Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση Δημάρχου Αριστοτέλη, Χρήστου Πάχτα, σχετικά με την εκδίκαση της αγωγής του κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Αναβλήθηκε χθες 19-11-2013 η εκδίκαση της αγωγής του Χρήστου Πάχτα, Δημάρχου Δήμου Αριστοτέλη κατά ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από αίτημα του τελευταίου.
Η αγωγή αφορά ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που δημοσιεύτηκε το Φεβρουάριο 2013, σχετικώς με τις εγκληματικές ενέργειες που έλαβαν χώρα στο εργοτάξιο της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Στην ανακοίνωση αυτή, ο Χρήστος Πάχτας παρουσιάστηκε ως «γνωστός διαπλεκόμενος και υπόλογος για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της πολιτικής ιστορίας».
Παρότι ο κ. Πάχτας ζήτησε άμεσα δια εξωδίκου που κοινοποιήθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ να ανασκευαστεί η σε βάρος του συκοφαντική κατηγορία, ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλειψε να αντιδράσει με οποιοδήποτε τρόπο, αναγκάζοντας τον κ. Πάχτα να ζητήσει προστασία από το φυσικό Δικαστή.


Η επιστολή του Δημάρχου Αριστοτέλη (αριθ. πρωτ. 25 Γρ. Δημάρχου/14-3-2013) προς τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. κ. Αλέξη Τσίπρα έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Επιθυμώ να απευθυνθώ σε εσάς και να εκφράσω την αγανάκτησή μου, καθόσον στην επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στις 18.02.2013, επιτίθεστε με σφοδρότητα εναντίον μου, αναφέροντας ότι είμαι γνωστός διαπλεκόμενος και υπόλογος, για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της πολιτικής ιστορίας του τόπου.
Η ανακοίνωση αυτή ήταν απάντηση σε σχετική δήλωσή μου, με την οποία, ως δήμαρχος Αριστοτέλη, άσκησα το αυτονόητο δικαίωμα και καθήκον μου να παρουσιάσω τα πραγματικά περιστατικά, που οδήγησαν στις πρωτοφανείς τρομοκρατικές ενέργειες στις Σκουριές Χαλκιδικής, τα ξημερώματα της Κυριακής, 17.02.2013.
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι, μετά από επώδυνο προσωπικό αγώνα 3,5 και πλέον ετών, μοιράστηκα με την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τους συναγωνιστές και συντρόφους μου την πλήρη δικαστική μου δικαίωση και την δημόσια συγγνώμη των συκοφαντών μου.
Το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου με δηλώσεις του έχει αναγνωρίσει το ανύπαρκτο του σκανδάλου στην υπόθεση Πόρτο Καρράς. Έχει αναγνωρίσει ότι η επίθεση στο πρόσωπό μου ήταν απολύτως συκοφαντική και το υποτιθέμενο «σκάνδαλο» ήταν πλήρως κατασκευασμένο.
Η υπόθεση του Πόρτο Καρράς έχει κριθεί σε όλα τα επίπεδα και κυρίως έχει αποκαλυφθεί. Η δικαιοσύνη αποφάνθηκε. Οι σκοπιμότητες αποκαλύφθηκαν. Τα συκοφαντικά επιχειρήματα έχουν εξαντληθεί.
Από την υπόθεση εκείνη στις αρχές του 2004, τότε που η τυφλή προεκλογική σύγκρουση οδήγησε σε πλήρη παραμόρφωση των πραγματικών γεγονότων, τα ερωτήματα που εξακολουθούν να ζητούν απάντηση δεν αφορούν πλέον εμένα.
Αφορούν ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα, το οποίο και σεις σήμερα υπηρετείτε, οι όροι λειτουργίας του οποίου οφείλουν να θωρακίζονται απ’ όλους μας, ώστε να μην επιτρέπουν σε οποιουσδήποτε να κατασκευάζουν ανυπόστατες κατηγορίες και να προκαλούν φαύλες εξελίξεις.
Για να μην βιώνουμε, κάθε φορά που θα έχουμε εκλογές ή θα βρισκόμαστε σε μια έντονη περίοδο πολιτικής αντιπαράθεσης, φαινόμενα λαϊκισμού και συκοφάντησης.
Η υπόθεσή μου κ. Πρόεδρε, είχε εγείρει ένα σοβαρό πολιτικό ζήτημα που αφορά στη λειτουργία και στα όρια ανοχής του πολιτικού συστήματος. Τα όρια που χωρίζουν την πολιτική που εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, από εκείνα της πολιτικής που μάχεται χωρίς όρια για την διεκδίκηση και την μετέπειτα νομή της εξουσίας.
Η διεκδίκηση της εξουσίας έχει ένα όριο. Το όριο που επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον. Είναι το όριο που χωρίζει την πολιτική της εξουσίας για την εξουσία, από την πολιτική εκείνη που υπηρετεί την κοινωνία, την πρόοδο και την ανάπτυξη της πατρίδας μας.
Η δική μου περίπτωση ανέδειξε πολύ χαρακτηριστικά την αδυναμία του πολιτικού μας συστήματος να υπηρετεί σθεναρά και να αναδεικνύει την αλήθεια. Αυτή η αδυναμία επιτρέπει επικίνδυνους και χωρίς αντιστάσεις κλυδωνισμούς στους όποιους κυματισμούς της σκανδαλολογίας, του ψεύδους και της συκοφαντίας.
Είχα δε ευχηθεί η περίπτωσή μου να γίνει αφορμή στοχασμού και εξεύρεσης αποτελεσματικών λύσεων στο μείζον αυτό θέμα.
Η τοπική κοινωνία έχει επίσης απαντήσει σ’ αυτά τα ζητήματα.
Η Τοπική κοινωνία είναι η μόνη ελπίδα ηθικής δικαίωσης και αποκατάστασης της σχέσης της κοινότητας με το μέλος της. Η μικρή κοινωνία δεν επηρεάζεται από μηχανισμούς επικοινωνιακούς, που, αντί να υπερασπίζονται την αλήθεια, υπακούουν στις διαταγές του κακώς εννοούμενου κομματικού συμφέροντος.
Αντίθετα η τοπική κοινωνία που βιώνει την πραγματικότητα, διαμορφώνει πρωτογενώς κρίση για το κάθε μέλος της, γνωρίζει, συζητά μαζί του πρόσωπο με πρόσωπο. Αναγνωρίζει το ήθος, την εντιμότητα, τις ικανότητες. Κρίνει, αξιολογεί και δικαιώνει.
Αυτό συνέβη και με το πρόσωπο μου, όπου οι συμπολίτες μου, με επέλεξαν απέναντι στους υποψηφίους όλων των κομμάτων, να ηγηθώ της προσπάθειας που κάνουμε στον τόπο μας να σταθούμε όρθιοι στις δύσκολες αυτές στιγμές και να δώσουμε προοπτική ανάπτυξης για τα παιδιά μας.
Αναδεικνύει την εμπιστοσύνη της ως απόρροια μιας σχέσης εμπιστοσύνης και διάρκειας που σφυρηλατείται μέσα από μια κοινή πορεία αγώνων και προσπάθειες δεκαετιών. Πόσο μάλλον όταν αυτοί οι αγώνες έχουν ιστορική αναφορά και στην προηγούμενη από μας γενιά.
Κανείς δεν μπορεί να κρατιέται όρθιος εάν δεν στηρίζεται πάνω στην αλήθεια. Καμιά πολιτική σκοπιμότητα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον φόβο στην αλήθεια.
Αλλιώς εδραιώνουμε την πολιτική παρουσία μας πάνω στην αδικία και τον φόβο. Οφείλουμε να έχουμε το σθένος να στηρίζουμε έμπρακτα το αναγνωρισμένο από την δικαιοσύνη, τους θεσμούς και την Πολιτεία δίκαιο.
Ένας πολιτικός οργανισμός δεν μπορεί να έχει άλλο πολιτικό συμφέρον από το να υπηρετεί σθεναρά το δίκαιο και την αλήθεια.
Είναι προφανές ότι οι συντάκτες του κειμένου της επίσημης ανακοίνωσής σας, ενοχλήθηκαν ιδιαιτέρως από το γεγονός ότι τόλμησα να αναφερθώ σε συγκεκριμένους βουλευτές του κόμματος σας, οι οποίοι ήταν παρόντες και επικεφαλής σε διαδηλώσεις στην περιοχή, οι οποίες κατέληξαν σε βίαια επεισόδια τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο του 2012.
Δυστυχώς, είναι εξαιρετικά δύσκολο για εμένα να μη διατυπώνω την άποψή μου για τα φαινόμενα και τις ενέργειες που υποδαυλίζουν ή εμμέσως αποδέχονται τις δολοφονικές και τρομοκρατικές επιθέσεις στην περιοχή μας, υπό το πρόσχημα της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, το οποίο εν τούτοις κατακαίεται από τους ίδιους, που υποτίθεται το προστατεύουν.
Είναι αυτονόητο ότι έπρεπε ήδη να έχετε υποχρεώσει το συντάκτη της ανακοίνωσης να παραθέσει κάθε στοιχείο, το οποίο αποδεικνύει τις βαρύτατες κατηγορίες που μου απευθύνει.
Έστω και σήμερα, σας καλώ να ανακαλέσετε τα όσα αήθη και συκοφαντικά αναφέρετε για εμένα, αναλαμβάνοντας, βεβαίως, και την ευθύνη για τη μεγάλη ζημιά που έγινε ήδη με την ανακοίνωσή σας. 
Σε αντίθετη περίπτωση, αποτελεί μονόδρομο για μένα η προσφυγή στη δικαιοσύνη για να ζητήσω να αποκατασταθεί η χυδαιότητα που περιλαμβάνεται σε επίσημο κείμενο της αξιωματικής αντιπολίτευσης του τόπου.
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, θέλω να σας κάνω απολύτως σαφές, ότι ένα πράγμα δεν παραχωρώ σε κανέναν: την τιμή και την υπόληψή μου.
Γιατί πολύ απλά, είναι η μόνη και η πιο ακριβή κληρονομιά που κληρονόμησα από αυτούς που με γέννησαν και με μεγάλωσαν.
«Αρχή άνδρα δείκνυσι».
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, αναμένω την επίδειξη της ευαισθησίας σας.

Με ιδιαίτερη τιμή
O Δήμαρχος Αριστοτέλη
Χρήστος Αστ. Πάχτας»


Χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ αιτήθηκε παρελκυστικά την αναβολή της δίκης, επιτείνοντας την εκκρεμοδικία της διαφοράς.

Η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 25 Φεβρουαρίου 2014

Εν τω μεταξύ, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δημοσίευσε την υπ’ αριθ. 5081/2013 απόφασή του με την οποία δικαιώνει για μια ακόμη φορά τον κ. Πάχτα για το όσα ψευδή προβλήθηκαν σε βάρος του από τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου το 2004, αναφορικώς με την υπόθεση ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ. Και με την απόφαση αυτή αποκαταστάθηκε για μια ακόμη φορά η αλήθεια, αφού αποδείχτηκε ο συκοφαντικός χαρακτήρας της υπόθεσης, το ανύπαρκτο του σκανδάλου και ότι όλες οι κατηγορίες ήταν κατασκευασμένες, όπως άλλωστε έχουν αποδεχθεί οι συκοφάντες με τη δημόσια συγγνώμη τους.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

......ρε Παχτα, ποιον δουλευεις;

Ανώνυμος είπε...

γυρναει γυρναει στον τοπο του εγκληματος παει! στο πορτο καρας! μα ρε συ χρηστο μην πας στα πολυμελη αν σεθιξε ο τριανταφυλλο. το κομμα σου ολοκληρο σε πεταξε εξω ως ενοχο! Αντε μαυριστε τους αυτον και τον ετερο αρναιωτη που μετακομισε στον πολυγυρο. ελθεν η ωρα τους!

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΛ ΝΤΟΡΑΝΤΟ!...ΤΙ ΦΡΟΥΤΑ ΒΓΑΖΕΙ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ???

Ανώνυμος είπε...

οοοοουυυυυ εισαι μια τρελα δημαρχε.....

Ανώνυμος είπε...

Από που μπορεί να αρχίσει κανείς γι αυτή την επιστολή που απευθύνει ο Πάχτας στον πρόεδρο της αξιωματικης αντιπολίτευσης...

θα αρχίσω απο το σημείο που λέει πως και ο πρόεδρος κύριος Τσίπρας υπηρετεί το πολιτικό σύστημα που και ο ίδιος υπηρέτησε..
Σαφώς και το υπηρετεί αλλα απο διαφορετικό μετερίζι.
Το υπηρετεί απο το μετερίζι της υποστήριξης του εργαζόμενου του αγωνιστή, του φτωχού, του αδικημένου και γενικά απο το μετερίζι της διαφάνειας και της εντιμότητας.
Αλήθεια Πάχτα εσύ απο πιο μετερίζι υπηρέτησες σαν βουλευτής και σαν υφυπουργός???
μπορείς να μας δώσεις το στίγμα σου??? Η πλειοψηφια των Ελλήνων έχει πολλές αμφιβολίες για σένα....
Στάσου κάπου να τις ακούσεις προσεκτικά...
Λες πως πρέπει να θωρακίζονται οι όροι λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, αληθεια για πιο σύστημα μιλας γι αυτό που ψηφίσατε εσείς οι ίδιοι με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών???
Πόσοι απο εσάς με τα ευεργετικά παραθυράκια αυτού του νόμου δεν οδηγηθήκατε στην δικαιοσύνη για κακουργηματικες πράξεις???
Το ΠΑΣΟΚ που υπηρέτησες δεν είναι αυτό που δημιούργησε τα περισσότερα σκάνδαλα???
Δεν θα κρίνω την απόφαση της δικαιοσύνης που σε απάλλαξε και ούτε είμαι ο αρμόδιος, αλλα όταν προβάλεις τον εαυτό σου σαν δικαιωμένο στην τοπική κοινωνία απο το δικαστήριο για την γνωστή τροπολογία, και την εκλογή σου στην θέση του δημάρχου σαν απόδειξη της αθωότητας σου, θα μου επιτρέψεις να έχω τις ενστάσεις μου όπως χιλιάδες άλλοι συντοπίτες μου.
Η ένσταση μου είναι όσον αφορά την εκλογή σου.
Εξαπάτησες την τοπική κοινωνία με θέσεις εργασίας που έταξες στην εταιρεία, που εσύ έφερες στην Χαλκιδική για την καταστροφή μας.
Μήπως τα οράματα σου όπως διατείνεσαι είναι λανθασμένες επιλογές σου οι οποίες οδήγησαν κι εσένα σ αυτή την επιστολή προς τον κύριο Τσίπρα???
Όταν λες πως εσείς οι πολιτικοί οφείλετε να έχετε το σθένος να στηρίζετε έμπρακτα το αναγνωρισμένο από την δικαιοσύνη τους θεσμούς και την Πολιτεία δίκαιο, τότε οφείλεις κι εσύ πρώτος, προσωπικά να το εφαρμόζεις και να μην μένεις μόνο στα λόγια.
Πότε καταδίκασες τα επεισοδια που έγιναν στην περιοχή μας απο την πλευρά των μεταλλωρύχων εναντίον μας???
πότε στάθηκες δίπλα σε μας τους αντιδρώντες για να δεις βρε αδερφέ αν έχουμε έστω και στο ελάχιστο κάποιο δίκιο???
Πότε πήρες θέση σαν δήμαρχος όλων των δημοτών και όχι μόνο μιας μερίδας του κόσμου και μιλάω γι αυτούς που στηρίζεις φανερά και είναι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία και αυτούς που σε ψηφίσαν.
Πάχτα η τιμή η αξιοπρέπεια και η υπόληψη κερδίζονται με έργα και δεν την κληρονομούμε ούτε την κερδίζουμε με λόγια και ρητορείες.
Εσύ τουλάχιστον στα έργα υστερείς!!
Από λόγια όμως είσαι οφείλω να πω ο καλύτερος, ξεπέρασες ακόμη και τον μεγάλο μέντορα σου τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Να θυμασαι όμως πως τα χρόνια που ο λαός έχανε την μνήμη του εχουν περάσει.
Τώρα ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ όλοι μας ποιοι και γιατί μας φέρατε σ αυτή την κατάσταση όπως και για σένα προσωπικά σε τοπικό επίπεδο.
Συμβουλή μου.....μην κατέβεις στις επόμενες εκλογές αν δεν αφουγκραστείς σωστά την τοπική κοινωνία και δεν κάνεις τις απαραίτητες διορθωτικες κινήσεις σου,(ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ) διαφορετικά δυο επιλογές υπάρχουν.
παίρνεις ένα μονοψηφίο ποσοστό και πας στο σπιτάκι σου ή αν εκλεγείς (πράγμα απίθανο) να φέρεις την τοπική κοινωνία σε εμφύλιο πόλεμο και υπεύθυνος θα είσαι αποκλειστικά ΕΣΥ.!!!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ,

δεν τον συμπαθείς τον δήμαρχο. Μήπως σου έχει γίνει έμμονη ιδέα;

Ας πάει το ΣΥΡΙΖΑ σε δίκη. Ιδού ο Πάχτας ιδού και το δικαστήριο. Κάποτε θα πρέπει να μάθετε τι λέτε.

Ανώνυμος είπε...

Καλά ακόμη κλαίωωωωω!!!Από ποιό μετερίζι στηρίζει το σύστημα ο Αλέξης????Του εργαζόμενου???Πότε δούλεψε ο κύριος αυτός????Του φτωχού????Πότε ήταν φτωχός???? Καλά Αστέρω τι πίνεις και δεν μας δίνεις??? Εχεις λαλήσει,τελείως όμως!!!!Και το κακό είναι ότι νομίζεις με τις μπαρούφες που γράφεις πως λες και κάτι!!! Οτι νάναι είσαι....

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΧΤΑ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΟΥ ΣΤΕΝΓΚΟΥ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΠΑΘΕ ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΑΡΩΣΤΙΑ ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΕ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ....!ΑΣ ΒΓΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΑΧΤΑΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ!!

Η ΑΠΟΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο κόσμος το χει τούμπανο κι εσύ κρυφό καμάρι...

Ανώνυμος είπε...

"Σε αντίθετη περίπτωση, αποτελεί μονόδρομο για μένα η προσφυγή στη δικαιοσύνη για να ζητήσω να αποκατασταθεί η χυδαιότητα που περιλαμβάνεται σε επίσημο κείμενο της αξιωματικής αντιπολίτευσης του τόπου.
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, θέλω να σας κάνω απολύτως σαφές, ότι ένα πράγμα δεν παραχωρώ σε κανέναν: την τιμή και την υπόληψή μου.
Γιατί πολύ απλά, είναι η μόνη και η πιο ακριβή κληρονομιά που κληρονόμησα από αυτούς που με γέννησαν και με μεγάλωσαν.
«Αρχή άνδρα δείκνυσι»."
Ορμομενος απο τα ανωτερω που αναφερει ο Δημαρχος στην επιστολη του αυτοδιαψευδεται διοτι πουθενα στο προγραμμα του δεν υπηρχε συναινεση για open pit στις σκουριες και αυτο ειναι μονο μια λεπτομερεια ο διχασμος τησ κοινωνιας και η αστυνομοκρατια τυπου μπανανιας που εχει επιφερει στην περιοχη και αυτο ειναι επιτευμα του,αλλωστε πρωτοτυπεί δεν εμφανιζεται στο δημαρχειο περισοτερες φορες εχει επισκεφτει τα γραφεια της eldoranto στο στρατωνι παρα το δημαρχειο στην Ιερισσο.

Ανώνυμος είπε...

Παχτα ποιος πληρώνει τα δικαστικά?
Πολλά δικαστήρια για πάρτι σου.Μήπως γιαυτό τριπλασίασες τα πάγια του νερού και της αποχέτευσης στο Παλαιοχώρι και σου τρίψαν στη μούρη σου τους λογ/σμούς οι κάτοικοί του,η μήπως συμπάχεις με τη φτώχεια και τις κομμένες συντάξεις.

Ανώνυμος είπε...

20 Νοεμβρίου 2013 - 10:50 μ.μ.

Κάθε αγώνας για δημοκρατία, ελευθερία και διαφάνεια είναι εμμονή αγαπητέ μου...
διαφορετικά είσαι αγωνιστής γιαλαντζί..!!
Στην προκειμένη ο Πάχτας δεν εφαρμόζει τίποτα απο τα τρία...

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

21 Νοεμβρίου 2013 - 12:44 π.μ.

Όταν θα είσαι ικανός να κριτικάρεις το άρθρο και τον Πάχτα έλα να μιλήσουμε και για μένα...!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστέρω όταν δεν ξέρεις τι να πεις,πετάς την μπάλα στην εξέδρα????Αντε ρε κατακαημένη!!!!!