Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Αυταρχισμός –Αυθαιρεσία και τρομοκρατία στο Δήμο Πολυγύρου

Οι κινητοποιήσεις στους ΟΤΑ, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, είναι αγώνας ζωής ή θανάτου για χιλιάδες εργαζόμενους που οι ίδιοι και οι οικογένειές τους απειλούνται με τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες τις καταργήσεις οργανισμών και δομών και τις εξοντωτικές μειώσεις μισθών.
Οι εργαζόμενοι δυστυχώς έχουν να αντιμετωπίσουν και φαινόμενα αυταρχισμού, τρομοκρατίας, αυθαιρεσίας και μεροληψίας που επιχειρούν να κάμψουν τις αντιδράσεις τους να τους στοχοποιήσουν και να τους φοβίσουν. 
Δεν είναι η πρώτη φορά εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα στο Δήμο Πολυγύρου όπου μετά τις κινητοποιήσεις και την κατάληψη του Δημαρχείου ξεκίνησε μια επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζόμενων.

KKE: « Ο αντικομμουνισμός τους δεν έχει όρια…»

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Θεσσαλονίκης με αφορμή το γεγονός ότι ο μοναδικός εκπρόσωπος του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας δεν εκλέχθηκε στην Οικονομική Επιτροπή και την Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, «παραπονιέται» ως άλλη απατημένη σύζυγος, για […τις υποκριτικές δεσμεύσεις του «νέου» Περιφερειάρχη της ΠΚΜ, κ. Απ. Τζιτζικώστα, για «διαπαραταξιακή συνεργασία για το καλό της Κ. Μακεδονίας»…] και βγάζει τελικά αντιΚΚΕ κορώνες. (Ρ: στη συνέχεια της ανάρτησης υπάρχει η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στην οποία αναφέρεται το ΚΚΕ
Κάνει λόγο σε ανακοίνωση του, που μόνο ως αθλιότητα μπορεί να χαρακτηριστεί, για δήθεν εμπλοκή των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στήριξε το ΚΚΕ σε «προαποφασισμένα ψηφοδέλτια» και προσυννενοήσεις με την Διοίκηση της Π.Κ.Μ..

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ πετσοκόβει το ρέμα του Καρατζά

Η ανάρτηση τούτη κατέβηκε γιατί διαπιστώθηκαν ανακρίβειες στο βίντεο που περιείχε και μετά από υποδείξεις αναγνωστών!
Ζητούμε συγνώμη από τους αναγνώστες μας!
-Σημείωση: Την ανάρτηση μας είχε στείλει το antigoldgreece χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουμε ευθύνες για την αναδημοσίευση.

Πυρηνική βόμβα του "Stern" στην εγχώρια διαπλοκή. Αποφασισμένοι να καθαρίσουν τους Έλληνες νταβατζήδες!

Θεωρεί μεγάλο σκάνδαλο την παραχώρηση από το Ελληνικό κράτος των μεταλλείων Κασσάνδρας! 

Εκτενές άρθρο για τα «πανίσχυρα οικονομικά τζάκια» περιλαμβάνει το γερμανικό περιοδικό Stern στο τεύχος που κυκλοφορεί με τίτλο «Μονοπώλιο των εκατομμυριούχων» και ισχυρίζεται ότι εδώ και πολλές γενιές 2.000 οικογένειες διαμόρφωσαν το υπάρχον σύστημα και αποκόμισαν τεράστια κέρδη.
Η επίθεση αυτή στο ελληνικό επιχειρηματικό κατεστημένο ενισχύει τα σενάρια που φέρουν τους δανειστές και την Τρόικα να βρίσκονται σε μετωπική σύγκρουση με τα ελληνικά οικονομικά συμφέροντα που οικοδομήθηκαν στη Μεταπολίτευση.

"Τηλεόραση, Κοινωνία και Πολιτικές Ειδήσεις” - Το βιβλίο της Χαλκιδικιώτισσας δημοσιογράφου Θεοδώρας Μάνιου

Κυκλοφόρησε το βιβλίο της δρ. Θεοδώρας Μάνιου, με θέμα "Τηλεόραση, Κοινωνία και Πολιτικές Ειδήσεις", από τις εκδόσεις "Επίκεντρο". 
Στην εποχή των Νέων Μέσων και της ψηφιακής τεχνολογίας, με τη σχεδόν καθολική επικράτηση του Διαδικτύου, η τηλεόραση ακόμα αποτελεί ένα βασικό μέσο επηρεασμού της κοινής γνώμης στις δυτικές κοινωνίες. Μάλιστα, σε αρκετές από αυτές, οι επιδράσεις της στο κοινό προσφέρουν ευρύ πεδίο μελέτης εδώ και χρόνια, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το ενημερωτικό της πρόγραμμα.
Το βιβλίο αυτό επιχειρεί να διερευνήσει τους παράγοντες που επηρεάζουν τη διαδικασία πρόσληψης μηνυμάτων πολιτικού περιεχομένου από το κοινό μέσω της τηλεόρασης. Η πρωτογενής έρευνα για το θέμα διεξήχθη στην Κύπρο. Η θεωρητική προσέγγιση του ζητήματος, όμως, αγγίζει τις περισσότερες, αν όχι όλες, δυτικές κοινωνίες, ιδιαίτερα αυτές της Κύπρου και της Ελλάδας.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ... ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ" ΓΙΑ ΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ?

Τι κρύβεται τελικά πίσω από τη στείρα άρνηση των "οικολόγων"?
Μα φυσικά η... ανάπτυξη!!!
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Το «παρατηρητήριο...» πάντα «ενημερωμένο» και πάνω απ’ όλα «αντικειμενικό», πριν από λίγες μέρες μας έκανε... την τιμή να δώσει στη δημοσιότητα τη δική του «οικονομοτεχνική μελέτη» αναφορικά με την αξία του τέλματος των χρυσούχων αποβλήτων Ολυμπιάδας, τα οποία σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, αγγίζουν τα 145 εκ. ευρώ, από τα οποία ούτε ένα σέντ δε θα μπεί στα ταμεία του Ελληνικού δημοσίου, όπως τονίζει.

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑ

Το ΚΚΕ καταδικάζει την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ. Αυτές οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και του αυταρχισμού. Δίνουν προσχήματα και επιχειρήματα στην κυβέρνηση να κλιμακώσει τον αυταρχισμό κατά του λαϊκού κινήματος.
Η θέση του ΚΚΕ ήταν και είναι ότι τα διάφορα δημόσια κτίρια και χώροι που βρίσκονται ειδικά στα κέντρα μεγάλων πόλεων και είναι αναξιοποίητοι πρέπει να αξιοποιηθούν με ευθύνη των Δήμων για την αντιμετώπιση των καυτών και οξυμένων λαϊκών προβλημάτων στη

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων στον Δήμο Πολυγύρου πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013, στο Δημαρχείο Πολυγύρου, από τον Δήμαρχο Πολυγύρου κ. Αστέριο Ζωγράφο, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία και δύναμη.
Ο κ. Ζωγράφος τόνισε: «Το 2013 θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο αλλά αν είμαστε ενωμένοι, διοίκηση

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τη «λίστα Λαγκάρντ»

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έχει ζητήσει την δημοσιοποίηση των ονομάτων που περιέχονται στην λίστα «Λαγκάρντ» και την διενέργεια ελέγχου με όλους τους τρόπους.
Η προσπάθεια συγκάλυψης από τις κυβερνήσεις που χειρίσθηκαν την υπόθεση, είναι πρόκληση απέναντι στον λαό που όλα αυτά τα χρόνια δέχεται μια ανελέητη επίθεση.
Οι πολιτικές ευθύνες των κατ’ εξοχήν αρμοδίων υπουργών είναι προφανείς. Το ΚΚΕ εκτιμά ότι με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, υπάρχουν ενδείξεις για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,

Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός στη Χαλκιδική για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα (09.01.2013) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαλάτιστας Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός 48 ετών, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 158.554,92 ευρώ.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πόσους λάκκους έχει η φάβα...της δήθεν ανάπτυξης;


Διαβάζουμε, σύμφωνα με ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ : (για να μην ξεχνιόμαστε την ΜΠΕ για τα μεταλλεία την υπέγραψε, σχεδόν αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του στο ΥΠΕΚΑ, ο αξιότιμος κύριος Παπακωνσταντίνου...) 
"Και τα δύο αναχώµατα Καρατζά Λάκκου και Λοτσάνικου, θεωρούνται µεγάλα 
φράγµατα και σύµφωνα µε τη βαθµονόµηση επικινδυνότητας της ∆ιεθνούς Επιτροπής Μεγάλων Φραγµάτων (ICOLD), η επικινδυνότητά τους θεωρείται υψηλή."