Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ο λόγος της απουσίας!

Πολιτικό πρόσωπο της Χαλκιδικής έχει χαθεί τελευταία από την πιάτσα!
Μαθαίνουμε το λόγο και σας λέμε ότι είναι ευχάριστος!
-Τις ευχές μας!

Αξιόπιστος στους Ευρωπαίους τοκογλύφους … αναξιόπιστος και ψεύτης στους Έλληνες!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Τις τελευταίες ημέρες το κυρίαρχο σύνθημα του κ. Σαμαρά είναι ότι η προσπάθεια του έγκειται στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας στο εξωτερικό. κ. Σαμαρά για ποια αξιοπιστία μιλάτε από ποιους και για ποιους;
Ας ξεκινήσουμε από την δική σας έναντι του κόσμου που σας ψήφισε μια και είναι της πάσης γνωστό ότι η μεταβολή των απόψεων και των υποσχέσεων σας δεν συνιστούν πλέον μία κλασική “κωλοτούμπα” αλλά μία ολόκληρη χορευτική “πιρουέτα” 360μοιρών. Δεν νομίζω να υπάρχει στα παγκόσμια χρονικά η περίπτωση σας δηλ. ως αρχηγός κόμματος να διαγράφετε βουλευτές σας, πρώτα διότι εψήφισαν το μνημόνιο και μετά από λίγο καιρό διότι δεν το ψήφισαν!

Μια βόλτα στο βουνό

Ίσως το πρόβλημα με τα μεταλλεία στη Χαλκιδική (και οπουδήποτε αλλού) να μην είναι το μεγαλύτερο σε αυτή τη χώρα. Ίσως να είναι απλά μια συνέπεια αυτού που ζούμε σήμερα, ίσως να είναι απλά ένα μεμονωμένο γεγονός μέσα σε πολλά άλλα σοβαρότερα. Σίγουρα, μη καταγόμενος από την περιοχή, δεν μπορώ να αφουγκραστώ απόλυτα τις σκέψεις και τα συναισθήματα των κατοίκων που έχουν χτίσει εκεί τις ζωές τους και τις ζωές των παιδιών τους. Μια επίσκεψη όμως ήταν αρκετή για να με ωθήσει να αφιερώσω κάποιες από τις σκέψεις μου εκεί.

Ο Δήμος Σιθωνίας κατά της επένδυσης χρυσού στην Β.Α. Χαλκιδική

Με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Σιθωνίας τάχθηκε με συντριπτική πλειοψηφία κατά της επένδυσης χρυσού στην Β.Α. Χαλκιδική.
Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική Σύμβουλος της μειοψηφίας Κυριακή Μάλαμα.
Κατά την ψηφοφορία ψήφισαν: κατά της επένδυσης δεκαπέντε (16) σύμβουλοι, υπέρ της επένδυσης ψήφισε ένας (1), ενώ υπήρξε και μία (1) λευκή ψήφος!
Και λίγο παρασκήνιο:

Αισιόδοξοι οι ελαιοπαραγωγοί...

Αισιόδοξοι είναι φέτος οι ελαιοπαραγωγοί σε σχέση με την τιμή της πράσινης ελιάς!
Παρ' όλες τις φετινές δυσκολίες (ανομβρία, προβλήματα στις γεωτρήσεις τους κ.λ.π.) οι πληροφορίες, οι οποίες και τους χαροποιούν, μιλάνε για τιμή γύρω στο 1,20 με 1,30 € το κιλό!

Χαλκιδική: Αγώνας ενάντια στα μεταλλεία

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Με απόφαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε η διαδικασία προς την ενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σε ενιαίο πολιτικό φορέα. Στα πλαίσια αυτής της απόφασης ξεκινάει η εγγραφή μελλών έτσι ώστε στο άμεσο διάστημα μέσα από δημόσια πρόσκληση να πραγματοποιηθούν ανοιχτές συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σε επίπεδο νομού η δήμων ή δημοτικών διαμερισμάτων. Στις συνελεύσεις παίρνουν μέρος μέλη και μη μέλη και εγγραφές γίνονται και κατά την διάρκεια των συνελεύσεων.
Αντικείμενο των ανοιχτών συνελεύσεων είναι:

ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ...ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ "ΚΑΨΤΕ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ"

Οι "υπερασπιστές του δάσους" με κουκούλες, μολότοφ,

φωτοβολίδες, καδρόνια και μπουλόνια. Αυτό θα πεί
"αναβάθμιση ποιότητας ζωής"
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
«Εμείς πήγαμε ειρηνικά για να διαδηλώσουμε και αυτοί (οι αστυνομικοί), μόλις μας είδαν, μας έκαναν επίθεση με δακρυγόνα».

Αυτό λένε σε κάμερες, εφημερίδες και αναρτήσεις στο διαδίκτυο, οι «ειρηνιστές» και πάνω απ όλα φίλοι της οικολογίας και αυτόκλητοι προστάτες της ΒΑ Χαλκιδικής, 3 μέρες, μετά το νέο «έπος», όπως καυχιούνται, που ξανά...έγραψαν στις Σκουριές. 
Αυτά τα λόγια δεν τα λέει μόνο η ομάδα των κοινών γνωστών «οικολόγων» στην κοινωνία των Μαδεμοχωρίων, τα ισχυρίζονται και εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που έλαβαν μέρος, συνειδητά ή ασυνείδητα, στις νέες εμπρηστικές επιχειρήσεις στο δάσος των Σκουριών.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ "ΠΑΙΖΩ ΒΟΛΛΕΙ" ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ


Ξεκίνησαν τα τμήματα υποδομής και ακαδημιών του τμήματος Βόλεϊ του Π.Ο.Μ  Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ. Μετά το πετυχημένο άνοιγμα στηνΚασσανδρεία Χαλκιδικής οι υπεύθυνοι των τμημάτων θα ξεκινήσουν και μια νέα προσπάθεια στην Νέα Τρίγλια Χαλκιδικήςόπου με έμπειρους γυμναστές θα αναπτύξουν το άθλημα και σε αυτή την περιοχή.
 Στα αγωνιστικά τμήματα οι άνδρες θα αγωνιστούν στο αναβαθμισμένο «Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ανδρών» όπου και πάλι μετά την πετυχημένη περσινή πορεία θα διεκδικήσουν μια θέση στην κορυφαία τετράδα της κατηγορίας αν όχι την άνοδο στην Α2 , αλλά κυρίως θα δοθεί προτεραιότητα στη συμμετοχή νέων αθλητών από τα τμήματα υποδομής.

Μια τόσο μακρινή απουσία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Άλλη μια, μεγαλειώδης κινητοποίηση ενάντια στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στη Β.Α. Χαλκιδική την 9η Σεπτεμβρίου, απέδειξε την αποφασιστικότητα των κατοίκων να μην επιτρέψουν να γίνει ο τόπος τους εστία περιβαλλοντικής καταστροφής και σοβαρών προβλημάτων υγείας για εργαζομένους και κατοίκους.
Και για ακόμα μια φορά, η κυβέρνηση και η εταιρία εξόρυξης, έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο: Στήθηκαν αναχώματα και ο δημόσιος δασικός δρόμος είχε αποκλειστεί σε τρία τουλάχιστον σημεία με φρεσκοκομένα δέντρα, απαγορεύοντας την διέλευση πολιτών.

Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ

Σκεπτόμενος Πολίτης
Τυφλή βία και πάλι από τους «οικολόγους». Το νέο είναι ότι τα προχθεσινά θλιβερά επεισόδια που προκάλεσαν στις Σκουριές οι γνωστοί μας σκοταδιστές, καθώς και οι παράπλευρες και μετέπειτα εξελίξεις, αλλάζουν πιά και το φόντο αλλά και το θέμα του τοπίου.
Οι πνευματικοί καθοδηγητές αυτών των αντιλαϊκών ψευτοκινητοποιήσεων, είναι πλέον γνωστοί (για να μην έχουμε και καμιά αμφιβολία δηλαδή). Τους εγχώριους ματαιόδοξους ηγετίσκους τους ξέραμε. Οι περισσότεροι είναι αμφιβόλων ή/και θολών κινήτρων. Αλλά η πολιτική κάλυψη και καθοδήγηση που παρέχει το συνονθύλευμα που λέγεται ΣΥΡΙΖ«A», υποδεικνύει και τους ηθικούς αυτουργούς του αίσχους που παρακολουθούμε κάθε φορά που προαναγγέλλεται και μια σχετική «οικολογική δράση».

Νέα σχολική χρονιά στο Δήμο Σιθωνίας

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε σήμερα για εκατοντάδες μαθητές στις σχολικές μονάδες του Δήμου Σιθωνίας. Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος παρέστη το πρωί στον Αγιασμό που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Συκιάς και στο Γυμνάσιο και Λύκειο Συκιάς.
Απευθυνόμενος σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ο κ.Τζίτζιος ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά και τόνισε ότι ο Δήμος Σιθωνίας έχει μεριμνήσει ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα κατά τη φετινή σχολική περίοδο.

Μνημόσυνο για τα θύματα του σινούκ

Μνημόσυνο για τα θύματα από τη μοιραία πτώση του ελικοπτέρου σινούκ στις 11 Σεπτεμβρίου 2004 τελέσθηκε σήμερα το πρωί στο χώρο του μνημείου στο Πόρτο Κουφό του Δήμου Σιθωνίας.
Το μνημόσυνο τελέστηκε οκτώ ακριβώς χρόνια από την ημέρα της τραγωδίας, όπου έχασαν τη ζωή τους ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Πέτρος και άλλοι 16 συνάνθρωποί μας.

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ: ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 12 ΚΑΙ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Σε υλοποίηση της πρόσφατης απόφασης του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, μετά τις νέες περικοπές κατά 30% στους ήδη μειωμένους κατά 60% πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Δήμος Πολυγύρου προχωρά σε διήμερη αναστολή της λειτουργίας του, αύριο Τετάρτη 12 και μεθαύριο Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012.
Οι υπηρεσίες ασφαλείας καθαριότητα, ύδρευση, βοήθεια στο σπίτι, στήριξη ΑΜΕΑ, παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

Ο Δήμος Ν. Προποντίδας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ


Σύμφωνα με την απόφαση του συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε, με την οποία αναστέλλεται η λειτουργία των υπηρεσιών όλων των Δήμων της χώρας, λόγω περικοπής των πόρων χρηματοδότησης των Δήμων, που έχει σαν άμεση συνέπεια την προβληματική λειτουργία τους, ο Δήμος Νέας Προποντίδας
ΑΝΑΣΤΕΛΕΙ
τη λειτουργία όλων των υπηρεσιών του για το κοινό,  στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2012.
Κατά συνέπεια θα εξυπηρετούνται μόνο εξαιρετικά επείγουσες υποθέσεις πολιτών. 

2η ΓΙΟΡΤΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ - ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ 7-8-9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ «ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ»

Δύο νέες συνταγές δημιούργησε ομάδα έξι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας για τη Γαλάτιστα, με τοπικά προϊόντα, στο πλαίσιο της 2ης Γιορτής Κτηνοτροφίας. Και οι δύο συνταγές παρουσιάστηκαν την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μ. Χαρακόπουλου, του Βουλευτή Χαλκιδικής κ. Ε. Καρανάσιου, του Δημάρχου Πολυγύρου κ. Α. Ζωγράφου, εκπροσώπων της Τ.Α., φορέων και συλλόγων της περιοχής και πλήθους κόσμου.

"ΕΙΜΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑ ΤΗΝ ...."


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Πριν λίγες ημέρες κινιόμουν με την μοτοσικλέτα μου επί της οδού Πατησίων όταν ξαφνικά βλέπω μπροστά μου κάτι πρωτόγνωρο και περίεργο.
Συγκεκριμένα στο προ-πορευόμενο από εμένα όχημα στο πίσω παρμπρίζ υπήρχε μία πινακίδα όπου με μεγάλα γράμματα έγραφε την παρακάτω φράση «ΕΙΜΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑ ΤΗΝCITIBANK». Δεν σας κρύβω ότι όπως και οι περισσότεροι οδηγοί αλλά και πεζοί ξαφνιάστηκα και στο φανάρι πήγα στο παράθυρο του οδηγού όπου ξαφνιάστηκα για δεύτερη φορά αφού αντίκρισα ένα μεγάλο σε ηλικία και σοβαρό κύριο τον οποίο ρώτησα τι ακριβώς συμβαίνει.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ – ΤΡΟΙΚΑ – ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο ΕΑΜ
Πιστά και σταθερά στη γραμμή τους, τα παρασιτικά και κρατικοδίαιτα Μ.Μ.Ε. με τους αργυρώνητους και τα φτωχολαμόγια «δημοσιογράφους» και «αναλυτές» τους προπαγανδίζουν και διαφημίζουν συντονισμένα με εικόνα και ήχο, τα κοινωνικά κατακάθια της ναζιστικής-φασιστικής Χρυσής Αυγής και τις δολοφονικές επιχειρήσεις τους, ως προστάτες της νομιμότητας!!!
Υπό το βλέμμα του «αριστερού» νομικού και ευρωπαίου συνπρωθυπουργού» κ. Κουρ(β)έλη, ο υπουργός ασφάλειας Δένδιας με τις δηλώσεις του, απλόχερα δίνει πολιτική νομιμοποίησηστο δολοφονικό παρακράτος του μεγάλου κεφαλαίου, ονομάζοντας τις δολοφονικές φασιστικές επιχειρήσεις της Χρυσής αυγής απλά «Αντιποίηση αρχής»!!!!!

Στιγμιότυπα από τις διαμαρτυρίες κατά των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής

Βραβείο παραπληροφόρησης, για μια ακόμα φορά, στην XalkidikiTV

Την ώρα που τόσο το Καναδικό ραδιόφωνο όσο και η Καναδική τηλεόραση είχαν χθες ζωντανές μεταδόσεις της διαμαρτυρίας στις Σκουριές ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, τα τοπικά κανάλια της Χαλκιδικής δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα! Είδαν όμως την συγκέντρωση με τα 50 άτομα που έγινε υπέρ της εταιρείας στο Παλαιοχώρι. 
Το ΕΣΡ τι θα έλεγε γι’αυτό;

ΞΕΚΙΝΑΝ ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΑΟΠολυγύρου