Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΙΘΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΕΣΠΑ


 Το έργο της «Ολοκληρωμένης Ανάπλασης Δήμου Σιθωνίας» εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία –Θράκη» με συνολικό προϋπολογισμό 20.422.683,72 ευρώ.
    Πρόκειται για ένα μεγάλο και σπουδαίο έργο που θα υλοποιηθεί στο Δήμο Σιθωνίας και θα αλλάξει ριζικά την εικόνα των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.
Το έργο περιλαμβάνει συνολικά 11 υποέργα που αφορούν:

Από το αστυνομικό δελτίο Χαλκιδικής


ΣτΕ: Συνεχίζονται τα έργα στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική

Πράσινο φως από το Επικρατείας - Απερρίφθη η προσφυγή κατοίκων
Το «πράσινο φως» άναψε προσωρινά την Δευτέρα, το Συμβούλιο της Επικρατείας για την συνέχιση των έργων εκμετάλλευσης των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική,απορρίπτοντας την προσφυγή κατοίκων της Χαλκιδικής που ζητούσαν αναστολή σχετικών αποφάσεων κυρίως λόγω σοβαρών περιβαλλοντικών λόγων. 
Οι λόγοι που προβάλλουν οι κάτοικοι δεν είναι βάσιμοι, έκρινε το ΣτΕ, το οποίο κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη σημασία της επένδυσης για την εθνική οικονομία και την ενίσχυση της απασχόλησης σε μια περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία.

ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ...


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ Ουτόγια & ΟΣΛΟ στη Χαλκιδική

Στις 22 Ιουλίου 2012 οργανώθηκε στη Χαλκιδική εκδήλωση μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την επίθεση στο Όσλο και στην κατασκήνωση στο νησί Ουτόγια.
Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής οργάνωσε εκδήλωση μνήμης των θυμάτων στο λιμάνι των Νέων Μουδανιών κατά τη διάρκεια της οποίας παιδιά και ενήλικες συμπαραστάθηκαν ανάβοντας ένα κερί για καθένα από τα θύματα της επίθεσης. Τα 77 κεριά που είχαν γραμμένο το όνομα κάθε θύματος, ρίχτηκαν στη θάλασσα και περισυλλέγησαν από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης των Νέων Μουδανιών.

TIVERIUS cafe bar Πολύγυρος: Γευσιγνωσία


Ανοιχτή επιστολή του Προέδρου του Τ.Σ. Ν.Ηράκλειας - Αγίου Παύλου Χαλκιδικής


Αγαπητοί συγχωριανοί, συνδημότες, φίλοι επισκέπτες. Εδώ και δύο χρόνια αγωνίζομαι και τρέχω για το χωριό μας. Χόρτασα από μεγάλα λόγια και υποσχέσεις. Δυστυχώς αποδεικνύεται οτι τον δήμο μας, τον διοικούν άνθρωποι χωρίς κανέναν σχεδιασμό, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς όραμα.
        Μας τάξανε τα καλύτερα και μας επιβάλλανε τα χειρότερα. Σκουπίδια, λακκούβες, εγκαταλειμμένα  πάρκα, ξερά χόρτα επικίνδυνα για φωτιές, κάδοι σκουπιδιών τρισάθλιοι, βρόμικοι και τρύπιοι, αποκομιδή χωρίς πρόγραμμα, καμένες λάμπες που αντικαθίστανται μόνον εάν τις αγοράσουν οι κάτοικοι, διαλυμένα φωτιστικά στις εισόδους του χωριού, παραλιακό τοιχίο που γκρεμίζεται μέτρο – μέτρο συνεχώς και τόσα άλλα, που δεν περιγράφονται.

Σκέψεις ανάπτυξης


Από το Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Δ.Ε. Καλλικράτειας
Όταν στη δεκαετία του 1960 η χώρα στηριζόταν στην αποταμίευση, γράφαμε κάθε χρόνο στο δημοτικό σχολείο την έκθεση της αποταμίευσης και η καλύτερη έπαιρνε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ως έπαινο, έναν κουμπαρά με ένα χρηματικό ποσό.
Όταν αργότερα η χώρα στηριζόταν στη μόρφωση, βραβεύονταν οι μαθητές που πέρασαν σε ανώτατες και ανώτερες σχολές και με χρηματικό ποσό ο άριστος.
 Όταν η χώρα στηριζόταν στην κατανάλωση αγαθών και ‘πολιτισμού’ άρχισε η επιδότηση - επιβράβευση σωματείων, συλλόγων, εκδηλώσεων, αναβιώσεων, μαζί με την επιβράβευση για χρήση πιστωτικών καρτών.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΟΥ «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ»...

Το "παρατηρητήριο..." σε ανεμοδαρμένα ύψη!
...Όσο το ίδιο πιστεύει ότι «πετάει στα ύψη»
Βασανιστικός, ξέφρενος και δίχως έλεος είναι ο ξεπεσμός του πάλαι ποτέ «Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων»...
Είναι λυπηρό, μα είναι αλήθεια. Όσοι δε γνωρίζετε το τελευταίο επεισόδιο της ελεύθερης κατάβασης του, στην άβυσσο της αναξιοπιστίας, της διαστρέβλωσης και της κατασκευής ψευδών γεγονότων, διαβάστε με προσοχή την μικρή ιστορία που ακολουθεί...
Σήμερα το πρωί, το «παρατηρητήριο...» αναρτά ένα άρθρο με τίτλο: «Κίτρινη Θάλασσα, Γαλάζια Σημαία... Στρατώνι». Στην ανάρτηση αυτή υπήρχε σαν «δώρο» στο λάγνο για ρύπανση και μόλυνση κοινό του..., βίντεο διάρκειας 58 δευτερολέπτων, το οποίο παρουσίαζε «πλάνα- αεροπλάνα», της παραλίας του Στρατωνίου, από το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής 20 Ιουλίου.