Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

Από την παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Παπαδοπούλου - Ζιώγα στον Πολύγυρο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 15/12/2012, στον Πολύγυρο εκδήλωση της Ν.Ε. ΚΚΕ Χαλκιδικής στην οποία έγινε η παρουσίαση του Βιβλίου της Μαρίας Παπαδοπούλου-Ζιώγα με τίτλο "Η ΕΑΜΙΚΗ αντίσταση στην περιοχή Σερβίων Κοζάνης".
Την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΚΚΕ Χαλκιδικής Δημήτρης Ζαχαριάδης με αναφορά στην εκλιπούσα συγγραφέα του βιβλίου.
Εκ μέρους της οικογένειας της Μαρίας Παπαδοπούλου-Ζιώγα μίλησε η κόρη της Ηλέκτρα Ζιώγα-Δαούτη. Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν οι εκπαιδευτικοί     Χριστιανού Αγγελική και Νικόλαος Σμυρλής.
Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν το μέλος της Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ Βασίλης Τασούλας ο οποίος αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και  εκτιμήσεις του ΚΚΕ για την  κατάσταση που υπάρχει στη  χώρα μας και για τις προοπτικές για τους εργαζόμενους.
Η ομιλία του Βασίλη Τασούλα:

«ΔΩΣΕ ΚΑΙ ‘ΜΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑ»


Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης
Πανηγυρίστε Έλληνες, το χρήμα ζεστό ζεστό έρχεται από τας Ευρώπας, και από εδώ και πέρα ΟΛΑ θα πάνε καλά.
Θα πέσει (μη χτυπήσει μόνο) χρήμα στην αγορά, θα ανοίξουν οι δουλειές άρα θα μειωθεί η ανεργία, θα ξανανοίξουν οι επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο, ΘΑ!
Αλλάζουν όλα στην Ελλάδα, το λένε και οι λοιποί Ευρωπαίοι, και σε λίγα χρόνια (αν θα ζούμε μέχρι τότε) θα τρώμε με χρυσά κουτάλια, μιας και κατορθώσαμε μετά από θυσίες να «σταθεροποιηθούμε», πράγμα που επίσης λένε οι Ευρωπαίοι.

Η νεολαία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Χαλκιδικής για τις εξελίξεις στο κόμμα τους

Την ώρα που η Ελληνική κοινωνία έχει γονατίσει από τα απαράδεκτα και άδικα μέτρα της κυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, είναι τουλάχιστον ανόητο να ασχολούμαστε με τις αποστασίες κάποιων. Ωστόσο μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο κίνημα, νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε την αμέριστη στήριξη μας στον Πρόεδρο Πάνο Καμμένο, και στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, να επαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων.

Ψήφισμα Επιτροπής Στρυμονικού Κόλπου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού


ΨΗΦΙΣΜΑ
Σήμερα, στις 07-12-2012 και μετά από κάλεσμα της Ομάδας Πρωτοβουλίας ενάντια στην εγκατάσταση Μεταλλουργίας Χρυσού κι εξόρυξης χαλκού, συγκεντρωθήκαμε εκπρόσωποι φορέων, εκπρόσωποι του Δήμου Βόλβης, πολίτες τους Δήμου μας, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ στον Σταυρό κι αφού ενημερωθήκαμε συζητώντας διεξοδικά καταλήξαμε στα παρακάτω.

Συντονιστικό Σταγείρων-Ακάνθου: "Δικαίωση των συλληφθέντων συναγωνιστών μας!"

Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου
Την Παρασκευή 14/12 το πρωί η Ασφάλεια Πολυγύρου συνέλαβε συναγωνιστή μας. Εισέβαλαν στο σπίτι του τα ξημερώματα, ώστε να μην αντιληφθεί κανείς τί συμβαίνει, διεξήγαγαν έλεγχο και τον προσήγαγαν στην Ασφάλεια Πολυγύρου όπου και του απαγγέλθηκε η κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής και κατοχής φωτοβολίδων και αβολίδωτων φυσιγγίων. 
Ο συλληφθής αναγνωρίστηκε ως ένας από τους δράστες που συμμετείχαν στα επεισόδια που έλαβαν χώρα την 21.10.2012 στην περιοχή των Σκουριών Χαλκιδικής. Τότε που 2500 άτομα γίνανε μάρτυρες της απρόκλητης επίθεσης και της απίστευτης αστυνομικής βίας που δέχτηκαν οι

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ !!!


Γράφει ο Δημήτρης Καπέλλας
«Οι προνομιούχοι τρομοκρατούν γιατί χάνουν τα προνόμιά τους. Και να είναι σίγουροι ότι θα τα χάσουν. Εμείς προχωράμε» [..] «Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς  κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες..
Μα αλήθεια, ποιος είναι ο πραγματικός Τρομοκράτης , κύριε Σαμαρά;
Τρομοκράτης για εσάς είναι αυτός που αντιστέκεται στην βαρβαρότητα των μνημονίων;;

ΗΡΑΚΛΗΣ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ - ΕΛΠΙΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 1-2

Για το πρωτάθλημα της β΄ κατηγορίας Χαλκιδικής ΗΡΑΚΛΗΣ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ - ΕΛΠΙΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 1-2. 
Τα γκολ για την Ελπίδα οι: Εράλτι Σινιάκου 15΄, Ισπιριάννης Γιάννης 90΄.

ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ...;


“Προτείναμε στο Δημόσιο να του δώσουμε χρυσό κι αυτό δεν δέχθηκε”! – Ο Γεν. Διευθυντής της HELLAS GOLD στη ΝΕΤ


Antigoldgreece
ΝΕΤ. Πρωινή Ενημέρωση, Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου με θέμα τη ‘’Χρυσή Επένδυση’’ της HELLAS GOLD (ELDORADO GOLD/ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ) στη Χαλκιδική. Στις Σκουριές βρίσκεται ο Τόλης Παπαγεωργίου, μέλος της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων και στο στούντιο της ΝΕΤ στην Αθήνα ο Πέτρος Στρατουδάκης, Γενικός Διευθυντής της HELLAS GOLD. Το βίντεο εδώ.

"ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΑΠΟΔΩΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ"

Γιατί το αυτονόητο, έχει γίνει ζητούμενο;;;
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Η σύλληψη του 37χρονου κατοίκου από την Ιερισσό ούτε μας χαροποίησε, ούτε μας λύπησε. Μας κρύωσε και μας προκάλεσε αμηχανία. Μας γέμισε με βαθύτερες σκέψεις και προβληματισμούς.
Νομίζουμε ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό, η συντεταγμένη πολιτεία αντί να χτυπήσει στη ρίζα της, την τρομοκρατία που βιώνουν κάτοικοι του δήμου μας και εργαζόμενοι στα μεταλλεία, την παρακολουθεί με ανοχή ή στην καλύτερη των περιπτώσεων με πολύ διακριτικό τρόπο.