Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Kαταγγελία για σελίδα στο facebook

Πρόσφατα,άκουσα κάποια παιδιά ηλικίας 14-15 να μιλάνε για μία σελίδα στο facebook,για την οποία γίνεται πολύ φασαρία αυτές τις μέρες. Η εν λόγω σελίδα ,με το ευφάνταστο όνομα «Δ-- -- ------ ----ς» -και με 249 likes-, της οποίας ο «διαχειριστής» παραμένει ανώνυμος πίσω από το πληκτρολόγιό του- για πόσο ακόμα άραγε-, έχει ως θέμα την ανάρτηση φωτογραφιών πολλών παιδιών από τον Πολύγυρο και τα γύρω χωριά (τις οποίες ο «διαχειριστής» αντλεί από τα προφίλ τους στο facebook αλλά και από σελίδες νυχτερινών μαγαζιών της περιοχής μας),τις ανεβάζει στη σελίδα αυτή και τις σχολιάζει με διόλου κομψά σχόλια- η λέξη «προσβλητικά» δεν αρκεί για να τα περιγράψει.

ΝΟΔΕ Χαλκιδικής: Κοπή Βασιλόπιτας

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 18:30 η ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Χαλκιδικής θα πραγματοποιήσει την κοπή της Βασιλόπιτας στα γραφεία της στον Πολύγυρο. Θα προηγηθεί συνεδρίαση της Διευρυμένης ΝΟ.Δ.Ε.
Από το Γραφείο Τύπου

Η Χρυσή Αυγή και το πολιτικό έγκλημα

Στην Ελλάδα οργανώνονται πολιτικές δολοφονίες και εγκλήματα. Πολιτικά υπό την έννοια ότι δεν έχουν προσωπικά, οικονομικά ή ψυχοπαθολογικά κίνητρα- τουλάχιστον κατά βάση- αλλά πολιτικά και δεύτερον επειδή υπακούουν σε ένα πολιτικό σχέδιο εμπέδωσης της στρατηγικής της έντασης και προώθησης σχεδίου εκτροπής.
Οι δολοφονικές επιθέσεις σε αριστερούς, δημοκράτες, καλλιτέχνες, Έλληνες μειονοτικούς και μετανάστες νομιμοποιούνται και προωθούνται καθαρά από το Χρυσή Αυγή, στο πλαίσιο της κεντρικής, διακηρυγμένης γραμμής της. Μιλώντας για “βρωμιάρηδες της αριστεράς”, για “ανθρώπινα σκουπίδια” που πρέπει να εκκαθαριστούν, επιβραβεύοντας επιθέσεις σε πολιτικά στελέχη και πάντα σε άμεση συσχέτιση με χουντικά στεγανά εντός των σωμάτων ασφαλείας, η Χρυσή Αυγή είναι ο πολιτικός αυτουργός πολιτικών εγκλημάτων που κλιμακώνονται έως τις δολοφονίες.

Πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής

«Επιτυχία της κυβέρνησης να βάλει τον Μαρκογιαννάκη σε προανακριτική. 
Θα πήγαινε κατηγορούμενος και ο ίδιος για τα πυροσβεστικά αλλά παραγράφηκε
Κ. Βαξεβάνης στο twitter

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ – Η ΙΔΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΜΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Της ΚΕΡΑΣΙΝΑΣ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ
Τα τραπεζικά και κεφαλαιοκρατικά συμφέροντα χτύπησαν και αυτό το Σαββατοκύριακο μια καίρια και ευθεία βολή στην καρδιά και στην ιστορία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Εξαφάνισαν τοΤαχυδρομικό Ταμιευτήριο με τη δικαιολογία ότι το διέσωσαν από την κατάρρευση.
Ποια κατάρρευση όμως ; Αυτή, που ο ίδιος ο υπουργός των Οικονομικών προκάλεσε με τη δήλωση του, το Σεπτέμβριο του 2012, ότι πρόκειται για μη βιώσιμη τράπεζα, ενώ λίγες μέρες πριν, διαβεβαίωνε τον Σύλλογο των εργαζομένων ότι είναι μια υγιής τράπεζα χωρίς ουσιαστικά προβλήματα.

Στόχοι τρομοκρατών


ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Με την εκτός έδρας ήττα από τον Ιωνικό Ν. Φιλαδέλφειας με 86-72 συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το Πρωτάθλημα της Β' εθνικής. Οι αθλητές του Δημήτρη Μύθου βρέθηκαν σε μια ακόμα κακή μέρα σε εκτός έδρας αγώνα σε άμυνα και επίθεση, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα που μασ απομάκρυνε από την κορυφή. Από την αρχή οι γηπεδούχοι πήρνα το προβάδισμα και παρά την μείωση του σκορ στο 23'(48-41), η διαφορά έφτασε μέχρι τους 22 πόντους(80-58) στο 27'. 
Επόμενος αγώνας τη Κυριακή (27/1,17.00) στη Θεσσαλονίκη με τους Μαχητές Δόξας Πεύκων . 
Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα:

Ένταξη του έργου ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμισης ενέργειας του σχολικού κτιρίου Γυμνασίου και Ενιαίου Λυκείου Ιερισσού.

==Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ το έργο: “Ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας σχολικού κτιρίου Γυμνασίου και ΕνιαίουΛυκείου Δημοτικής Κοινότητας Ιερισσού ”.
==Χρηματοδοτείται με προϋπολογισμό 390.458,78€ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη(Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Η πρόταση που υποβλήθηκε από το Δήμο Αριστοτέλη για την υλοποίηση του έργου: “Ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας σχολικού κτιρίου Γυμνασίου και Ενιαίου Λυκείου Δημοτικής Κοινότητας Ιερισσού”, αξιολογήθηκε θετικά.
Το έργο επιλέχτηκε για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

H κοπή της πίτας του ΑΟΠ


ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Σε οριακό σημείο η λειτουργία των δημόσιων σχολείων.

Ιανουάριος του 2013 και ακόμα υπάρχουν, διά στόματος του Υπουργού Παιδείας, 1.600 κενά στα δημόσια σχολεία. Ταυτόχρονα, οι διαθέσιμες πιστώσεις μπορούν να καλύψουν μόλις 124! Η κατάσταση ειδικότερα στην τεχνολογική εκπαίδευση είναι ακόμα πιο τραγική. Πολλοί μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) δεν έχουν διδαχθεί καθόλου μαθήματα ειδικότητας από την αρχή της σχολικής χρονιάς, εξαιτίας των αυξημένων κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
Στην Ελλάδα των μνημονίων θεωρείται πολυτέλεια το αυτονόητο δικαίωμα των μαθητών/μαθητριών να έχουν το αναγκαίο διδακτικό προσωπικό.

ΚΚΕ: Στην εξαθλίωση οδηγούνται χιλιάδες ανασφάλιστοι υπερήλικες ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Οικονομικών και Υγείας
Θέμα: Στην εξαθλίωση οδηγούνται χιλιάδες ανασφάλιστοι υπερήλικες ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ
Τα βάσανα που επεφύλαξαν όλες διαχρονικά οι ελληνικές αστικές κυβερνήσεις στους παλιννοστούντες ομογενείς που έψαξαν αποκούμπι στην Ελλάδα μετά τις ανατροπές στην ΕΣΣΔ δεν έχουν τελειωμό.

ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ MALL

Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ καταδικάζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την σημερινή εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια στο εμπορικό κέντρο THE MALL στο Μαρούσι. Αποτελεί κεκτημένο των πολιτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου η καταδίκη των τρομοκρατικών και τυφλών πράξεων βίας. Η απομόνωση τέτοιων ενεργειών χωρίς συμψηφισμούς, πολιτικές σκοπιμότητες και επικίνδυνες ερμηνείες αποτελεί την ενδεδειγμένη στάση. 
Το Γραφείο Τύπου

Μια μικρή αναδρομή στο Στανό Χαλκιδικής τα τελευταία 100 χρόνια μέσα από παλιές φωτογραφίες.

AΝΤΑΡΣΥΑ για την αθώωση των αστυνομικών της υπόθεσης "ζαρντινιέρας"

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη συγκάλυψη της αστυνομικής βαρβαρότητας στην υπόθεση της «ζαρντινιέρας». Τότε, στις 17 Νοέμβρη 2006 ομάδα αστυνομικών είχε τραυματίσει βαριά χωρίς οποιοδήποτε λόγο τον κύπριο φοιτητή Αυγουστίνο Δημητρίου.Λίγες μέρες πριν, το Πενταμελές Εφετείο αθώωσε έξι από τους οκτώ αστυνομικούς που συμμετείχαν σ’ αυτή τη βαρβαρότητα. Αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο κατά την οποία οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής δολοφονούν ανενόχλητοι όπως συνέβη με τον Πακιστανό μετανάστη Σαχτζάτ Λουκμάν και συλλαμβάνονται μόνο κατά λάθος, ενώ η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ, με τις προτροπές του ΔΝΤ και της ΕΕ, εντείνει τον αυταρχισμό.