Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση του κυλικείου ΕΠΑΛ Πολυγύρου


ΝΟΔΕ Χαλκιδικής ...σε δράση!

Την καθιερωμένη βασιλόπιτα έκοψε σήμερα το απόγευμα στις 18:30 η ΝΟΔΕ ΝΔ Χαλκιδικής στα γραφεία της στον Πολύγυρο, παρουσία πλήθους στελεχών και φίλων του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ.

Το φλουρί για την ιστορία, το έτυχε ο Δήμος Σιθωνίας. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό και ελπιδοφόρο.
Προηγήθηκε συζήτηση για οργανωτικά θέματα και οι λεπτομέρειες της Ημερίδας που θα πραγματοποιήσει η ΝΟΔΕ το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Μουδανιών με θέμα "Προοπτικές Ανάπτυξης & Απασχόλησης".

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ


Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης διατείνεται ότι: «Τέσσερις μέρες πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Mall ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος στοχοποιεί το εμπορικό κέντρο καλώντας τους συντρόφους τους να πάρουν τα όπλα".
Επίσης, διακινεί βίντεο το οποίο έχει πειραχτεί και αλλοιώνει τις δηλώσεις του βουλευτή, απομονώνοντας συγκεκριμένα σημεία της ομιλίας του:

Το φλουρί της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε σήμερα η ΝΟΔΕ Χαλκιδικής, το φλουρί "έπεσε" στον ....

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ...

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

...Από το λιμανάκια  στο Στρατώνι και του όρμου Παναγιάς
Χιλιάδες προσκυνητές  του Αγίου Όρους κατά τις προηγούμενες ημέρες ταλαιπωρήθηκαν καθώς λόγω του αποκλεισμού του δρόμου Ουρανούπολης – Θεσσαλονίκης στο ύψος της Ιερισσού, από κατοίκους της περιοχής, δεν κατάφεραν σαν εισέλθουν στο Αγιώνυμο όρος.
Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τη λειτουργία μεταλλίων χρυσού στη ευρύτερη περιοχή.
Σε περίπτωση νέου αποκλεισμού οι Αγιορείτες εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο η είσοδος να γίνεται μέσα από τα λιμανάκια του όρμου Παναγιάς και του Στρατωνίου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Αγιορείτικου Βήματος».

Η δύναμη της ΑΟΖ

Ν. Λυγερός
Η δύναμη της ΑΟΖ δεν είναι μόνο και μόνο το υπέδαφος, ούτε μόνο και μόνο τα κοιτάσματά της. Αυτά την ενισχύουν, αλλά δεν είναι η οντότητά της. Η ΑΟΖ είναι πρώτα απ’ όλα ένα δικαίωμα. Ένα δικαίωμα που δεν κατέχεις εξαρχής και πρέπει πρώτα να θεσπίσεις για να μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις για το λαό σου, για την πατρίδα. Εξαρτάται, λοιπόν, από τα θέλω σου, αφού δεν το έχεις, αν δεν το ζητήσεις. Η ΑΟΖ σου δίνει δυνατότητες που δεν σου προσφέρει καμιά άλλη έννοια που προβλέπει το Δίκαιο της Θάλασσας. Κατά συνέπεια αν δεν τη θέλεις, δεν θα την έχεις ό,τι και να πεις. Η ΑΟΖ δεν είναι μια ελπίδα. Δεν έχουμε ανάγκη από ελπίδες. Είμαστε ελεύθεροι γιατί δεν φοβόμαστε τίποτα.

Τα φουρνέλα των μεταλλείων βιάζουν τη Στρατονίκη Χαλκιδικής 13 χρόνια. Το αίτημα για άμεση παύση τους και αποκατάσταση των πληγών, ισχύει στο ακέραιο.


Η εξελισσόμενη επέκταση των μεταλλευτικών εκμεταλλεύσεων από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στην τοποθεσία «Σκουριές» του βουνού «Κάκκαβος» μεταξύ Ιερισσού, Μεγάλης Παναγίας και Στρατονίκης και η προσπάθεια για δημιουργία εκεί ανοικτής εξόρυξης τύπου «open pit» και εγκατάστασης χημικής βιομηχανίας απόληψης χρυσού-χαλκού και λιμνών τοξικών τελμάτων, υποβάθμισε από την επικαιρότητα, το μείζον πρόβλημα των υπαρχουσών μεταλλευτικών εκμεταλλεύσεων της ίδιας εταιρείας στην περιοχή. Σημείο αναφοράς αυτών, το μεταλλείο μικτών θειούχων στην θέση «Μαύρες Πέτρες», το οποίο βρίσκεται εξ' ολοκλήρου κάτω από τον δομημένο οικισμό του χωριού Στρατονίκη. Το μεταλλείο των «Μαύρων Πετρών» που λειτουργεί ακατάπαυστα από το έτος 2000, αποτελεί μια διαρκή πράξη βιασμού της Στρατονίκης προκαλώντας τρόμο στους κατοίκους, ρήγματα στο έδαφος, ρωγμές στα σπίτια τους Ναούς και τα δημόσια κτήρια.

Aγώνες στίβου στην Νικήτη 3-2-2013


Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ ΞΗ  
                                        Xειμερινής  Ημερίδας στίβου
                                             Στη Νικήτη Χαλκιδικής
                                     (Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013)
   Από τον Γυμναστικό Σύλλογο «η Σιθωνία» με την συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής και υπό την αιγίδα του δήμου Σιθωνίας, προκηρύσσεται και διοργανώνεται Χειμερινή ΗΜΕΡΙΔΑ  ΣΤΙΒΟΥ, με την συμμετοχή αθλητών-τριών από συλλόγους της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής :

Ο χορός του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το άθλιο non paper της ΝΔ και το πλαστό της βίντεο

Πρόκειται για πλαστογραφία και αισχρή προβοκάτσια εκ μέρους της ΝΔ η οποία, πέραν των πολιτικών, υπέχει και βαρύτατες ποινικές ευθύνες. Καλούμε τους τηλεοπτικούς σταθμούς να παρουσιάσουν το σύνολο του επίμαχου βίντεο και όχι το πλαστογραφημένο από τη ΝΔ.
Το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα:
«Γιατί αυτή τη στιγμή λένε στον κόσμο, στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο.
Εμείς λέμε, ελάτε να μετασχηματίσουμε την οργή σε ένα κίνημα δημιουργικό. Αυτό. Ξεκάθαρα από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αλέξης Τσίπρας στο Ινστιτούτο Brookings

Κυρίες και κύριοι,
Αποτελεί τιμή και ξεχωριστή χαρά για εμένα να βρίσκομαι σήμερα στο Brookings:
Ένα ίδρυμα με ισχυρή παράδοση στις τεκμηριωμένες συζητήσεις.
Ένα ίδρυμα που μπορεί να καταλάβει τι διακυβεύεται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη σήμερα.
Όταν ήμουν μικρός, θυμάμαι τους μεγαλύτερούς μου να μου λένε ότι αν η Αμερική αρπάζει ένα κρύωμα, η Ελλάδα κρεβατώνεται με πνευμονία.