Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Στη χώρα του ΠΟΤΕ, των μεγάλων «μεταρρυθμίσεων», των ακόμα μεγαλυτέρων κυβερνητικών «έργων», των μεγάλων σχεδίων, και ΟΛΩΝ αυτών γενικά των «μεγάλων» πραγμάτων που εξαγγέλλονται από «μικρούς» ανθρώπους που κατέχουν μεγάλες θέσεις τις οποίες ΔΕΝ τις αξίζουν το ποτήρι της αγανάκτησης ξεχείλισε, και αλλοίμονο από εδώ και πέρα σε όλους εκείνους που κοροϊδεύουν και εκμεταλλεύονται τον κοσμάκη, αλλά και στους «άλλους» τους «κόλακες» τους, τους γνωστούς γυμνοσάλιαγκες που τρώνε και εκείνοι από τις σάρκες του λαού.
Το είπαμε πολλές φορές ότι το «κράτος πρόνοιας» δεν κάνει τίποτα άλλο από το να οδηγεί τον κόσμο, και ιδιαίτερα τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, στον αφανισμό.
Οι «δικαιολογίες» πολλές και γελοίες, τη στιγμή που λέγονται από τα στόματα εκείνων που έφεραν τη χώρα, την υγεία, σε αυτή την κατάντια.
Αν και ο αρμόδιος υπουργός πρόσφατα επιχείρησε  να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, στο τέλος απέδειξε πόσο ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ είναι αυτός και η κυβέρνηση του (λέμε τώρα κυβέρνηση), πόσο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ και ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ είναι, αφού παίζουν με την υγεία, με τις ανθρώπινες ζωές.
Βέβαια, η εμφάνιση του «υπουργού» χειροκροτήθηκε από όλα τα κομματόσκυλα, τους παρατρεχάμενους, τα λαμόγια, εκείνους που έχουν όφελος από την κατάντια του κοσμάκη από την ερμαφρόδιτη «κυβέρνηση» της «καρπαζιάς», την κυβέρνηση των δούλων της Ευρώπης.
Όπως είχα αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μου, οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, εκείνες που κινδυνεύουν πρώτα απ’ όλους από την «πειραματική πολιτική» της ανύπαρκτης κυβέρνησης της χώρας του ΠΟΤΕ, ξεκινούν αγωνιστικές (και πολλές εξ αυτών νομικές) κινητοποιήσεις.
Να μια πρόσκληση που έχει σταλεί σε πολλούς, για κινητοποιήσεις από το Σωματείο Ατόμων με ειδικές ανάγκες Νομού Λακωνίας, την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), και άλλους φορείς.
«Θέμα: Πρόσκληση στο παναναπηρικό συλλαλητήριο της 31 Οκτώβρη 2013 στην Αθήνα
Το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με ειδικές ανάγκες Νομού Λακωνίας καταγγέλλει την συνεχιζόμενη αδιαφορία της κυβέρνησης για τα άτομα με αναπηρία που βιώνουμε εντονότερα τις συνέπειες της κρίσης.

Σαν παράδειγμα, και δυστυχώς όχι το μοναδικό,  μπορούμε να αναφέρουμε την λειτουργία του ΚΕ.Π.Α., που έχει καταλήξει ως θεραπευτήριο κάθε πάθησης και μετεξελίσσεται ως την σύγχρονη «κολυμβήθρα του Σιλωάμ».
Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι την αξία ενός ισχυρού αναπηρικού κινήματος.

Η προμετωπίδα μας, η εμπροσθοφυλακή μας, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) είναι ήδη στις επάλξεις.
Εμείς με τη σειρά μας οφείλουμε να την υποστηρίξουμε σθεναρά με την παρουσία μας στην αγωνιστική δράση.
Την πρόσκληση αυτή δεν πρέπει να την αρνηθεί κανείς καθόσον δεν περισσεύει κανένας μας.

Μόνο εμείς γνωρίζουμε τις καθημερινές δυσκολίες και αντιξοότητες ακόμα και στα απλά καθημερινά ζητήματα.
Δεν πρέπει να περιμένουμε από κάποιους άλλους να μας προστατέψουν. Εμείς οι ίδιοι και οι οικογένειές μας πρέπει να αγωνιστούμε για την προστασία των δικαιωμάτων μας, για το ατομικό και το οικογενειακό μας μέλλον, για την επιβίωσή μας.»

Αυτό είναι το «κάλεσμα» για τις κινητοποιήσεις…
Που είναι τα κομματόσκυλα να χαρακτηρίσουν τους ανάπηρους «συριζαίους» και «χρυσαυγούς» για τις διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις τους;
Που είναι αλήθεια οι «χειροκροτητές», εκείνοι που δεν θέλουν να ακούγεται το παραμικρό για την αγία τους κυβέρνηση;
Που είναι όλοι αυτοί οι βολεμένοι που έχουν το Θράσος όπως οι πολιτικοί και μιλούν;
ΑΝ η χώρα του ΠΟΤΕ ήταν κάποια άλλη χώρα, να είστε σίγουροι ότι το 90% των πολιτικών της θα ήταν στη φυλακή τώρα, αν δεν είχαν φύγει κρυφά σε άλλη χώρα.
Βρήκαν όμως, η μάλλον ΕΙΧΑΝ βρει και τα έκαναν.
Ας ετοιμαστούν τώρα να υποστούν τις συνέπειες της κοροϊδίας τους και της απατεωνιάς τους.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: