Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Χαλκιδική: «Πράσινη» καμπάνια σε επτά χώρες


Καμπάνια με αιχμή το πράσινο προφίλ της ξεκινά σε επτά χώρες η Χαλκιδική, με στόχο να προσελκύσει τον αυξανόμενο αριθμό «πράσινων» ευαισθητοποιημένων τουριστών της κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.
Ύστερα από πρωτοβουλία του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Χαλκιδικής, η περιοχή θα έχει

...Απομένει να το ψηφίσουν τα βουλευτάκια της δεκάρας...


Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ 2012


ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ?

"Η ζωή των παιδιών πάνω από το χρυσό"...,
αλλά κάτω από τον "υπερ πάντων αγώνα"...
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Έχουν περάσει 3 ολόκληρα εικοσιτετράωρα και ακόμα δεν έχουμε δει ούτε μια δήλωση καταδίκης από επίσημους ή ανεπίσημους φορείς της περιοχής και του νομού για τις ανατριχιαστικές δηλώσεις, που έκανε στη Θράκη, ο ιδρυτής του «παρατηρητηρίου...». 
Για όσους ξέχασαν ή κάνουν πως δε θυμούνται ο κύριος αυτός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συνειδητή συναίνεση των κατοίκων της Χαλκιδικής«αν σκοτωθούν παιδιά», στο πλαίσιο του ανένδοτου «αγώνα», που έχει κηρύξει ο ίδιος ενάντια στη μεταλλευτική δραστηριότητα.

 Αναρωτιόμαστε λοιπόν:

Συνάντηση Ιγγλέζη - Τζηρίτη για την πράσινη ελιά Χαλκιδικής


Συνάντηση με τον Περιφερειακό Σύμβουλο και υπευθ. Αγροτικών θεμάτων κο Τζηρίτη, μετά από αίτημά τους, είχαν σήμερα μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ Χαλκιδικής και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ στο νομό Κατερίνα Ιγγλέζη. 
Η συνάντηση έγινε για τα τρέχοντα και οξυμένα προβλήματα των αγροτών στο νομό με αφορμή την χαμηλή τιμή διάθεση της πράσινης ελιάς, για άλλη μια χρονιά. Αναζητηθήκαν οι τρόποι παρέμβασης τόσο της Περ. Ενότητας Χαλκιδικής όσο και της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ Χαλκιδικής με την παράλληλη υποστήριξη της βουλευτού σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Τιμή πράσινης ελιάς 2012.

Σήμερα μετά από προσπάθειες των Πρόεδρων των Αγροτικών Συνεταιρισμών Χαλκιδικής: Αγίου Μάμαντος ,Καλυβών ,Πορταριάς ,Ολύνθου, Ορμύλιας, Σημάντρων και Τενέδου ορίστηκε ραντεβού με τους εμπόρους στο ξενοδοχείο Ωκεάνια μήπως βρεθεί κάποια λύση στην τιμή της Ελιάς.
Παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις όλων πως θα παραβρεθούν στο ραντεβού την τελευταία στιγμή οι ξένοι έμποροι Ιωαννίδης, Κωνσταντόπουλος και interkom δεν παρευρέθησαν , ήρθαν μόνο οι τοπικοί έμποροι ΠΑΥΛΟΣ ΔΕΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΒΑΝΑΣ, ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΓΙΑΝΝΗΣ από τον Σύλλογο μεταποιητών Χαλκιδικής.

Ερώτηση Δριβελέγκα προς τον Υπουργό Οικονομικών

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς : Τον κ. υπουργό οικονομικών
Θέμα : «Ένταξη των κατοίκων του Δ. Διαμερίσματος Ζερβοχωρίων στην αρμοδιότητα της Δ.Ο.Υ. Πολυγύρου, του Νομού Χαλκιδικής»
κ. Υπουργέ
Στην προσπάθεια εξορθολογισμού της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δημοσίου, σε παρελθόντα χρόνο, αποφασίστηκε η κατάργηση της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας ( Δ.Ο.Υ. ) Ζαγκλιβερίου και η συγχώνευσή της με αυτήν του Λαγκαδά του Νομού Θεσσαλονίκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΚΕΤΟ...


Δήμος Ν.Προποντίδας: Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών


Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα εκείνους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, ότι η προβλεπόμενη απο τον Ν4038/2012 (Α 14) αρ 3 παρ 8 ημερομηνία εκπνέει την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012.
Οι ενδιαφερόμενοι για να τακτοποιήσουν τις οφειλές  τους μπορούν να προχωρήσουν σε διακανονισμό έως και 60 δόσεων με  το Δήμο.
Επίσης υπάρχει  δυνατότητα απαλλαγής απο τις προσαυξήσεις έως και 100% ανάλογα με το ποσό που θα πληρωθεί. Πληροφορίες στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου Νέας Προποντίδας (κ Γουδιός, κα Γιανναρίδου, τηλ 2373350216 και 2373350214) Δημαρχείο Νέας Προποντίδας Μεγ Αλεξάνδρου 26, 1ος όροφος Νέα Μουδανιά.  

Έργα για υλοποίηση στο Δήμο Πολυγύρου

ΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ:
==ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΟΡΜΥΛΙΑΣ
==ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ:
==ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΚΑΙ
==ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ 5Χ5 ΚΡΗΜΝΗΣ ΚΑΙ ΡΙΖΩΝ
Δόθηκε το πράσινο φως για την υλοποίηση των έργων:

«Οι ένστολοι μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό να διεκδικούν τα δικαιώματά τους»

Το ΚΚΕ στηρίζει τα δικαιώματα των ένστολων, των αποστράτων, των συνταξιούχων στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας για αξιοπρεπή διαβίωση, όπως και για κάθε εργαζόμενο.
Σε συνθήκες κρίσης και ενώ πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου στην περιοχή μας γίνονται πιο εμφανείς οι ψεύτικες και παραπλανητικές, χρόνια τώρα, κυβερνητικές υποσχέσεις, για ευημερία. Αποκαλύπτεται ο αντιλαϊκός

Πρόταση σύστασης Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 
« Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2012
Προς
τον Αξιότιμο
Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη
Στα εβδομήντα περίπου χρόνια που έχουν περάσει από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι ελληνικές κυβερνήσεις ουδέποτε οργάνωσαν ή διεκδίκησαν με συστηματικό τρόπο την υλοποίηση των υποχρεώσεων της κατοχικής Γερμανίας απέναντι στον ελληνικό λαό.

ΕΛΠΙΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ Β. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ