Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ


Είναι γνωστό σε μας τους δημότες της Αγίας Παρασκευής ότι ο Δήμαρχος Κασσάνδρας έχει έλθει για να συζητήσει μαζί μας μόνον προεκλογικά. Τώρα ξέχασε(!) ότι, κατά τον Αριστοτέλη, ο άρχων είναι καλός και ωφέλιμος για την δημοκρατία και τον τόπο, όταν συζητάει τα προβλήματα και τις προτάσεις με του αρχόμενους. Σήμερα είναι άφαντος / εξαφανισμένος, γι’ αυτό η μόνη μας ελπίδα είναι η αναζήτησή του.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑI: Ο δήμαρχος Κασσάνδρας, για να μας ενημερώσει αν ο δρόμος, που συνδέει τους οικισμούς Αγίας Παρασκευής - Πανοράματος - Πευκοχωρίου, είναι δημοτικός ή όχι και γιατί. 

Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ: Μαρίνος Φυλαχτός


Αγώνισμα: Δισκοβολία           Κατηγορία: F42
Γεννήθηκε στις 4/1/1973 στην Παλαιόχωρα Χαλκιδικής.
Ατύχημα: στις 31/7/1978 έχασε το αριστερό του πόδι από ένα γεωργικό μηχάνημα.
Τα μαθητικά και γυμνασιακά του χρόνια τα πέρασε στην Παλαιόχωρα. Το Γενικό Λύκειο το τελείωσε στην Αρναία.
Πρώτη φορά συμμετέχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 1998.

ΚΛΟΠΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ

Το βράδυ της 26ης Αυγούστου εκλάπη αγροτικό αυτοκίνητο μάρκας Toyota hi lux2χ4 χρώματος λευκού από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής και από την περιοχή του νοσοκομείου Χαλκιδικής.

Στανός: ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΧΑΪΔΩ


Πέμπτη  30 Αυγούστου 2012
  • «Η ΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΚΑΓΟ» -Ερασιτεχνική θεατρική ομάδα Στανού
  •   Συναυλία με τους b-MARie
  • Ανταλλακτικό -  Χαριστικό Παζάρι
Προαύλιο Δημοτικού  Σχολείου  - Έναρξη 8:30 μ.μ 
Διοργάνωση :Πολιτιστικός Σύλλογος και Σύλλογος Γυναικών Στανού
Παρασκευή   31 Αυγούστου 2012

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, Κ. ΙΓΓΛΕΖΗ, ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ UNESCO, ΣΤΟΝ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ

Σε εκδήλωση έναρξης των Παιδικών κατασκηνώσεων του «Κέντρου UNESCO, για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια», προσκλήθηκε και συμμετείχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Χαλκιδικής, Κατερίνα Ιγγλέζη, την Κυριακή 26/8 στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ, στον Αγ. Νικόλαο Χαλκιδικής.
Η βουλευτής στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία των «διαπολιτισμικών δράσεων Διαλόγου» για τα παιδιά και του ς Λαούς, αναφέρθηκε στην καταστροφική επίδραση του ρατσισμού και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες

"Να μοιραστούμε τα έξοδα μετακίνησης."


Σε καιρούς οικονομικής και πολιτισμικής κρίσης η αλληλεγγύη μεταξύ των συνανθρώπων είναι το μόνο φάρμακο που μπορεί να γιατρέψει τις πληγές που αυτή αφήνει.
Μετακινούμε καθημερινά από τον Σταυρό Θεσσαλονίκης προς τον Πολύγυρο , ώρες Γραφείου 8 με 2,30 και θα ήθελα να απευθύνω πρόσκληση για κοινή μετακίνηση σε όποιον κάνει την ίδια διαδρομή και θα ήθελε να μοιραστεί τα έξοδα μετακίνησης.
Πληροφορίες: Γιώργος  τηλ. 6972021858.

Μεταλλευτική δραστηριότητα και εδαφική ακεραιότητα


ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ* - ΑΥΓΗ

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την ‘αξιοποίηση’ του ορυκτού πλούτου της χώρας, με την οποία μάλιστα πολλοί υποστηρίζουν ότι μπορεί να αποπληρωθεί, αν όχι όλο, μεγάλο μέρος του εξωτερικού χρέους. Πρωτεύουσα θέση σε όλον αυτόν τον πλούτο, λέγεται ότι έχουν τα κοιτάσματα χρυσού που βρίσκονται διάσπαρτα κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και η αξία τους μάλιστα υπολογίζεται σε δεκάδες δισεκατομμυρίων ευρώ. Φυσικά η πραγματικότητα απέχει πάρα πολύ από αυτές τις αντιλήψεις καθώς το ‘κέρδος’ του Δημοσίου από τέτοιας μορφής επενδύσεις είναι ουσιαστικά μηδενικό επειδή απλούστατα δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από την ισχύουσα νομοθεσία.

Το ΟΡΑΜΑ του Χρήστου Πάχτα για το Δήμο Αριστοτέλη: Φαλακρά δάση και τρωγλοδύτες δημότες

Tελειωμό δεν έχουν οι δολοπλοκίες και οι παρανομίες του Δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα για να προωθήσει το καταστροφικό σχέδιο της ELDORADO GOLD για τη Χαλκιδική.
Με το 19510/28.09.2011 έγγραφο το Δασαρχείο Αρναίας ζητούσε τη «Γνωμοδότηση του Δήμου Αριστοτέλη για την παραχώρηση δημοσίων δασών για την υλοποίηση των έργων α) “Μεταλλευτικές-Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας” και β) “Απομάκρυνση, καθαρισμός χώρου παλαιών τελμάτων Ολυμπιάδας” … όπως αυτά εγκρίθηκαν με την ΚΥΑ 201745/26.07.2011…».

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ...


Πανάκριβη υπηρεσία, προβληματική εξυπηρέτηση στα νέα νούμερα του ΕΟΠΥΥ!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Πέμπτη 23 Αυγούστου και ώρα 14:50 τηλεφωνώ στο 14554 για να κλείσω ένα ραντεβού με γιατρό του ταμείου μου. Είναι η πρώτη φορά που καλώ ένα από τα νέα νούμερα που αντικατέστησαν το παλιό 184 (που είχε χρέωση 0,3 λεπτά) και το διάλεξα γιατί ήταν το πιο φτηνό (0,98 λεπτά) από τις τέσσερις γραμμές που εδώ και μέρες μας ... 

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στα Ν. Φλογητά