Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Στις 14 Νοεμβρίου η απεργία θα είναι το ουρλιαχτό μας!

Διαλυμένη υγεία, παρατημένη παιδεία, ανεργία, καταπίεση της ελευθερίας έκφρασης και της σεξουαλικής ελευθερίας, άνθρωποι πεταμένοι στο δρόμο, άνθρωποι χωρίς χαρτιά, αυτή είναι η Ευρώπη που μας ετοιμάζουν και απέναντι σε αυτήν οι λαοί της Ευρώπης απεργούν και διαδηλώνουν στις 14 Νοεμβρίου. Όσο και αν προσπαθούν να μας κλείσουν το στόμα, μπορούμε να ουρλιάξουμε και η απεργία θα είναι η ανάσα μας και το ουρλιαχτό μας.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο-κάλεσμα στην πανευρωπαϊκή απεργία

Μισούν τον Γλέζο, γιατί γελοιοποίησε το σύμβολό τους. Τον αγκυλωτό σταυρό!

Συγκλονιστικό ντοκουμέντο που αποδεικνύει ότι προδότες (δημοσιογράφοι και μη) υπήρχαν από πάντα σε τούτη τη χώρα.
Η "Βραδυνή" σε ρόλο Mega/Σκάϊ στην εποχή της κατοχής κατακεραυνώνει το Μ. Γλέζο που τόλμησε να κατεβάσει τη σημαία των ναζιστών από την Ακρόπολη...
"Παράφρονες και όργανα ξένης προπαγάνδας".
Έτσι χαρακτήρισε τους Γλέζο-Σάντα η Βραδυνή το 1941. Ακολουθώντας τις οδηγίες, έτσι χαρακτήρισαν και οι Χρυσάυγουλοι τον Μ. Γλέζο χθες. 
Προχώρησαν και παραπάνω...

Ηλίας Παναγιώταρος. Corpus Fascisti

Του Θανάση Καρτερού - HOT DOC 

Αν ο Νίκος Μιχαλολιάκος εκπροσωπεί το πνεύμα της Χρυσής Αυγής και ο Ηλίας Κασιδιάρης την ομορφιά της, ο Ηλίας Παναγιώταρος εκπροσωπεί χωρίς αμφιβολία τη ρώμη, το συμπαγές των υλικών της, το στιβαρό της σώμα.
Και αν μπορούμε να παρομοιάσουμε τον πρώτο με Μέγα Μηχανικό που οργανώνει το χτίσιμο μας σε μια νέα Ελλάδα και τον δεύτερο με Μέγα Αρχιτέκτονα που εξασφαλίζει την ομορφιά της οικοδομής, στον τρίτο έχει ανατεθεί από τον πρώτο, τον δεύτερο και την Ιστορία, ένας πιο γήινος, πιο σεμνός, αλλά και πιο τετράγωνος κατά κάποιο τρόπο ρόλος: Αυτός του τούβλου, χωρίς το οποίο καμιά οικοδομή οποιουδήποτε είδους δεν είναι δυνατό να περάσει από τον χώρο των οραμάτων και των σχεδίων στον χώρο της πολεοδομίας.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ

Οι Χαλκιδικιώτες λένε ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ που θα την καταστρέψουν. ΟΧΙ στην ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ


Η μεγαλειώδης διαδήλωση των Χαλκιδικιωτών στον Πολύγυρο, όπου διεξάγεται η δίκη των συλληφθέντων στην διαμαρτυρία των κατοίκων την Κυριακή στις Σκουριές, αναμφισβήτητα δείχνει  ότι ο λαός της Χαλκιδικής λέει μαχητικά ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ. Οι προβοκάτσιες της αστυνομίας δείχνουν ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με

Μαρτυρία κατοίκου της Χαλκιδικής που βρέθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2012 στις Σκουριές για να διαδηλώσει ενάντια σ' ένα χρυσό θάνατο:

 Κείμενο του Ανοιχτού Συντονιστικού Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού
Δεν μπορώ να βρω τις εκφράσεις, δεν ξέρω αρκετά σχήματα υπερβολής, άλλωστε, όσους υπερθετικούς βαθμούς κι αν χρησιμοποιήσω, η πραγματικότητα αυτών που συνέβησαν χθες πάλι θα με ξεπερνάει. Οπότε θα τα γράψω απλά, όπως τα έζησα.
Όταν φτάσαμε στις Σκουριές αντικρίσαμε ένα τείχος από αστυνομικούς να φράζει το δημόσιο δασικό δρόμο, λίγο μπροστά από τα γραφεία της εταιρείας. Από πίσω οι “πράσινοι” Ματατζήδες και ακόμα πιο πίσω στελέχη της εταιρείας και ασφαλίτες. Για να μην προκαλέσουμε επίθεση μπήκαμε μπροστά οι γυναίκες και τους ζητήσαμε να μας αφήσουν να περάσουμε. Απόλυτη άρνηση.

ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΚΟΥΤΕΛΟ...


"Η ΚΛΟΥΒΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ"...(!!!)

Ποιοί είναι "εμείς" και ποιοί οι "κάτοικοι";;;
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Η κουβέντα αυτή ακούγεται από τα χείλη μιας νεαρής ακτιβίστριας, που σίγουρα δεν είναι από τη ΒΑ Χαλκιδική. 
Την ακούσαμε να τη λέει μέσα στο βίντεο που ανέβηκε στα αντιμεταλλευτικά blog και έχει τίτλο: «Η ειρηνική πορεία στο βουνό».
Στο χρόνο 1'07'' του βίντεο η νεαρή ακτιβίστρια συνομιλεί στο κινητό με κάποιον και του λέει: «Σου έστειλα μια φωτογραφία, όπου φαίνεται μια κλούβα... Από πίσω κρύβονται οι κάτοικοι που οι εργάτες που έχουν φέρει από την εταιρεία...»

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ

Του Βασίλη Τσούγκαρη

Ελλάδα, η χώρα των «γραμμάτων και των τεχνών».
Ελλάδα, η χώρα του βιβλίου, με πολλές εκδηλώσεις για την «προβολή και την προώθηση» του.
Με τα «φεστιβάλ» τις διεθνείς εκθέσεις, τις συμμετοχές του σε αυτές σε Ελλάδα και εξωτερικό…
Δεν θα ασχοληθώ με τις εκδηλώσεις γιατί δεν είναι του παρόντος.
Γι αυτές  θα τα πούμε κάποια άλλη στιγμή διότι παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Πορεία διαμαρτυρίας στον Πολύγυρο

Μεγαλειώδη πορεία στον Πολύγυρο πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή πολίτες της Βόρειας Χαλκιδικής για συμπαράσταση στους 14 κατηγορούμενους για "επεισόδια", την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, στις Σκουριές και συγχρόνως διαδηλώνουν την αντίθεσή τους για τα μεταλλεία χρυσού.
Κατ' εκτίμηση οι διαδηλωτές ήταν περίπου 1500 !

Αύριο στις 12:00 η δίκη των συλληφθέντων στις Σκουριές – Όλοι στον Πολύγυρο!

antigoldgreece

Αλληλεγγύη στους συντρόφους μας!
==Συγκέντρωση στις 9:00 στην Ιερισσό για να αναχωρήσουμε για Πολύγυρο
==Κλείνει τα καταστήματα ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ιερισσού
==Σκληρό ψήφισμα από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Β. Χαλκιδικής και κήρυξη απεργίας για να συμμετέχουν τα μέλη του στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Πολύγυρο
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ “Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”
Αρναία 23 Οκτωβρίου 2012
ΠΡΟΣ: Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Χαλκιδικής
ΚΟΙΝ: 1. Δ.Ο.Ε. 2. Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία Β. Χαλ/κής 3. Μ.Μ.Ε. Ν. Χαλκιδικής
Θέμα: ” Στάση εργασίας”

ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ

Σκεπτόμενος Πολίτης
Επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά. Οι θλιβεροί μπαχαλάκηδες χτύπησαν και πάλι στις Σκουριές. Όπως αναμενόταν δηλαδή. Ξανά με την αποκριάτικη μάσκα του «οικολόγου» και με την ενεργή καθοδήγηση και συμπαράσταση της πολιτικής σαλάτας που αυτοαποκαλείται ΣΥ.ΡΙΖ«Α». Το μενού ίδιο: Βία για τη βία, βουλευτές που νομίζουν ότι είναι αριστεροί και δη ακτιβιστές, ψευτο-αναρχικοί από όλη την επικράτεια (να υποθέσουμε ότι θα είχε και αλλοδαπούς;), διάφοροι «ενεργοί» αργόσχολοι κλπ κλπ.

Είχε προηγηθεί μια συνεχής και άκρως αστεία προπαγάνδα των «οικολόγων», νέοι περίπατοι στο βουνό από μια Φυσιολατρική Φράξια Γυναικών, προβοκάτσιες, βία κατά εργαζομένων και εφαρμογή μεθόδων που παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές του παρελθόντος.

"Η πορεία του πρώην δήμου Καλλικράτειας, στον ενιαίο δήμο της Νέας Προποντίδας".

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου πολλαπλών χρήσεων του δήμου, στην Νέα Καλλικράτεια, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20/10/2012, εκδήλωση –συζήτηση του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών με θέμα "Η πορεία του πρώην δήμου Καλλικράτειας, στον ενιαίο δήμο της Νέας Προποντίδας".
Στη συζήτηση πήραν μέρος, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων, οργανώσεων και υπηρεσιών, του πρώην δήμου Καλλικράτειας καθώς και ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Σγουρής.

Humans vs Predators: ακόμα μία συγκλονιστική μαρτυρία από τις Σκουριές


Χαίρετε.
Είμαι ένας διαδηλωτής  (μέλος του Συριζα) και έγραψα ένα κείμενο για αυτά που ζήσαμε την Κυριακή 21 Οκτώβρη. Σας το στέλνω για να το διαβάσετε, μαζί με πολλές ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη για όλα αυτά που κάνετε, τόσα χρόνια. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτά που έζησα την Κυριακή και δεν αναφέρομαι στην καταστολή. Αναφέρομαι στην αλληλεγγύη και στην ενότητα μεταξύ μας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Humans vs Predators