Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Τα ταλέντα δε χάνονται...

Η είδηση:
Παμψηφεί και δι' ανατάσεως των χειρών επανεξελέγη πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γιώργος Παπανδρέου (ναι, ο γνωστός), στο 24ο Συνέδριο της οργάνωσης που διεξάγεται στο Κέιπ Τάουν, στη Ν. Αφρική. 

Τα Τάγματα Εφόδου στα χρόνια της σιχασιάς


Για ακόμα ένα καλοκαίρι στο μνημείο της μάχης των Θερμοπυλών πραγματοποιήθηκε το σόου του χρυσαυγίτικου τσίρκουλου. Μισθωμένα λεωφορεία απ’ όλη την Ελλάδα μετέφεραν τον περιφερόμενο θίασο  στα Καμένα Βούρλα για να γκαρίξει κάτω από το άγαλμα του Λιονάιντας.
Αναμμένες δάδες, στρατιωτικά άρβυλα, χιτλερικοί χαιρετισμοί, υπόκρουση ελληνοπρεπούς βαγκνερικής μουσικής, αναφορές στην "ελληνική αυτοκρατορία της Χρυσής Αυγής" και άλλες φαιδρότητες συνέθεσαν το κιτς υπερθέαμα που τα τελευταία χρόνια λειτουργεί σαν επίδειξη δύναμης απέναντι στους "σύγχρονους Εφιάλτες". Χωρίς προφανώς να περιλαμβάνονται μέσα σ’ αυτούς και οι συνεργάτες της Βέρμαχτ, οι δωσίλογοι και οι γερμανοτσολιάδες της Κατοχής...

Βατερλώ δύο γελοίων

Θανάσης Καρτερός - ΑΥΓΗ
Περιμέναμε κι εμείς με αγωνία να δούμε τι θα αποφασίσει για το ψωμάκι μας η σύσκεψη των τριών στο Μαξίμου. Και φωτιστήκαμε. Ο Βενιζέλος ζήτησε από τους πολίτες να είναι επιφυλακτικοί στον καταιγισμό σεναρίων -έτσι το είπε- που διακινούνται. Ο Κουβέλης από κοντά, μας ενημέρωσε ότι η προσπάθεια ανεύρεσης των 11,5 δισ. συνεχίζεται. Και οι δυο δηλαδή μας διαβεβαίωσαν ότι δεν έχουν υπάρξει ακόμα αποφάσεις και το πράγμα συζητιέται. Έλα όμως που ο Στουρνάρας τους τάπωσε κανονικά, δηλώνοντας ότι το βασικό σενάριο των μέτρων έχει οριστικοποιηθεί. Και ότι απομένουν ορισμένα ελάσσονα ζητήματα σε εκκρεμότητα.

Κι όμως συμβαίνει! «Ενοικιάζεται» ο… Γιώργος

Νέοι επαγγελματικοί ορίζοντες ανοίγονται για τον Γιώργο Παπανδρέου, έστω κι αν στην Ελλάδα αμφισβητείται έντονα και διεξάγονται ακόμη και δικαστικές έρευνες σε βάρος του. Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε συνεργασία με το διεθνές πρακτορείο The Harry Walker Agency, που αναλαμβάνει να «νοικιάζει» σε ενδιαφερόμενους ομιλίες ηγετών και επιφανών προσωπικοτήτων. Εάν δηλαδή ένα ίδρυμα, ινστιτούτο ή άλλος φορέας θέλει να διοργανώσει εκδήλωση με ομιλητή μία διεθνούς φήμης προσωπικότητα, απευθύνεται στο πρακτορείο και με ένα αντίτιμο, εξασφαλίζει την παρουσία και την ομιλία αυτού του προσώπου. 

Ναι! ...και τα επόμενα προτελευταία!


Ριζά: Γιορτή ροδιού, 15/9


ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΤΟΥ Να αποτελειώσουμε τα Μνημόνια και τους υπηρέτες τους


Διαδηλώνουμε στη ΔΕΘ – 8/9, 6:00 μμ, άγαλμα Βενιζέλου 
  Για πέμπτη συνεχή χρονιά, η ελληνική οικονομία  βρίσκεται σε ύφεση οδηγώντας  τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στην απόγνωση. Τα απανωτά μέτρα όχι μόνο δεν αναστρέφουν την κατασταση αλλά την επιδεινώνουν. Η επίσημη ανεργία ανέβηκε στο 23,1% (στο 30% εκτιμάται η πραγματική), περίπου το 35% ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται, η πτώση στην βιομηχανία αγγίζει ποσοστά πολεμικής περιόδου (-28% στην τετραετία 2008-2011), το δημόσιο χρέος άρχισε πάλι να αυξάνει μετά το «κούρεμα», τα έσοδα του Προϋπολογισμού έχουν βουλιάξει προδικάζοντας νέα έκτακτα μέτρα. Συνολικά η πτώση του ΑΕΠ από το 2008 κυμαίνεται στο –20%, δηλαδή έχει ξεπεράσει την Αργεντινή του 2001-2002.

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΔΩΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ...

Ανακοίνωση Δήμου Πολυγύρου για καυσόξυλα

Ανακοινώνεται ότι οι αιτήσεις των κατοίκων Πολυγύρου για τα καυσόξυλα έτους 2012 θα γίνονται στο Δημαρχείο από την Δευτέρα 3/9/2012 έως και την Παρασκευή 21/9/2012. Παρακαλούνται οι δικαιούχοι να προσέρχονται με την αστυνομική τους ταυτότητα κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Δημαρχείο για να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις τους.

Οι εισπράκτορες των τοκογλύφων έχουν αποθρασυνθεί πλέον τελείως!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Η είδηση …
Με τη νέα χρονιά οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα κληθούν να πληρώσουν είτε Τέλος Κυκλοφορίας είτε Τέλος... Ακινησίας, αφού η κυβέρνηση εξετάζει να χρεώνει την «προσωρινή ακινησία» των ΙΧ με ένα σύστημα παρόμοιο με εκείνο που υπάρχει στην ακινησία των σκαφών αναψυχής.
Ο σχολιασμός …

Ποιος μιλάει!

"Αν έχεις αυτοκίνητο, έχεις τεκμήριο. Αν καταθέσεις πινακίδες, θα βάλουν τέλος ακινησίας! Ήθελα να ξέρα ποιος μ@@@@@ς τα σκέφτεται αυτά;" έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο αρχιμ@@@@@ς Γ.Βουλγαράκης.
- Ρε Βουλγαράκη,  "ο μ@@@@@ς που τα σκέφτεται αυτά" σίγουρα είναι μικρότερος από σένα, εσύ έχεις πει και κάνει ...σημεία και τέρατα!