Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Ποινική δίωξη σε βάρος του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα του 2009

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Ανδρέα Γεωργίου, και δύο μελών της διοίκησης της υπηρεσίας άσκησε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, έπειτα από παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση σε βάρος του δημόσιου.
Οι εισαγγελείς άσκησαν συγκεκριμένα ποινική δίωξη σε βάρος:
-Του πρώην πρόεδρου της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Γεωργίου
-Του προϊσταμένου της διεύθυνσης Εθνικών λογαριασμών Κων/νου Μορφέτα
-Της προϊσταμένης της ειδικής διεύθυνσης Στατιστικών ερευνών Ασπασίας Ξενάκη, για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης σε συνδυασμό με το νόμο 1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ κ. Π. ΠΕΡΚΑ (Μέλους Ο.Ε. ΤΕΕ/ΤΚΜ) ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΘ. ΚΑΡΙΝΑ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Η κ. Πέτη Πέρκα μέλος της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΚΜ και συντονίστρια της Ομάδας Εργασίας που εκπόνησε τον Απρίλιο του 2011 το αρνητικό πόρισμα για τη ΜΠΕ της "Ελληνικός Χρυσός" με επιστολή που μας απέστειλε, απαντάει σε πρόσφατη ανοιχτή επιστολή του συναδέλφου της κ. Αθανασίου Καρίνα.
Ο κ. Καρίνας σ' εκείνη την ανοιχτή επιστολή αναφερόταν σε μια σειρά παραδοξοτήτων, που κατά τη γνώμη του επικράτησαν κατά την κύηση του πορίσματος και που εν τέλει τον οδήγησαν στο να παραιτηθεί από μέλος της Ο.Ε του ΤΕΕ/ΤΚΜ. 
Ακολουθεί η απάντηση της κ. Πέρκα.

Αυθαίρετο εθνικού συμφέροντος!

"Πώς χτίστηκε το «μεγαθήριο» του Mall. Οι πολεδομικές παρανομίες, το «άλλοθι» των Ολυμπιακών Αγώνων και η ρύθμιση Βενιζέλου" 
Της Χαράς Τζαναβάρα
Το εμπορικό κέντρο Mall αποτελεί την πιο καραμπινάτη περίπτωση αυθαιρέτου. Ενα διαρκές πολεοδομικό σκάνδαλο που ξεκίνησε το 1995 και, παρά τις αλλεπάλληλες καταδικαστικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης, συνεχίζει να λειτουργεί σαν να μην τρέχει τίποτα, με επίσημο άλλοθι ότι εκκρεμεί απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, όπου έχει παραπεμφθεί από το 2008. 

Αστερίσκοι...

Του Θανάση Καρτερού - ΑΥΓΗ
Άντε πάλι τα ίδια και τα ίδια από τον Δένδια. Η βόμβα στο Mall στόχευε τη δημοκρατική ομαλότητα, την κοινωνική ειρήνη και την προοπτική για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Και οι ίδιες παραινέσεις που υποκρύπτουν τις ίδιες βλακώδες σπόντες: Απαιτείται απόλυτη απομόνωση της βίας και της τρομοκρατίας από τον πολιτικό κόσμο, χωρίς αστερίσκους και χωρίς υποσημειώσεις. Και το ίδιο ηρωικό συμπέρασμα: Η δημοκρατία δεν πτοείται και δεν τρομοκρατείται.

OXI στα μεταλλεία χρυσού από τον Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης

ΨΗΦΙΣΜΑ
To Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης, ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου κ. Λάζαρου Κυρίζογλου, κατά την τακτική του συνεδρίαση της 21.1.2013, αποφάσισε τα εξής, σχετικά με την Μεταλλευτική Δραστηριότητα στη Β. Χαλκιδική:
Σε μία εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης, η οικονομική ανάπτυξη που στηρίζεται και στην αξιοποίηση των φυσικών αποθεμάτων ασφαλώς και είναι, για ένα κράτος που βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας, θέμα ύψιστης προτεραιότητας.

"Πόρτα" στη Ζαρούλια στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Σωρεία ενστάσεων έχουν εγερθεί από μέλη της συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, αντιδρώντας στην συμμετοχή της βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ε. Ζαρούλια, στον εν λόγω ευρωπαϊκό θεσμό, καθώς προέρχεται από κόμμα, που πρεσβεύει ρατσιστικές και αντισημιτικές ιδέες.
Τουλάχιστον 10 βουλευτές, από 5 διαφορετικές κοινοβουλευτικές ομάδες, τάχθηκαν κατά της συμμετοχής της βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εγείροντας ζήτημα παραβίασης του ευρωπαϊκού καταστατικού.

Χαλκιδική: Τουριστικό άνοιγμα στο Λουξεμβούργο πραγματοποιήθηκε μέσω του διαδικτύου

ΩΣ μοναδικός εκθέτης από ελληνικής πλευράς, η προ του 'Αθω περιοχή μετέφερε χαρακτηριστικά της Ελλάδας στη διεθνή τουριστική έκθεση Vakanz του Λουξεμβούργου, με στόχο την τουριστική ανάδειξη και ανάπτυξη των προορισμών της περιοχής για την προσέλκυση επισκεπτών και συνεργασιών.
Ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης της προ του 'Αθω περιοχής εφάρμοσε το σύστημα αποστολής απευθείας ηλεκτρονικών requests από το εκθεσιακό περίπτερο προς ξενοδοχειακά καταλύματα - μέλη του, το οποίο έφερε σε άμεση επαφή δεκάδες τοπικούς επιχειρηματίες με εκατοντάδες εν δυνάμει πελάτες της ευρωπαϊκής αγοράς.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν επαγγελματικές συναντήσεις με εκπροσώπους tour operators και τουριστικών γραφείων, οι οποίοι γνώρισαν φωτογραφικά τον προορισμό και προσκλήθηκαν να τον επισκεφθούν την επόμενη άνοιξη, προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο σύναψης νέων συνεργασιών.

Πρόσκληση σε εκδήλωση για ψυχοκοινωνικά προβλήματα

«ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ».
Ο Δήμος Ν. Προποντίδας, μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, σας προσκαλεί στην Εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013, στις 18:30 μ. μ., στο Κλειστό Θέατρο Ν. Μουδανιών, με θέμα: “Ψυχοκοινωνικά και Ψυχοκινητικά προβλήματα παιδικής και εφηβικής ηλικίας: Παρουσίαση των σχετικών κοινωνικών υπηρεσιών του Νομού Χαλκιδικής”.

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ

Το μείζον έγκλημα, που επιχειρείται μήνες τώρα σε βάρος της ελληνικής οικονομίας, με την εξαφάνιση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ, ολοκληρώθηκε με τον διαχωρισμό του σε καλή και κακή τράπεζα και την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του.
Ο Υπουργός των Οικονομικών και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, με την έγκριση της εξωτερικής αλλά και της εσωτερικής τρόικας, ανακοίνωσαν τις αποφάσεις τους για τη διάλυση της ιστορικής τράπεζας της λαϊκής αποταμίευσης.
Συγχρόνως εξετάζουν με αδιαφανείς διαδικασίες σε ποια από τις μεγάλες τράπεζες θα μεταβιβάσουν – «χαρίσουν» το υγιές κομμάτι του, ανεξάρτητα, αν για τις μεγάλες τράπεζες δεν φαίνεται να υπάρχει η προοπτική της επιστροφής των κεφαλαιακών ενισχύσεων, που έχουν λάβει με επιβάρυνση του Ελληνικού Δημοσίου.

Μην πυροβολείτε τον πιανίστα!