Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

Η συμπρόεδρος των Πράσινων Rebecca Harms και ο Νίκος Χρυσόγελος στη Χαλκιδική για τον χρυσό

Στα πλαίσια σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνονται από τους Οικολόγους Πράσινους στην Αθήνα το τετραήμερο 14-17/6 θα επισκεφτούν τη χώρα μας οι δύο Συμπρόεδροι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ντανιέλ Κον Μπεντίντ και Ρεβέκα Χάρμς. Να επισημανθεί ότι οι Πράσινοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν 58 μέλη και αποτελούν την 4η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα.

Η Ρεβέκα Χάρμς ζήτησε στο πλαίσιο έρευνας της ελληνικής πραγματικότητας και ενημέρωσης για τα ζητήματα που μας αφορούν «από πρώτο χέρι», να επισκεφτεί την περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής και να ενημερωθεί για τα μεταλλεία χρυσού.


Γι αυτό το σκοπό λοιπόν το Σάββατο 15 Ιουνίου, συνοδευόμενοι από ομάδα συνεργατών της (στους οποίους θα είναι Έλληνες και Γερμανοί δημοσιογράφοι με τηλεοπτική κάμερα), στελέχη των Οικολόγων Πράσινων Κεντρικής Μακεδονίας και τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκο Χρυσόγελο. 

Οι δυο Πράσινοι ευρωβουλευτές θα επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός στο Στρατώνι καθώς και το εργοτάξιο στις Σκουριές, θα συναντηθούν με τον διευθυντή του εργοστασίου και θα ενημερωθούν από την εταιρία αλλά και τους εργαζόμενους σε αυτήν. Το μεσημέρι, η Ρεβέκκα Χαρμς και ο Νίκος Χρυσόγελος θα μεταβούν στην Ιερισσό (υπολογίζουμε στις 12.30-13.00) για να συναντηθούν και να συζητήσουν με την Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, με φορείς και τους κατοίκους της περιοχής.

Παρακαλούμε να μας βοηθήσετε για την εξεύρεση του κατάλληλου χώρου (δεδομένου ότι τέτοια εποχή ο καιρός είναι άστατος είναι προτιμώτερο ο χώρος να είναι κλειστός) που μπορεί να γίνει μια ενημερωτική συζήτηση μεταξύ των ευρωβουλευτών και των κατοίκων της περιοχής και να ενημερώσετε τους κατοίκους της Ιερισσού για το γεγονός αυτό. Θα θέλαμε επίσης αν είναι δυνατό να μας συνοδεύσουν κατα την επίσκεψή μας στα εργοτάξια της εταιρίας μέλη του Συντονιστικού Φορέων και Συλλόγων που γνωρίζουν καλα το ζήτημα ώστε να βοηθήσουν με υποδείξεις και ερωτήματα στην ενημέρωση που θα έχουμε από την Ελληνικός Χρυσός. 

Το βράδυ του Σαββάτου, 15 Ιουνίου, στις 20:30, η Rebecca Harms, ο Νίκος Χρυσόγελος και οι Οικολόγοι Πράσινοι θα πραγματοποιήσουν φιλική συζήτηση, εφ’ όλης της ύλης, με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη όπου θα μιλήσουν για τα συμπεράσματα από την επίσκεψη στη Ιερισσό και τις θέσεις των Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος για το ζήτημα της μεταλλουργίας και των μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εάν ήταν έστω και ένας από δαύτους οικολόγος, θα έλεγα πάει κι έρχεται αλλά μπρος στο συμφέρον ο κάθε ένας είναι ότι δηλώσει ...

από σήμερα δηλώνω γιατρός και προσφέρω εγχειρίσεις ανοιχτής καρδιάς , μεταμοσχεύσεις κλπ, κλπ, και έχουμε και συντονιστικό !!! δεν πιστεύω να υπάρφχει κανένας που θα προτιμήσει γιατρό πτυχιούχο...

η Οικολογία είναι επιστήμη και όχι πολιτική αντίληψη και οχημα πλουτισμού ???? εάν αντί της ΕΡΤ κλείναμε αυτές τι ΜΚΟ θα είχαμε πολλαπλάσιο κέρδος από εξοικονόμηση, αλλά όταν διατάζουν τα μεγάλα καπιταλιστικά συμφέροντα, δεν μιλάειο κανένας....

Ανώνυμος είπε...

6:01
είσαι ότι νά' ναι!