Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012

Διάλειμμα

Με τόσα μνημόνια αύξηση του χρέους κατά 23 δις;


Βιβλική καταστροφή στη Χίο

Συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και απεργών στη Νότια Αφρική με 36 νεκρούς

Τριάντα έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες -34 κατά τις αρχές- όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον οπλισμένων με λοστούς και μαχαίρια απεργών μεταλλωρύχων στο ορυχείο λευκόχρυσου Λονμίν της Μαρικάνα, στην βορειο-δυτική Νότια Αφρική, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του συνδικάτου των μεταλλωρύχων NUM. Συνολικά έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 40 εργάτες από την Κυριακή.

Το παράδοξο του ευρώ

Του Θανάση Καρτερού - ΑΥΓΗ
Όταν ο Σαρκοζί, η Μέρκελ και οι Ευρωπαίοι παρατρεχάμενοι ξετίναξαν στις Κάννες τον Παπανδρέου, του άφησαν το περιθώριο να το κάνει αν το ήθελε τόσο πολύ το δημοψήφισμά του, αλλά με ένα και μόνο ερώτημα: Ναι ή Όχι στο ευρώ. Πράγμα που ακόμα κι ο τότε πρωθυπουργός, που είχε χρησιμοποιήσει για την επιβολή του Μνημονίου τον εκβιασμό του ευρώ, το θεώρησε τόσο βλακώδες, προσχηματικό και εκτός τόπου και χρόνου, ώστε ούτε καν το συζήτησε.

Μουσική βραδιά


Τουρνουά ποδοσφαίρου


Πακέτα διακοπών στη Χαλκιδική για τους ...πάνω από 55 ετών

Υπάρχουν διακοπές επτά ημερών από 280 ευρώ, με τα περισσότερα έξοδα -ακόμη και ψυχαγωγίας- καλυμμένα; Η απάντηση είναι «ναι», αρκεί οι ενδιαφερόμενοι να είναι πάνω από 55 ετών! 
Αυτό τουλάχιστον υπόσχεται το πρόγραμμα «Για τους ...πάνω από 55 ετών», που προωθείται από την περιοχή του Άθω στη Χαλκιδική και απευθύνεται σε τουρίστες από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, υποσχόμενο προνομιακά πακέτα διακοπών, τα οποία περιλαμβάνουν δεκάδες δραστηριότητες και βιωματικές εμπειρίες.

Καλλικράτεια: Σύλληψη 24χρονου για ναρκωτικά


Ο "Ζουρλομανδύας" της δυστυχίας!

«Δεν υπάρχουν κανόνες για την έξοδο από το ευρώ, είναι μόνο θέμα χρόνου. Είτε ο Νότος είτε ο Βορράς θα αποχωρήσουν, γιατί ο ζουρλομανδύας αυτού του νομίσματος έχει φέρει δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους και καταστρέφει το μέλλον της Ευρώπης» 
Έρκι Τουομιόγια, υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας.