Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Χθες μαυραγορίτες... σήμερα ενεχυροδανειστές

Το κοριτσάκι με τα σπίρτα


"Δημόσιο καθάρισμα αυτοκινήτων"

Οι δημόσιες υπηρεσίες αυτού του κράτους που ονομάζεται "Ελλαδιστάν" διαθέτει και Δημόσιες Υπηρεσίες που προσφέρουν ...υπηρεσίες καθαρισμού αυτοκινήτων στους υπαλλήλους του!
Παράδειγμα: Πάω με το αγροτικό μου αυτοκίνητο στα χωράφια μου και επιστρέφω στην Υπηρεσία μου με το αυτοκίνητο καταλασπωμένο σε άθλια κατάσταση. Τι πρέπει να μου προσφέρει η σωστή Δημόσια Υπηρεσία; Τι πρέπει να διαθέτει αυτή η σωστή Δημόσια Υπηρεσία:
-Φυσικά, ένα πιεστικό μηχάνημα καθαρισμού του αυτοκινήτου μου!!!
-Βρε δε ντρεπόμαστε λίγο! (...μη βγάλουμε φωτογραφίες και δεν έχετε πού να κρυφτείτε!)

ΟΧΙ στον Στουρνάρα

Δείτε την ιστορία ΕΔΩ.

Διάλειμμα από τους Κοινωνικούς αγώνες.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίσκεψη στο Βατοπέδι Χαλκιδικής, στο κέντρο δίωξης λαθρομετανάστευσης,  έκανε μια στάση στο ΚΑΦΕ-ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ στον Πολύγυρο για τσιπουράκι.
Διακρίνονται από αριστερά: Τάσος Κανταράς μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαδάκης, Ιγγλέση Κατερίνα Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χαλκιδικής, Άρης Δήμου υπ. Βουλευτής Χαλκιδικής με το ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΑΤΕΡΓΟ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

Σήμερα, Δευτέρα 17/12/2012, πολυμελής αντιπροσωπεία πολιτικών και κοινωνικών φορέων μετέβη στο Βατοπέδι Χαλκιδικής, στο κέντρο δίωξης λαθρομετανάστευσης, όπου κρατούνται εδώ και 6 περίπου μήνες, κατά παράβαση κάθε συνταγματικής νομιμότητας, 38 μετανάστες που συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα και που η ελληνική πολιτεία εμποδίζει την μετάβαση τους σε άλλες χώρες, λόγω της γνωστής συμφωνίας «ΔΟΥΒΛΙΝΟ2». 

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

Η κυβέρνηση προκαλεί κάθε μέρα και περισσότερο τα λαϊκά στρώματα επιχειρώντας με κάθε τρόπο να εμφανίσει ως νόμιμο το χαράτσι που στέλνει μέσω της ΔΕΗ. Ό,τι κι αν κάνει, για τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα το χαράτσι είναι παράνομο, γιατί είναι άδικο και εκβιαστικό και πρέπει να καταργηθεί εδώ και τώρα και από τους λογαριασμούς και από την εφορία.
ΑΘΗΝΑ 17/12/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Reuters: Media, πολιτική και επιχειρήσεις, το τρίγωνο της αμαρτίας. Eιδική αναφορά στα Μεταλλεία Κασσάνδρας!

antigoldgreece

Τις σχέσεις μεταξύ ΜΜΕ, επιχειρήσεων και πολιτικής ερεύνησε μ’ ένα εκτενές ρεπορτάζ το Reuters. Οικογενειοκρατία, δημόσια έργα, εκβιασμοί και διπλοθεσιτές βρίσκονται κάτω από το φως, στην έρευνα του γνωστού πρακτορείου ειδήσεων.
Διαβάστε το δημοσίευμα των Stephen Grey και Ντίνα Κυριακίδου (Το αγγλικό κείμενο εδώ)

Η ORIGINAL 21 της ΑΕΚ για την επίθεση των φασιστών στον Στρατούλη

Για να τελειώνουμε μια και καλή...
Για να τελειώνουμε μια και καλή μ αυτό το καρκίνωμα των φασιστών, εμείς ως ORIGINAL 21, ως απόγονοι προσφύγων / μεταναστών και τέλος ως απλοί άνθρωποι, θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο στα θρασύδειλα σκουλήκια που επιτέθηκαν στον ΑΕΚτζή Στρατούλη ότι είναι ανεπιθύμητοι και πλέον επικηρυγμένοι. Η μεγάλη οικογένεια της ΑΕΚ περιλαμβάνει ανθρώπους χωρίς χρώμα και σύνορα. Οι μισάνθρωποι δεν χωράνε ανάμεσά μας. Όλοι ξέρουν ποιοι είμαστε και ειδικά αυτά τα σκουλήκια.
ΥΓ. απλά να υπενθυμίσουμε στους θρασύδειλους ότι την επόμενη φορά δεν θα καταφέρουν να εξαφανιστούν τόσο γρήγορα... γι αυτό να είστε σίγουροι.

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΠΟΥ «ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ»


Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης
Και έσκασε το παραμύθι με το νέο φορολογικό.
Ποιοι θα πληρώσουν την νύφη ως συνήθως;
Οι μισθωτοί (έχει ακόμα τέτοιους στην Ελλάδα), οι συνταξιούχοι, και γενικά όλοι εκείνοι που ΔΕΝ έχουν καλά καλά να ζήσουν.
Κόβονται ΟΛΑ, οι όποιες ελαφρύνσεις μέχρι σήμερα, και ναι, το κράτος «εντόπισε» φοροδιαφυγή, φοροφυγάδες, και αποφάσισε να τους τιμωρήσει παραδειγματικά!
Ποιους;
Αρχικά τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους.

Τελικά υπάρχει τίποτα νόμιμο στις Σκουριές;

antigoldgreece
Με μια σειρά δεκαπέντε (15) καταγγελιών-αναφορών, το “Παρατηρητήριο” και άλλοι φορείς της περιοχής καταγγείλαμε στο αρμόδιο Τμήμα Πολεοδομίας του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, πλήθος παράνομων κατασκευών της HELLAS GOLD στο δάσος των Σκουριών.
Με το 1538/5.12.2012 έγγραφο του (εικόνα αριστερά), το Τμήμα Πολεοδομίας μας κοινοποίησε “ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΨΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ”. Οι αυθαίρετες αυτές κατασκευές είναι: “Κτίσματα και κατασκευές για τις ανάγκες του εργοταξίου, μέσα στα όρια της παραχώρησης δάσους, σε τμήματα αυτού, επί δασικού δρόμου που περιέφραξε με μεταλλικούς πασσάλους, πλέγμα και αγκαθωτό σύρμα. Συγκεκριμένα, μέσα στο περιφραγμένο τμήμα υπάρχει κτίσμα με τοιχοποιΐα, τοποθέτηση κοντέινερς πάνω σε βάσεις από μπετόν διαφόρων διαστάσεων, χώροι αναμονής, αποθήκευσης, ιατρείου, βιολογικής τουαλέτας, κατασκευή ορύγματος και κατασκευή βάσης από μπετόν”.

ΤΟΥΡΚΙΚΑ...


Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση ΕΠΑ.Λ Πολυγύρου


Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τα αναγκαία μέτρα στήριξης των τρίτεκνων και γενικότερα των πολύτεκνων οικογενειών


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
 και Οικονομικών
 Θέμα: Μέτρα για τη στήριξη των τρίτεκνων και γενικότερα των πολύτεκνων οικογενειών.
 Οι εργατικές  λαϊκές οικογένειες έχουν περιέλθει  σε δεινή θέση από την αντιλαϊκή πολιτική και τα μέτρα της συγκυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ προκειμένου να διασωθεί και να στηριχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Οι περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις, στα επιδόματα, στις κοινωνικές παροχές στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία, τα χαράτσια και η φοροληστεία αποτελούν μέτρα εξόντωσης των λαϊκών οικογενειών.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ στην Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία
Συγκέντρωση Άγαλμα Βενιζέλου 12 το μεσημέρι

==Καμία απόλυση. Μόνιμη δουλειά για όλους!
==Δεν ΜΠΟΡΟΥΜΕ, δεν ΕΧΟΥΜΕ να πληρώνουμε φόρους και χαράτσια!
==Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια, οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
==Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο 45% στα κέρδη, να καταργηθούν οι προκλητικές φοροαπαλλαγές του.
==Καμία ιδιωτικοποίηση, δημόσιες δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες για όλο το λαό!

ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Με την εντός έδρας νίκη επί του Αιγάλεω με 65-60 συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το Πρωτάθλημα της Β' εθνικής. Οι αθλητές του Δημήτρη Μύθου βρέθηκαν σε μέτρια μέρα στην επίθεση αλλά η πολύ καλή τους άμυνα έφερε τη νίκη που θα μας κρατήσει στη κορυφή μέχρι τις αρχές του νέου έτους. Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ(32-28) αφού ο πανύψηλος Λετονός Μέλνικς(2.15) δυσκόλευε την ομάδα μας σε άμυνα και επίθεση. Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίχτες μας με εκπληκτική άμυνα(κράτησαν άποντους τον 1ο (Καράβολας) και 5ο (Μίχαλος) σκόρερ του πρωταθλήματος) έφεραν τη διαφορά στο +16(54-38 στο 33') αλλά τα 5 εύστοχα τρίποντα των φιλοξενούμενων παραλίγο να κάνουν το παιχνίδι ντέρμπι.

Στην Εθνική Νέων Ανδρών ο Θωμάς Αμπαράς

Ο Πολυγυρινός διεθνής καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Θωμάς Αμπαράς προσκλήθηκε στην Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών, προκειμένου να συμμετάσχει σε προπονητικό πρόγραμμα στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας. Πιο συγκεκριμένα, ο διεθνής γκαρντ του ΠΑΟΚ θα πρέπει να βρίσκεται στην Αθήνα το πρωί της επόμενης Τετάρτης, ώστε να συμμετάσχει στο τριήμερο (19-21/12) προπονήσεων στο βοηθητικό γήπεδο του ΟΑΚΑ.