Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

Τροποποίηση της Ε.Π.Ο. του φράγματος Χαβρία

Με απόφαση του Γενικού Διευθυντή Περιβάλλοντος, ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής Ε. Τηλιγαδά τροποποιήθηκε η απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων του έργου: Φράγμα Χαβρία και δίκτυα φράγματος Χαβρία, Π.Ε.Χαλκιδικής. 
Δείτε στη συνέχεια της ανάρτησης την αρχική και την τροποποιημένη ΕΠΟ.

Ο ιδρώτας του Βενιζέλου

Του Θανάση Καρτερού - ΑΥΓΗ
Όποιος είδε το βράδυ της Τρίτης τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ανακρίνεται από τους αυστηρούς παρουσιαστές του Mega, μπορεί να μην κατάλαβε πώς θάφτηκε η λίστα Λαγκάρντ. Κατάλαβε όμως πολύ καλά ότι ήρθε η ώρα να θαφτεί το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ. Το οποίο είναι αδύνατον να ανακάμψει, όσα μαγικά κι αν γίνουν και όσες πρωτοβουλίες νεκρανάστασης κι αν ληφθούν. Βρίσκεται πια στην κατάσταση εκείνου, που όσο περισσότερες κινήσεις σωτηρίας κάνει, τόσο πιο βαθιά στον λάκκο χώνεται.

"Εργαζόμενος με κοινωνική υπεραξία" ...


...σε ώρα "εργασίας"! (Πεντάγωνο 4-10-2012)

ΠΟΙΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΤ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ?

Οι εικονιζόμενοι "οικολόγοι" είναι κύριοι συνδικαλιστες της ΕΛ.ΑΣ.
οι κύριοι υπαίτιοι του ερχομού σας στη Χαλκιδική, των τραυματισμών σας
και φυσικά των ανεξόφλητων υπερωριών σας!
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Διαβάσαμε με πολύ ενδιαφέρον και πολύ προσοχή την ανακοίνωση της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων N. Θεσσαλονίκης και θα θέλαμε να κάνουμε ορισμένες επισημάνσεις.
Οι συνδικαλιστές της

Τετράποδα και δίποδα...

"Πολύγυρος τελικά ένα μεγάλο χωριό...
Όλοι μας αγαπάμε τα ζώα ειδικά τα κατοικίδια τι θα γίνει όμως όταν αυτά τα τετράποδα αδέσποτα σκυλιά και τα δίποδα κότες και κόκορες, ξεσηκώνουν τον κόσμο και δεν τον αφήνουν να κλίσει μάτι... λίγο να ξεκουραστεί!
Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις τους τελευταίους μήνες ειδικά στην περιοχή κάτω από το νοσοκομείο - δικαστήριο, όπου έχουν μαζευτεί αρκετά σκυλιά και κοτέτσια!

Ο χρυσός Ρουμανίας και Ελλάδας στον Εξάντα

"Χρυσός στα Χρόνια της Κρίσης - Α' Μέρος "Μαύρη Βίλβα", Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στις 23:00 στη ΝΕΤ"

Συνεχίζοντας την θεματική για τον χρυσό που ανοίξαμε πέρυσι με "Το Άγγιγμα του Μίδα" στη Κολομβία, εξετάζουμε τώρα δύο περιπτώσεις στην Ευρώπη της οικονομικής κρίσης. 
Με τις τιμές του χρυσού να έχουν φτάσει σε ιστορικά ύψη, χώρες με οικονομικά προβλήματα όπως η Ρουμανία και η Ελλάδα, έχουν άμεση ανάγκη από την εκμετάλλευση του πολύτιμου μετάλλου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΧΤΑΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. - ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Δ.Ε.ΑΡΝΑΙΑΣ Από Σκάνδαλο
 Τα μεταλλεία της Κασσάνδρας Χαλκιδικής έχουν βρεθεί επί μία δεκαετία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εγχώριων και ξένων 'επενδυτών'. Η εκμετάλλευση του κοιτάσματος χρυσού τελικά παραχωρήθηκε από το Δημόσιο στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.
Η απόφαση ελήφθη το Δεκέμβριο του 2011, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, με Πρωθυπουργό το Γιώργο Παπανδρέου, Υπουργό Οικονομικών τον Ευάγγελο Βενιζέλο και Υπουργό Περιβάλλοντος τον πρώην 'Τσάρο της Οικονομίας' Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

80 ΝΕΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Πολυγύρου κ. Αστέριου Ζωγράφου και των 80 προσληφθέντων μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (5-10-2012) στο Δημαρχείο Πολυγύρου.
Παρουσία της υπευθύνου του προγράμματος από το Κέντρο Οικογένειας και Παιδιού κας Α. Σούδα και της υπεύθυνης του

ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ...


ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΤΟΥΤΟ ΑΜΑ ΤΟΝ «ΠΗΔΗΣΟΥΜΕ»

Του Βασίλη ΤσούγκαρηΆκουγα τον Διονύση Σαββόπουλο να ερμηνεύει το τραγούδι του και διάφορες εικόνες περνούσαν από μπροστά μου, διάφοροι διάλογοι μεταξύ καθημερινών ανθρώπων, ανέργων, μισθωτών, συνταξιούχων.
Εικόνες εφιαλτικές του σήμερα, βγαλμένες ίσως από κάποια άλλη, παλαιότερη εποχή, την οποία δεν έζησα, την έμαθα από αφηγήσεις μεγαλυτέρων.
Τι γινόταν ΤΟΤΕ, και τι γίνεται σήμερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής θα ιδρύσει τοπικές οργανώσεις

Σε συνεδρίαση της, την Τετάρτη 3/9, η διευρυμένη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ Χαλκιδικής, στα πλαίσια της οργανωτικής συγκρότησης του κόμματος στο νομό και την σύνδεση της δράσης του με την κοινωνία της Χαλκιδικής, αποφάσισε:
Την άμεση διενέργεια συνελεύσεων ίδρυσης τοπικών οργανώσεων στους δήμους Πολυγύρου, Αριστοτέλη, Σιθωνίας και Κασσάνδρας, με την εγγραφή παλιών και νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ /ΕΚΜ, στην πορεία ενοποίησης του. Αντίστοιχη ιδρυτική συνέλευση πραγματοποιήθηκε στον δήμο Ν. Προποντίδας την προηγούμενη εβδομάδα.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Επαρχιακή οδό Πολυγύρου - Ιερισσού εντός της Τ.Κ. Γοματίου Δήμου Αριστοτέλη


Πωλούν τα ελαιοκτήματα τους οι παραγωγοί στην Χαλκιδική

Σε απόγνωση οι αγρότες της Χαλκιδικής που φέτος βλέπουν να χάνουν το εισόδημά τους, πουλώντας την παραγωγή τους σε εξευτελιστικές τιμές, αγρότης από την Πορταριά Χαλκιδικής έχει φτάσει σε απόγνωση και πουλάει το κτήμα του που με τόσο κόπο έχει φτιάξει.

Ωστόσο, ο δυστυχής παραγωγός δεν πληρώνεται ούτε για το.....νερό που έχει ποτίσει όλο το καλοκαίρι, αν σκεφτεί κανείς ότι σε ο­ρισμένα μέρη το νερό στοιχίζει όσο ένα μπουκάλι λάδι. (ΠΗΓΗ)

Tέλος ακινησίας...

Και η κοινωνική δικαιοσύνη;

Στην μεγάλη κρίση του 1929-1930 οι ΗΠΑ ανταπεξήλθαν με επιτυχία επειδή επέβαλαν πολιτικές κατανομής του βάρους, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του κάθε πολίτη. Εδραίωσαν αίσθημα δικαιοσύνης στην κοινωνία, επιβάλλοντας φόρους μέχρι και 75% στους πλούσιους.
Την ίδια κρίσιμη εποχή στη Γερμανία, η Δημοκρατία της Βαϊμάρης επεχείρησε ισορροπίες με το μεγάλο κεφάλαιο, διόγκωσε υπέρμετρα την ανεργία και εξέθρεψε τον ναζισμό.

ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Παρακολουθώ αυτά που συμβαίνουν μετά την «αποκάλυψη» των όσων αφορούν τη… «λίστα», αυτή την περιβόητη που ΚΑΝΕΙΣ και καλά δεν ήξερε ΠΟΙΟΣ την είχε (αλλά όλοι ήξεραν), και το τι λένε οι διάφοροι των κομμάτων…..
Διάβασα επίσης κάποιους τίτλους άρθρων για «ανησυχία» στην κυβέρνηση, για το ότι ίσως τεθεί θέμα ηγεσίας στο διαλυμένο ΠΑΣΟΚ, και πολλά άλλα ΓΕΛΟΙΑ και είμαι έξαλλος, όπως όλος ο κόσμος, για την συνέχιση της κοροϊδίας μας από τους πολιτικούς.

ΒΑΡΙΑ Η ΛΙΣΤΑ...


"Ενίσχυση της απασχόλησης των μεταναστών στη Χαλκιδική".

Συμμετοχή του Δήμου Αριστοτέλη στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Αριστοτέλης» για την υλοποίηση του Σχεδίου με τίτλο «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ»
Ο Δήμος Αριστοτέλη σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής (ΑΝΕΤΧΑ), τους λοιπούς Δήμους της Χαλκιδικής, καθώς και Φορείς της περιοχής συμμετέχει στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη με τίτλο «Αριστοτέλης», με σκοπό την υλοποίηση Σχεδίου Τοπικών Δράσεων για την κοινωνική ένταξη και απασχόληση ευάλωτων ομάδων στη Χαλκιδική. 

Εξώδικο από την Ένωση Θεσσαλονίκης κατά της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ για φύλαξη ιδιωτικών ορυχείων χρυσoύ

Το ότι έχει μετατρέψει η Ελληνική κυβέρνηση στη Χαλκιδική, την Αστυνομία σε ιδιωτικό στρατό μιας ξένης πολυεθνικής εταιρίας, το φωνάζουμε εδώ και καιρό!
Η ουσιαστική επιβεβαίωση έρχεται από τα ποιο έγκυρα γι αυτό χείλη...τους ίδιους τους αστυνομικούς!!! Τι άλλο να πούμε!
Διαβάστε παρακάτω.
Λαδιαβίτης
- Για φύλαξη ιδιωτικού ορυχείου χρυσού στη Χαλκιδική-χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο γεγονός που να χρήζει της επέμβασής τους και χωρίς μάλιστα  να καταβάλλεται το προβλεπόμενο από το αρ.22 του Ν 3938/2011 αντάλλαγμα.
- Για την καταστρατήγηση του ωραρίου των υπηρετούντων αστυνομικών στις διμοιρίες της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης.

Ο Αρχιμ. Θεόκλητος Αθανασόπουλος νέος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους

Στη πλήρωση της Ιεράς Μητρόπολης Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους, προχώρησε σήμερα η Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Η Ιεραρχία εξέλεξε για Μητροπολίτη Ιερισσού τον Αρχιμ. Θεόκλητο Αθανασόπουλο, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας.
Ο Αρχιμ. Θεόκλητος έλαβε 40 ψήφους, ο Αρχιμ. Ιγνάτιος Ρηγανάς 20 και ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Μαϊδώνης 14.

Συνεδρίαση Νομαρχιακού Συμβουλίου Χαλκιδικής

Στα πλαίσια της ανασύστασης του Κινήματος, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου και ώρα 7.00μμ συνεδριάζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Χαλκιδικής στα γραφεία της Νομαρχιακής στον Πολύγυρο, παρουσία κλιμακίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Από το Γραφείο Τύπου

Τοποθέτηση Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής 2-10-2012


Επιχειρείται τα τελευταία χρόνια η αδειοδότηση και λειτουργία βιομηχανικής μονάδας παραγωγής χρυσού στην περιοχή του Περάματος Έβρου με εκχύλιση των πετρωμάτων με κυανιούχα υδατικά διαλύματα (NaCN).

Η παραγωγή χρυσού αποτελεί μια βαριά ενεργοβόρα, υδροβόρα, μεταλλευτική (στο επίπεδο εξόρυξης) και χημική (στο επίπεδο επεξεργασίας) βιομηχανία. Η εν λόγω εταιρεία επιχειρεί να μετατρέψει την περιοχή του λόφου του Περάματος σε χώρο απόθεσης κυανιούχων κυρίως τοξικών αποβλήτων με στόχο την απόληψη ελάχιστων συγκριτικά ποσοτήτων χρυσού (1-3g χρυσού και αργύρου) από ένα τόνο κοιτάσματος.

Απαράδεκτες τιμές...