Σάββατο, 11 Αυγούστου 2012

Απατεώνες...

Του Θανάση Καρτερού - ΑΥΓΗ
Φαίνεται απλό και συνηθισμένο, γιατί έχουμε πάθει εδώ στην Ελλάδα ένα είδος μιθριδατισμού, αλλά, αν το καλοσκεφτείτε, δεν είναι: Ο Σαμαράς και η κυβέρνησή του κάνουν ακριβώς τα αντίθετα απ’ όσα υποσχέθηκαν προεκλογικά, για να κερδίσουν την ψήφο του ελληνικού λαού. Και δεν μιλάμε εδώ για τις παλιού τύπου προεκλογικές υποσχέσεις -θα σας κάνουμε δρόμους και λιμάνια- αλλά για δεσμεύσεις στρατηγικού υποτίθεται χαρακτήρα. Τις οποίες ξέχασαν, πέταξαν στα σκουπίδια, έσβησαν, μόλις πήραν αυτό που ήθελαν.

Ουρανούπολη: Από Δευτέρα ξεκινά ο ΕΛΓΑ την αποτίμηση των ζημιών λόγω της πυρκαγιάς.

Από μεθαύριο, Δευτέρα, θα ξεκινήσουν οι προσπάθειες καταγραφής των ζημιών στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Χαλκιδικής, αλλά και οι διαδικασίες αποζημίωσης των δικαιούχων, όπως διαβεβαίωσε από την Ουρανούπολη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Ενημέρωση από τους "φίλους του περιβάλλοντος Ιερισσού"

Ως Σύλλογος φίλοι του περιβάλλοντος Ιερισσού προς αποφυγήν παρεξηγήσεων θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι. 
Στης αρχές Ιουνίου μόλις ανακαλύψαμε τα ριγμένα μπάζα και σκουπίδια στην είσοδο της Ιερισσού. (Ρ: Σχετική ανάρτηση ΕΔΩ) Το Δ.Σ του Συλλόγου επισκεύθηκε τον αντιδήμαρχο Ιερισσού κ. Κατσαβαβάκη και αναφέραμε το γεγονός . Η δυσκολία επίλυσης του θέματος ήταν τόσο μεγάλη που 2 μήνες

Άγιος Πρόδρομος, ένα σουβλακοχώρι για καλοφαγάδες

Σε νούμερο ένα προορισμό των απανταχού καλοφαγάδων έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια ένα μικρό ορεινό χωριό της Χαλκιδικής στους πρόποδες του όρους Χολομώντα. Ο Άγιος Πρόδρομος, που φημίζεται για το σουβλάκι του, αποτελεί αγαπημένο πόλο έλξης για όσους αναζητούν γευστικές απολαύσεις κάτω από τα πλατάνια και δίπλα σε τρεχούμενα νερά, ενώ πριν από μερικά χρόνια βραβεύτηκε και από την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας για την προσφορά του στην παγκόσμια γαστρονομική κληρονομιά!

Το αληθινό μέγεθος της πυρκαγιάς στο Άγ.Όρος

Για την αληθινή αξιολόγηση της κατάστασης και την αληθινή πληροφόρηση σχετικά με την πυρκαγιά στο Αγ.Όρος δείτε το site της EFFIS - European Fire Information System http://effis.jrc.ec.europa.eu/current-situation/. Επιστημονικά και ξεκάθαρα. 
Το μέγεθος της καμένης έκτασης με βάση στοιχεία από δορυφόρο είναι 29250 στρέμματα. Κάηκε 4.79% έκταση με δάσος πλατύφυλλων, 31.02% μικτό δάσος, 53% μακεία, 9.38% μεταβατική βλάστηση και 1.81% καλλιέργειες.

Περιοδεία του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές

Κοντά στις πληγείσες περιοχές της Ουρανούπολης βρέθηκε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ που μίλησε με τους κατοίκους και τους ενημέρωσε για τις ευθύνες της συγκυβέρνησης που οδήγησαν στην καταστροφή. Η αντιπροσωπεία έθεσε το ζήτημα της έλλειψης αντιπυρικών ζωνών και των έργων καθαρισμού δίπλα στους δρόμους, αλλά και το απροσπέλαστο δασικό οδικό δίκτυο. Τους υπενθύμισε επίσης τα μειωμένα κονδύλια στους δήμους που είναι απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

===Η κατάσταση στην περιοχή της Ουρανούπολης και πέριξ αυτής δεν εμπνέει πλέον καμία ανησυχία από τη φωτιά στο Άγιο Όρος.
===Η ζωή στην Ουρανούπολη έχει ξαναβρεί τους ρυθμούς της.
===Η διαμονή στα ξενοδοχεία της περιοχής είναι απολύτως ασφαλής.

Οργάνωση και λαϊκή πάλη για: άμεσα μέτρα προστασίας των δασών άμεσα μέτρα στήριξης των πληγέντων

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής αναδείχνει με τραγικό τρόπο ότι δάση και ορεινοί όγκοι είναι απροστάτευτα, ότι κινδυνεύουν ζωές και βιος των ανθρώπων.
Οι αρμόδιοι φορείς, Δασαρχεία, Περιφέρεια και Δήμοι δεν έχουν ούτε τις ελάχιστες πιστώσεις, προκειμένου να προγραμματίσουν ή να ανταποκριθούν στα ελάχιστα έργα και εργασίες προστασίας των δασών. Τα περισσότερα από αυτά έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί πριν την έναρξη της περιόδου.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Άγιο Όρος

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των αρμόδιων κρατικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Άγιο Όρος, μετά από σχετική εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Συγκεκριμένα από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει κινητοποιηθεί κάθε διαθέσιμο πυροσβεστικό μέσο ενώ παράλληλα υπάρχει βοήθεια και από τη Σερβία καθώς στο Αγιο Όρος υπάρχει και σέρβικο μοναστήρι, η μονή Χιλανδαρίου. Μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει και για τις αντιπυρικές ζώνες.

Έτσι μπράβο! Μη αφήσετε τίποτα όρθιο!


Αφού το πρότεινε η τρόικα μπορεί να πει "ΟΧΙ" η τρόικα της συγκυβέρνησης!


ΕΛΠΙΣ Πολυγύρου - ΑΠΟΛΛΩΝ Αρναίας

Σήμερα, Σάββατο 11 Αυγούστου 2012, φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της Ελπίδας Πολυγύρου και του Απόλλωνα Αρναίας.
Ώρα: 18:45
Είσοδος: ελεύθερη

ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ...