Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012

Για να μη πούμε το νερό… νεράκι


Του Μάκη Πάνου
Αφορμή να καταθέσω αυτές τις σκέψεις, μου έδωσαν τα πολλά περιστατικά κατασπατάλησης του νερού άρδευσης, που παρατηρώ καθημερινά τους καλοκαιρινούς μήνες.
      Ειλικρινά λυπάμαι και θυμώνω βλέποντας να τρέχουν νερά στους αγροτικούς δρόμους από τα ποτίσματα κυρίως της ελιάς. Ολόκληρα στρέμματα ελαιώνων να είναι πλημυρισμένα και το πολύτιμο αυτό αγαθό να τρέχει και να χάνεται εγκληματικά στους δρόμους και στα γύρω χωράφια. Τρελαίνομαι να βλέπω ενώ βρέχει καταρρακτωδώς, συγχρόνως να ποτίζονται γκαζόν, ή ενώ έχει βρέξει ώρες ολόκληρες και δεν υπάρχει λόγος ποτίσματος, κάποιοι αγρότες να ποτίζουν επειδή όπως λένε είναι η σειρά τους.

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ – ΟΛΑΝΤ

Αυτό είναι το νέο κλίμα που έλεγαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έφερνε ο Ολάντ. Η Γαλλία και η Γερμανία, όπως όλα τα καπιταλιστικά κράτη, τρώγονται μεταξύ τους για τη λεία, αλλά είναι όσο ποτέ άλλοτε συντονισμένες κατά των λαών, και του ελληνικού.
Το μήνυμά του γαλλογερμανικού άξονα είναι ξεκάθαρο: Ο λαός να καταδικαστεί μόνιμα στην εξαθλίωση. 

Το βλέμμα της Μέρκελ ...

... και το μειδίαμά της δείχνουν ερωτικά ή όχι; 

Θα αποκαλύψουν ποτέ τους κλέφτες του συναφιού τους;


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Διαβάσαμε ότι ο υπουργός εργασίας παρέδωσε στον Εισαγγελέα το πρώτο cd με τα ονόματα 1014 περίπου ατόμων που εισέπρατταν παράνομα συντάξεις και είπαμε μπράβο που επιτέλους αυτό το κράτος μπόρεσε να βρει το “θάρρος” να ξεσκεπάσει τους “κλέφτες” που δρούσαν κάτω από την μύτη του και με την ανοχή του μια και θεωρώ ότι σε πολλές περιπτώσεις η ...