Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Καμμένος: “Δεν θα πάρω σπόνσορα την εταιρεία εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική για να σωπάσω” (VIDEO)


Ο Πρόεδρος των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” Πάνος Καμμένος μιλάει στον REAL FM με το Νίκο Χατζηνικολάου. Θέμα της συζήτησης είναι οι πρόσφατες αποχωρήσεις βουλευτών από το κίνημα. Ακούστε τη δήλωση-βόμβα στο 15:15 του βίντεο:

Π.Κ.: Ακούστε κ. Χατζηνικολάου, όποιος θέλει να φύγει. Όποιος δεν αντέχει να είμαστε ένα κίνημα το οποίο δεν θα πάρει σπόνσορα από τις εταιρείες εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική για να σιωπήσει, όσα λεφτά κι αν δεν έχει, δεν θα συμβιβαστεί με τραπεζίτες, όσα λεφτά κι αν δεν έχει και δεν θα μπει στο σύστημα, στο παλαιοκομματικό σύστημα που κατέρρευσε μαζί με τη μεταπολίτευση.

"Τρίτη Τάξη του Γυμνασίου Αρναίας Μάιος 1953, στην Αγία Παρασκευή εκεί στον όχτο στην άκρη τού δρόμου προς το Στανό"

Όποιος θυμάται, ας σχολιάσει κι' ας γράψει αν γνωρίζει τα πρόσωπα . . Κι' αν δε θυμάται, ας ρωτήσει εδώ είμαστε . . .
Βαγγέλης Μαυροδής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Επειδή γίνεται προσπάθεια λαθροχειρίας σε διάφορες ιστοσελίδες σχετικά με περιουσιακά στοιχεία των βουλευτών του ΚΚΕ Θ. Παφίλη και Σπ. Χαλβατζή, κάνουμε γνωστό ότι πέρα από την κατοικία τους τα διάφορα αγροτεμάχια, άλλων μικρής και άλλων μηδαμινής αξίας, είναι προϊόντα κληρονομιάς, κάτι που ισχύει για χιλιάδες και χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα, ιδιαίτερα όσων κατάγονται από την επαρχία.
ΑΘΗΝΑ 11/12/2012    ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Χρυσός-Χαλκιδική: τι λέει το ΥΠΕΚΑ για περιβαλλοντική καταστροφή-οικονομικά οφέλη


Τους κύριους άξονες της μεταλλευτικής και εξορυκτικής πολιτικής στην Ελλάδα παρουσίασε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εξόρυξη χρυσού στα Μεταλλεία Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θράκης.
Αναφορικά με τον χρυσό στη Χαλκιδική, ο κ. Παπαγεωργίου έκανε λόγο για επενδύσεις 1δισ. Ευρώ, δημιουργία 1.300 άμεσων θέσεων εργασίας και δημιουργία τριπλάσιων έμμεσων θέσεων εργασίας (4.000), αλλά και περιορισμένες περιβαλλοντικές παρεμβάσεις.

Εισέβαλαν στην Κυπριακή Βουλή (Βίντεο)


Ένταση σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο προαύλιο της Κυπριακής Βουλής, όπου συνεδρίαζε η Επιτροπή Θεσμών και Αξιών με κύριο αντικείμενο το θέμα των αξιογράφων. Αγανακτισμένοι κάτοικοι αξιογράφων που διαδήλωναν στο προαύλιο, πέρασαν από την φρουρά της Βουλής και μπήκαν στο κτίριο καλώντας τους βουλευτές να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης των Ευρωπαίων Ηγετών! (Europe's leaders receive the Nobel Peace Prize)

Ο Αγαπούλης

Ομιλία Τσίπρα στη συνεδρίαση της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ...


Σκάνδαλο! "Βαφτίζουν" Κρητικό, λάδι από την Τυνησία

Ύποπτες εισαγωγές λαδιών από τρίτες χώρες που, σύμφωνα με σοβαρότατες ενδείξεις, προέρχονται από την Τυνησία κι έχουν «βαφτιστεί» ως κρητικό ελαιόλαδο, με στόχο να κερδοσκοπήσουν για άλλη μια φορά τα κυκλώματα που λυμαίνονται την αγορά του προϊόντος, καταγγέλλει στη "Ν.Κ." ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ Ανδρέας Στρατάκης. Οι καταγγελίες του συνεταιριστή προέκυψαν ως απάντηση στα ερωτήματα που του έθεσε χθες η εφημερίδα μας για τις πτωτικές τάσεις που φημολογούνται τις τελευταίες ημέρες στις τιμές του κρητικού ελαιολάδου.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΡΜΥΛΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, 11-12-2012, ο αγιασμός του Πολιτιστικού Κέντρου Ορμύλιας.
«Ο Δήμος Πολυγύρου, πιστός σε αυτά που έχουμε υποσχεθεί στους κατοίκους της Ορμύλιας, μετά το έργο των ασφαλτοστρώσεων προχωρά στην κατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου» τόνισε ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος και στη συνέχεια ευχαρίστησε για τη βοήθεια με σκοπό

ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ (ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ)

Σ. Δημητριάδης.Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Γεωλογίας, ΑΠΘ
Κάποια λίγα δεδομένα.
Ο χρυσός που συνεχώς εξορύσσεται προστίθεται στο συνολικό παγκόσμιο απόθεμα (~ 170.000 τόνοι σήμερα), αυξάνοντάς το διαρκώς με μέσο ετήσιο ρυθμό ~ 1,5%.
Η κατανομή του συνολικού παγκόσμιου αποθέματος των 170.000 τόνων χρυσού σήμερα είναι η εξής:
     50%  σε κοσμήματα.
     17%  σε κρατικά αποθέματα.
     19%  σε ιδιωτικές επενδύσεις.
     12%  σε τεχνολογικές χρήσεις.
Ο χρυσός που εξορύσσεται δεν είναι αναγκαίο καταναλωτικό αγαθό. Είναι υλικό εξασφάλισης του πλεονάζοντος πλούτου ή, -στο μεγαλύτερό του ποσοστό- η υλική έκφραση ιδεοληπτικών συμβολισμών. Σε ελαχιστότατο ποσοστό καταναλώνεται για την ικανοποίηση ουσιαστικών αναγκών (τεχνολογία), για τις οποίες όμως υπάρχει ήδη ανεξάντλητο διαθέσιμο εξορυγμένο απόθεμα

Καθαρισμός παραλίας…

Πρέπει να προνοεί ο δήμος… Πολυγύρου
Αντί να καθαρίζουν την παραλία το καλοκαίρι (από ξερά φύκια,τα οποία είναι μπερδεμένα με άμμο, βότσαλα σκουπίδια και ξύλα  θα ήταν προτιμότερο και πιο αποδοτικό να καθαριστούν τώρα.
Τώρα, γιατί μετά από τους τρελούς Νοτιάδες εδώ και 2 ημέρες, έχει βγάλει αρκετά φύκια και σκουπίδια. Αν, δεν μαζευτούν τώρα, ενδεχόμενη νέα θαλασσοταραχή είτε θα τα πάρει πάλι μέσα ή θα τα σκεπάσει με νέα άμμο.
Παραθέτω μερικές φωτογραφίες…

Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης Χρήσης 2010 (Οικονομικό Έτος 2011) Βουλευτών Χαλκιδικής

Βαγιωνάς Γεώργιος, δείτε ΕΔΩ
Λαφαζάνης Αργύρης, δείτε ΕΔΩ
Δριβελέγκας Γιάννης, Δείτε ΕΔΩ
Δεν εμφανίζονται οι νέοι βουλευτές Καρανάσιος και Ιγγλέζη

Προϊόν Γεωγραφικής ένδειξης η Μουντοβίνα

===Αναγνωρίστηκε ως τοπικό Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης ορεινής Χαλκιδικής η «Μουντοβίνα».
===Κατοχυρώνεται επίσημα η γεωγραφική ένδειξη και η επωνυμία ενός θαυμάσιου ξεχωριστού αποστάγματος, για το οποίο η συνταγή τηςπροετοιμασίας της ζύμωσης και της απόσταξης για την παραγωγή του παραδίδεται από γενιά σε γενιά μέχρι σήμερα. 
Δημοσιεύτηκε σε Φ.Ε.Κ. (αριθ. 2827/τεύχος δεύτερο/19-10-2012) η Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών για την αναγνώριση της γεωγραφικής ένδειξης «Μουντοβίνα».

Συνεργασίες και συμφωνίες της Χαλκιδικής στην έκθεση τουρισμού της Σμύρνης


Στις αρχές του 2012, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής ξεκίνησε από την έκθεση EMITT της Κωνσταντινούπολης μια οργανωμένη προσπάθεια προβολής της περιοχής στην αγορά της Τουρκίας. Μετά την ένταξή της σε καταλόγους μεγάλων Τούρκων Tour Operators και τις πρώτες ενδείξεις ενδιαφέροντος που μεταφράστηκαν σε έναν ικανοποιητικό για αρχή αριθμό κρατήσεων, η Χαλκιδική διεύρυνε τις δράσεις της και στην περιοχή της Σμύρνης.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΣ ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ για την εξόρυξη χρυσού

ΨΗΦΙΣΜΑ
Στη συνέλευση της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10/12/2012, τέθηκε για συζήτηση το θέμα των εξορύξεων χρυσού στη Χαλκιδική και σε άλλες περιοχές της Β. Ελλάδας (Κιλκίς, Ροδόπη, Έβρος).
Εκτιμούμε ότι πρόκειται για μια δραστηριότητα που, από τη φύση της (εκτεταμένες εξορύξεις, λόγω χαμηλών περιεκτικοτήτων και επισφαλείς μέθοδοι επεξεργασίας) εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για το περιβάλλον μεγάλων περιοχών της Β. Ελλάδας. Επί πλέον, ωθεί σε περιορισμό άλλων ήπιων οικονομικών δραστηριοτήτων, δημιουργώντας προϋποθέσεις, μαζί με άλλες συναφείς δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή, μετατροπής της Β. Ελλάδας σε περιοχή «μονοκαλλιέργειας» μεταλλευτικών δραστηριοτήτων.

Αποτελέσματα Ε.ΚΑ.Σ.Χαλκιδικής

Επιμέλεια: Νίκος Ελιοδώρου
A’ Ανδρών- 8η Αγωνιστική
Ιερισσός (67)(77)88   Γαλάτιστα (67)(77)86
Διαιτητές: Θωμόπουλος Β.-Μάνιος
Δεκάλεπτα:12-11,30-27,49-48,67-67,77-77,88-86
Ιερισσός (Ματάκος)
Ντούζα , Χαραλαμπίδης 2, Κεσκεσιάδης 16(1), Ευθυμίου , Ματάκος Δ., Φαρμακόπουλος 2, Λέχος Β. 36(3), Μπαντής , Ματάκος Γ. 8, Ευθυμόπουλος 7, Κόμνος 3, Λέχος Χ. 14(2)
Γαλάτιστα (Κυρκούσης)

ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Με την εκτός έδρας ήττα από τον Φίλιππο Βέροιας με 67-51 συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το Πρωτάθλημα της Β' εθνικής. Οι αθλητές του Δημήτρη Μύθου βρέθηκαν σε πολύ κακή μέρα στην επίθεση και δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους. Από την αρχή του αγώνα οι γηπεδούχοι είχαν ένα μικρό προβάδισμα που το αύξαναν συνεχώς μέχρι το 23'(44-30), αλλά σε εκείνο το σημείο οι αθλητές μας κράτησαν τους αντιπάλους μας χωρίς πόντο 6' αλλά mμε την αστοχία σε 5 τουλάχιστο αιφνιδιασμούς δεν μπόρεσαν να μειώσουν περισσότερο από τους 6 πόντους(44-38). Στο 4ο δεκάλεπτο επικράτησε το ίδιο σκηνικό και στο 59-51(στο 38') ένας ακόμα χαμένος αιφνιδιασμός και 2 τρίποντα τον γηπεδούχων έφεραν το

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Η συγκυβέρνηση επιχειρεί, επιστρατεύοντας και δόλια μέσα, να επιδεινώσει τις εργασιακές σχέσεις των εμποροϋπαλλήλων, με την επιβολή της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου και να επιταχύνει την καταστροφή και το κλείσιμο των μικρών εμπορικών καταστημάτων. Αποτελεί ξεδιάντροπο εμπαιγμό ο ισχυρισμός της ότι η απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων θα είναι προς όφελος των μικρών καταστηματαρχών και πως θα επιτρέπεται μόνο στα καταστήματα έως 250 τ.μ. και ότι δεν θα επιτραπεί η λειτουργία των μεγάλων καταστημάτων και των εμπορικών κέντρων.

Συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με τις εξορύξεις στη Β.Ελλάδα


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας