Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ


Από τον Ιούνιο ο ΣΥΡΙΖΑ-EKM, με παρέμβαση του Προέδρου της Κ.Ο., προειδοποιούσε τη διοίκηση της ΔΕΗ και την κυβέρνηση ότι με δεδομένο ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας βρίσκεται στα όρια της οικονομικής ανέχειας και αδυνατεί να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες του, έπρεπε να υπάρξει άμεσα μέριμνα, προκειμένου όλοι οι πολίτες να έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε ένα κοινωνικό αγαθό απολύτως απαραίτητο για την επιβίωση, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα.

Η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ
Οι κτηνοτρόφοι της Ελλάδος ενώνουν τη φωνή της διαμαρτυρίας με τους υπόλοιπους αγρότες και καταγγέλουν τα επαχθή και βάρβαρα μέτρα της περικοπής των αγροτικών συντάξεων, της μείωσης της επιστροφής του Φ.Π.Α, της βίαιης φορολόγησής τους και της πώλησης της Δωδώνης.
Ο εξαθλιωμένος κτηνοτρόφος θέλει ενίσχυση και στήριξη όχι μέτρα μεγαλύτερης εξαθλίωσης και φτώχειας.
Πώς θα μπορέσει ο πρωτογενής τομέας και ειδικότερα η κτηνοτροφία να γίνουν πυλώνας ανάπτυξης όταν δεν ενισχύονται;

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ

Ο τραγέλαφος των δηλώσεων Ρουπακιώτη «δεν συμφωνώ αλλά υπογράφω και εφαρμόζω τα εξοντωτικά αντιλαϊκά μέτρα» εκφράζει τον τραγέλαφο της «κυβερνώσας αριστεράς» που αποδέχεται την ΕΕ και τα μονοπώλια, αλλά ταυτόχρονα σκορπίζει αυταπάτες στο λαό ότι είναι δυνατό να ευημερεί σε αυτό το πλαίσιο. 
Ενώ λένε ότι συμμετέχουν στην κυβέρνηση για να εμποδίσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, τελικά συμβάλλουν στη λήψη και στην εφαρμογή τους. 
Όποιος κι αν παίξει αυτό το ρόλο, είτε η ΔΗΜΑΡ, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε οποιοσδήποτε άλλος, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

Ρουπακιώτης: "Μου επιβλήθηκαν τα μέτρα"

Καφέδες στον Υφυπουργό Παιδείας

Καρανάσιος: "Θα φτάσουμε στο σημείο να ανεβούμε και στα κάγκελα..." !!!

Το λάδι Μεταγγιτσίου δίνει λύσεις στην ανεργία

Είναι πετυχημένο παράδειγμα συνεταιρισμού που αξιοποίησε τα ντόπια προϊόντα και έδωσε επαγγελματική «πνοή» σε κάτοικους οι οποίοι μαστίζονταν από την ανεργία.
Στη Χαλκιδική, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου  αποτελεί πετυχημένο παράδειγμα σύμπραξης παραγωγών με σκοπό την βελτίωση διαχείρισης της καλλιέργειας, την ανάπτυξη της ποιότητας του προϊόντος τους και την εξασφάλιση της προώθησής του με μια ικανοποιητική τιμή.

Πολυτεχνείο 1973: Οι τελευταίες ώρες.


Δολοφονίες και βασανιστήρια από τη Χούντα


Αφιέρωμα στο Πολυτεχνείο

Αίτημα του 1973: «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία»

2012: Έχουμε τίποτα απ' αυτά; ...

ΠΕΡΑΣΤΕ, ΠΕΡΑΣΤΕ...!


ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η εξέγερση του 1973 ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης, πηγή έμπνευσης για μια ολόκληρη ζωή. Ζει στους αγώνες του σήμερα για δημοκρατία, ειρήνη, ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση. Συνεχίζει να δείχνει το δρόμο για το πως ο λαός μπορεί να πιστέψει στις δυνάμεις του, να αμφισβητήσει τη λογική των μονόδρομων και να οργανώσει τις αντιστάσεις ενάντια στην καταπίεση και τον αυταρχισμό.

Δήμος Σιθωνίας: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το Τοπικό Συμβούλιο Σάρτης σε συνεργασία με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Σιθωνίας οργανώνουν ενημερωτικές ομιλίες Υγείας που πραγματοποιούνται σε μηνιαία βάση.
Το πλαίσιο δράσεων τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας.
(κλικ στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα)

"Ανασύσταση" και ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής

Στα πλαίσια της ανασύστασης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Χαλκιδικής, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου σύσκεψη στελεχών στο Δήμο Κασσάνδρας, με την παρουσία του υπεύθυνου για το Νομό Χαλκιδικής Χρήστου Παπαστεργίου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Συζητήθηκαν πολιτικά και οργανωτικά ζητήματα που αφορούν την πορεία του Κινήματος μέχρι το Συνέδριο.
Επόμενη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Νοεμβρίου, ώρα 6.00 μ.μ. στο Δήμο Σιθωνίας.
Από το Γραφείο Τύπου

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής


Με χειροπέδες!!! ξέρει κάτι ή είναι απλά καραγκιοζιλίκια;

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΛΑΘΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ Ο.Π.Α Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ


ΜΕΘΟΔΟΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
 Σεμινάριο Συναισθηματικής διαλεκτικής  διοργανώνει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Στέλιος Καλαθάς υπό την αιγίδα του Οργανισμού Αθλητισμού και Πολιτισμού Δήμου Νέας Προποντίδας, σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα «Ταξίδι Ονείρου». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη 3&4 Δεκεμβρίου 2012 και ώρες 16.00-20.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Αλιευτικών Σκαφών και Εργαλείων στα Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής

Προτάσεις του Συλλόγου Μεσιτών Χαλκιδικής


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΡΟΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΩΝ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ  ΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΜΕΤΡΑ  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ:
 • Να μειώθουν οι αντικειμενικές αξίες .
• Να καταργήθουν τα τεκμήρια διαβίωσης
   και να συνέχιστει η άρση του πόθεν έσχες έως το 2015 για αγορά ακινήτων.
• Να μειωθεί ο φόρος μεταβίβασης .