Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

ΑΔΕΔΥ: Πραξικόπημα η επιστράτευση των απεργών

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση για επίταξη - επιστράτευση των εργαζομένων - απεργών στο Μετρό, την χαρακτηρίζει πραξικοπηματική και πρωτόγνωρη για τη δημοκρατική μεταπολιτευτική περίοδο.
Το μέτρο της επίταξης για να αντιμετωπισθούν οι αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην περαιτέρω -δραματική- μείωση των αποδοχών τους, όταν μάλιστα οι εργαζόμενοι είχαν εξαντλήσει κάθε δυνατότητα συνεννόησης, γυρίζει την πολιτική ζωή της χώρας σε περιόδους κοινοβουλευτικής ανωμαλίας.

Δημοσκόπηση Pulse: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

Σημερινή δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα "Το Ποντίκι".

Χαλκιδική: Οι «χρυσοθήρες» και τα έργα για το περιβάλλον


Σε εκτεταμένη ενημέρωση για τις περιβαλλοντικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει στην περιοχή στη Χαλκιδική αλλά και αυτές που προγραμματίζονται ή ήδη έχουν αποφασιστεί για το μέλλον, προχώρησε η εταιρία που χειρίζεται μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, σε κάποιον τομέα της οικονομίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, τα προσεχή χρόνια το ύψος των επενδύσεων θα ανέλθει στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Πριν αναφερθούμε στις περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, δεν χρειάζεται να υπογραμμίσουμε και να ξεκαθαρίσουμε σε όλους τους τόνους, ότι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστασία του περιβάλλοντος δεν μπορεί παρά να αποτελεί μια εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για την αξιοποίηση των αποθεμάτων μεταλλευμάτων της περιοχής που θεωρούνται από τα σημαντικότερα της Ευρώπης.

ΜΕΤΡΟ: Όταν τραγουδάνε οι δρόμοι, υπάρχει ελπίδα

Ολόκληρος ο πρωθυπουργός βγήκε μέσα στη βροχή για να ανακοινώσει την επίταξη των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ. Δεν είναι και απλό πράγμα. O πολύς κύριος Σαμαράς ούτε που πάτησε στο ‘’ναό της δημοκρατίας’’, στη Βουλή, όταν γινόταν συζήτηση για τη λίστα Λαγκάρντ. Άφησε τότε ένα θλιβερό Βενιζέλο να βγάλει τα μάτια του. Αλλά τώρα ο εχθρός λαός είναι προ των πυλών και είναι πιο επικίνδυνος φαίνεται από τους κοινοβουλευτικούς διαξιφισμούς που λύνουν τις διαφορές με χαρτάκια σε κάλπες.

Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους της ηγεσίας του ΔΝΤ

Είναι γνωστό και προφανές ότι με το ΔΝΤ έχουμε πολύ σημαντικές διαφορές και αντιθέσεις. Από την πρώτη στιγμή διαφωνήσαμε και διαφωνούμε ότι μπορεί να είναι αποτελεσματικά τα προγράμματα εσωτερικής υποτίμησης και λιτότητας.
Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε με δραματικό τρόπο. Ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις Μπλανσάρ για το λάθος της εκτίμησης του πολλαπλασιαστή της ύφεσης, διαπιστώνουμε ότι ένα τεχνοκρατικό λαθάκι έχει στοιχίσει πόνο και δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Γκαζάκια

Ένας ανεμόμυλος από 2000 γυάλινα μπουκάλια στην Ορμύλια!


Ένας ανεμόμυλος φτιαγμένος από 2000 γυάλινα, χρωματιστά, μπουκάλια στέκει επιβλητικά στην άκρη του δρόμου στην Ορμύλια της Χαλκιδικής, μαγνητίζοντας τα έκπληκτα βλέμματα των επισκεπτών. 
Αποτελεί ομοίωμα ενός πετρόχτιστου ανεμόμυλου που έχει εδώ και χρόνια το χωριό, κτίσμα που διασώθηκε από την εποχή που η περιοχή ήταν μετόχι της Μονής Δοχειαρίου του Αγίου Όρους. 
Τον καινούργιο αυτό γυάλινο ανεμόμυλο κατασκεύασε με φαντασία, μεράκι αλλά και με τη βοήθεια των συγχωριανών του ο 56χρονος

Γ@μώ τον σολομό


Μέρα μεσημέρι. Πλατεία Κολωνακίου, γωνία με Πατριάρχου Ιωακείμ. Μια μαυροντυμένη γυναίκα, στα 60 της, έχει ξαπλώσει μπρούμυτα πάνω στο πεζοδρόμιο. Κρατάει ένα κουτάκι που μέσα έχει πενταροδεκάρες. Πεινάει και ζητιανεύει. Σήμερα μοιάζει πιο αποκαμωμένη από ποτέ. Δύο κοπέλες περνούν από μπροστά της και σταματούν ακριβώς εκεί που βρίσκεται εκείνη. Φορούν τα απολύτως απαραίτητα και κρατούν 2 μεγάλους δίσκους με νοστιμιές: καναπεδάκια με σολομό, μπρικ και χαβιάρι. Σταματούν τους περαστικούς για να τους κεράσουν «...για τα εγκαίνια του νέου μας

Ε.Ο.Π.Υ.Υ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ.

Του Βασίλη Τσούγκαρη

Έχω γράψει πολλές φορές για τον «Εθνικό Οργανισμό Σφαγιασμού Ασθενών», για την ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ πλέον υγεία της οποίας την ταφόπλακα φρόντισαν να βάλουν με κάθε επιμέλεια (ζηλευτή θα έλεγα) οι τέως, και εν μέρει νυν «αρμόδιοι», όπως επίσης έχω γράψει πολλές φορές για θέματα «αναπηριών», και ότι σχετίζεται με αυτά.
Το θέατρο του παραλόγου, της γραφειοκρατίας, των γελοίων εγκυκλίων συνεχίζεται αδιάκοπα, ενώ οι όποιες «αποφάσεις» παίρνονται λες και δεν έχουν ν κάνουν με ανθρώπινα όντα.

Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ! Το κυβερνητικό πραξικόπημα δεν θα περάσει, οι απεργοί στο μετρό θα νικήσουν


Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη έδειξε το κυνικό αντιδραστικό αντεργατικό της πρόσωπο, διατάσσοντας την επίταξη των ηρωικών απεργών του μετρό. Στόχος είναι να καταστήσει όλους τους εργάτες και εργαζόμενους δούλους, με μισθούς – ψίχουλα χωρίς συλλογικές συμβάσεις, και τις δημόσιες συγκοινωνίες διαλυμένες για να ξεπουληθούν στους ιδιώτες. Κυβερνούν πια με αλλεπάλληλα ωμά πραξικοπήματα, από τις Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου στους ΟΤΑ μέχρι την επίταξη στις συγκοινωνίες.

Άρχισε η επιστράτευση - Σε εξέλιξη η επίδοση των φύλλων πορείας στους απεργούς του ΜΕΤΡΟ

- Να συλλαμβάνονται όσοι παραβιάζουν δικαστικές αποφάσεις ζητεί η εισαγγελέας
- Αντώνης Σαμαράς: Τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν ανήκουν σε συντεχνίες!
- Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 5 το πρωί σε Λεωφορεία, Τρόλει και Προαστιακό απαντούν στην επίταξη οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς
- "Εμείς προσπαθήσαμε να βρούμε λύση αλλά αυτοί είναι δικτάτορες", λένε οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ
- Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά αποφάσισαν 24ωρη για αύριο σε όλα τα ΜΜΜ και παναττική πανεργατική στάση εργασίας 12.00 - 16.00

ΕΝΑΣ (ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ) ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ...


Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
«Ενα πράγμα που ως Ελληνας παρατηρώ περπατώντας στους δρόμους σας, είναι ότι η Αμερική δεν βρίσκεται στην κατάσταση κατάθλιψης την οποία δυστυχώς η χώρα μου βιώνει σήμερα. Δεν είδα κλειστά καταστήματα, βλοσυρά πρόσωπα, σημάδια απελπισίας παντού. Η Αμερική απέφυγε την κατάθλιψη μετά το 2008».
Πρόκειται για απόσπασμα από την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα στο ινστιτούτο «Brookings» των ΗΠΑ.
Προηγουμένως, ο κ. Τσίπρας με δηλώσεις του είχε χαιρετίσει την ομιλία Ομπάμα, κατά την ορκωμοσία του τελευταίου, για τον - όπως είπε - «συνολικά προοδευτικό προσανατολισμό» της.

ΟΛΑ... ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΕΕ κ. ΠΕΡΚΑ???

Σ' αυτό το πόρισμα "βλάστησαν"  όλα τα... φύλλα;
Και της δεοντολογίας και της διαφάνειας
και της αμεροληψίας;
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Η απάντηση που έδωσε στη δημοσιότητα η κ. Πέτη Πέρκα, μέλος της Ο.Ε. του ΤΕΕ/ΤΚΜ, προς τον κ. Αθανάσιο Καρίνα, με τον οποίο συνυπήρξαν για ένα «μικρό φεγγάρι» συνάδελφοι στην ίδια ομάδα που συνέταξε το αρνητικό πόρισμα επί της ΜΠΕ της «Ελληνικός Χρυσός», νομίζουμε ότι έχει δική της σημειολογική αξία. 
Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε διάθεση εμπολοκής στην υφιστάμενη διάσταση απόψεων ανάμεσα στους δύο επιστήμονες. Δεν μας αφορά άλλωστε. Ωστόσο, τα όσα αναφέρει η κ. Πέρκα στην  απάντηση της, σε συνδυασμό με τα όσα είπε επίσης από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης στις 15 Μαΐου του 2012, μας δίνουν το ερέθισμα, να θέσουμε κάποια επιπλέον ερωτήματα, τα οποία κατά τη γνώμη μας δικαίως προκύπτουν. 

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει την επίταξη των απεργών εργαζομένων στο Μετρό αποτελεί πράξη ωμού αυταρχισμού που στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Όλος ο λαός πρέπει να καταδικάσει την κυβέρνηση και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που πρέπει να παραμείνουν όρθιοι και να μην υποκύψουν ώστε να αποτύχουν ο αυταρχισμός και η κυβερνητική αδιαλλαξία.
ΑΘΗΝΑ 24/1/2013 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Εξορύξεις χρυσού στη Χαλκιδική: μια όχι καθαρή υπόθεση!

Με πρωτοβουλία του Νίκου Χρυσόγελου, συνέντευξη στις Βρυξέλλες για το χρυσό
Δείτε το βίντεο της συνέντευξης: ΕΔΩ
Οι κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες από τις εξορύξεις χρυσού στη Χαλκιδική καθώς και τα θεσμικά και πολιτικά ζητήματα που προκύπτουν από τον μέχρι σήμερα χειρισμό της υπόθεσης από την πολιτική εξουσία παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη τύπου εκπροσώπων των κατοίκων της Χαλκιδικής, στο Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, που οργανώθηκε την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, μετά από πρόσκληση του Νίκου Χρυσόγελου, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η λογοκρισία στο ΒΗΜΑ.... πάει "σύννεφο"


Ενεργοί Πολίτες Δ. Ε. Αρναίας
Το ότι το ΒΗΜΑ θα περνούσε από κόσκινο και τα σχόλια μας ΔΕΝ το περιμέναμε.
Είναι γεγονός πως το ΒΗΜΑ και άλλες του είδους "φυλλάδες" όπως η Καθημερινή, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας παρουσιάσουν τα μεταλλεία χρυσού σαν την "ΧΡΥΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ" στην περιοχή.
Χθες λοιπόν η δημοσιογράφος Τράτσα Μάχη ανέβασε ένα ρεπορτάζ σχετικά με τα μεταλλεία χρυσού στην Χαλκιδική με τίτλο "Η ανάπτυξη της ΒΑ Χαλκιδικής συνεχίζετε". Εμείς δεν θα μπούμε στην λογική να σχολιάσουμε αν καλώς ή κακός έγραψε αυτά που έγραψε,  το μόνο που θα τονίσουμε είναι πως σαν δελτίο τύπου της Ελληνικός Χρυσός είναι το συγκεκριμένο "άρθρο".

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ...


ΝΙΚΗ Πολυγύρου - ΑΠΟΛΛΩΝ Αρναίας


Κοπή βασιλόπιτας

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013 ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ SITE www.ktimatomesites-chalkidikis.com ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ
ΗΜΕΡΑ : ΤΕΤΑΡΤΗ 06-02-2013
ΩΡΑ : 17.30