Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

«Εν πλω» μουσική διαμαρτυρία κατά των Μεταλλείων Χρυσού (video)

Μουσική διαμαρτυρία «εν πλω» πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ κατά των μεταλλείων χρυσού.
Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 20:30 πέρασε ένα καραβάκι κοντά στην παλιά παραλία (Λεωφόρο Νίκης) με χορωδία, από άτομα που τάσσονται κατά των μεταλλείων χρυσού.

ΝΙΚΗ Πολυγύρου - Π.Ο.Τρίγλιας 1-1 . Ένας προπονητής κι ένας παρατηρητής!

Σήμερα, στο Δημοτικό Στάδιο Πολυγύρου και για το πρωτάθλημα της Α΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Χαλκιδικής οι ομάδες του Πολυγύρου και της Τρίγλιας αναδείχθηκαν ισόπαλες με τέρματα 1-1.
Προηγήθηκε η ΝΙΚΗ με τέρμα που πέτυχε ο Σκελτζίμ στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα και μετά από σύγχυση στην περιοχή της Τρίγλιας.
Η ομάδα της Τρίγλιας ισοφάρισε στις αρχές του 2ου ημιχρόνου και στη συνέχεια το παιχνίδι ήταν ένας συνεχής "μονόλογος" για την ομάδα της Τρίγλιας η οποία έχασε πολλές ευκαιρίες και δεν της δόθηκε καθαρό πέναλτι, αφού ο διαιτητής (Α΄  Εθνικής ...) φαινόταν να έχει χαμένο τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Ο ΣΥΡΙΖ«Α», το γιουβέτσι κι οι επενδύσεις

Σκεπτόμενος Πολίτης
«Η στηλίτευση της μπαρούφας και της «επαναστατικής» και «αντιιμπεριαλιστικής» φλυαρίας αποτελεί κοινωνικά εξυγιαντικό έργο»
(Σπήλιος Παπασπηλιόπουλος, Ελευθεροτυπία, 28/9/2002)
------------------------------------
Αποτελεί μάλλον Την Είδηση των τελευταίων ημερών. Ο αυτοαποκαλούμενος ΣΥΡΙΖ«Α» είναι υπέρ των επενδύσεων ! Σαν να λέμε δηλαδή υποστηρίζει τη μεταλλευτική επένδυση στη Χαλκιδική (;) Το θέμα προέκυψε προχθές από δηλώσεις του Προέδρου στη γερμανική DieZeit, όπου καλούσε τους επενδυτές να μην δαπανήσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα. Οκοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖ«Α» κατήγγειλε «διαστρέβλωση και παραποίηση» της συνέντευξης του Προέδρου, λέγοντας πως δεν είναι κατά των επενδύσεων, αλλά εναντίον των αποκρατικοποιήσεων.

Κυνηγητό διαδηλωτών για επτά χιλιόμετρα...


Ο EJOLT (Environmental Justice Organisations, Liabilities and Trades) είναι ένας οργανισμός που ασχολείται με θέματα περιβαλλοντικού δικαίου και δικαιοσύνης (http://www.ejolt.org).
Ανήκει στο FP7 project και χρηματοδοτείται από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ουσιαστικά αποτελεί έναν οργανισμό ‘’ομπρέλα’’ με έδρα τις Βρυξέλλες με τον οποίο συνεργάζονται πανεπιστήμια και περιβαλλοντολογικοί οργανισμοί απ’όλο τον κόσμο με σκοπό της προαγωγή της περιβαλλοντολογικής δικαιοσύνης.

THE END...


Το ιστολόγιο του A.Σ. Tae Kwon Do W.T.F. Πολυγύρου

O A.Σ. Tae Kwon Do W.T.F. Πολυγύρου Χαλκιδικής δημιούργησε το δικό του blog μέσα από το οποίο θα παρουσιάζονται τα νέα του συλλόγου καθώς και οι δραστηριότητές του (αγώνες, επιδείξεις κ.λ.π.).
Δείτε το ΕΔΩ.

Ξεκινά από τις 15 Νοεμβρίου η καταβολή των τελών κυκλοφορίας

Ξεκινά από τις 15 Νοεμβρίου η καταβολή των τελών κυκλοφορίας, που από φέτος θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο.
Οι πολίτες, είτε με τον κωδικό τους για το Taxisnet είτε με το ΑΦΜ τους, θα μπορούν να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, να το τυπώνουν και στη συνέχεια να το εξοφλούν σε τράπεζες, ταχυδρομεία, εφορίες ή μέσω web banking.

O "πολύς" των τριών μνημονίων... "μπλα-μπλα-μπλα"!

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ή ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ;

Του Π.Παπακωνσταντίνου
Το Μνημόνιο 3 θα φέρει την κατάρρευση της τρίτης μνημονιακής κυβέρνησης. Η Αριστερά ενώπιον ιστορικών προκλήσεων.
Οι καταιγιστικές εξελίξεις του τελευταίου δεκαημέρου με επίκεντρο το ολέθριο, για την κοινωνική πλειονότητα και εθνική κυριαρχία, Μνημόνιο 3 έθεσαν το πολιτικό σκηνικό σε τροχιά επιταχυνόμενης αποσταθεροποίησης για τρίτη συνεχή φορά, μετά την κατάρρευση των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου.

5 φωτογραφίες - 3 εποχές: η αποτύπωση μιας χώρας που καταρρέει

Νομίζω ότι οι φωτογραφίες αυτές δεν είναι παράταιρες με τις δύσκολες μέρες που περνάμε.
Κάθε άλλο –μάλλον είναι η απόλυτη αποτύπωση της πραγματικότητας αυτής της χώρας.
Πέντε φωτογραφίες από τρεις διαφορετικές εποχές.
Από έναν ευλογημένο τόπο που χαρίζει άκοπα λεφτά σε εποχικούς «επιχειρηματίες» της αρπαχτής.

Είναι καιρός οι μέτοχοι ν’αρχίσουν ν’ανησυχούν…


Kάποτε, πριν από λίγους μόνο μήνες, υπήρχαν μόνο τα δικά μας ταπεινά ιστολόγια που έγραφαν για τις καταστροφικές επιπτώσεις της “μεγάλης επένδυσης” της Χαλκιδικής και για την αντίσταση της πλειοψηφίας των κατοίκων εναντίον της, απέναντι στην ενορχηστρωμένη προπαγάνδα του συνόλου των έντυπων, ηλεκτρονικών και τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης.

Le Soir: Η εκμετάλλευση του χρυσού διχάζει τη χώρα μπροστά στην κρίση

ΕΛΛΑΔΑ: Οικονομικά συμφέροντα και προστασία του περιβάλλοντος μερικές φορές συγκρούονται σκληρά
Της ειδικής απεσταλμένης μας Adea Guillot
Η Ελλάδα διαθέτει μεγάλα αποθέματα μεταλλευμάτων και χρυσού που προσελκύουν ξένους επενδυτές εδώ αρκετά χρόνια. Μέχρι σήμερα η απροθυμία που συνδέεται με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις – και ειδικά της εξόρυξης χρυσού – είχε εμποδίσει τις περισσότερες από τις προτάσεις εκμετάλλευσης να καταλήξουν σε αποτέλεσμα. Αλλά η κρίση έχει αλλάξει τα πάντα.