Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

Η ΠΠΕ ΤΩΝ ΣΑΠΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΝΗΘΗΣ... ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΜΕ

Στα γνώριμα λούκια... της αντιμεταλλευτικής
προπαγάνδας και η ΠΠΕ των Σαπών!
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Το ΥΠΕΚΑ στις 13 Ιουλίου δημοσιοποίησε και στο διαδίκτυο τη θετική του γνωμοδότηση στην Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Εκτίμηση και Αξιολόγηση (Π.Π.Ε.Α.) του «Μεταλλευτικού Έργου Χρυσού στην περιοχή των Σαπών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης» της εταιρείας «Μεταλλευτική Θράκης». 
Η θετική γνωμοδότηση του ΥΠΕΚΑ έχει ξεσηκώσει ήδη... τους φανατικούς μεταλλομάχους της Θράκης, οι οποίοι χαρακτηρίζουν «αναπτυξιακή ταφόπλακα», μια επένδυση που θα δώσει 200 θέσεις απασχόλησης!
Οι μεταλλομάχοι στη νέα τους απόπειρα διασποράς καταστροφολογίας, φόβου και τρόμου, έχουν σαν σύμμαχο την άγνοια που δείχνουν να έχουν οι δημοσιογράφοι ακόμη και της κρατικής τηλεόρασης, πράγμα φυσιολογικό για ένα τόσο πολυσύνθετο ζήτημα, όπως είναι η μεταλλευτική δραστηριότητα. (Κάντε κλικ εδώ)

Φυγαδεύοντας τα κέρδη: ο μυστικός κόσμος των διεθνών πετρελαϊκών και μεταλλευτικών κολοσσών

“Οι φυσικοί πόροι θα έπρεπε να βοηθούν τα φτωχά κράτη να ξεφύγουν από τη φτώχεια έθνη, αλλά η αδιαφάνεια κρύβει τα κέρδη”.
Μια νέα μελέτη που έρχεται από τη Νορβηγία και συγκεκριμένα από την οργάνωση Publish What You Pay Norway (PWYPN) αποκαλύπτει πώς οι γίγαντες της εξορυκτικής βιομηχανίας εξαφανίζουν τα κέρδη μέσα από φορολογικούς παραδείσους και μυστικές δικαιοδοσίες, όπως το Delaware των ΗΠΑ και η Ολλανδία. Αντίγραφο της έκθεσης “Piping profits: the secret world of oil, gas and mining giants” μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ.

COOL BAR στο Νέο Μαρμαρά - 20/7/2012

Ακούστε στη συνέχεια και ένα δείγμα της δουλειάς του Γιώργου Γελαράκη!

Τάσος Κανταράς για το διορισμό της Γ.Γ.Αθλητισμού

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΚΑΝΤΑΡΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Π.Γ. ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ κας ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ ΩΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Είναι το λιγότερο ατυχές, ότι το πρωθυπουργικό γραφείο, προφανώς με πρόταση του κ. Βενιζέλου, όρισε ως Γενική Γραμματέα Αθλητισμού την πρώην νομαρχιακή σύμβουλο Θεσσαλονίκης με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, κα Κυριακή Γιαννακίδου. Θάπρεπε να γνωρίζουν, πως το συγκεκριμένο στέλεχος ψήφιζε θετικά,

Ανηθικότητα και απατεωνιά

Του Θανάση Καρτερού - ΑΥΓΗ
Μεγάλο πρόβλημα έχει τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση της επαναδιαπραγμάτευσης, της τροποποίησης και της απαγκίστρωσης. Και δυστυχώς για μας το πρόβλημά της δεν είναι η επαναδιαπραγμάτευση, η τροποποίηση, ή η απαγκίστρωση. Αλλά η υπακοή, η πειθαρχία, η υποταγή. Το πώς και από πού θα κόψει εισοδήματα, επιδόματα, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες για να ικανοποιήσει τους δανειστές. Διότι ο πρωθυπουργός εμμένει ότι πρέπει η ελληνική πλευρά να δείξει αποφασιστικότητα στους πιστωτές, εάν θέλει να ανακτήσει την αξιοπιστία της ενισχύοντας τη διαπραγματευτική της θέση. Καταλάβατε;

Ανασύσταση του...ΠΑΣΟΚ...!!!

Με τα ζαρζαβατικά θα τον πάρουν στο κυνήγι τον...Μπένι...!!!

Έναρξη υποβολής αιτήσεων από γυναίκες του Δήμου για τη συμμετοχή των παιδιών τους σε δομές Παιδικών Σταθμών και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αριστοτέλη «Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ».

Μετά την υποβολή προτάσεων και την έγκριση συνέχισης λειτουργίας εννέα Δομών (πέντε Παιδικών Σταθμών και τεσσάρων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) του Δήμου Αριστοτέλη, ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων, μετά από Πρόσκληση του ενδιάμεσου φορά που είναι η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.).
Η Πρόσκληση αφορά τις Γυναίκες, που είναι:

"ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ 2012" - Πέμπτη 19/7/2012

-Διεθνείς συμμετοχές στη θερινή ακαδημία παλαιάς και παραδοσιακής μουσικής, που λαμβάνει χώρα στην Αρναία κατά το χρονικό διάστημα 17-22 Ιουλίου 2012.
-Εκδήλωση με τη συμμετοχή της φιλαρμονικής Harmonie Con Brio και της ορχήστρας δωματίου FACE από το Τορόντο του Καναδά, την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012, ώρα 21:00, στην πλατεία Δημαρχείου Αρναίας.

ΑΛΣΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΑΓΕΙΡΑ 2012 ΟΡΦΕΙΑ ΑΡΜΟΝΙΑ

Αριστοτέλεια 2012 - Δήμος Αριστοτέλη
Τρίτη 17 Ιούλη , στο άλσος του Αριστοτέλη των Σταγείρων, μέσα από τις λύρες, τις άρπες τους αυλούς και τα άλλα μουσικά αρχαία όργανα του μουσικού σχήματος της Ορφείας Αρμονίας , οι τυχεροί που παραβρέθηκαν ταξίδεψαν στην μουσική της αρχαίας Ελλάδας με αποσπάσματα της αρχαίας ελληνικής μουσικής που μας

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο Νέας Προποντίδας

Έως τις 8 Οκτωβρίου, θα έχουν οι δημότες τη δυνατότητα να τακτοποιήσουν με διακανονισμό τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δήμο Νέας Προποντίδας. Ο διακανονισμός προβλέπει τουλάχιστον 24 δόσεις και με κατώτατο ποσό κεφαλαίου τα 100 ευρώ. 
Στη ρύθμιση υπάγονται όλες οι οφειλές ή δόσεις οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως τις 29/02/2012.Βασική προϋπόθεση είναι το σύνολο των βασικών οφειλών να μην υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ,όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα,και τις 75.000 ευρώ, όταν πρόκειται για νομικά πρόσωπα. 

ΤΟ ''ΚΑΨΙΜΟ'' ΔΕΝ ΤΟ ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ...


Εκδηλώσεις στο Παλαιόκαστρο


Σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί στη Χαλκιδική

Χωρίς σύριγγες, καθετήρες και φάρμακα έμειναν εν μέσω καλοκαιριού το νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας Χαλκιδικής και οι γιατροί σε ένδειξη διαμαρτυρίας ξεκινούν από τη Δευτέρα 23 Ιουλίου επίσχεση εργασίας. Εν μέσω τουριστικής περιόδου και με τη δημόσια υγεία να «βράζει» στα προβλήματά της, οι γιατροί του νοσοκομείου Πολυγύρου και των κέντρων υγείας του νομού Χαλκιδικής αποφάσισαν την έναρξη νέων κινητοποιήσεων, προχτές σε έκτακτη γενική συνέλευση, προειδοποιώντας ότι το σύστημα υγείας καταρρέει. Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι παγώνουν όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού για εξετάσεις ή χειρουργικές επεμβάσεις, αφού στη διάρκεια της επίσχεσης θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά!

ΔΗΜ.ΑΡ. η... θεούσα

Του Θανάση Καρτερού
Πήγε να δει τον Δένδια ο Φώτης Κουβέλης και να συζητήσει μαζί του τα ζητήματα δημοσίας τάξεως. Με γεια του, με χαρά του, στην κυβέρνηση συμμετέχει, θέλει να έχει άποψη και για τη δράση της αστυνομίας. Αλλά τι τον απασχολεί τον αρχηγό της ΔΗΜ.ΑΡ.; Μήπως η διείσδυση της Χρυσής Αυγής στις τάξεις της αστυνομίας, που απειλεί με τραγωδίες; Η ανάγκη για δημοκρατική διαπαιδαγώγηση των Σωμάτων Ασφαλείας; Η αντιμετώπιση των διαδηλώσεων με εντελώς άλλη λογική από αυτή με την οποία παραδοσιακά αντιμετωπίζονται; Η προσπάθεια να στέκεται ο ένστολος κοντά στον πολίτη, να διασφαλίζει τη δημόσια τάξη, αλλά να μην αμφισβητεί στην πράξη τα δημοκρατικά του δικαιώματα;

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥ Α.Ο.Πολυγύρου

Κυκλοφόρησαν οι κάρτες διαρκείας του Α.Ο.Πολυγύρου για τη νέα αθλητική περίοδο.
Ο ΑΟΠ εξασφάλισε για όσους αγοράσουν κάρτες διαρκείας του Ομίλου εκπτώσεις σε καταστήματα της πόλης μας.
Και αυτό θα γίνεται πολύ απλά με την επίδειξη της κάρτας διαρκείας της ομάδας στα συμβεβλημένα καταστήματα τα οποία για όλη την αθλητική σεζόν θα παρέχουν τις εκπτώσεις που αναφέρονται και στην αφίσα παρακάτω.
Όσοι επαγγελματίες επιθυμούν να συμμετέχουν και αυτοί με εκπτώσεις στην προωθητική ενέργεια των καρτών διαρκείας του ΑΟΠ να αποστείλουν mail ενδιαφέροντος στο info@aopoligirou.gr
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.

H αστική εξόρυξη απάντηση στην περιβαλλοντικά επικίνδυνη εξόρυξη χρυσού;

Στην ταχύτερα διογκούμενη κατηγορία στερεών αστικών αποβλήτων αναδεικνύονται τα ηλεκτρονικά απόβλητα.
Όπως είχε δημοσιεύσει το econews.gr κάθε χρόνο χρησιμοποιούνται 320 τόνοι χρυσούκαι 7.500 τόνοι αργύρου για την παραγωγή ηλεκτρονικών συσκευών.
Μετά το πέρας της λειτουργίας των συσκευών, τα πολύτιμα μέταλλα χάνονται. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της UNEP, για τα 32 από τα 37 μέταλλα ειδικών εφαρμογών, οι ρυθμοί ανακύκλωσης είναι κοντά στο μηδέν.