Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Χουντότσουρμο (2 Βίντεο)

Πιθανόν να είναι χαμένος χρόνος να ασχοληθεί κανένας με το τσούρμο φασιστών που μαζεύτηκε χτες για να κηδέψει τον χουντικό-δολοφόνο Ντερτιλή, και τα όσα ακούστηκαν εκεί. Επειδή, ίσως, όμως κάποιοι απ’ τους νέους αναγνώστες μας δεν γνωρίζουν κάποια πράγματα καλό είναι να τα υπενθυμίσουμε.

Να προσπεράσουμε τον «θαυμασμό» της Χρυσής Αυγής για τον δολοφόνο χουντικό. Τα έχουμε γράψει και θα ήταν πλεονασμός να τα επαναλάβουμε. Ούτε είναι και άξιο σχολιασμού του ότι έπεσαν κάποιοι πυροβολισμοί στον αέρα.
Να δούμε όμως ποιοι είναι αυτοί που εκφώνησαν επικήδειους λόγους και ποιος ρασοφόρος πρωτοστάτησε στην κηδεία. Ο πρώτος που «τίμησε» με την ομιλία του τον νεκρό ήταν ο Θεόδωρος Θεοφιλογιαννάκος, διοικητής του ΕΑΤ-ΕΣΑ επί δικτατορίας των συνταγματαρχών, που χαρακτήρισε «ήρωα» τον Ντερτιλή.

ΙΔΟΥ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ: ΡΕΚΟΡ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΕ 26,8% ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΕ!


ΕΦΙΑΛΤΗΣ: ΤΟ 60% ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ!
ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
Ρεκόρ ανεργίας για την Ελλάδα! Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας μεταξύ των 27 κρατών της ΕΕ έχει η Ελλάδα, ξεπερνώντας και την , μέχρι πρότινος πρώτη, Ισπανία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή(1/2/13) η Eurostat.
Τα πρωτοφανή αυτά επίπεδα ανεργίας προφανώς και δεν είναι ουρανοκατέβατα! Οφείλονται στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές, οι οποίες, αν δεν ανακοπούν άμεσα, θα μετατρέψουν τη χώρα σε κοινωνικό ερειπιώνα.

Σιγά το πράγμα, λες και ψήφισε μνημόνια!

Η ιστορία ΕΔΩ

Λιμενικοί σε ώρα ..."εργασίας"

Αυτός δεν μπορεί να είναι εκπρόσωπος Θεού!

Κρίμα που η Ιερά Σύνοδος δεν παίρνει θέση γι' αυτήν την κατάπτυστη ομιλία 
του "παπα"-αμβρόσιου!

Απόβαση στη Χαλκιδική

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Απόβαση στη Χαλκιδική κάνουν εδώ και τρία χρόνια Ρώσοι, Βούλγαροι, Σέρβοι, Σκοπιανοί, που δεν διστάζουν να δώσουν μέχρι και 1 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν μια βίλα δίπλα στο κύμα, στην Κασσάνδρα ή στη Σιθωνία.
«Υπολογίζουμε ότι υπάρχουν σήμερα περίπου 7.500 εξοχικές κατοικίες προς πώληση, αριθμός αρκετά μεγάλος για την περιοχή, και το αγοραστικό ενδιαφέρον προέρχεται από αλλοδαπούς, ενώ μηδαμινή είναι η ζήτηση από Ελληνες» δηλώνει στο «Εθνος» ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Χαλκιδικής, Γρηγόρης Στιβαχτάρης.

Κάλεσμα σε απεργία

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία στις 20 Φλεβάρη. Το δόγμα της κυβέρνησης «νόμος και τάξη» που σημαίνει δουλειά με 300 ευρώ χωρίς συλλογικές συμβάσεις με σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές, δε θα περάσει.
Καλούμε τα σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές,

Αντιμετώπιση αγροτικών ζητημάτων στη Χαλκιδική

Γράφει το δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής
"Τόσο στην συνάντησή τους (Ρ: Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής) στο ΚΑΠΗ της Ν. Τρίγλιας με τον εκπρόσωπό τους κο Καπάνδρεα, όσο και με αγρότες στο μπλόκο των Ελαιοχωρίων..."
-Οι αγρότες της Χαλκιδικής μπορούν πλέον να κοιμούνται ήσυχοι, αφού έγινε η συνάντηση με τον κ. Φιλαλήθη! 
Συγχαρητήρια και στα μέλη της Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής για τις τόσο υψηλού επιπέδου συναντήσεις και σίγουρα αποτελεσματικές!
-Ποιος αλήθεια δεν θυμάται τους τόσο αποτελεσματικούς αγώνες του κ. Καπάνδρεα!

ΕΖΗΣΕ ΑΥΤΟΣ ΚΑΛΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΑΣΥ


ΟΛΟΙ το ΣΑΒΒΑΤΟ 9/2/2013, 12 μ.μ., στο Αγ. Βενιζέλου (Θεσσαλονίκη)
στο Συλληλητήριο της ΠΑΣΥ και πορεία προς τη Ζωοτεχνία
Αγρότες, αγρότισσες 
Για μια ακόμη χρονιά βλέπουμε το εισόδημα μας να συρρικνώνεται. Οι απλήρωτες από το περσινό καλοκαίρι παραγωγές μας, οι χαμηλές τιμές παραγωγού των αγροτοκτηνοτροφικών μας προϊόντων, οι περικοπές των επιδοτήσεων, η μείωση της επιστροφής ΦΠΑ, η αλματώδης αύξηση του κόστους παραγωγής, η μη κάλυψη όλων των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, κλπ. μας οδηγούν στον αφανισμό. 

Βουλή: Ερώτηση του ΚΚΕ στον Πρωθυπουργό για τα προβλήματα των αγροτών


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Πρωθυπουργό
Δεν είναι η πρώτη φορά που η φτωχομεσαία αγροτιά με τα μηχανήματα της βρίσκεται στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα. Θύμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) που κάθε χρόνο χειροτερεύει τη θέση της αγροτιάς και την καταδικάζει, σε φτώχεια και ξεκλήρισμα.
Η διαφορά που υπάρχει από τις προηγούμενες χρονιές, είναι ότι η φωνή της απόγνωσης είναι πιο δυνατή, δεν μπορούν να επιβιώσουν, δεν μπορούν να σηκώσουν άλλα βάρη. Δεν ζητούν, αν και θα ‘πρεπε, κάτι επιπλέον σε επιδοτήσεις ή ενισχύσεις.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ:
ΥΠΟΨΗ :Κος .ΛΙΒΕΡΙΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΣΩΝ ----- Δ/ΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΑΣΩΝ &ΔΑΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙ/ΝΤΟΣ
Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΕΙ .
-Οι δασεργάτες βλέπουν πως τα μεροκάματα τους μειώνονται , το εισόδημα τους συρρικνώνεται , τα λήμματα στα δάση μειώνονται. Τις εργασίες καθαρισμού στα δάση και τις αναδασώσεις τις παίρνουν οι εργολάβοι .
Γίνονται συνέχεια δημοπρασίες εκατομμυρίων στα διάφορα δασαρχεία και αποκλείονται οι δασικοί Συν/σμοι .

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Χαλκιδικής - Καπάνδρεας των αγροτών


Με εκπροσώπους των αγροτών Ν. Τρίγλιας και Ελαιοχωρίων συναντήθηκαν μέλη της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χαλκιδικής, χθες το βράδυ (31/1/2013). 
Τόσο στην συνάντησή τους στο ΚΑΠΗ της Ν. Τρίγλιας με τον εκπρόσωπό τους κο Καπάνδρεα, όσο και με αγρότες στο μπλόκο των Ελαιοχωρίων, ενημερώθηκαν για τα αιτήματα των κινητοποιήσεών τους και συζήτησαν μαζί τους για την τραγική κατάσταση στον αγροτικό τομέα. Δήλωσαν την αυτονόητη αλληλεγγύη τους και την διάθεσή τους για έμπρακτη συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα τους στη συνέχεια.
Το Γραφείο Τύπου

kakaboss band

Λαδιαβίτης

ΕΛΠΙΣ Πολυγύρου - Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Νεοχωρίου