Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Τα επεισόδια στις Σκουριές με σκωπτική διάθεση

Θερμά συγχαρητήρια...

Ξένη φωτογραφία, αλλά
 ...ίδια με αυτόν τον δρόμο
που αναφερόμαστε στην ανάρτηση
Δεν θυμόμαστε, ούτε γνωρίζουμε επί Δημαρχίας ποιανού στρώθηκε με άσφαλτο η οδός Μακεδονίας στον Πολύγυρο και ιδιαίτερα από την διασταύρωση με την οδό Τρικούπη και Δυτικά!
Οφείλουμε όμως να ...συγχαρούμε και να παινέσουμε δημόσια τον Δήμαρχο αλλά και τον εργολάβο του έργου για το καταπληκτικό οδόστρωμα που παρέλαβε ο πρώτος και κατασκεύασε ο δεύτερος! 
-Τόσο όμορφη "λίμνη" - δρόμο στο κέντρο του Πολύγυρου δεν μπορούσαν να φανταστούν οι συμπολίτες μας ούτε στα πιο "τρελά τους όνειρα"!
-Συγχαρητήρια!

Επιστολή μεταλλωρύχων προς την Ι.Μ. Ιβήρων και μία "απάντηση" από το antigoldgreece

Επιστολή προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αρχιμ. Ναθαναήλ, απέστειλαν τα σωματεία των εργαζομένων στα μεταλλεία την οποία δημοσιεύει αποκλειστικά η Romfea.gr.
Η επιστολή έχει ως εξής:
Άγιε Γέροντα της Ι.Μ. Ιβήρων Ναθαναήλ, σεπτοί πατέρες του ηγεμονικού συμβουλίου και λοιποί σεβάσμιοι πατέρες της Μονής, 
Εμφορούμενοι από αίσθημα ευλάβειας, ταπείνωσης και σεβασμού προς το σχήμα και

Όμηρος ομήρω αεί πελάζει

Του Θανάστη Καρτερού - ΑΥΓΗ
Τα πράγματα είναι απλά -πιο απλά δεν γίνεται: Η κυβέρνηση κόβει για τρίτη φορά μέσα σε δύο χρόνια τους μισθούς των εργαζομένων στο μετρό της Αθήνας εν ονόματι του Μνημονίου. Παρεμπιπτόντως ξεσκίζει και τη συλλογική τους σύμβαση. Εκείνοι -τι άλλο μπορούν να κάνουν;- αντιδρούν με απεργία. Ο Σαμαράς τούς επιστρατεύει. Και ο αρμόδιος υπουργός δικαιολογεί ως εξής την επιστράτευση: Ούτε η κυβέρνηση ούτε η κοινωνία μπορεί να είναι όμηροι συντεχνιακών συμφερόντων.

Τσίπρας: "στο Κοινοβούλιο της χώρας μου είμαστε υποχρεωμένοι να καθόμαστε απέναντι από μια πτέρυγα των Ναζί κακοποιών που προωθούν τον αντισημιτισμό και χαιρετούν όπως ο Αδόλφος Χίτλερ"

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σε δημόσια εκδήλωση συζήτηση την Πέμπτη 24/1/2013 στο πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ: 
Φίλες και φίλοι, 
Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. 
Νομίζω ότι η επίσκεψη μας στις ΗΠΑ έχει ήδη αποδειχθεί χρήσιμη τόσο για εμάς όσο και για πολλούς και πολλές οι οποίοι είχαν ακούσει για τον ΣΥΡΙΖΑ από τρίτους και τώρα αξιοποίησαν τη δυνατότητα να μας ακούσουν και από κοντά. 
Χωρίς διαμεσολαβήσεις που καμία φορά υπόκεινται στον παραμορφωτικό φακό της πολιτικής σκοπιμότητας. 
Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου έγινε επιλογή χρηματοπιστωτικής επέκτασης, η Ευρώπη επέλεξε το δρόμο των σκληρών προγραμμάτων λιτότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Κι αυτό είναι τρομοκρατία εργαζομένων!

Από το πρωτοσέλιδο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για το τμήμα δίωξης ¨Λαθρομεταναστών" στο Βατοπέδι Χαλκιδικής και αλλού.


Ερώτηση
Προς τον κ. Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: Απαράδεκτες  συνθήκες κράτησης στα Τμήματα Δίωξης ‘‘Λαθρομεταναστών’’ και στα  Αστυνομικά Κρατητήρια της χώρας
 Οι χώροι κράτησης στα Τμήματα  Δίωξης ‘‘Λαθρομεταναστών’’ και  τα Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών συστήθηκαν πρόσφατα με το επιχείρημα της αποσυμφόρησης  των κρατητηρίων των Αστυνομικών  Τμημάτων  και για να διασφαλιστούν  καλύτερες συνθήκες κράτησης για  τους κρατούμενους και καλύτερες  συνθήκες εργασίας για τους αστυνομικούς υπαλλήλους. Η με τυμπανοκρουσίες  εξαγγελθείσα  επιδίωξη του Υπουργείου διαψεύσθηκε  από  την  ίδια την  πραγματικότητα αφού από την μία  οι συνθήκες υγιεινής στο σύνολο σχεδόν των Αστυνομικών Τμημάτων της  χώρας εξακολουθούν να είναι απαράδεκτες  αλλά και από την άλλη οι συνθήκες κράτησης των μεταναστών στα Κέντρα Κράτησης και στα Τμήματα Δίωξης ‘‘Λαθρομεταναστών’’ είναι επιεικώς απάνθρωπες.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


ΠΑΜΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ (5.00-7.00)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012:
«ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ»
 Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα, Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013, στις 5.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί, η δεύτερη για φέτος, δράση για παιδιά, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, με τίτλο «Γνωριμία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και τα βιβλία της».
Οι δράσεις για παιδιά στη  Δημοτική Βιβλιοθήκη πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή απόγευμα και θα ανακοινώνονται κάθε δύο εβδομάδες ώστε οι γονείς να μπορούν να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους στη βιβλιοθήκη.

Πονηρή παράκαμψη

Του Κρίτωνα Αρσένη
Σε πρωτόγνωρες περιπέτειες μπαίνει η δημοκρατία στην Ευρώπη. Με τη Συνθήκη της Λισαβόνας η Ε.Ε. απέκτησε το δικαίωμα να συνάπτει συμφωνίες προστασίας επενδύσεων. Το ασκεί για πρώτη φορά στα πλαίσια της εμπορικής συμφωνίας με τον Καναδά. Εκεί, εισάγει το δικαίωμα σε οποιονδήποτε ιδιώτη επενδυτή που ενοχλείται από κάποιο νέο νόμο για την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων, του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας κ.τλ. να ζητεί την κατάργησή του. Η προσφυγή γίνεται όχι σε εθνικά ή ευρωπαϊκά δικαστήρια, ούτε καν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, αλλά σε μια εξωθεσμική ειδική επιτροπή δικηγόρων.

Εκδήλωση Συλλόγου Πολυτέκνων Χαλκιδικής


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Χαλκιδικής
σας προσκαλούν στην Ετήσια Εορταστική Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί
την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 11:00 π.μ.
στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου
Στην εκδήλωση θα γίνει κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας καθώς
και απονομή τιμητικών διακρίσεων σε μαθητές, φοιτητές και
πολύτεκνες οικογένειες που απέκτησαν παιδί εντός του έτους 2012.

Η Εξήγηση του Δημοσίου Χρέους (σε λίγα λεπτά)

Κοινωνική προσφορά από τον Αγ. Νικόλαο Χαλκιδικής στην "Κιβωτό του Κόσμου"

Οι κάτοικοι του Αγ. Νικολάου Χαλκιδικής βλέποντας τις καθημερινές ανάγκες των συνανθρώπων μας, αποφάσισαν να συγκεντρώσουν κάποιες προμήθειες για την «Κιβωτό του Κόσμου».
Συνεχίζουμε την κίνηση αυτή συγκεντρώνοντας – μακαρόνια , λάδι, όσπρια, απορρυπαντικά, εβαπορέ γάλα κ.α. στο κτίριο της Κοινότητάς μας έως τις 10/2/2013.
Μόνοι μας θα αλλάξουμε την έννοια της λέξης «αλληλεγγύη».

Καρανάσιος για την "προτεινόμενη υποβάθμιση" του τελωνείου Ν. Μουδανιών

Το κρίσιμο ζήτημα της προτεινόμενης υποβάθμισης πολλών τελωνείων που λειτουργούν στην Κεντρική Μακεδονία, συζήτησαν Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με τον Δ/ντη του γραφείου του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Οι Βουλευτές, Χαλκιδικής Ευθύμης Καρανάσιος, Ημαθίας Απ. Βεζυρόπουλος, Κιλκίς Γεωργ. Γεωργαντάς και Πέλλας Διον. Σταμενίτης, ζήτησαν να επανεξεταστεί ο σχεδιασμός της αρμόδιας επιτροπής που εισηγείται την υποβάθμιση των τελωνείων, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα και της συνακόλουθης εξοικονόμησης πόρων.

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη Γεν. Συνέλευση της Κυριακής 20 Ιανουαρίου 2013 αναδείχθηκαν νέα όργανα διοικήσεως για τη διετία 2013 και 2014 η σύνθεση των οποίων  έχει ως εξής :
 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ