Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο "Εκκλησία και Αριστερά"

Ο Τάσος Κουράκης, στο Συνέδριο που έγινε στη Θεσσαλονίκη 22-23 Ιανουαρίου 2013 με θέμα: "Εκκλησία και Αριστερά", ανέπτυξε εκτενώς τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, τη μισθοδοσία του κλήρου, τη χρήση αγροτικής γης, για τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας κ.λπ. και έκανε σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δεν θα αιφνιδιάσει την Εκκλησία για τις όποιες αλλαγές προωθήσει, εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. «Όποιες αλλαγές γίνουν θα είναι αποτέλεσμα εξαντλητικού διαλόγου και θα αναζητηθεί η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση» είπε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε σαφές ότι δεν θα κινδυνεύσει σε καμιά περίπτωση η μισθοδοσία του λαϊκού κλήρου.
Δείτε το βίντεο της ομιλίας Κουράκη:


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λέτε να μας βγει και η εκκλησία από . . αριστερά; Με τον Alexis? και οι Δεσποτάδες; Δεν σκέπτονται οτι σε καμιά κατοσταριά χρόνια δε θα τους μείνει ποίμνιο;

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ:27 Ιανουαρίου 2013 - 3:22 μ.μ.
Πολύ αισιόδοξος είσαι φίλε μου.
ΠΡΩΤΟΝ: γιατί θα χαρείς ετεροχρονισμένα όταν θα είσαι καμιά εκατοντριανταριά χρονών και
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: γιατί οι νέρωνες οι διοκλητιανοί και οι ιουλιανοί πόνταραν ούτε στη δεκαετία…
Όσον αφορά τον κ. Κουράκη δεν χρειάζεται να δω το βίντεο. Απλώς αντιγράφω:
Ανώνυμος είπε...
Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ έλεγε:
Α΄ «Οι Έλληνες είναι παλαβοί, μα έχουν γνωστικό Θεό»
Β΄ Επειδή, όπως λένε όλοι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, όταν λοιπόν αναλάβετε με το καλό κ. Κουράκη τα ηνία της Χώρας κάντε ένα δημοψήφισμα, μια και επικαλείστε τη συναίνεση και το διάλογο.
Τότε λοιπόν θα αναμετρηθεί η «ΠΡΟΟΔΟΣ» με τη «ΣΥΝΤΉΡΗΣΗ» κατά την άποψή σας ή η «ΠΑΛΑΒΟΜΑΡΑ» με τη «ΓΝΩΣΗ» κατά τον Κολοκοτρώνη και όποιος κερδίσει το 50% + 1 ψήφο.
Γ΄ Οι νεοέλληνες όποτε θυμόμαστε χαιρόμαστε.
ΚΑΙ ΣΥ ΛΑΕ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΕ!!!
28 Νοεμβρίου 2012 - 12:59 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά θέλει να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Τι δήλωση ήταν αυτή του Κουράκη να φορολογηθούν οι ορθόδοξοι χριστιανοί για να πληρώνουν τους μισθούς των Παππάδων;
Να μην απορούν που ανεβαίνει η ΝΔ με όσα αντιλαϊκα μέτρα και να πάρει η κυβέρνηση όταν βγαίνουν και λένε τέτοιες μπούρδες.
Και να μην βγαίνουν μετά ότι άλλα εννοούσαν.

Ανώνυμος είπε...

Θα πίστευα τον κ. Κουράκη ότι πράγματι ενδιαφερεται για τους αγρίως φορολογούμενους έλληνες και θα συμφωνούσα να πλήρωνα ό,τι μου αναλογεί για την εκκλησία, μια και είμαι χριστιανός ορθόδοξος, αν ενδιαφερόταν το ίδιο, ως πανεπιστημιακός δάσκαλος, για τις καταστροφές που γίνονται στα πανεπιστήμια και τα σχολεία και τα πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος και όχι οι καταληψίες-καταστροφείς τους οποίους καλύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης κατ'αναλογία και λόγω ιδεολογίας να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ με ειδική φορολογία στα μέλη του τα έξοδα διαβίωσης, νοσηλείας και συντήρησης των παρανόμως εισελθόντων στη χώρα μας μεταναστών τους οποίους στηρίζει με μανία. Φυσικά η εύκολη απάντηση θα είναι ότι είμαι ρατσιστής και φασίστας αλλά όλοι κρίνονται από τα έργα τους και όχι από τα λόγια.

Ανώνυμος είπε...

10:18μμ
Μεγάλη αρρώστια να λες ανοησίες
και να καμαρώνεις από πάνω!

Ανώνυμος είπε...

εγώ είμαι καθολικός. πρέπει να πληρώνω τον μισθό του κάθε δεσπότη και να στερούνται τα παιδιά μου τα απαραίτητα; να πληρωνουν τους πισθούς όσοι χρησιμοποιούν την ορθόδοξη εκκλησία για δικό τους όφελος.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ντρέπεσθε βρε Συριζαίοι Χριστιανοί, να μη καλέσετε στο συνέδριο, τον συμπατριώτη μας Διδάκτορα της Θεολογίας, Υπεύθυνο για την προώθηση της Ορθοδοξίας ανά τον κόσμο. Προκλητική παράλειψη. Πρέπει με κάθε τρόπο να επανορθώσετε.

Ανώνυμος είπε...

Θα γελάσει κάθε πικραμένος στην επόμενη δημοσκόπηση !