Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Η ΑΝΕΤΧΑ Α.Ε. οφείλει μια απάντηση... Γιατί αλήθεια δεν θέλει να απαντήσει;

Είναι παράλογο και ανεξήγητο, κατά την άποψή μας, ένας φορέας-εταιρία που οι μέτοχοί της είναι οι ΟΤΑ και άλλοι φορείς της Χαλκιδικής να πληρώνει για τη δημοσιοποίηση ενός προγράμματός της και παράλληλα η ίδια απευθείας ή μέσω τρίτων δημόσιων υπηρεσιών να προσπαθεί να προβάλλει το πρόγραμμα αυτό!
Επί της ουσίας λοιπόν: 
Αναφερόμαστε στην πασίγνωση στη Χαλκιδική ΑΝΕΤΧΑ Α.Ε. η οποία είναι ο συντονιστής-φορέας του προγράμματος:

Σκουριές Χαλκιδικής: εικόνα από το προσεχές περιβαλλοντικό μας μέλλον

Αποστόλης Καλτσής* 
Μία καθόλου χρυσή αλλά μαύρη σελίδα στην περιβαλλοντική πραγματικότητα της χώρας γράφεται στη Χαλκιδική. Η ιστορία, πλέον, είναι γνωστή στο πανελλήνιο: στην καρδιά μίας υψηλής φυσικότητας δασικής έκτασης, άμεσα γειτνιάζουσας με δύο περιοχές NATURA του όρους Χολομώντα, έχει ξεκινήσει η κατασκευή ενός ακόμη ορυχείου χρυσού στην ευρύτερη περιοχή. Η πικρή - κοινωνικά και περιβαλλοντικά - εμπειρία της Στρατονίκης δεν συγκίνησε όσους (από την ασφάλεια των γραφείων τους) ανέλαβαν την ευθύνη μέσω των απαραίτητων υπογραφών και αδειών να επαναληφθεί το σκηνικό αυτό λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα.

Διάκριση Ξενοδοχείου Χαλκιδικής στο Πρόγραμμα Πράσινος Τουρισμός

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ, Ανατολική ΑΕ, στο πλαίσιο της 28ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia 2012 στη Θεσσαλονίκη, βραβεύθηκε το ξενοδοχείο SONIA VILLAGE Family Resort. 
Το ξενοδοχείο SONIA VILLAGE Family Resort - Γερακινή Χαλκιδικής, αναδείχθηκε 1ο στη βαθμολογία, ανάμεσα σε άλλα ξενοδοχεία, μέλη του ευρωπαϊκού Δικτύου τουριστικών καταλυμάτων αειφόρου ενέργειας και έτσι απέσπασε το Βραβείο “RELACS” 2012 για την πράσινη ενέργεια στον Τουρισμό.

Αλέκα Παπαρήγα για το eurogroup

Αποτελεί πελώριο και προκλητικό ψέμα ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε χτες συνιστά ανάσα για τον ελληνικό λαό. Χτες μάλιστα αναδύθηκε στην επιφάνεια το μεγάλο ψέμα, ότι τα πάντα κρίνονται από την ικανότητα διαπραγμάτευσης. Αν θα κάνεις σκληρή διαπραγμάτευση όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα κάνεις έξυπνη διαπραγμάτευση όπως λέει η τρικομματική κυβέρνηση. Όταν διαπραγματεύεσαι δεχόμενος τις δεσμεύσεις της ΕΕ, την ανταγωνιστικότητα, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, τότε αυτή η διαπραγμάτευση είναι εντός των τειχών και δεν προμηνύει τίποτα καλό για τον λαό.

ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ, ΠΑΤΕΡΑ;


Του ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Νενικήκαμεν! Η Ελλάδα σώθηκε! Το μαύρο σύννεφο της χρεοκοπίας έφυγε οριστικά από τον γαλανό ουρανό. Είναι να απορεί κανείς που η υπερβολική σεμνότητα εμποδίζει την τρικομματική κυβέρνηση να γκρεμίσει τα τείχη της πόλης και να υποδεχτεί με τιμές Μαραθωνομάχων τον κ. Στουρνάρακαι τους συνεργάτες του, που επέστρεψαν θριαμβευτές και τροπαιούχοι από τη μάχη των Βρυξελλών.
Μάχη; Ποια μάχη έδωσαν, αλήθεια; Με ποιους, εναντίον ποίων; Επί ένα μήνα, Γερμανία και ΔΝΤ τσακώνονταν λυσσαλέα για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους κι ο

Συνάντηση μελών της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ Χαλκιδικής με τον πρόεδρο του Γ.Ν.Χ.

Μέλη της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ Χαλκιδικής, επισκέφθηκαν σήμερα στις 12.00 τον πρόεδρο του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, Κο Ρέμελη, ώστε να ενημερωθούν για την κατάσταση λειτουργίας του. 
Από την ενημέρωση που έγινε επί όλων των θεμάτων διαπιστώθηκε ότι η σημερινή κακή οικονομική κατάσταση του Νοσοκομείου είναι αποτέλεσμα, κυρίως των περικοπών που

ΑΥΤΟ με πόσες "δόσεις" ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ , ρε αποβράσματα!

Έκθεση από τσιγγανόπουλο από τον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης. 
Προσέξτε (και) την ορθογραφία του που είναι σχεδόν άψογη. (SIBILLA)

Εξάντας: Ο Θησαυρός της Κασσάνδρας

Αποχετευτικό του Ν.Μαρμαρά

Τις εργασίες κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου του Νέου Μαρμαρά επιθεώρησε ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Ιωάννης Τζίτζιος και οι συνεργάτες του. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής στη Δημοτική Κοινότητα Ν.Μαρμαρά, του οποίου ο προϋπολογισμός ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Ιωάννης Τζίτζιος σε δήλωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων:

Τσίπρας για τη "συμφωνία στο Eurogroup"

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Ουράνια συμφωνία

Χαλκιδική...

Αποτελέσματα Ε.ΚΑ.Σ.Χαλκιδικής


Επιμέλεια: Νίκος Ελιοδώρου
A’ Ανδρών- 6η Αγωνιστική
 Ορμύλια 45 Γαλάτιστα 66
Διαιτητές: Αργυρού- Παραλής 
Δεκάλεπτα: 8-26,16-40,31-52,45-66
Ορμύλια (Χαλκιάς)
Στεφανίδης 13(2), Δέας 3, Δρακάκης 5, Κουκουβίνος , Τσικούρης , Αργυρόπουλος 3, Χατζηαλέξης 4, Μπουρλής 4, Ντάλντος , Μπατίκας 9(1), Μποροτζίεβ 4
Γαλάτιστα (Κυρκούσης)
Πομάκης , Πράντσις 2, Βαλασίδης , Ματσούκης 21(2), Σιδέρης, Παπουλιός, Γούσιος-Κούσας 4, Μητρούσης , Κατράνης 4, Τσιούντος 20(1), Γιαλιάς 9, Δάγκας 4

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΡΝΑΙΑΣ


Κατάληψη του Δημαρχείου της Δημοτικής Ενότητας Αρναίας πραγματοποιεί σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν. Χαλκιδικής.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν για το άδικο μέτρο της διαθεσιμότητας (απόλυσης) και για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα, που αποτελεί βάρβαρη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας.