Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Δημοσκόπηση της Pulse RC για την εφημερίδα "6 Ημέρες"

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων είναι:

Τέλος στις διώξεις των 3 εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη!

...το "λάβαρο" που σήκωσαν χθες oι γερμανοτσολιάδες ήταν made in Turkey!

Aπρόσμενη δικαστική απόφαση: Ο μισθός των 500 ευρώ, κίνδυνος για την επιβίωση

(Ρ: Το ζήτημα είναι ποιο κράτος θα την λάβει υπόψη του!)
Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία ο μισθός των 500 ευρώ θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση του εργαζομένου, πέραν της εκμετάλλευσης.
Η απόφαση ελήφθη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο εκδίκασης προσφυγής από την κατασκευάστρια κοινοπραξία του Μετρό Θεσσαλονίκης, κατά της απεργίας των εργαζομένων στο έργο του Μετρό της συμπρωτεύουσας.

"Χτύπημα" στην ανεργία: Διορίστηκαν στο δημόσιο Φασούλας και Σιγάλας!

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο το καταχρεωμένο δημόσιο του Μεσσήνιου που πληρώνεται απο το υστέρημα του καθημερινά δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού χωράει κι άλλους...
Ακόμα και τα κυριολεκτικά χρυσά, μιας και έχουν βγάλει πολλά εκατομμύρια, παιδιά του μπάσκετ Παναγιώτη Φασούλα και Γιώργο Σιγάλα...
Δεν το πιστεύετε; Το επίσημο έγγραφο της κυβέρνησης θα σας πείσει...

Βαλκάνιοι ζητούν κατοικίες στη Χαλκιδική

Διαρκώς αυξανόμενο είναι το ενδιαφέρον, κυρίως από Bαλκάνιους (Σκοπιανούς, Βούλγαρους, Σέρβους και Αλβανούς) και λιγότερο από Ρώσους, για την απόκτηση εξοχικής κατοικίας, χαμηλής και μέσης αξίας, στη Χαλκιδική.
Την ίδια στιγμή εξακολουθεί να υφίσταται -αν και αισθητά μειωμένη- η ζήτηση από Ρώσους για ακριβά ακίνητα, αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ στον τουριστικότερο νομό της Βόρειας Ελλάδας, στον οποίο τα απούλητα ακίνητα σήμερα εκτιμώνται σε περίπου 6.500 - 7.000.

Να διεκδικήσουμε τον διαχωρισμό κράτους - Εκκλησίας με συναίνεση και διάλογο

Του Τάσου Κουράκη*
Η παρέμβαση της Εκκλησίας στα πράγματα της δημοκρατικής πολιτείας, καθώς και η στενή διαπλοκή της με το κράτος, συχνά στις χειρότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας, ανάγεται στην ίδρυση του ελληνικού κράτους. Οι παθογένειες αυτής της σύμφυσης ήταν πάντοτε εμφανείς, ωστόσο τα τελευταία χρόνια οξύνθηκαν ιδιαίτερα, όπως με την εθνικιστική και οπισθοδρομική πολιτική παρέμβαση της προηγούμενης ηγεσίας της ελληνικής Εκκλησίας ή με τη σκανδαλώδη οικονομική και παραοικονομική δραστηριότητα της Εκκλησίας και των μοναστηριών.

Το κλείδωμα...

Ιστορικές ΦΩΤΟ - Χωρίς λεζάντες... Mαζί τα φάγαμε;

Αθήνα, 25 Νοέμβρη 1996: ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ
Κ. Καραμανλής ο...Β' - Α. Τσοχατζόπουλος - Κ. Σκανδαλίδης

Ερωτήσεις της Ιγγλέζη στη Βουλή

ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Θέμα: Προβλήματα Γενικού Νοσοκομείο Πολυγύρου στη Χαλκιδική
Το Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου – που εξυπηρετεί χιλιάδες ανθρώπους στη Χαλκιδική, ενώ κατά την τουριστική περίοδο ο αριθμός αυτός αυξάνεται δραματικά - αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υποχρηματοδότησης και έλλειψης προσωπικού. Η ελλειμματική χρηματοδότηση, η μη έγκαιρη καταβολή οφειλομένων νοσηλίων από τα ασφαλιστικά ταμεία, και η εκτόξευση των φαρμακευτικών δαπανών οδηγούν σε τραγικές ελλείψεις σε φάρμακα και υγειονομικό/

ΔΕΝ ΗΤΑΝ 7.000..., ΗΤΑΝ Η "ΜΙΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ"!!!

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Το Σάββατο άρχισε η «πορεία – άνοιγμα» των σωτήρων του περιβάλλοντος προς τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και ακόμη συνεχίζεται… 
Φτάσαμε Δευτέρα απόγευμα και κανείς δεν ξέρει (ούτε και οι ίδιοι), πότε θα τελειώσει…
Συνεχώς «αυξάνεται» ο αριθμός αυτών, που θέλουν να βρουν την «εγγυημένη σωτηρία» στο πλευρό όλων αυτών, που θα σώσουν την Ελλάδα από τη «Σαχαροποίηση».

Κεντρική ομιλία στο Λευκό Πύργο


Μετά τη Μεγαλειώδη Πορεία Διαμαρτυρίας ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού 
Χαράλαμπος Ν. Λαζαρίδης,
Καθηγητής Γεωπονικής Σχολής Α.Π.Θ.
Φίλες και φίλοι, ενεργοί πολίτες της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης, της Β. Ελλάδας,
Εκ μέρους των συντονιστικών επιτροπών και όλων των φορέων που συν-διοργάνωσαν τη σημερινή μεγαλειώδη πορεία διαμαρτυρίας, ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ενεργό συμμετοχή σας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ ιδιαίτερα στους νέους μας για τη δυναμική τους παρουσία και την αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν μέχρι τέλους το δίκιο του αγώνα μας.
Όλοι μαζί οφείλουμε να στείλουμε κάποια σημαντικά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις:

ΚΚΕ για τις προκλήσεις των Ναζί

Θαυμάζουν τη Χούντα και το φασίστα Μεταξά των βασανιστηρίων, των φυλακών και της διαφθοράς, που ήταν πιστά ανδρείκελα της ελληνικής πλουτοκρατίας και συνεργάτες των Αμερικανών και των Άγγλων. Τόσο αντισυστημικοί και καθαροί είναι!

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΗ PHILOXENIA 2012


Με πολλούς τρόπους παρουσιάστηκε η Χαλκιδική κατά τη διάρκεια της έκθεσης τουρισμού PHILOXENIA 2012 στη Θεσσαλονίκη. Με ναυαρχίδα τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής & Marketing ν. Χαλκιδικής, οι φορείς, οι συνεργάτες και οι επιχειρηματίες της περιοχής ακολούθησαν τη δυναμική ενός προγράμματος πλούσιου σε παράλληλες δράσεις.

Ποιοι εκλέγονται, από τη Χαλκιδική, για την πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

Στις εκλογές που διεξήχθησαν χθες στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Χαλκιδικής, εκλέχθηκαν για αντιπρόσωποι στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, με αλφαβητική σειρά, οι:
Αικατερινάρης Γιάννης
Αμανατίδης Δημήτρης
Αργυρούδη Στέλλα

Πολύγυρος: Έκθεση Ζωγραφικής και χαρακτικών του Στέλιου Σταύρου

ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ...


Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκης

Συντονιστικό Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου
Το Σάββατο 24 Νοέμβρη 7000 διαδηλωτές βροντοφώναξαν ΟΧΙ στις καταστροφικές εξορυκτικές δραστηριότητες σε Χαλκιδική, Κιλκίς και Θράκη.
Άνθρωποι όλων των ηλικιών συμμετείχαν σ’ ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο γεμάτο παλμό, ρυθμό και πάθος. Γεμάτο με αποφασιστικότητα για τη διεκδίκηση της αξιοπρέπειας, της ποιότητας του περιβάλλοντος, της αειφόρου ανάπτυξης και του δικαιώματος των μελλοντικών γενιών να ζουν και να δημιουργούν στον τόπο τους.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕΡΙ NIKH ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ


Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Με την εκτός έδρας νίκη επί του Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη με 73-78 συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.Οι αθλητές του Δημήτρη Μύθου πραγματοποίησαν καλό ξεκίνημα (21-30 στο 15') αλλά οι γηπεδούχοι με συνεχόμενα εύστοχα σούτ τριών πόντων προηγήθηκαν με 40-37 στο 23'. Σε εκείνο το σημείο οι παίκτες μας με πολύ καλή άμυνα έκαναν ένα σερί 25-9 και προηγήθηκαν με 49-62(στο 32') αλλά στην συνέχεια της 4ης περιόδου τα εύστοχα τρίποντα των γηπεδούχων έφεραν το μάτς στο 66-68(38').

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΎ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΑΒΔΗΜΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΤΟ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ
Η παρούσα πρόταση στοχεύει στον καθορισμό επιχειρηματικών κατευθύνσεων και στρατηγικών αξόνων λειτουργίας επί των οποίων θα κινηθεί στο άμεσο και απώτερο μέλλον οι παραγωγικές δυνάμεις του τουριστικού προϊόντος του Νομού Χαλκιδικής.
Με το συγκεκριμένο σχέδιο, επιδιώκεται να αναλυθεί το εσωτερικό και το εξωτερικό περιβάλλον του Νομού από τουριστικής υφής, ενώ επιχειρείται να αναπτυχθεί ένα μοντέλο σύνδεσης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, με το τουριστικό προϊόν.