Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

Υποδοχή της εικόνας "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ" στον Πολύγυρο, 3/11/2012

Βόμβα για την υγεία οι νέοι λαμπτήρες!

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση και άνετη ανάγνωση

"Παπαριές" αποφάσεις...

παπαριά είναι δέντρο επί του οποίου φυτρώνουν παπάρες (άλλως: «παπάρια»). Ευδοκιμεί ιδιαίτερα στον Μεσογειακό χώρο, είναι πολύ ανθεκτική και παραγωγική, οι δε καρποί της έχουν γεύση όξινη, στυφή και προκαλούν δυσπεψία, ενίοτε δε και νευρικό γέλωτα.)

Εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης

Σε εκδήλωση με θέμα: «100 χρόνια Θεσσαλονίκη: Πόλη του εργατικού κινήματος, της αντίστασης και της αλληλεγγύης. Πόλη των πολιτισμών και των αντιθέσεων» καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 8 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στην Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ (Πύργος της Παιδαγωγικής Σχολής, 10ος όροφος).
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:
Βασίλης Τσιράκης, συγγραφέας του «Σελανίκ»
Μόρφης Στεφούδης, παλαίμαχος συνδικαλιστής
Γκλαρνέτατζης Γιάννης, συγραφέας του «Στιγμές Σαλονίκης χειμερινές» και
Κουρουνδής Μπάμπης, μέλος της ΠΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Συνδικάτο Οικοδόμων: "Τα νταβατζιλίκια των ναζιστών δεν περνάνε εδώ" .

Αυστηρή προειδοποίηση στα φασιστοειδή της «Χρυσής Αυγής» απευθύνει το Συνδικάτο Οικοδόμων...
Το Συνδικάτο στη σχετική ανακοίνωση τονίζει:
"Λάθος πόρτα χτύπησαν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής που προσπάθησαν "νταβατζηλίδικα" να πλασάρουν φθηνούς εργάτες σε υπεργολάβο σε οικοδομή στην Καλλιθέα. Προειδοποιούμε τους νοσταλγούς του Χίτλερ και του ναζισμού να μην ξαναεπιχειρήσουν να απειλήσουν κανένα οικοδόμο, γιατί θα βρουν απέναντί τους το Συνδικάτο και όλους τους οικοδόμους Έλληνες και μετανάστες. Τα νταηλίκια τους δεν περνάνε εδώ.

Η πιστή Μαριλίζα

Θανάσης Καρτερός - ΑΥΓΗ

Ποιος να το έλεγε ότι θα το ζήσουμε κι αυτό: Η πιστή Μαριλίζα να αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ! Μετά από 32 χρόνια συμμετοχής σε όλα τα πάνω, τα κάτω, τα δεξιά και τα αριστερά του κινήματος, να δηλώνει ότι δεν μπορεί πλέον να παραμένει σ’ αυτή τη μαύρη σκιά του πάλαι ποτέ ηλιακού κόμματος. Και δεν μιλάμε εδώ για την Μπιρμπίλη, τη Δαμανάκη, τον Γερουλάνο - για λαθρεπιβάτες που είδαν φως κι ανέβηκαν. Για την Ξενογιαννακοπούλου μιλάμε, που στεκόταν πάντα κοντά στους μηχανοδηγούς, ήταν παρούσα σε όλες τις φάσεις του κινήματος και δεν ζαλίστηκε σε όλες τις καμπές του.

"100 χρόνια ελευθερίας"


Θεσσαλονίκη: Ενημέρωση για τις επικείμενες νέες μεταλλευτικές δραστηριότητες στην Χαλκιδική

Ενημέρωση για τις επικείμενες νέες μεταλλευτικές δραστηριότητες στην Χαλκιδική, την έναρξη της καταστροφής του δάσους των Σκουριών και την επαπειλούμενη μεταλλουργία χρυσού, πραγματοποίησαν απόψε το απόγευμα κάτοικοι των Μαντεμοχωρίων, ετεροδημότες και πρωτοβουλίες πολιτών της Θεσσαλονίκης. Με διανομή χιλιάδων φυλλαδίων και

"ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΚΟΣΜΟ ΒΡΑΔΙΑΖΕΙ ΠΙΑ ΝΩΡΙΣ" ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΗΣ ΧΛΟΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΕΛΗ

Η παρουσίαση της νέας ποιητικής Συλλογής της Θεσσαλονικιάς, γνωστής ποιήτριας Χλόης Κουτσουμπέλη με τίτλο «Στον αρχαίο κόσμο βραδιάζει πια νωρίς», από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη 2012, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 7.30 η ώρα στο βιβλιοπωλείο Βιβλιορυθμός στη Θεσσαλονίκη, Βασ. Ηρακλείου 47.
Την ποιητική συλλογή θα παρουσιάσουν οι:

Αγώνας ψυχής ΣΙΘΩΝ

Μεταμόρφωση - Νικήτη, 7ος Κολυμβητικός Αγώνας Ψυχής, 5 χιλ.
Η Εκπολ. Εταιρ. Νέων Νικήτης «Ο ΣΙΘΩΝ» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεταμόρφωσης, διοργάνωσε τον 7ο Αγώνα Ψυχής Μεταμόρφωσης - Νικήτη, απόστασης 5km το Σάββατο 3 Νοέμβρη 2012.
Συμμετείχαν 55 κολυμβητές , που αποτελούν πλέον μια ανοιχτή κολυμβητική οικογένεια από όλη τη Ελλάδα.

Σκουριές Χαλκιδικής: Οι καπιταλιστές καταστρέφουν το δάσος και η κυβέρνηση τους κάνει πλάτες


Λυτούς και δεμένους έβαλε η εταιρία Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, σύμφερόντων Μπόμπολα και σίας, προκειμένου να εξασφαλίσει παράνομες αποφάσεις από το ΥΠΕΚΑ (Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής) για να συνεχίσει το καταστρεπτικό της έργο στις θέσεις Σκουριές και Μαντέμ Λάκκος της Χαλκιδικής. Υπήρξε έντονο παρασκήνιο προκειμένου να καμφθεί η αντίσταση των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων και να παραχωρηθούν στην εταιρία τα δάση δρυός και οξιάς.

Κοίταζαν ….άραγε έβλεπαν;

Στην αποφοίτηση του Γυμνασίου Στρατωνίου, οι μαθητές έκαναν μια καταπληκτική παρουσίαση των πεπραγμένων του σχολείου για την χρονιά που πέρασε (μπράβο σας παιδιά)!
Ανάμεσα στις δραστηριότητες υπήρχε και ένα ντοκιμαντέρ όπου παρουσιάστηκαν εικόνες από το μέλλον ...στηριζόμενες στην αίγλη του παρελθόντος …καυτηριάζοντας την αδιαφορία του παρόντος !