. Μάμα στη Χαλκιδική. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Επιτρόπου Potočnik στην ερώτηση του Νίκου Χρυσόγελου, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με αυθαιρεσίες στην περιοχή.

Ιγγλέζη στη Βουλή για την ΜΠΕ της Ελληνικός Χρυσός ΑΕ


ΕΡΩΤΗΣΗ και ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Προς το Υπουργείο
Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Θέμα: Έγγραφο – μελέτη σχετικά με την εφαρμογή της μεθόδου Ακαριαίας Τήξης (flashmelting) από την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.
 Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, έχει κατατεθεί στο πρωτόκολλο του ΥΠΕΚΑ έγγραφο – επιστημονική μελέτη που αφορά τις διεργασίες και μεθόδους επεξεργασίας μεταλλευμάτων που περιλαμβάνονται στην εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Εταιρείας Ελληνικός Χρυσός ΑΕ για τα μεταλλεία της Κασσάνδρας Χαλκιδικής.
Το 41 σελίδων έγγραφο με ημερομηνία Δεκέμβριος 2012, έχει τίτλο «Παρατηρήσεις επί της Σχεδιαζόμενης Εφαρμογής της Μεθόδου Ακαριαίας Τήξης στην Επεξεργασία του Συμπυκνώματος Σιδηροπυριτών Ολυμπιάδας / Πρόταση Απομάκρυνσης του Αρσενικού από το Συμπύκνωμα πριν από την Επεξεργασία του με την μέθοδο Ακαριαίας Τήξης» και υπογράφεται από τον κ. Γ. Ψυχογυιόπουλο, Μηχανικό Μεταλλείων.

Η ημερίδα της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής, Σάββατο 2/2

Στο, κατάμεστο από κόσμο, Πνευματικό Κέντρο Νέων Μουδανιών πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013, η ημερίδα που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Χαλκιδικής με θέμα "Προοπτικές Ανάπτυξης και Απασχόλησης".
Στην εκδήλωση, η οποία στέφθηκε από ιδιαίτερη επιτυχία, συμμετείχαν, ως βασικοί εισηγητές, οι κ.κ. Μάκης Βορίδης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ, Πάνος Λειβαδάς, Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ και ο Παναγιώτης Κοκκόρης, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Να βάλουμε φρένο στην κτηνωδία! Να σταματήσουμε το αίσχος των βασανιστηρίων!


Οι σοκαριστικές φωτογραφίες των συλληφθέντων για τη «ληστεία» στο Βελβεντό Κοζάνης, που είδαν το φως της δημοσιότητας, δείχνουν με τον πιο αδιάψευστο τρόπο την κτηνωδία όπου κατρακυλάνε οι μηχανισμοί καταστολής, το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Οι φωτογραφίες αλλά και οι καταγγελίες συγγενών των συλληφθέντων δείχνουν ότι όχι μόνο ξυλοκοπήθηκαν αλλά κυριολεκτικά βασανίστηκαν με αποτρόπαιο τρόπο.
Είναι εμφανής η «στρατηγική έντασης» της τρικομματικής

Κεκτημένα "εθιμικώ δικαίω";

Συνηθίζεται στους γάμους, στον Πολύγυρο και αλλού, να δημιουργούνται κομβόι αυτοκινήτων και κορνάροντας να φανερώνουν τη χαρά τους για το γεγονός της ημέρας, συνοδεύοντας τους νεόνυμφους στην Εκκλησία!
Καλό έθιμο είναι και συγχρόνως χαροποιεί και όσους τρίτους παρακολουθούν αυτές τις γαμήλιες εκδηλώσεις.