Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΙ "ΞΕΧΑΣΑΝ" ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ?

Πυρσός "παρακαταθήκη" για την ...προστασία
του δάσους των Σκουριών
!

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Οργασμός... εργασίας επικρατεί στις τάξεις του αντιμεταλλευτικού μπλοκ. 
Το «παρατηρητήριο...γερμανικών συμφερόντων» και οι συνεργάτες του, εδώ και 5 μέρες προσπαθούν να εμφανίσουν τις μολότοφ και όλα τα άλλα, που βρέθηκαν ή έπεσαν μέσα στο δάσος από τους σπεσιαλίστες των εμπρηστικών επιθέσεων, που κουβάλησαν στον τόπο μας, ως «αναψυκτικά» και «εμφυτεύματα». 
Το μόνο που δε μας έχουν πει ακόμη είναι ότι έπεσαν από τον ουρανό ή ακόμη πειστικότερα... από το ελικόπτερο της αστυνομίας!

Η ΠΕΜΕΤΕ ψηφίζει Ολοκληρωμένη Διαχείριση-Δειγματοληψία θα γίνετε σε παραγωγούς που δεν είναι ενταγμένη στο σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Η Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών- Τυποποιητών Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ) σε ανακοίωσή της γνωστοποίησε πως οι επιχειρήσεις – μέλη της θα αγοράζουν ελαιόκαρπο κατά προτίμηση από τους ελαιοπαραγωγούς οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο καθεστώς Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.
Έτσι, η ελαιοκομική περίοδο 2012/13 βρίσκει τις επιχειρήσεις – μέλη της ΠΕΜΕΤΕ να προτιμούν τους ελαιοπαραγωγούς που είναι ενταγμένοι στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση για να μπορέσουν να πιστοποιήσουν την λελογισμένη χρήση των δραστικών ουσιών και να τηρούν τα επιτρεπτά χρονικά όρια των εφαρμογών φυτοπροστασίας.

Αυτά που έθαψε η Ετ3, τα δείχνει το R channel Κομοτηνής. Εκτενείς αναφορές στο Κιλκίς.

Παρέμβαση των μελών της διανομαρχιακής επιτροπς Ροδοπης - Εβρου κατα της εξορυξης χρυσού, Ανέστη Στρατιάδη και Γιάννη Καρυπίδη, στο δελτίο ειδήσεων του R chanel της Κομοτηνής  συζήτηση με την δημοσιογράφο Βάσω Θεολόγη.

Υπογραφή σύμβασης ανάπλασης πλατείας Γιαννούδενας

=== Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου: «Ανάπλαση πλατείας Μουσείου Υφαντικής (πρώην Γιαννούδενα) και παρακείμενων κοινόχρηστων χώρων Δ.Κ. Αρναίας, Δήμου Αριστοτέλη», προϋπολογισμού 118.230,99€.
=== Ξεκινά η εκτέλεση των εργασιών του έργου.
Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αριστοτέλη και του αναδόχου κατασκευής του έργου: «Ανάπλαση πλατείας Μουσείου Υφαντικής (πρώην Γιαννούδενα) και παρακείμενων κοινόχρηστων χώρων Δ.Κ. Αρναίας, Δήμου Αριστοτέλη».

Τορωναίος Συκιάς - ΝΙΚΗ Πολυγύρου


Τριήμερο παραπληροφόρησης και προπαγάνδας από την “Καθημερινή”


Μέρα πρώτη: Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου
Την Δευτέρα είχαμε γράψει (εδώ) πόσο διαφορετικά κάλυψαν τα γεγονότα της 9ης Σεπτεμβρίου στις Σκουριές η ελληνική  και η αγγλόφωνη  έκδοση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ. Στην ελληνική “Καθημερινή” (εδώ) οι διαδηλωτές στις Σκουριές ήταν “κάτοικοι και αναρχικοί”. Στην “Kathimerini” (εδώ) ήταν “residents and protesters”. Η ελληνική έκδοση δεν έχει καμμία αναφορά στα σχέδια της εταιρείας HELLAS GOLD/ELDORADO ενάντια στα οποία γίνονται οι κινητοποιήσεις. Δεν είχε επίσης καμμία αναφορά στα δέντρα που κόπηκαν για να εμποδίσουν την πρόσβαση των κατοίκων στο βουνό.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Απο-καλύπτουμε τα ακροαριστερά τάγματα εφόδου που ανα-κάλυψε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ!

Μεγάλη επιτυχία των φωτοσυντακτών μας. Διείσδυσαν στα ακροαριστερά τάγματα εφόδου της Χαλκιδικής, που ανακάλυψε η γνωστή για την "εγκυρότητά " της εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και σας τα παρουσιάζουμε σήμερα.
1ο τάγμα: Ακροαριστερές μαθήτριες στην παρέλαση της Ιερισσού Χαλκιδικής την 25η Μαρτίου 2012 
Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στην οποία οι μαθητές βρήκαν ευκαιρία  να διαμαρτυρηθούν κατά της καταστροφής του τόπου τους.

Το μαύρο περιβραχιόνιο, οι μαθήτριες δήλωσαν ότι το φόρεσαν σαν ένδειξη διαμαρτυρίας

ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ: ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Η  ΕΚΔΗΛΩΣΗ (12-9-2012) ΣΤΗΝ ΟΡΜΥΛΙΑ
Αξίζει να πληροφορηθούν όχι μόνο οι Χαλκιδικιώτες, αλλά και οι άλλοι πολίτες για τα όσα έγιναν στην χθεσινή εκδήλωση στην Ορμύλια Χαλκιδικής, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ορμύλιας κ. Τ. Σαραφίδη (της παράταξης του Α. Ζωγράφου, δημάρχου Πολυγύρου) και είχε ως θέμα της τις «ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ Β.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ».

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (1912-2012)

Ο Δήμος Πολυγύρου, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας, οργανώνει εκδήλωση στο Τοπικό Διαμέρισμα του Αγίου Προδρόμου, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012, προς τιμήν του μακαριστού Αρχιμανδρίτη, Αστέριου Γραμμένου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Θα αφηγείται (επί πληρωμή) την ανικανότητα και την αποτυχία του!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Διαβάζουμε κατά καιρούς για τις υπερβολικές αμοιβές που λαμβάνουν ανά τον κόσμο πρώην πρόεδροι, πρωθυπουργοί και υπουργοί για ολιγόλεπτες ομιλίες τους σε διάφορα συνέδρια και όχι μόνο.
Ως του θαύματος όλοι αυτοί οι “πρώην” (ειδικά των ανεπτυγμένων χωρών) μετά την θητεία τους (ή τις θητείες τους) λαμβάνουν πάμπολλες προσκλήσεις σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και οι οποίες πολλές φορές διοργανώνονται από κάποια απίθανα σωματεία ή φορείς που δικαίως διερωτάσαι που βρίσκουν τα χρήματα για την αμοιβή των υψηλών ομιλητών τους.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στα πλαίσια της 77ης Δ.Ε.Θ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τετάρτη 12/9 ο Πάνος Καμμένος πραγματοποίησε μεγάλη ανοιχτή ομιλία στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης στα περίπου 2000 στελέχη και μέλη του κινήματος.

Η Συντονιστική επιτροπή Χαλκιδικής Χαλκιδικής συμμετείχε στην οργάνωση της ομιλίας στέλνοντας λεωφορείο με τους φίλους του κινήματος και πολλά Ι.Χ αυτοκίνητα.
Η παρουσία πολλών ετεροδημοτών μας ήταν καταλυτική!