Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Το Σωματείο Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών Χαλκιδικής για τις απολύσεις στο δημόσιο


Α.Ο.Πολυγύρου - Ορμύλια


"...με ένα νόμο και ένα άρθρο..." !!!

Η ομιλία του Τσίπρα, 15-11-2012, στη ΛΑΡΚΟ στο Left.gr

Οι νεκροί του Πολυτεχνείου

Το «αμειφθήσεται», λοιπόν, στα χρυσαυγίτικα
 έγινε... «αμοιφθήσεται».
 Αλλά είπαμε:
Τέτοιοι «εγέρθουτου» που είναι,
τέτοια ορθογραφία θα ήξεραν...

Όταν ρωτούσαν τον Γκέμπελς για την εξολόθρευση των Εβραίων, απαντούσε:
«Αδύνατον, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα το γνώριζα»!
Επομένως τίποτα το πρωτότυπο από τα ναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής, που ως απόγονοι των ταγματασφαλιτών, ως επίγονοι του φασίστα Μεταξά και ως υπερασπιστές της χούντας των συνταγματαρχών, ισχυρίζονται πως δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο και πως οι νεκροί του Πολυτεχνείου είναι «μύθος».
*
Προφανώς «η Γη γυρίζει»...
Αλλά αυτό το «προφανές»

ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΩΝ


Του Βασίλη Τσούγκαρη
Και για να τα πούμε με το πραγματικό τους όνομα, ΚΕΝΤΡΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ.
Για να πούμε ΚΑΙ τα καλά, χρειαζόταν τα κέντρα αυτά προκειμένου να μπουν (κάποτε) τα πράγματα στη θέση τους και να πάψουν να φεύγουν ένα σωρό χρήματα σε ανθρώπους που όχι μόνο δεν έχουν καμία απολύτως αναπηρία, αλλά είναι πιο γεροί και από τους γερούς.
Μέχρι εδώ, όλα καλά.

Χρυσός στα χρόνια της κρίσης: Μέρος Α', Μαύρη Βίλβα

Δύο περιοχές της Ευρώπης. 
Μία στην Ρουμανία, μια στην Ελλάδα.
Τις χωρίζουν χιλιόμετρα, αλλά τις ενώνει κάτι κοινό.
Χρυσός στα Χρόνια της Κρίσης.
Η Ρόσια Μοντάνα είναι ένα χωριό 4.000 κατοίκων, φωλιασμένο σε μια καταπράσινη κοιλάδα στα Καρπάθια όρη της Ρουμανίας, με ιστορία 2.000 ετών. Στο υπέδαφός της κρύβει ένα θησαυρό, το μεγαλύτερο κοίτασμα χρυσού της Ευρώπης! Πρόκειται για 240 τόνους χρυσού συνολικά, που η καναδική εταιρεία Gabriel Resources σκοπεύει να εκμεταλλευτεί, κατασκευάζοντας στην περιοχή το μεγαλύτερο ανοιχτό ορυχείο εξόρυξης χρυσού της γηραιάς ηπείρου.

Κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στις 17 Νοέμβρη στις πορείες για την επέτειο του ξεσηκωμού της νεολαίας:
ΑΘΗΝΑ: πλ. Κλαυθμώνος, 2 μμ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πολυτεχνείο ΑΠΘ, 5 μμ
39 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου η άθλια τρικομματική κυβέρνηση, με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ψήφισε τα βάρβαρα μέτρα. Απομονωμένη από τον λαό, στηριγμένη στην βία, με τις συνιστώσες του Σαμαρά ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ να καταρρέουν,  έγινε ακόμα πιο αδύναμη.

Α.Σ.Στρατωνίου - Γ.Σ.Αμαρουσίου


ΔΑΚΕ Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης: Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου


ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΗΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ  ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΠΗΛΕΙΑΣ
 ΤΟ  ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟ 1973
ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ
 Συμπληρώνονται φέτος τριάντα εννιά (39) χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973.
Με μπροστάρη τη νεολαία, η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της συγκρούστηκε με το δικτατορικό καθεστώς, πάλεψε για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και στο τέλος νίκησε την τυραννία, στέλνοντας το ξεκάθαρο μήνυμα: «ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ».

Τέλη κυκλοφορίας 2013

Το έντυπο μπορείς να το βρεις ΕΔΩ, με το ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

ΚΚΕ για την εξέγερση στο Πολυτεχνείο

Το ΚΚΕ καλεί τις νέες, τους νέους, τους εργαζόμενους, να τιμήσουν την εξέγερση του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο το 1973, τους νεκρούς του Νοέμβρη, υψώνοντας ψηλά τη σημαία της πάλης για την ανατροπή της δικτατορίας των μονοπωλίων και της ΕΕ. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να αποκρούσουν και να βάλουν τέλος στα βάρβαρα μέτρα που συνεχώς τους επιβάλουν οι κυβερνήσεις που υπηρετούν την καπιταλιστική κερδοφορία, για να μην πληρώνουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, αλλά και της καπιταλιστικής ανάπτυξης που σήμερα απαιτεί φτώχεια και εξαθλίωση για τους εργαζόμενους.

Ο εκπαιδευτικός...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΑΠΘ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΚΘ

Ξεχειλίζει από σκουπίδια και σκάνδαλα το ΑΠΘ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Μεγάλη διάσταση έχουν πάρει οι καταγγελίες του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη σε βάρος του πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου.
Ο κ. Τσαραμπουλίδης κατηγόρησε ευθέως τον κ. Μυλόπουλο για χειραγώγηση των καταλήψεων και των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργολαβικών εργαζομένων του πανεπιστημίου στον τομέα της καθαριότητας, με σκοπό την αποκόμιση οικονομικών οφελών. (Δείτε εδώ)

Έσκασε η χρυσή «φούσκα» του ΥΠΕΚΑ


Τα στελέχη του ΥΠΕΚΑ που διαφήμιζαν την περιβαλλοντικά προηγμένη Φινλανδία θέλοντας να πείσουν τους «ιθαγενείς» ότι τα μεταλλεία χρυσού είναι κάτι περισσότερο από θείο δώρο, τώρα, μετά την τρομακτική καταστροφή που προκάλεσε το ορυχείο της Talvivaara Mining Company, σφυρίζουν αδιάφορα

Αρχαιολογικός περίπατος της 10ης ΕΒΑ στην Ουρανούπολη

Έχουμε και εδώ μέρη που πρέπει να προστατέψουμε.
-Ποιοι πετάνε αυτά τα σκουπίδια;
-Μπάζα!
-Κυδώνια!
-Πανιά που περίσσεψαν από το ελαιομάζεμα!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Έκτος Πανελληνιονίκης ο Παπαδημητρίου Αντώνης στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών.


Του Λελεγιάννη Γιάννη
Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2012. Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο 30ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών, στον οποίο συμμετείχαν συνολικά 26.000 δρομείς. Το πρωί της Κυριακής,οι αθλητές έλαβαν θέσεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο, για τις εκκινήσεις των Αγώνων Δρόμου 5χλμ & 10χλμ, αλλά και στον Μαραθώνα για την εκκίνηση της Κλασικής Διαδρομής των 42.195χλμ. Εκεί βρισκόταν κι ένας δικός μας αθλητής, ο Ορμυλιώτης Παπαδημητρίου Αντώνης, στην τρίτη του συμμετοχή στην Κλασική Διαδρομή και συνολικά πέμπτη συμμετοχή σε μαραθώνιο.
Ποιος είναι ο Παπαδημητρίου Αντώνης;

Αποτελέσματα Ε.ΚΑ.Σ.Χαλκιδικής


Επιμέλεια: Νίκος Ελιοδώρου
A’ Ανδρών- 4η Αγωνιστική
 Νικήτη          67 Γαλάτιστα     71
Διαιτητές: Παραλής , Δεληγιάννης
Δεκάλεπτα: 14-13, 30-40, 48-58, 67-71
Νικήτη (Μίκιτς)
Κουκοντζήλας 2, Αλμπάντης 2, Παυλούδης,  Σπύρου 26(7), Μίκιτς 21(2), Βαφείδης , Τσινάς , Χριστάκης 8, Πολυγυρνός-Καρράς , Κουτλιάνος 8, Καμπάνης

Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ… «ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ».


Του Βασίλη Τσούγκαρη
Στη χώρα των «μεταρρυθμίσεων», όπου τίποτα δεν έμεινε στους κατοίκους της, σε μια χώρα διαλυμένη από όλους εκείνους που υποθετικά είχαν σαν «καθήκον» να την υπηρετήσουν και να τη σώσουν από την καταστροφή, ένας από τους ευαίσθητους τομείς της, εκείνος της υγείας   έγινε πλέον είδος προς εξαφάνιση.
Καθημερινό είναι το δράμα χιλιάδων ασθενών που πάσχουν από σοβαρότατες χρόνιες παθήσεις και όχι μόνο δεν βρίσκουν πλέον φάρμακα, αλλά και όταν τα βρίσκουν, καλούνται από το υστέρημα τους να πληρώσουν ΟΧΙ πλέον μια απλή συμμετοχή, αλλά σχεδόν ΟΛΟ το ποσόν της άξιας των σκευασμάτων.

Π.Ο.Μουδανιών - ΝΙΚΗ Πολυγύρου


Η Τέχνη του να είσαι γονέας


Τετάρτη 21 Νοέμβριου 2012
18:00 –  20:00
Το παιδί  και οι φίλοι του
 Όλοι  για έναν και ένας για όλους, λέει ο Αλέξανδρος Δουμάς στο βιβλίο του «Οι τρεις σωματοφύλακες» επισημαίνοντας με αυτό τον τρόπο την αξία που έχει η φιλία στη ζωή του ανθρώπου. Η φιλία αποτελεί σημαντικό προγνωστικό παράγοντα για την υγιή συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Μέσα από τις φιλικές σχέσεις τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται, να στηρίζουν το ένα το άλλο, μαθαίνουν να κατανοούν τους άλλους. Οι φιλικές σχέσεις αποτελούν πρότυπο για τις μελλοντικές τους σχέσεις ως ενήλικες.