Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Μήνυμα προς το συντονιστικό συλλόγων και φορέων Σταγείρων - Ακάνθου

Αγαπητοί φίλοι,
παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και αγωνία τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή σας. Δύο φορές, στο τελευταίο δίμηνο, συζητήσαμε στη συνέλευσή μας, ενώ σταθερά διακινούμε τη σχετική ενημέρωση. Κάποιοι από εμάς βρεθήκαμε μαζί σας στις κινητοποιήσεις του διημέρου 8-9/9, στη Θεσσαλονίκη και στις Σκουριές. Πήραμε μια γεύση, από «πρώτο χέρι» για το τι διακυβεύεται με την επιμονή στην υλοποίηση της επένδυσης της «Ελληνικός Χρυσός».

Χωρίς Αστυνομικό Τμήμα η Ιερισσός;

Το ειρηνοδικείο Ιερισσού μεταστεγάζεται λοιπόν γιατί είναι ανενεργό ή υπολειτουργεί!!!
Το Ειρηνοδικείο Αρναίας όμως αποδειγμένα έχει μικρότερο όγκο εργασιών από αυτό της Ιερισσού, αυτό είναι απολύτως γνωστό στο αρμόδιο υπουργείο καθ' ότι, σύμφωνα με βέβαια πληροφόρηση, υπάρχουν στοιχεία που το αποδεικνύουν.
Εδώ και μερικές ημέρες έχει αρχίσει μια διαδικασία απομάκρυνσης από την Ιερισσό και του Αστυνομικού Τμήματος. Οι λόγοι δεν έχουν ξεκαθαριστεί, άλλοι λένε ότι ζητήθηκε από τους ίδιους τους Αστυνομικούς που υπηρετούν στο Α.Τ. Ιερισσού γιατί - δεν αισθάνονται λέει ασφαλείς!!! – άλλοι γιατί το ακίνητο είναι μισθωμένο.

Ανυσπόστατες φήμες

Υπέπεσε στην αντίληψή μας, πως κάποιοι προσπαθούν να ακυρώσουν την προσπάθεια των καταστηματαρχών και των εμπόρων του Συλλόγου μας με το να κυκλοφορούν ανυπόστατες φήμες περί δήθεν απειλής προς τυχόν καταστήματα τα οποία επιθυμούν να μην συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση του Συλλόγου μας την Πέμπτη 18/10/12.
Το ΔΣ ενημερώνει όλα τα μέλη και τους πολίτες του Πολυγύρου πως η απεργιακή κινητοποίηση είναι μία απόφαση της ΕΣΕΕ, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους.

Τουρκία: Χαρούμενη με τα μεταλλεία χρυσού; Όχι ακριβώς!

Να καταρρίπτονται ένας-ένας οι μύθοι…
Οι τελευταίες ειδήσεις από την Τουρκία είναι ότι εμμέσως πλην σαφώς, οι Τουρκικές εφημερίδες κατηγορούν τις εταιρείες χρυσού για τις φωτιές του φετινού καλοκαιριού στα Όρη Kaz, στη χερσόνησο Biga (σημερινό όνομα της χερσονήσου της Τρωάδας, απέναντι από τη Λέσβο).
“Αυτή είναι μια φωτιά μεταλλείου” λέει ο τίτλος του παρακάτω άρθρου και συνεχίζει:

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ EURONEWS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ "ROSIA MONTANA" ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ (Βίντεο)

"Σώστε τη Ρόσια Μοντάνα" λέει το πανό,
που κρατούν στα χέρια τους οι οικολόγες κυρίες της φώτο

Σας θυμίζει κάτι;
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Δεν είναι λίγες οι φορές, όπου έχουμε δει αναρτήσεις και βίντεο, κυρίως σε αντιμεταλλευτικά blog, όπου γίνονται αναφορές για την επένδυση χρυσού που σχεδιάζεται στη "Ρόσια Μοντάνα", κατά πολλούς, το μεγαλύτερο εντοπισμένο κοίτασμα χρυσού στην Ευρώπη. 
Σε αυτές τις αναρτήσεις οι

18 Οκτώβρη: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ


Νάνοι με μυαλό νάνου...


Οι ψευτομαγκιές και οι τσαμπουκάδες της Χρυσής Αυγής αρχίζουν να την εκθέτουν στα μάτια πολλών από εκείνους που την ψήφισαν εις ένδειξιν διαμαρτυρίας - όσον
περνάει ο καιρός, όλο και πιο λίγοι θα ακολουθούν αυτό το μόρφωμα, ώσπου να του απομείνουν όσοι ταυτίζονται μαζί του, όσοι τo σκοτάδι μέσα στο μυαλό τους μπορεί να ’ναι
ανάλογο με το σκοτάδι του θανάτου, τις νεκροκεφαλές των Ες Ες, τα μαύρα τι-σερτς (καρικατούρες των μεγαλοχιτώνων) και τα λοιπά αρρωστιάρικαγκάτζετ του χώρου των «εμπρηστών» και των «νεκρών ψυχών».

Απεργία 18 Οκτωβρίου 2012

Αν κάθεσαι στον καναπέ, και δεν αγωνίζεσαι, είναι σίγουρο πως στο τέλος θα σου πάρουν και τον ...καναπέ!

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ 18/10/2012


Στο Χυτήριο του Σαμαρά

ΕΙΝΑΙ "ΓΕΓΟΝΟΣ"... ΑΝΤΙΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΝΕ ΧΕΡΙ - ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΕΤ-3 (Βίντεο)

Την Ελλάδα μπορεί... Την αντικειμενική ενημέρωση σίγουρα όχι
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Πολλές και αρνητικές εντυπώσεις προκάλεσε η προκλητικά μονόπλευρη παρουσίαση του μεταλλευτικού ζητήματος, από την κατά τα άλλα "ενημερωτική" εκπομπή της ΕΤ-3 είναι "Γεγονός". (Δείτε εδώ το βίντεο της εκπομπής)
Μια εκπομπή που ενώ θα έπρεπε να φωτίσει όλα τα γεγονότα, που έχουν συμβεί το τελευταίο εξάμηνο στην περιοχή μας, τα κουκούλωσε λες και δεν έγιναν ποτέ...

Ψήφισμα Φορέων Δήμου Αριστοτέλη για το νέο Ρυθμιστικό Θεσσαλονίκης


Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012, οι σύλλογοι της Β.Α. Χαλκιδικής διοργάνωσαν εκδήλωση ενημέρωσης για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης που περιλαμβάνει και καθορίζει την αναπτυξιακή προοπτική της Χαλκιδικής.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν οι βουλευτές Χαλκιδικής κ. Ιγγλέζη και κ. Καρανάσιος, ο αντιπεριφεριάρχης κ. Γιώργου, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Γκιλής, ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων κ. Τάσιος, ο πρόεδρος της ένωσης κάμπινγκ κ. Δεληδημητρίου, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αριστοτέλη κ. Βλαχόπουλος, ο πρώην δήμαρχος του Δήμου Παναγίας κ. Μητροφάνης, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πολυγύρου κ. Μπογδάνος.

Η Εικόνα της Παναγίας «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ» στον Πολύγυρο.

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Χαλκιδικής (1912 – 2012), θα μεταφερθεί στον Πολύγυρο η πάνσεπτος Εικόνα της Παναγίας «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ».
Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος, η οποία θα συνοδεύεται από τα μέλη της Ιεράς Κοινότητος του Αγ. Όρους, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012, ώρα 11 το πρωί στην πλατεία Ηρώων, του Πολυγύρου.

Αρναία 18/10


''ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ''


ΑΙΣΧΟΣ - "ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ"


Του Βασίλη Τσούγκαρη
ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ (όσο τον έχετε ακόμα και δεν τον κάνατε και αυτόν καυσόξυλα).
Βάλθηκαν να μας πεθάνουν ΟΛΟΥΣ.
Το ΘΡΑΣΟΣ των κυβερνώντων, δεν έχει όριο, και το ΑΙΣΧΟΣ θα συνεχίζεται όσο δεν αντιδρούμε.
Να μια ακόμα είδηση, έτσι για να την εμπεδώσουμε.
«ΟΔΕΥΕΙ ΣΕ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ».

9ο ΠΕΡΑΣΜΑ ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ Κυριακή 21 Οκτωβρίου


Το 9ο πέρασμα του όρους Δραγουντέλι θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου. Αυτή η περιβαλλοντική εκδήλωση αποτελεί πλέον θεσμό για τη Σιθωνία και διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σιθωνίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παρθενών» υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας.
Σκοπός της διοργάνωσης είναι να βγει ο κόσμος στο δάσος, να περπατήσει, να γνωρίσει και ν` αγαπήσει το Δραγουντέλι, τον ορεινό όγκο της Σιθωνίας, γυμνάζοντας ταυτόχρονα σώμα και ψυχή. Πρόκειται για μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου σε θέματα που σχετίζονται με το δασικό μας πλούτο και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.