Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012

Ανεξάρτητοι Έλληνες Χαλκιδικής κατά ΣΥΡΙΖΑ

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταγγέλλουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως κύριο υποκινητή των τραμπουκισμών που έγιναν από κουκουλοφόρους-ροπαλοφόρους στις περιοχές της Μεγάλης Παναγίας και της Ιερισσού,(κάψιμο οχημάτων,ξυλοδαρμούς,ακόμα και αποκόλληση του ματιού ενός 29χρονου!) την Κυριακή 5/8 και συγκεκριμένα την Βουλευτή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Κατερίνα Ιγγλέζη, η οποία της τελευταίες ημέρες έκανε μεγάλη κινητοποίηση μαζί με συναδέλφους της από τους Νομούς Θεσσαλονίκης, Σερρών και Κιλκίς, μισθώνοντας λεωφορεία για την μεταφορά της συγκεκριμένης ομάδας ταραχοποιών.

Σιθωνία: Φεστιβάλ 2012

Η Δημοτική ΑΕ του Δήμου Σιθωνίας, φέτος κάνει την μεγάλη προσπάθεια ανάδειξης του Πολιτισμού και του Τουριστικού Προϊόντος της περιοχής μας. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, διοργανώνουμε το φεστιβάλ 2012 στο κάμπινγκ Αχλάδα από 10 έως 25 Αυγούστου. 
Σας καλούμε να μας δείτε, να μας ακούσετε, να γίνετε κι εσείς ένα με εμάς.
Η Πρόεδρος
Λαθούρη- Πάργα Μαρία

Καλοκαιρινό παζάρι με χειροποίητες δημιουργίες των μελών του Κέντρου Ημέρας "ΑΝΑΤΟΛΗ"

Το Κέντρο Ημέρας «ΑΝΑΤΟΛΗ» της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «ΣΥΝΘΕΣΗ» που στεγάζεται στη Γαληνού 25, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, πραγματοποιεί Καλοκαιρινό παζάρι με χειροποίητες δημιουργίες των μελών του Κέντρου Ημέρας «ΑΝΑΤΟΛΗ».
Το παζάρι θα γίνει την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012 στο χώρο του Κέντρου Ημέρας «ΑΝΑΤΟΛΗ» που βρίσκεται στον Πολύγυρο επί της Γαληνού, δίπλα από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Χαλκιδικής. Οι επισκέπτες μπορούν να προσέλθουν από τις 08:00 – 14:00. 
Τα μέλη και το προσωπικό του Κέντρου θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα την παρουσία όλων των επισκεπτών.

Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΚΚΕ Χαλκιδικής για τα επεισόδια στις Σκουριές

Η Ν.Ε Χαλκιδικής του ΚΚΕ καταγγέλλει την κρατική τρομοκρατία και την καταστολή που άσκησε η συγκυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στο λαό της Ιερισσού που κινητοποιήθηκε ενάντια στην παράδοση του πλούτου της περιοχής στα μονοπώλια.
Σε μια περίοδο που ετοιμάζεται το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων για την εξασφάλιση των 16 δισ. ευρώ, χτυπώντας μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές κα, η συγκυβέρνηση δείχνει το αυταρχικό της πρόσωπο. Αντιμετώπισε με προκλητική βία και συλλήψεις σε σπίτια την αντίδραση των κατοίκων της Ιερισσού. Για άλλη μια φορά, έδειξε τι εννοεί με την τήρηση της νομιμότητας: Τη διασφάλιση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων και το χτύπημα των λαϊκών διεκδικήσεων.

ΘΕΛΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΣΕ ΣΚΟΥΡΙΕΣ, Μ. ΠΑΝΑΓΙΑ, ΓΟΜΑΤΙ ΚΑΙ ΙΕΡΙΣΣΟ...

Την καταστρέφουν την Ιερισσό. Πότε θα το καταλάβουν;
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Νύχτα μεγάλης έντασης και η αποψινή για την Ιερισσό, εξαιτίας της προσαγωγής ενός ατόμου (και κατοίκου της Ιερισσού) στην ασφάλεια του Πολύγυρου. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες δεν έχουν ακόμη διασταυρωθεί, ο προσαχθείς φέρεται να συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του 29χρονου κατοίκου από τη Μ.Παναγία.

ΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ "ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ" ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ..

Το ότι πήρε φωτιά όχημα της Π.Υ. είναι απλή λεπτομέρεια...
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Πολύς κόσμος, κυρίως εκτός Χαλκιδικής, έχει μείνει με την εντύπωση ότι το χθεσινό«πανηγύρι» βίας, τρόμου και καταστροφής, που ζήσαμε χθες στο Χονδρό Δέντρο, ολοκληρώθηκε στην Ιερισσό με την «απρόκλητη επίθεση» (όπως πάντα...) των αστυνομικών δυνάμεων στο βαρβαρικό τάγμα, που λυμαίνεται την περιοχή. 
Κανείς όμως δυστυχώς,δεν έχει μπει στη διαδικασία να ενημερώσει τον κόσμο,

Συνάντηση εργαζομένων ΑΤΕ - ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Συνάντηση με τους εργαζόμενους των καταστημάτων της Α.Τ.Ε. (Πολυγύρου – Ν. Μουδανιών – Κασσάνδρας – Καλλικράτειας - Θέρμης) και των προέδρων των Αγροτικών Ενώσεων Μουδανιών – Πολυγύρου και Βραστάμων είχε αντιπροσωπεία της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χαλκιδικής με επικεφαλής την βουλευτή στο νομό, Ιγγλέζη Κατερίνα. Η Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα Ν. Μουδανιά, μετά από πρωτοβουλία και κάλεσμα των εργαζόμενων της Α.Τ.Ε. και έγινε αμφίδρομη ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις από την εκχώρηση της «Αγροτικής Τράπεζας» στην «Πειραιώς».

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ

Το Σάββατο 11 Αυγούστου (8:30΄ μμ) παρουσιάζονται στην πλατεία Νεοχωρίου τα δύο νέα βιβλία του Κώστα Χιούτη με θέμα το ερημωμένο χωριό Πιάβιτσα (15ος - 17ος αι.) και το ιστορικό εξωκκλήσι του Αγίου Αθανασίου.
Την παρουσίαση θα κάνουν ο Ιωακείμ Παπάγγελος, Δρ. αρχαιολόγος και ο Αστέριος Παπαθανασίου, Δρ. φιλόλογος-θεολόγος.
Οργανωτές της εκδήλωσης είναι η Ενορία Νεοχωρίου - Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου - Αθλητικός Σύλλογος "Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" - Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου.

ΕΤΣΙ "ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ" ΤΗ ΦΥΣΗ, ΟΙ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΙ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ" ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ...

...Καίγοντας εκτός απ΄όλα τα άλλα και οχήματα 
μεταφοράς εργαζομένων!!!
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Οι φωτογραφίες που φέρνουμε στη δημοσιότητα, δείχνουν την ολοσχερή καταστροφή, που υπέστη το λεωφορείο, που αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο συνδημότη μας, από τη χθεσινή επέλαση των βαρβάρων και στο Γομάτι.
Με το λεωφορείο αυτό ο ιδιοκτήτης του, είχε αναλάβει την εργολαβία της μεταφοράς των μεταλλωρύχων από τα σπίτια τους στις βάρδιες τους και το αντίστροφο.
Αυτό ήταν και το «έγκλημα» του. Τα τάγματα εφόδου των βαρβάρων, που επέστρεφαν από τις Σκουριές, μόλις συνειδητοποίησαν ότι πρόκειται για το λεωφορείο, που εκτελεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη...

Για τα επεισόδια στην ΒΑ Χαλκιδική


Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου
Την Κυριακή 5 Αυγούστου, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, εφαρμόζοντας το ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης (31/7/2012) πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία προς την τοποθεσία Σκουριές, προκειμένου να υπερασπιστούν το βουνό Κάκαβος, το δάσος, το νερό και τις ζωές τους από τα συμφέροντα των χρυσοθήρων και τα «επενδυτικά» σχέδια της Ελληνικός Χρυσός που ανήκει στην καναδική Eldorado Gold.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ Α.ΞΗΡΟΤΥΡΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΧΡΥΣΟΎ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ.  Υπουργό :  Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Θέμα:  Μεταλλουργία   Χρυσού  στη Χαλκιδική -  Εταιρεία «Ελληνικός  Χρυσός»

            και οι παραβιάσεις που συντελούνται  στην  Περιβαλλοντική νομοθεσία

Τα μεταλλεία Κασσάνδρας στη Χαλκιδική λειτουργούν με την σημερινή τους μορφή επί δεκαετίες.  Στις αρχές του  2004  πουλήθηκαν στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός»  έναντι μόλις 11.0 εκατ. ευρώ: εγκαταστάσεις, περιουσιακά στοιχεία, μεταλλευτικά δικαιώματα και 317.000 στρέμματα. Η  πώληση πραγματοποιήθηκε χωρίς ανοικτό διαγωνισμό ή έστω  εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων των μεταλλείων.

Άνανδρη, απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην Ιερισσό!


5/8/12, Ανακοίνωση της αστυνομίας για τα επεισόδια στις Σκουριές

Χθες (05.08.2012) κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων διαµαρτυρίας για τις µεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή Χονδρό Δένδρο Μεγάλης Παναγιάς και στην Ιερισσό Χαλκιδικής, άτοµα, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις είχαν καλυµµένα τα χαρακτηριστικά τους και κρατούσαν ξύλινα ρόπαλα, προκάλεσαν επεισόδια, φθορές σε υπηρεσιακά οχήµατα, στο Αστυνοµικό Τµήµα Ιερισσού και επιτέθηκαν κατά αστυνοµικών δυνάµεων που είχαν διατεθεί για λήψη µέτρων τάξης.

Δήλωση - Καταγγελία του Γιάννη Δριβελέγκα για την επίθεση των ΜΑΤ στις Σκουριές και την Ιερισσό

Δυστυχώς για μια ακόμα φορά στην περιοχή των Σκουριών και της Ιερισσού συνέβησαν γεγονότα που δεν μπορεί να κατανοήσει ανθρώπινος νους.
Καταγγέλλω απερίφραστα την αδικαιολόγητη επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ που δέχτηκαν αναιτιολόγητα οι κάτοικοι της Ιερισσού, οι οποίοι διαδήλωναν ειρηνικά στο κέντρο της πόλης.
Έχω επανειλημμένα τονίσει ότι η υπόθεση της επέκτασης των Μεταλλείων στη Β.Α. Χαλκιδική πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και όχι επιβολής αποφάσεων.

“ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ” ΣΙΒΗΡΗ, «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ» Αμφιθέατρο Σίβηρης


Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδοςσε συμπαραγωγή με το Θέατρο Ακροπόλ, παρουσιάζει  για τη θερινή θεατρική περίοδο 2011-2012, την παραγωγή «ΤΟ ΜΕΓΆΛΟ ΜΑΣ ΤΣΊΡΚΟ», τoυΙάκωβου Καμπανέλλη, σε μουσική & διεύθυνση ορχήστρας επί σκηνής Σταύρου Ξαρχάκου. Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Αρμένης, Τάσος Νούσιας, Μαρίνα Ασλάνογλου.
Η παράσταση θα παρουσιαστεί στη Σίβηρη, «Φεστιβάλ Κασσάνδρας», στο Αμφιθέατρο Σίβηρης, την Δευτέρα 13 Αυγούστου.

Δήλωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για την απαγόρευση και την καταστολή της πορείας στις Σκουριές Χαλκιδικής


Με αφορμή τα γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ  Κατερίνα Ιγγλέζη ( Χαλκιδικής),Αφροδίτη Σταμπουλή (Σερρών), Ειρήνη Αγαθοπούλου ( Κιλκίς)  Γιάννης Αμανατίδης (Α΄ Θεσσαλονίκης), Γιάννης Σταθάς (Βοιωτίας), Αϊχάν  Καραγιουσούφ
 ( Ροδόπης), που ήταν παρόντες στην κινητοποίηση, δήλωσαν τα εξής:
     Την Κυριακή 5 Αυγούστου, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής πραγματοποίησαν ειρηνική  πορεία προς το βουνό Κάκαβος προκειμένου να υπερασπιστούν το δάσος των Σκουριών από τα συμφέροντα των χρυσοθήρων.

Από το αστυνομικό δελτίο Χαλκιδικής


"Η καταστροφή της Χαλκιδικής ξεκίνησε!"

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΧΡΥΣΟΥ


Ενεργοί Πολίτες Δ.Ε.Αρναίας
Του Δρ. Αλέξη Μπένου
Οι επιπτώσεις στην υγεία, τόσο των άμεσα εργαζόμενων σε ορυχεία χρυσού, όσο και του πληθυσμού που ζει και εργάζεται σε περιοχές όπου αναπτύσσονται αντίστοιχες δραστηριότητες, αντιμετωπίζονται συνήθως ως ήσσονος σημασίας ή και ως «αναγκαστικές θυσίες για την ανάπτυξη της περιοχής».
Παρόλα αυτά η μακρόχρονη διεθνής επιδημιολογική έρευνα και τα δεδομένα από αντίστοιχες εφαρμογές σε όλο τον κόσμο τεκμηριώνουν ότι οι συγκεκριμένες μεταλλευτικές δραστηριότητες παράγουν πολυεπίπεδες και πολυπαραγοντικές εκθέσεις του ανθρώπινου πληθυσμού σε ποικίλους παράγοντες κινδύνου οι οποίοι συσχετίζονται με αυξημένη νοσηρότητα και θνησιμότητα.

Η επαπειλούμενη καταστροφή της γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής στη ΒΑ και μέρους της Κ. Χαλκιδικής

Λαδιαβίτης
ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕΛΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του ΑΠΘ
Η Γενική Συνέλευση της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με αριθμό 692/22-6-2012, μετά από αίτηση του Συντονιστικού Οργάνου των Φορέων της Ιερισσού και των πέριξ, εξουσιοδότησε Επιτροπή ειδικών, από μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού της Σχολής, να αποφανθεί για το ‘εάν και κατά πόσο η επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στη Β. Α. Χαλκιδική είναι συμβατή με αγροτικές δραστηριότητες όπως, η Γεωργία, η Κτηνοτροφία, η Μελισσοκομία, η Αλιεία, κ. ά.’.

Το σχέδιο καταστροφής της Χαλκιδικής.

Ενεργοί Πολίτες Δημοτικής Ενότητας Αρναίας

Εθελοντική αιμοδοσία


ΚΚΕ: "Προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου Πολυγύρου και των Κ.Υ. της Χαλκιδικής."

Κοινοβουλευτική παρέμβαση βουλευτών ΚΚΕ για τα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου Πολυγύρου και των Κ.Υ. της Χαλκιδικής:
ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Υγείας
Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου Πολυγύρου και των Κ.Υ. της Χαλκιδικής.
Η πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καθώς και η πολιτική της προηγούμενης και της σημερινής συγκυβέρνησης αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα, καταδικάζοντας τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας σε υποχρηματοδότηση, με ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό που έχουν τραγικές συνέπειες στην υγεία του λαού.

Η ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ, Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΟΥΣ

Ψακούδια: 4η γιορτή οικολογικής γεωργίας & χειροτεχνίας


STANOS FESTIVAL


Ο "ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ" ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

Η παιδική θεατρική παράσταση «Δον Κιχώτης» θα παρουσιαστεί από το θέατρο «Αθήναιον», στο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου, την Πέμπτη 9 Αυγούστου και ώρα 21.30, στο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου.
Πρόκειται για το γνωστό έργο του Μιχαήλ Θερβάντες που συνεπαίρνει μικρούς και μεγάλους. Τα βαθιά του νοήματα και η δεξιοτεχνία των επαγγελματιών ηθοποιών καθώς

«ΕΣΕΙΣ, ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ»!


Ρε άχρηστοι και επικίνδυνοι για τον τόπο….
Ρε ανεγκέφαλοι σταρχιδιστές που μόνο τις καρέκλες σας κοιτάτε.
Ρε «σπουδαγμένοι» που δεν είστε ικανοί δυο γαιδάρων άχυρο να μοιράσετε και λέτε ότι κυβερνάτε και θα βγάλετε τη χώρα από την κρίση τρομάρα σας.
ΠΩΣ θα το πετυχετε αυτό;
Με το να την ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΤΕ;
Με το να εξαθλιώσετε έναν ολόκληρο λαό κάνοντας τον ΞΕΝΟ στον ίδιο του τον τόπο;
Με το να του αφαιρείτε το δικαίωμα στην ΥΓΕΙΑ και στην ζωή (πλέον) με τις περικοπές που κάνετε συνέχεια και με τα μέτρα που παίρνετε γιατί «πρέπει να μείνουμε στο ευρώ και γιατί το απαιτεί η τρόικα»;

Επίσκεψη του πρέσβη της Σλοβακίας στο Δήμο Σιθωνίας

Το Δήμο Σιθωνίας επισκέφθηκε ο πρέσβης της Σλοβακίας κ. Jan Voderadsky, όπου είχε συνάντηση με τους αντιδημάρχους κ.Δημήτριο Δημητρό, κ.Κυπαρίσση Ντέμπλα, κ.Αχιλλέα Παπαστρεργίου και τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ.Καλλικρατίδα Αρσένη, καθώς και με εκπροσώπους φορέων που εμπλέκονται με τον τουρισμό στην περιοχή.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας του Δήμου Σιθωνίας με τον κεντρικό Δήμο της Μπρατισλάβα, η αδελφοποίηση των δύο Δήμων και ανταλλαγή νέων.

ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΙΜΑ...


Αναρρώνει ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας

Γίνεται γνωστό ότι ο Δήμαρχος θα απουσιάσει για λίγες μέρες από τα καθήκοντα του γιατί υπεβλήθη σε αγγειοπλαστική (ένα μπαλονάκι).
Ο Δήμαρχος ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους του Ιατρούς (Νοσοκομειακούς-Κέντρου Υγείας και Ιδιώτες) για την άψογη επιμέλεια που έδειξαν κατά την νοσηλεία του.
Ευχαριστεί επίσης όλους τους συνδημότες του για το ειλικρινές ενδιαφέρον τους.
Από το Γραφείο του Δημάρχου Νέας Προποντίδας

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΘΕΡΜΗΣ–ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ»

Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 2-8-2012, η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή και βελτίωση του οδικού δικτύου Θέρμης – Γαλάτιστας» μεταξύ της Εγνατίας ΑΕ και της Τεχνικής Εταιρείας Τρικάτ ΑΕΚΤΕ. Το έργο είναι αρχικού προϋπολογισμού 37.650.000 € και έχει χρόνο παράδοσης 30 μήνες.
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, κ. Αστέριος Ζωγράφος, μετά τη θετική εξέλιξη του θέματος, που απασχολεί τα μέγιστα την τοπική κοινωνία όπως επίσης και τη διοίκηση του Δήμου Πολυγύρου εδώ και καιρό, τόνισε τα εξής: «Δικαιώνεται σήμερα, με τον καλύτερο τρόπο η προσπάθεια, που κατέβαλα ως Νομάρχης Χαλκιδικής μαζί με τους συνεργάτες μου και κυρίως με τον τότε αντινομάρχη κ. Τζίτζιο, που είχε σα στόχο την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου για το Νομό μας και ιδιαίτερα για τη Βόρεια Χαλκιδική.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ

Μετά από μισό αιώνα, οι διάφορες κυβερνήσεις μιας χώρας «ανακάλυψαν» ορισμένα πολύ σοβαρά προβλήματα και στα πλαίσια των «σκληρών προσπαθειών» που καταβάλλουν αποφάσισαν να πάρουν«ΜΕΤΡΑ» προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα αυτά.
Ποια προβλήματα ανακάλυψαν;
Ανακάλυψαν ότι η χώρα μαστίζεται από «φοροδιαφυγή».
Ανακάλυψαν ότι τα σύνορα της «μπάζουν» από παντού, με λίγα λόγια είναι ξέφραγο αμπέλι.
Ανακάλυψαν ότι «λεφτά υπήρχαν πολλά» οπότε ΕΠΡΕΠΕ να φάνε ΟΛΟΙ, όχι οι κάτοικοι της χώρας, αλλά οι «υπόλοιποι».

ΕΞΙ ΝΕΕΣ ΥΔΡΕΥΤΙΚΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


ΣΤΟ Ε.Π. «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ» ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ
«Η ΑΝΟΡΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΥΔΡΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 1.760.973,47 €»
Με απόφαση του αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία-Θράκη» η πράξη «Ανόρυξη και Αξιοποίηση υδρευτικών γεωτρήσεων Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων Δήμου Πολυγύρου», προϋπολογισμού 1.760.973,47 €.
Συγκεκριμένα η πράξη αφορά την ανόρυξη – αξιοποίηση 6 υδρευτικών γεωτρήσεων στον Δήμο Πολυγύρου και συγκεκριμένα:

Η ανακύκλωση και η τύχη της στον πρώην δήμο Καλλικράτειας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Δεν θεωρείς τους πολίτες σου "βλάκες"
Κάπως έτσι στήνεται ένα αξιόπιστο σύστημα ανακύκλωσης απο μια αξιόπιστη δημοτική αρχή.
Σχεδιάζεις, υλοποιείς την διάταξη των σημείων και ενημερώνεις προσωπικά όλα τα σπίτια..
Το κάνεις αυτό αρχικά για τι έχεις υποχρέωση να το κάνεις, αφού απο τα χρήματα των δημοτών αμείβεσαι (η σε χρήμα αν είσαι σε μισθοδοτούμενη θεση αλλά σε αναγνωρισιμότητα και συλλογή εμπειρίας ) αλλά γιατι αν δε μάθουν τι κάνεις πως θα συμμετέχουν;
Τι αποφεύγεις να συμβεί ;

"Χόρτασα Χαλκιδική φέτος." !


Νόρα Πυλόρωφ-Προκοπίου
Χόρτασα Χαλκιδική φέτος. Και επειδή από τότε που άρχισε η κρίση βιώνω με διαφορετικό τρόπο τα πράγματα - πού ήταν όλη αυτή η φιλοπατρία κρυμμένη; - χάρηκα με πολύ πιο έντονο τρόπο τοπία και ανθρώπους και στιγμές σ’αυτό το ευλογημένο μέρος.
Αυτή τη χρονιά ξεκίνησε από το τέλος της άνοιξης με τις δύο παρουσιάσεις του βιβλίου μου «Η ανάσα στο σβέρκο» στον Πολύγυρο και στα Μουδανιά, εκδηλώσεις οργανωμένες από τον Γιάννη τον Αικατερινάρη, σκηνοθετημένες θα’ταν η σωστότερη λέξη, με εισηγητές, αναγνώστες και μουσικούς, και κόσμο που ξόδεψε από τον πολύτιμο χρόνο του, ήρθε και αγκάλιασε και μένα και το βιβλίο μου. Συνέχισε με  την ομορφιά του τοπίου που ευχαριστεί κάθε μια αίσθηση ξεχωριστά,  τα πεύκα στην Καλόγρια και το ουζάκι στο παλιό χωριό της Νικήτης, τα κρυστάλλινα νερά της ακτής Ελιά, την πλατεία στον Ταξιάρχη και τον ήλιο που δύει μέσα από τα έλατα και μοιάζει να’χει πάρει φωτιά ο Χολομώντας.

Κομμένο το νερό για τρίτη μέρα και κανείς δεν ασχολείται - Ν.ΣΚΙΩΝΗ


Κομμένο το νερό για τρίτη μέρα και κανείς δεν ασχολείται
Παρακαλούμε επιτέλους την δημοτική αρχή να ασχοληθεί σοβαρά με το πρόβλημα που έχουμε εδώ 3 ημέρες στην Σκιώνη με την έλλειψη υδροδότησης. Το νερό έχει κοπεί αδικαιολόγητα, και τα όρια όλων μας έχουν ξεπεραστεί. 
Η δημοτική αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος να δώσει ΤΩΡΑ εντολή επιτέλους για ομαλή υδροδότηση στην περιοχή.

Χορός Λέσχης Φίλων ΠΑΟΚ Χαλκιδικής

Η Λέσχη Φίλων ΠΑΟΚ Χαλκιδικής προσκαλεί όλη την ασπρόμαυρη οικογένεια στο χορό που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 18 Αυγούστου και ώρα 10 το βράδυ στο Beach Bar Karma στη παραλία νέων Φλογητών.