Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ο χορός της κυβερνητικής τρόϊκας!

Ψήφισμα φορέων των Μαδεμοχωρίων

ΨΗΦΙΣΜΑ
Οι Δημοτικές Κοινότητες Αρναίας, Μ. Παναγίας, οι Τοπικές Κοινότητες Παλαιοχωρίου, Νεοχωρίου, Βαρβάρας, Στανού, Σταγείρων, Στρατονίκης, Ολυμπιάδος που αποτελούν παραδοσιακά τα Μαδεμοχώρια στο Δήμο Αριστοτέλη και οι Διοικήσεις των Σωματείων των εργαζομένων στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός ζητούμε από την Κυβέρνηση μέσω των συντεταγμένων οργάνων της να προστατεύσει τους οικισμούς μας, τις περιουσίες των δημοτών μας και το δικαίωμά μας στην εργασία.
Είμαστε κατά της βίας και υπέρ της ειρηνικής συνύπαρξης με όλους τους συνδημότες μας. Καταδικάζουμε την εισαγόμενη βία από όπου και αν προέρχεται στην περιοχή μας με μοναδικό στόχο τη δημιουργία επεισοδίων και την αποσταθεροποίηση.

Επιστολή της ΝΙΚΗΣ Πολυγύρου προς τους γονείς των παιδιών των ακαδημιών της.


2η ΓΙΟΡΤΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ 7-8-9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012


ΣΤΗ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ  ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 
      Τη  Γαλάτιστα θα επισκεφτεί αύριο, Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων για τη 2ηγιορτή κτηνοτροφίας.
      Συγκεκριμένα  ο υπουργός θα επισκεφτεί το υπό  ανέγερση δημοτικό σχολείο Γαλάτιστας, στις 13.00 για να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών και αμέσως μετά θα συναντηθεί με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων στο δημοτικό κατάστημα της Γαλάτιστας.

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για “Παράνομες εργασίες της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στη θέση Σκουριές Μ. Παναγίας”

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
ΑΝΑΦΟΡΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ
ΠΡΟΣ
1. Την Επιθεώρηση Περιβάλλοντος Tομέας Β. Ελλάδος
2. Την Επιθεώρηση Μεταλλείων Β. Ελλάδος
3. Την ΕΥΠΕ/ ΥΠΕΚΑ
4. Τον Ειδικό Γραμματέα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος/ ΥΠΕΚΑ

Στήριξη της βρώσιμης ελιάς Χαλκιδικής ζητάνε από το ΥπΑΑΤ οι παραγωγοί

Να καθοριστούν κατώτατες εγγυημένες τιμές για τις ελιές Χαλκιδικής, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα μικρό περιθώριο για την επιβίωση του αγρότη. Αυτό ζητάει σε επιστολή του, που απέστειλε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο πρόεδρος του Α.Σ. Καλυβών, Γεώργιος Γκολόης, για λογαριασμό των Αγροτικών Συνεταιρισμών

Συγχαρητήρια


ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ «ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ»

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Ζούμε σε μια χώρα, της οποίας ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ έχει βγάλει για διάφορα γεγονότα πολύ σωστές παροιμίες.
Μια από αυτές ταιριάζει γάντι με το θέμα μας.
«ΕΔΩ ΚΑΡΑΒΙΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ, ΠΑΛΙΟΒΑΡΚΕΣ ΠΟΥ ΠΑΤΕ» (για να μην την πω με κάποια άλλη παραλλαγή της, ξέρετε, τη γνωστή…).
Εδώ λοιπόν καράβια χάνονται, η ΧΩΡΑ χάνεται, και οι υπεύθυνοι για τον χαμό της κοιτάζουν

Αναζητώντας εναλλακτικές…

Σκεπτόμενος Πολίτης 

«Στην αρχή ήταν το ωραίο τοπίο. Κάποιοι φυσιολάτρες το ανακάλυψαν. Σταμάτησαν στο καφενείο του χωριού και το ‘παινέσαν, είπαν και δυο καλές κουβέντες στον καφετζή για τη μυζήθρα που τους πρόσφερε. Το καλοκαίρι εκείνο ήρθαν και άλλοι, πολλοί φυσιολάτρες και στήθηκε μια πρόχειρη καντίνα στην άκρη του μονοπατιού.
Με την αρχή της νέας χρονιάς, ο κοινοτάρχης έφερε μηχανήματα κι έκανε δρόμο αμαξωτό το μονοπάτι. Ήταν και του παπά απαίτηση να γίνεται μεγάλο πανηγύρι στο ξωκκλήσι πλάι στο ποτάμι και να πηγαίνουν όλοι, ασθενείς και οδοιπόροι, με τ’ αυτοκίνητά τους. Γι’ αυτό και τσιμεντώθηκε ο περίβολος του ξωκκλησιού και φτιάχτηκε υπόστεγο να προστατεύει τους πιστούς.

Και οι Kρίνοντες ... κρίνονται!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Πρόσφατα το υπουργείο παιδείας επανάφερε το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών με σκοπό οι ιθύνοντες να προσπαθήσουν να φορτώσουν για άλλη μία φορά τις μεγάλες και διαχρονικές τους ευθύνες για την υποβάθμιση της παιδείας στις πλάτες των εκπαιδευτικών τους οποίους απαξιώνουν “εντέχνως” και συστηματικά εδώ και χρόνια.