Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Στα 67 ...και βλέπουμε!

Αυξημένη παραγωγή πράσινης ελιάς Χαλκιδικής αλλά με προβλήματα στο μέγεθος του καρπού

Αυξημένη αναμένεται να είναι η φετινή παραγωγή της πράσινης ελιάς Χαλκιδικής, που σύμφωνα με τους παραγωγούς αναμένεται να ξεπεράσει τους 100.000 τόνους. Υπάρχουν όμως προβλήματα στην ποιότητα εξαιτίας της παρατεταμένης λειψυδρίας και των υψηλών θερμοκρασιών. Μόνη ελπίδα των

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αριστοτέλη

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΙΘΩΝΙΑΣ


 Εκφράζουμε  τη βαθύτατη θλίψη  μας  για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, Κυρού Νικοδήμου, ο οποίος άφησε πίσω τουπλούσιο ποιμαντικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο κατά  τη μακρά διακονία του στη Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου.
     Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη για το θεάρεστο έργο του. Ευχόμαστε ο Κύριος να τον αναπαύσει από τους κόπους του στα σκηνώματα των Αγίων Του.
                                                                                        Ο Δήμαρχος
                                                                                    Ιωάννης Τρ. Τζίτζιος

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Πολυγύρου για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Κυρού Νικοδήμου

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ
ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, κ. ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ
ΙΕΡΙΣΣΟΥ, ΑΓ. ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΔΑΜΕΡΙΟΥ ΚΥΡΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ
Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την εκδημία εις Κύριον του Μακαριστού Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, Κυρού Νικοδήμου.
Η φιλανθρωπική του δράση και το κοινωνικό του έργο ας αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο, που διανύει η χώρα μας.
Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό.
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου
Αστέριος Ζωγράφος

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ψήφισμα
στη μνήμη του Μακαριστού Ποιμενάρχη Ιερισσού, Αγίου Όρους, Αρδαμερίου και Αρναίας
κυρού Νικοδήμου
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
της 17ης Σεπτεμβρίου 2012
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη στο θλιβερό άγγελμα της εις Κύριον εκδημίας του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους, Αρδαμερίου και Αρναίας α ε ι μ ν ή σ τ ο υ Ποιμενάρχου μας
ΚΥΡΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ
Συνήλθε έκτακτα σήμερα 17 Σεπτεμβρίου 2012, σε συνεδρίαση. Παρόντος και του Δημάρχου Αριστοτέλη κ. Χρήστου Πάχτα.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

O Δήμος Πολυγύρου, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις επετειακού και πολιτιστικού περιεχομένου. Για το λόγο αυτό ανακοινώνεται πως όσοι επιθυμούν (φορείς και πολίτες) μπορούν να καταθέσουν εγγράφως ιδέες και προτάσεις έως την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, με φαξ στο 23713 50783, με mail στο info@poligiros.gr, ή αυτοπροσώπως στο γραφείο πολιτιστικών εκδηλώσεων, στο ισόγειο του Δημαρχείου Πολυγύρου. Πληροφορίες: 23710 21420.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ Ν.ΜΑΡΜΑΡΑ


Χορευτικά συγκροτήματα από την Ελλάδα, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ουκρανία πρόκειται να παρουσιάσουν τους τοπικούς, παραδοσιακούς χορούς των περιοχών τους την  Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου  στην κεντρική προβλήτα του Ν. Μαρμαρά και ώρα 20.00.
   Την εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας,  συνδιοργανώνουν η Δημοτική Κοινότητα Ν. Μαρμαρά και ταξιδιωτικό γραφείο της Σερβίας.

Eldorado Gold - Kisladag Turkey

Σήμερα γνωρίζουμε ότι μία από τις ποιο αναξιόπιστες εταιρίες χρυσού στο κόσμο είναι και η "δική" μας ELDORADO με τις θυγατρικές της.
Άλλωστε είναι ήδη ανέκδοτο- μασάλι για τους κατοίκους της ΒΑ Χαλκιδικής η υποτιθεμένη εξόρυξη κάτω από το χωριό της Στρατονίκης με... μετροπόντικα!!!

ΕΥΚΟΛΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ...