Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ Ημερίδας Μελισσοκομίας, ΚΑΤΑ της μεταλλευτικής δραστηριότητας

Ως απότοκο της ημερίδας που έγινε στις 10 Νοεμβρίου στο κτίριο του τομέα επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων στη Θέρμη Θεσσαλονίκης με ευθύνη της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας σε συνεργασία με τη Σχολή Γεωπονίας και τους Μελισσοκομικούς φορείς με θέμα "Επιπτώσεις των Νεονικοτινοειδών σκευασμάτων και της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Μελισσοκομία", συντάχθηκε το παρακάτω ψήφισμα: 

Παπαρήγα για την επιμήκυνση και το χρέος

Η δίχρονη επιμήκυνση σημαίνει νέα μέτρα σε βάρος του λαού. Βεβαίως χρειάζεται μονομερής διαγραφή του χρέους, αλλά από μόνη της δεν αρκεί. Απαιτείται να γίνουν ταυτόχρονα μονομερής διαγραφή του χρέους, με το λαό στην εξουσία και τον πλούτο στα χέρια του.
Επομένως το ζήτημα: Ποιά εξουσία – ποιά οικονομία, είναι στην επικαιρότητα.

Εκδήλωση μνήμης για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του χωριού Ελαιοχώρια

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Νέας Προποντίδας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιοχωρίων σας προσκαλούν στην εκδήλωση μνήμης για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του χωριού Ελαιοχώρια και την εγκατάσταση των κατοίκων του μετά την Μικρασιατική καταστροφή.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 5:00μμ.
Πρόγραμμα εκδήλωσης:

Το λόμπι της Αλέκας

Θανάσης καρτερός - ΑΥΓΗ
Νά λοιπόν που αποκαλύπτεται ότι υπάρχει και μαρξισμός της δραχμής: Η ελληνική αστική τάξη είναι χωρισμένη στα δυο, ένα τμήμα της είναι με το ευρώ και το εκπροσωπούν πολιτικά ο Σαμαράς και οι δορυφόροι του, κι ένα άλλο τμήμα της είναι με τη δραχμή και το εκπροσωπούν πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δορυφόροι του. Την αυτουργία και την τιμή της άποψης έχει η Αλέκα Παπαρήγα και η ανακοίνωσή της έγινε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό. Υπήρξε δε τόσο πειστική, ώστε να συγκινήσει ακόμα και τo δίδυμο Σαμαρά-Στουρνάρα, που τη βρήκε «συνεπή» - σε αντίθεση με τις ασυνεπείς απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Από σήμερα σε διαθεσιμότητα ΟΛΟΙ οι δημόσιοι υπάλληλοι που προσελήφθησαν εκτός ΑΣΕΠ

Σε διαθεσιμότητα τίθενται από σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι που προσελήφθησαν εκτός ΑΣΕΠ. Με τη δημοσίευση του Μνημονίου ΙΙΙ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τίθενται αυτοδικαίως σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΗΘΙΚΑ ή ΥΛΙΚΑ???

Ποιος πληρώνει για τέτοιου τύπου
"ενημέρωση" και "ψυχαγωγία";
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Είναι ένα ερώτημα που εύστοχα θέτει το Θρακιώτικο blog "Golden Thrace", με αφορμή την έκδοση διαταγής πληρωμής του Δήμου Αλεξανδρούπολης  του ποσού 24.600 ευρώ σε δικηγορικό γραφείο που ανέλαβε τη νομική εκπροσώπηση του δήμου κατά πράξεων ή παραλείψεων της πολιτείας αναφορικά με την εγκατάσταση του μεταλλείου χρυσού στο Πέραμα.

Πότε και πώς θα κάνει ξαστεριά;


του Παναγιώτη Μαυροειδή
Οι ανυποψίαστοι για το τι έχουμε μπροστά μας, όλο και λιγοστεύουν. Ζούμε μια καταστροφή, που μπορεί να συγκριθεί μόνο με την εικόνα μιας ρημαγμένης χώρας μετά από συμμετοχή σε καθολική πολεμική σύρραξη. Λίγοι ρωτούν πλέον προς τα ‘’πού πηγαίνουμε;’’, αλλά ‘’τι να κάνουμε;’’
Το να πούμε ότι δεν έχουμε χρόνο, περισσεύει επίσης. Και αυτό όχι μόνο επειδή μέρα τη μέρα, μήνα το μήνα, το μαχαίρι μπαίνει όλο και πιο βαθειά με την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων. Αλλά και γιατί ήρθε και αυτή η φρίκη της Σαλαμίνας με το βασανισμό του Αιγύπτιου μετανάστη εργάτη, για να μας υπενθυμίσει ακόμη μια φορά, πως οι τρομαγμένοι με την κρίση αν δεν βαδίσουν συλλογικά, μπροστά και αριστερά, μπορεί και να διαλέξουν το δρόμο του ‘’κοινωνικού κανιβαλισμού’’ μεταξύ τους.

Διαδήλωση Ενάντια στην εξόρυξη χρυσού


ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφιση των μέτρων & του προϋπολογισμού

Με την ψήφιση των μέτρων και του πιο ακραίου προϋπολογισμού λιτότητας και ύφεσης η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη συνεχίζει με τον πιο σκληρό τρόπο την βάρβαρη, αντικοινωνική και συγχρόνως αναποτελεσματική για την κατάσταση της χώρας και της οικονομίας «μνημονιακή πολιτική».
Η κυβέρνηση πανηγυρίζει την ίδια ώρα που ξεπουλά τον δημόσιο πλούτο και προσδένει τη χώρα στο άρμα Μέρκελ. Πανηγυρίζει την ώρα που δέχεται απανωτά χαστούκια από τους διεθνείς πολιτικούς της φίλους. Πανηγυρίζει την ίδια ώρα που «ρίχνει τα τείχη» υπεράσπισης της κοινωνίας και της χώρας.

Απάντηση του Δήμου Σιθωνίας σε ανάρτηση της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ

Διαβάστε παρακάτω την απάντηση του Δήμου Σιθωνίας σε ανάρτησή μας (ΕΔΩ) την οποία είχε στείλει αναγνώστριά μας.
Να επισημάνουμε ότι είναι θετικό και τιμάει το Δήμο Σιθωνίας το ότι σε ελάχιστο χρόνο απάντησε στην ανάρτηση, αποδεικνύοντας ότι τουλάχιστον σέβεται τους πολίτες.
Θέμα: «Ακίνητο Αη-Γιάννη και καθαριότητα»
Με αφορμή την ανάρτησή σας «5 φωτογραφίες - 3 εποχές: η αποτύπωση μιας χώρας που καταρρέει» η Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Σιθωνίας έχει να επισημάνει τα εξής προς ενημέρωση των αναγνωστών σας:

Χαλκιδική έχεις μήνυμα από τη Φινλανδία

Ακούμε συχνά ότι το το ορυχείο εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική μπορεί να είναι εξαιρετικά ασφαλές, αρκεί να εφαρμοστούν και να τηρηθούν οι πιο αυστηρές προδιαγραφές για την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με τις ίδιες φωνές, εφόσον μία τέτοια δραστηριότητα αναπτύσσεται στην περιβαλλοντικά προηγμένη Φινλανδία, τότε γιατί όχι και στην Ελλάδα. Είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα;