Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

Τι είναι και τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (Σχέδιο Διακήρυξης)

Εισαγωγικό Σημείωμα της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ:
Αγαπητές σ/σες, αγαπητοί σ/φοι.
Το προσχέδιο διακήρυξης είναι κείμενο εργασίας. Διαμορφώθηκε μετά από συζητήσεις στην Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Έχει συμφωνηθεί πως το κείμενο είναι βάση για συζήτηση ωστόσο όπως είναι φυσικό και σ’ αυτό το κείμενο υπάρχουν επιμέρους

"Είναι η ώρα αυτή η κυβέρνηση να φύγει".

"Σε αυτή τη κρίσιμη καμπή για το τόπο και για το λαό, μόνο μια λύση υπάρχει και είναι πολιτική λύση: 
Εκλογές για να μιλήσει ο λαός
(Αλέξης Τσίπρας)

Ομιλίες Τσίπρα - Σαμαρά στις Κ.Ο. των κομμάτων τους

ΤΕΛΙΚΑ, ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ...


Κρήνη - ΝΙΚΗ Πολυγύρου 1-1

Για το πρωτάθλημα Α΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Χαλκιδικής, σήμερα, Κρήνη - ΝΙΚΗ Πολυγύρου 1-1.
Το παιχνίδι έγινε στο γήπεδο των Σιλλάτων. 
Προηγήθηκε η ομάδα της Κρήνης, το γκολ της ισοφάρισης για την ομάδα του Πολύγυρου πέτυχε ο Στέλιος Σάρρης.

ΕΛΠΙΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - Α.Ο. ΣΑΡΤΗΣ 1-1

Για το πρωτάθλημα της β΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας ΕΛΠΙΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ- Α.Ο. ΣΑΡΤΗΣ 1-1.Το γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Μαρκος Πιπέρι στο 80΄.
D.G.

ΠΡΟΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ» ΚΑΙ «ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ» ΥΠΟΜΝΗΣΕΙΣ Β’


Σκεπτόμενος Πολίτης
 «,,,Κοινός παρονομαστής των ιστορικών φάσεων της αυτοανακηρυγμένης Αριστεράς παρέμεινε η αδυναμία της να συγχρονισθεί και να συμβαδίσει με την κοινωνία, η αδυναμία της να ενεργοποιήσει την πραγματική κοινωνική δυναμική, στο μέτρο που ο φαντασιακός κόσμος της δεν έχει καμία σχέση με τον υπαρκτό ιστορικό κόσμο. Σήμερα η κοινωνία δεν ζητά πλέον από την «υπαρκτή» Αριστερά ούτε ιδέες ούτε στελέχωση ούτε, ακόμη λιγότερο, ποδηγέτηση, αλλά απλώς και μόνον να αποσυρθεί, να πάψει να της φράζει το δρόμο, να την αφήσει επιτέλους να εκφρασθεί ελεύθερα και απεριόριστα, όπως δικαιούνται τα ενήλικα και αυτεξούσια

Τα συντρίμμια...


ΓΑΠ: Μόνιμα αδειούχος


Αυτός κι ο άλλος πρώην, τι προσφέρουν στη βουλή και τους έχουν εκεί;

Έτσι συμβαίνει...

Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων στους εκπαιδευτικούς από το 2011 έως το 2013


ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
To 2011 η μείωση του μισθού των νηπιαγωγών και δασκάλων απέφερε στο κράτος εκατομμύρια €. Ήταν η χρονιά που γυρίσαμε στα σχολειά το Σεπτέμβρη και μάθαμε εμβρόντητοι πως για 4 μήνες θα είχαμε μια αναδρομική κράτηση μισθού 300€ και πάνω.

Οι Έλληνες βουλευτές αμείβονται καλύτερα από τους Γερμανούς

Είναι να απορεί κανείς που η Τρόικα δεν έχει ζητήσει να γίνουν περικοπές στις βουλευτικές αποζημιώσεις οι οποίες είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη. 
Ούτε ένας από τους βουλευτές που κόπτονται υπέρ των σφαγιαζόμενων μικροσυνταξιούχων, των με μισθούς πείνας αμειβόμενων εργαζόμενων και των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων, δεν βρέθηκε να παραιτηθεί από το σύνολο ή έστω και μέρους της παχυλής αποζημίωσής του και των προκλητικών προνομίων του.

Ο φτωχότερος πρόεδρος χώρας στον κόσμο

Ο κύριος που βλέπετε στην φωτογραφία είναι ο Χοσέ Μουχίκα, πρόεδρος της Ουρουγουάης και πρώην αντάρτης των Τουπαμάρος στα χρόνια της δικτατορίας.

Ο κ. Μουχίκα οδηγεί ένα παλιό Volkswagen, αξίας μόλις 1.945 δολαρίων, το οποίο  αποτελεί τη μοναδική «πολυτέλεια» που έχει επιτρέψει στον εαυτό του.